Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Предполагах, че Киев е по-голям от София и 25км от центъра си е в рамките на града. Извинявам се ако съм сбъркал.

Както и да е. Това да има чужда войска на 25км от центъра на столицата не ми прилича като да им е много розово положението на бандеровците...

По скоро на руснаците не им розово просто не ги виждам в улични боеве.Не виждам и 100000 армия да има пред портите .

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, БаалБек написа:

Отново хлъзгаво. Сега включи и мисловни експерименти. И твоят мисловен експеримент относно затварянето от диктатора на руската база в Куба е? :popcorn2:

Или е под достойнството ти да общуваш с 23 годишни! Но това е елегантен начин за измъкване. 

Под достйнството ми е да общувам с хора, които без значение от реалната им възраст, ментално са на нивото на предтинейджърска или на сенилен възрастен.

И какво за затварянето на тази база?

Даване на знак, че тази база вече им е излишна, при условие, че това не беше истинска военна база, а радиоелектронен подслушвателен център.

Наистина ли смяташ, че това в днешно време им е нужно?

Особено, когато можеш да използваш този факт, като довод за акт на добра воля към САЩ.

И вярно ли си на 23-и години?

Смятах, че си или доста по-малка или доста-доста по-възрастна.

Ама от постовете ти така изглежда.

Наистина е излишно да се опитваш да комуникираш с мен.

Нито аз ще успея да те накарам да се замислиш, нито ти ще предизвикаш някакъв интерес в мен за разговор.

Най-много да стане като с Мирча и постоянно да ти се подигравам, а това е излишно, особено имайки предвид лесноранимата ти душевност на тази възраст.

Приеми, че наистина съм прекалено голям залък за теб, или че съм прекалено хлъзгав, щом това предпочиташ, но спри да ме цитираш и споменаваш.

преди 2 минути, jhoro написа:

Не бе - вие сте толкова глупави, че няма смисъл ди ви се обяснява - няма да разберете!

Сбъркал си - много си сбъркан!
Сори, ако нещо - ама ти казвам директно!

Що не влезеш директно в поста ми, че да си напишеш каквото ти е на душата, умнико?

Ето ти колко е голям Киев.  Почти колкото 2 Софии. Влез и в Уики да им поправиш данните, че да ти паснат. 1190768329_download(15).gif.e01ed7d28880a80edc9408c6280481d6.gif

преди 10 минути, jhoro написа:

Сбъркал си - много си сбъркан!
Сори, ако нещо - ама ти казвам директно!

Ако някой е сбъркал - то това са тези от Канал 1, защото аз на тяхната информация се позовавам. 

Сори, ако нещо - ама мисля, че те са по-големи капацитети от някоя форумна нинджа, набълбукала се до козирката с бандеровска пропаганда и приемаща за истина всичко, което му се иска да е истина.

преди 28 минути, andiay написа:

....

много ти се иска да затвориш очите на другите, ала с тая риторика "аз не съм за Путин, ноооо - американците", даже идея си нямаш колко си очевиден. 😉

преди 14 минути, Banesc написа:

и путин също

кажи му утре да спре войната 

Ако беше 1.71 Сергеев можеше да ти обърне внимание и да те прати там. 

преди 8 минути, absurt написа:

По площ, Киев е почти 2 пъти по- голям от София- 839 кв. км.. Та, ако при нас, от Люлин до Аерогарата са 25 километра, то в Киев ще да са до центъра му.

Къде ги изкара 25км.? От Банкя?

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Ако някой е сбъркал - то това са тези от Канал 1, защото аз на тяхната информация се позовавам. 

Сори, ако нещо - ама мисля, че те са по-големи капацитети от някоя форумна нинджа, набълбукала се до козирката с бандеровска пропаганда и приемаща за истина всичко, което му се иска да е истина.

Не, че нещо - ама да си правиш изводи - от показаното по телевизията  ...

Нищо лично - просто ...

току-що, parmobil написа:

Къде ги изкара 25км.? От Банкя?

Да, моя грешка- 15 км. са. Но дори и така, Киев като е почти 2 пъти с по- голяма площ, не им е розово хич положението.

преди 15 минути, absurt написа:

По площ, Киев е почти 2 пъти по- голям от София- 839 кв. км.. Та, ако при нас, от Люлин до Аерогарата са 25 километра, то в Киев ще да са до центъра му.

Да бе - до Летището!!!
25 км. по права линия са от Цръна маца до Божурище! Тва - вътре, сичкото ли е София?

преди 7 минути, andiay написа:

Даване на знак, че тази база вече им е излишна, при условие, че това не беше истинска военна база, а радиоелектронен подслушвателен център.

Наистина ли смяташ, че това в днешно време им е нужно?

Особено, когато можеш да използваш този факт, като довод за акт на добра воля към САЩ.

Добре де толкова ли е трудно да напишеш това. Но за да изпъкнеш колко си велик написа още 100 думи. Всеки човек си има недостатъци. Няма да се притесняваш. Можеш и с по малко думи да останеш разбран. Въпреки, че доста уклончиво отговаряш и не заемаш позиция. Демек си от сивата зона, която всеки момент може да смени цвета според случая. ;)

току-що, insec написа:

много ти се иска да затвориш очите на другите, ала с тая риторика "аз не съм за Путин, ноооо - американците", даже идея си нямаш колко си очевиден. 😉

Виж, казах вече, но то се иска и малко акъл насреща, за да не се налага да се повтарям.

Но понеже все пак си "insec(t)", да кажем че имаш право на изключение.

Не харесвам Путин и никога не съм го харесвал, не одобрявам това, което прави, но разбирам защо го прави.

Ако аз бях на неговото място, най-вероятно бих постъпил по същия начин, признавам си, но не бих чакал толкова години и бих ползвал челния американски опит.

Американците са ми безразлични, но шапка им свалям как умело защитават своите си интереси, затова и от тази война най-печеливши ще излязат те.

Така че и тях ги разбирам и ако бях на тяхно място, бих постъпил по същия начин.

Та очевидно за теб е това, което може да видиш с капаците си.

Но това мен не ме касае, нито ми е проблем.

Можеш да ме смяташ за каквото си искаш, пак нито ме касае по някакъв начин, нито ми е проблем.

Но понякога ми е забавно да общувам с "insec(t)"-и, все пак в реалността не ми се случва често.

Поне докато ми писне и се отегча.

преди 50 минути, andiay написа:

А можеше пак цялата власт да е негова, а президент да бъде поставено лице, след поставено лице - Медведев два мандата президент, а Путин премиер, Лавров два мандата президент, а Путин премиер и т.н.

Това щеше ли да го направи по-малък диктатор?

И с какво променя ситуацията?

Да променя се, защото в Оркия/Русия президентът има огромна власт и влияние и Путлер няма да я отстъпи. 

преди 53 минути, andiay написа:

В САЩ президентите се сменят след най-много два мандата, но външната политика остава същата, без значенеие новия президент от коя партия е.

Който дръзне да се опита да промени по някакъв начин геостратегическите планове във външната политика, не успява да спечели втори мандат - последен пример Тръмп, а преди него Картър.

Но пък всичко изглежда демократично.

Това му се казва последователност и устойчивост. Нали е уж млада държава и са само сбирщина/кравари, според русоробите? А при руZНАЦИте всеки път - очаквай неочакваното. 

преди 3 минути, jhoro написа:

Не, че нещо - ама да си правиш изводи - от показаното по телевизията  ...

Нищо лично - просто ...

Пропагандата е жестока и от двете страни и на каквито и да е клипчета (независимо дали "про" или "анти") аз не вярвам, защото над 90% от тях са ментета.

Когато обаче по националната ни телевизия, (която откровено е проукраинска) съобщят неудобният за тях факт, че любимците им са закъсали здраво, тогава съм склонен да вярвам че положението на бандеровците наистина не е розово.

преди 37 минути, ivottoshev написа:

Значение имали формалностите :D Ми формално и Медведев беше президент, не е бил само Путин.

Да значение имат. За теб са формалности, но за тези, които разбират какво е институцията - президент в Русия, не са формалности. Ама ти си над тези неща. Важно е чугун да се лее. :lol6:

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Пропагандата е жестока и от двете страни и на каквито и да е клипчета (независимо дали "про" или "анти") аз не вярвам, защото над 90% от тях са ментета.

Когато обаче по националната ни телевизия, (която откровено е проукраинска) съобщят неудобният за тях факт, че любимците им са закъсали здраво, тогава съм склонен да вярвам че положението на бандеровците наистина не е розово.

Пак е елементарно - дали ще е „про“ или „уж анти“ - все тая!

Филтрирай бе, пич - нали си отракан?

преди 43 минути, ivottoshev написа:

Ми формално и Медведев беше президент, не е бил само Путин.

Точно в това е цирка - че беше Формално!

А после - пак се менкаха!

преди 6 минути, БаалБек написа:

Да значение имат. За теб са формалности, но за тези, които разбират какво е институцията - президент в Русия, не са формалности. Ама ти си над тези неща. Важно е чугун да се лее. :lol6:

Меркел беше обявявана от "Форбс" за най-влиятелна жена в света 10(десет) поредни години. Не само в Германия, а в СВЕТА!!!

Та защо тя, аджеба, не се оттегли от поста си овреме, а продължи да командва? Това не е ли против твоите принципи?

преди 6 минути, БаалБек написа:

Да променя се, защото в Оркия/Русия президентът има огромна власт и влияние и Путлер няма да я отстъпи. 

Това му се казва последователност и устойчивост. Нали е уж млада държава и са само сбирщина/кравари, според русоробите? А при руZНАЦИте всеки път - очаквай неочакваното. 

Пак не схвана, балбукащата. И защото продължаваш да не искаш да се образоваш, си мислиш, че от рууснаците всеки път се очаква неочакваното. Руснаците са последователни в ъв виждането си за мястото на страната си на международната сцена. Били са наясно още когато краварите не са съществували. Но,дипломираната неграмотност няма как да го разбере, след като няма нужните познания. 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Меркел беше обявявана от "Форбс" за най-влиятелна жена в света 10(десет) поредни години. Не в Германия а в СВЕТА!!!

Та защо тя, аджеба, не се оттегли от поста си овреме, а продължи да командва? Това не е ли против твоите принципи?

Лелееее ти си неспасяем случай. Е няма как да ти обясня, докато не пораснеш и станеш по-зрял. Нормално е мъжете да узряват по-късно. 

преди 14 минути, andiay написа:

Ако аз бях на неговото място, най-вероятно бих постъпил по същия начин, признавам си, но не бих чакал толкова години и бих ползвал челния американски опит.

Нали ти казах, че е очевидно.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Лелееее ти си неспасяем случай.

Путин има друго мнение по въпроса.

преди 6 минути, jhoro написа:

Пак е елементарно - дали ще е „про“ или „уж анти“ - все тая!

Филтрирай бе, пич - нали си отракан?

Точно в това е цирка - че беше Формално!

А после - пак се менкаха!

Филтрирам, да не мислиш че гледам фейковете които се качват тук?

БаалБукащата простотии се хвана за това че Путин бил в президентска република, а Меркел в парламентарна, щото иначе няма как да замаже поредната простотия която избълбука. 

преди 5 минути, absurt написа:

Пак не схвана, балбукащата. И защото продължаваш да не искаш да се образоваш, си мислиш, че от рууснаците всеки път се очаква неочакваното. Руснаците са последователни в ъв виждането си за мястото на страната си на международната сцена. Били са наясно още когато краварите не са съществували. Но,дипломираната неграмотност няма как да го разбере, след като няма нужните познания. 

Няма какво да добавя за теб освен това!

Snow Dive Snow Day GIF - Snow Dive Snow Snow Day GIFs

:lol6:

преди 7 минути, БаалБек написа:

Добре де толкова ли е трудно да напишеш това. Но за да изпъкнеш колко си велик написа още 100 думи. Всеки човек си има недостатъци. Няма да се притесняваш. Можеш и с по малко думи да останеш разбран. Въпреки, че доста уклончиво отговаряш и не заемаш позиция. Демек си от сивата зона, която всеки момент може да смени цвета според случая. ;)

Помолих те най-учтиво вече два пъти да спреш да ме цитираш.

Прочети по-горния ми отговор към "insec(t)" и може ако се напънеш да схванеш, че аз цвят нямам, безцветен съм, а и ми е много интересно, дали можеш да дадеш дефиниция, какво е това "цвят".

Във фотографията има един термин - "баланс на бялото", това е настройка на фотоапарата, чрез която се контролират цветовете, които ще се изобразят на снимката. И макар, че се нарича "баланс на бялото", за правилна настройка се ползва нюанс на сивото изложен на съответните светлинни условия, за да се получат реалните цветове.

В черно бялата фотография, също най-важни са нюансите на сивото, защото те пресъздават липсващите цветове.

Точно този "баланс на бялото" при теб и при много други е сгрешен, затова и не виждате реалните цветове.

Баланса на бялото е призмата, чрез която виждате заобикалящия ви свят.

При положение, че не схващаш нещо казано с много думи, как очакваш да схванеш нещо казано с малко?

току-що, ivottoshev написа:

Филтрирам, да не мислиш че гледам фейковете които се качват тук?

БаалБукащата простотии се хвана за това че Путин бил в президентска република, а Меркел в парламентарна, щото иначе няма как да замаже поредната простотия която избълбука. 

Филтрираш  и после - пак по инерция!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.