Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, Pifi Pedolino написа:

Туко-що съобщиха че руски дрон е паднал в центъра на Загреб.Специалист по ХР ТВ каза че Нато направо е проспал това без да реагира като е прелетел 3 натовски държави.

В последно време, на Flight Radar-а може да се види какви самолети хвъркат из Източна Европа. В повечето случаи има дежурни два АУАКС-а, един над Полша и един над Румъния. Двата обаче не могат да покрият цялата територия от Балтйско до Черно море. Над Унгария няма никой, сами си се пазят. Въпросния дрон е летял повече от половин час над Унгария без да бъде засечен. Хърватите твърдят, че са го засекли на 1,3 км височина, ама е било късно да реагират и дронът сам си е паднал.

Цялата случка не е за очудване. Страните в ЕС отдавна са спрели да се грижат за армиите си така както трябва. Състоянието на боеготовността на ВВС на Германия например е... далече от нужното. Причината е проста, в Европа хората си живеят живота и не се занимават с приказки от сорта на "вокруг все враги". И като започна патакламата в Украйна немците се сетиха, че могат да отделят 100 млрд за армията си.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 16 минути, attj написа:

Какво да правя там?  Показах идеи за теб - ама ти май си за някоя шизи клиника...   Никой няма да занимавам заради теб.  Ти си за лечение. Нека повече не се цитираме.  

Казах ти че не си мърдал от вас, ти не вярваш. Оня с бялата престилка ще мине скоро, пратил съм ти го. Комунизма е в теб и ти си в него 

преди 2 минути, БаалБек написа:

Браво! Свалям ти шапка за видеото! Поклон пред Невзоров! :wors:

Поне един го е изгледал. :)

преди 1 минута, tonit1968 написа:

Трудно е да освобождаваш зомбита.

Невъзможно е. Трябва сам да знаеш. Нали си бил в Афганистан.

САЩ, България и още колко държави бяхте ?

Отидохте като аслани и се върнахте като назрани.

Ся що си мислиш, че с Путлеристите няма да се случи същото ?

Хем в случая Русия е сама, а целия останал свят помага на Украйна.

преди 8 минути, absurt написа:
преди 16 минути, БаалБек написа:

И ти започна да четеш от 2014г., така ли? Явно преди 2014г. не съществува история? А, да то няма. Светът започва от 2014г. :laughing5:

Разбира се, че съм прочела всичко, за разлика от теб. Преди 2014 си е за тогава. Сега има война, която е в следствие действията на НАТО и американците от 2010г. насам. Виждаш непосредствената причина за развоя на отношенията. Виждаш и как "въобще не са притискали Путин". Милион пъти е казано, че който подценява противника и не зачита на йота интересите му, остава идненадан накрая на отношенията. 

Права си! Не мога да те оборя. Чугунът е много здрав материал и борбата с него е лишена от логика! 

Good Morning GIF - Good Morning Snow GIFs

преди 1 минута, A.com написа:

Внимателно и с интерес следя какво постваш!

преди 10 минути, tonit1968 написа:

И не очакваха, че Зеленски ще раздаде хиляди оръжия на местните престъпници.

Това се прави като знаеш че ще изгубиш града.

преди 13 минути, tonit1968 написа:

Е да , руснаците не очакваха, че украинците толкоз са ги зомбирали.Това си е бая объркване. И не очакваха, че Зеленски ще раздаде хиляди оръжия на местните престъпници. Трудно е да освобождаваш зомбита. Робите си искат робията. Точно както и тука в българията.

Ти си нагледен пример. Пра-пра дядо ти така е привествал османците сигурно. 

преди 15 минути, Coco1 написа:

Казах ти че не си мърдал от вас, ти не вярваш. Оня с бялата престилка ще мине скоро, пратил съм ти го. Комунизма е в теб и ти си в него 

Заради дядовците ми ли?   Какво си ми пратил?   Очаквам го ...   А аз исках да те приобщя къв съобществото на Симантек, ама не отговаряш на изискванията за ценз и образование.  Отпада идеята ми.   

преди 9 минути, attj написа:

Заради дядовците ми ли?   Какво си ми пратил?   Очаквам го ...   А аз исках да те приобщя къв съобществото на Симантек, ама не отговаряш на изискванията за ценз и образование.  Отпада идеята ми.   

Щели да ви събират на онова място с брат ти Белгиеца

Обръщам се към тези, които не биха изгледали видеото защото аз съм дал линк към него - гледайте го. През 2021 година един човек много точно описва какво ще се случи във война между Русия и Украйна.

преди 27 минути, absurt написа:

Милион пъти е казано, че който подценява противника и не зачита на йота интересите му, остава идненадан накрая на отношенията. 

Аз съм баалбукащата, ама да питам за интересите на другите държави в частност на Украйна съгласно Хелзинския заключителен акт, подписан от 35 държави (33 от Европа + САЩ и Канада)?

Цитат

I. Суверенно равенство, зачитане на правата присъщи на суверенитета

Държавите-участнички ще зачитат взаимното си суверенно равенство и индивидуалност
както и всички права, присъщи и обхванати от нейния суверенитет, включително в
по-специално правото на всяка държава на юридическо равенство, на териториална цялост и на свобода
и политическа независимост. Те също така ще уважават взаимното си право на свободен избор и
развива своите политически, социални, икономически и културни системи, както и правото си да определя своите
закони и регулации.
 В рамките на международното право всички участващи държави са равни
права и задължения.
Те ще уважават взаимното си право да определят и да се държат, както пожелаят
отношения с други държави в съответствие с международното право и в духа на настоящето
декларация.
Те смятат, че техните граници могат да бъдат променени в съответствие с
международно право, с мирни средства и по споразумение. Те също имат право на принадлежност или
да не принадлежи към международни организации, да бъде или да не бъде страна по двустранни или
многостранни договори,
включително правото да бъдеш или да не бъдеш страна по договори за съюз; те
също имат право на неутралност.

А, да забравих, че това за Путлер/Русия не важи. Той/Русия си признава само неговите закони.

А Путин всех послал на фронт и похер с ним, и похер с ним

А Путин сам пошел на бункер и похер с ним, и похер с ним

Там Путин взел бревно и и голова разбил в него

преди 1 час, A.com написа:

В России решили заменить iPhone смартфоном за 15 тыс. рублей: им оказался российский AYYA T1 от «Ростеха»

Госдуму призвали отказаться от iPhone и Samsung и перейти на AYYA T1

Депутат Госдумы Мария Бутина показала российский смартфон AYYA T1, который должен полностью заменить iPhone компании Apple, о чём заявила сама Бутина в своём Telegram-канале. При этом она призвала Госдуму отказаться от iPhone и Samsung и перейти на AYYA T1, заявив, что смартфон, который работает под управлением операционной системы Android, стоит 15 тысяч рублей. Также в мае планируется запуск версии устройства на российской операционной системе «Аврора».

Но и Тайван ги отряза. Та не знам кой ще ги произвежда вече тези тИлИфони.

на 11.03.2022 г. в 8:42, БаалБек написа:

Screenshot_2.png.872ff850fae3e1454503c76005c59ba0.png

Ето информация, която бях дала на @andiay, но той се прави на ощипан. Не разбрал бил и така нататък.

За руZНАЦИте международното право не важи

преди 35 минути, Реджеп Иведик написа:

Невъзможно е. Трябва сам да знаеш. Нали си бил в Афганистан.

САЩ, България и още колко държави бяхте ?

Отидохте като аслани и се върнахте като назрани.

Ся що си мислиш, че с Путлеристите няма да се случи същото ?

Хем в случая Русия е сама, а целия останал свят помага на Украйна.

Не знам, не знам на кой да вярвам. На теб ли, или на новините по Канал 1, където току що съобщиха съобщиха, че руската армия е на 25 километра от центъра на Киев. Та те значи са в града.

Русия май напусна ЕСПЧ преди година-две. Обяви го за нелигитимен май точно заради сваления бойнг и делото което им заведоха.

А може и защото са знаели какво ще последва от войната в Украйна.

преди 16 минути, БаалБек написа:

Права си! Не мога да те оборя. Чугунът е много здрав материал и борбата с него е лишена от логика. 

Права си- всяка твоя борба с фактите, е лишена от логика. Не се научи, че те са необорими, колкото и обсесия да вкараш в битката си. И знаеш ли защо? Защото си необразована. А, упорито не искаш да се образоваш, за да не опровергаеш обсесиите си. И така, кръгът ти се затваря. Всъщност, малко кръгче, в което си се затворила и ръсиш небивалици.

преди 15 минути, БаалБек написа:

Аз съм баалбукащата, ама да питам за интересите на другите държави в частност на Украйна съгласно Хелзинския заключителен акт, подписан от 35 държави (33 от Европа + САЩ и Канада)?

А, да забравих, че това за Путлер/Русия не важи. Той/Русия си признава само неговите закони.

Много елементарно и баалбукащо заключение. Както казах- ти си неграмотна и когато решиш да се ограмотиш, търсиш това, което подкрепя обсесиите ти. Не се учудвам, че не коментираш сериозните неща от предния линк, който даде, а се опитваш да бягаш по тъча с Хелзинското споразмение. 

преди 45 минути, A.com написа:

вчера предимно негови видеа съм гледал - не унивай, за щастие и в този форум се намират хора, които не са си изгубили ума от любов по СССР.

преди 9 минути, БаалБек написа:

Ето информация, която бях дала на @andiay, но той се прави на ощипан. Не разбрал бил и така нататък.

Пак ще те попитам, наистина ли си вярваш, че ми съобщаваш някаква новост?

И каква връзка има това с тезата ми, че Путин бе притиснат до ъгъла и нямаше друг изход пред нрго, освен да играе "ва банк".

И не знам защо, но всички тук се правят на "ощипани" и не желаят да отговорят, какво би станало, ако Мексико тръбяха, че искат разполагането на руски военни бази за защита на територията им?

Това, че се отказах да водя безсмислен диалог с хора, които сами са си поставили капаци около очите, не означава, че се правя на "ощипан" или че с нещо сте оборили тезата ми.

Ако някой друг ви бе поставил капаците, то имаше шанс да прогледнете отново, но когато сами сте избрали тези капаци, такава вероятност не съществува.

Вярвайте си, че всичко е черно-бяло, на мен това по никакъв начин не ми пречи.

Даже напротив, забавлява ме.

преди 20 минути, parmobil написа:

Но и Тайван ги отряза. Та не знам кой ще ги произвежда вече тези тИлИфони.

аз па с нетърпение очаквам как ру-Z-наците ще си направят айфон със собствени средства - технологичните резили от тях са просто уникални.

преди 3 минути, andiay написа:

И не знам защо, но всички тук се правят на "ощипани" и не желаят да отговорят, какво би станало, ако Мексико тръбяха, че искат разполагането на руски военни бази за защита на територията им?

В Белия дом щеще да има случаи на починали от смях.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.