Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Да нямаш достъп до секретна информация и да можеш да ме опровергаеш! Не, нали. 

:D 

То неопровержимите глупости в нечия шизофреидна глава няма нужда да се опровергават. Психиатрите ги третират с лекарства. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, Banesc написа:
преди 12 минути, miro20 написа:

От бомбения удар в Еленовския затвор , където буквално са изпепелени десетки украински пленници, пострадали са ... само и единствено пленниците, охранителите и руските служители не са пострадали въобще !

фейк е

Кое наричаш фейк? Цитирам видео от рашисткия пропаганден воененканал Звезда .

:) 

преди 4 минути, васил козарев написа:

Обяснява се значението и произхода на думата, неграмотнико.  

А аз имам силни съмнения, че ще проумееш що аджеба има две значения. 

Е,аз какво казвам бе олиг@френ?Ти и всички,които се напъвате,като грък на сране.

И тия простите,ще ми бистрят война?Аз се чудя,защо само разни клипчета и мемета...

И нищо съществено.Нииииищо.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Тъкмо те похвалих, и пак се из**ка.

Във вашата група (защитниците на орките) това да пишете глупости когато се оплете инструкция ли е или толкова си можете?

О,това хвалба ли беше?От маймунската ти уста,не прозвуча така.

Чети там,с ония надъханите недоносчета,които изобщо н езнаят,какво търсят тук(във форума,да не говоря за темата)

Всеки пост ти е-групата ви,инструкции...

Кажи нещо за войната.Реално.Не лични нападки,пробутани отгоре.Само за да уплатниш,някакво пространство.

преди 4 минути, The Rage написа:

Е,аз какво казвам бе олиг@френ?Ти и всички,които се напъвате,като грък на сране.

И тия простите,ще ми бистрят война?Аз се чудя,защо само разни клипчета и мемета...

Късно е за оправдания. Вече се изложи.

преди 7 минути, The Rage написа:

Поредната дрисня празнословия, с претенции за авторитетност. 

Ти, точно до момента приказваше пълни глупости, породени от фантазиите в лудата ти глава. 

"Тия простите" това би предполагало, че ти поне не си "Прост". Но дори затова нямаме съмнения ... Си, си, и то много. 

Празнословене, демонстриране, колко сме невежи, но това подплатено със сляпата вяра, че "ние непременно сме прави". Аргументи няма, доказателства също, само дразнене и заяждане, но затова пък задължително другата страна е "проста", "невежа", "крива". Характерно за нарцистичните натури, ръкоблудстващи пред огледалото върху отражението на голия си з.дник. 

преди 1 минута, BANKATA написа:

Късно е за оправдания. Вече се изложи.

Оправдания?Къде?

Десет пъти му казах,че не е едно и също,той,ти и разни-се постарахте,да си изкарате тъпизмите,върху мен.

Да,ама ви обосрах.Всичките.

Хайде сега,наново-що е то война.Кой я започна.

Изобщо в тази тема,говори ли се за войната?Или някой станал и се подрапал по таш@ците-чакай да ги пообиждам малко.

Друго не прочетох.

Няма какво да кажете и се започва-той оня ли ти каза да го напишеш.Комунисти,мосейково...

преди 4 минути, васил козарев написа:

Поредната дрисня празнословия, с претенции за авторитетност. 

Ти, точно до момента приказваше пълни глупости, породени от фантазиите в лудата ти глава. 

"Тия простите" това би предполагало, че ти поне не си "Прост". Но дори затова нямаме съмнения ... Си, си, и то много. 

Празнословене, демонстриране, колко сме невежи, но това подплатено със сляпата вяра, че "ние непременно сме прави". Аргументи няма, доказателства също, само дразнене и заяждане, но затова пък задължително другата страна е "проста", "невежа", "крива". Характерно за нарцистичните натури, ръкоблудстващи пред огледалото върху отражението на голия си з.дник. 

Ето,пак абсолютно нищо.Празнословия и лични обиди.

Аргументи?Прочете ли?Онова същото,с което искаше да ми докажеш,че съм неук.

И не,не съм прост.Ти си.

Сега го разбра и ти стана гадно.

Не се коси.Все някога,щеше да го разбереш.

преди 6 минути, The Rage написа:

Оправдания?Къде?

Десет пъти му казах,че не е едно и също,той,ти и разни-се постарахте,да си изкарате тъпизмите,върху мен.

Да,ама ви обосрах.Всичките.

Хайде сега,наново-що е то война.Кой я започна.

Изобщо в тази тема,говори ли се за войната?Или някой станал и се подрапал по таш@ците-чакай да ги пообиждам малко.

Друго не прочетох.

Няма какво да кажете и се започва-той оня ли ти каза да го напишеш.Комунисти,мосейково...

преди 1 час, The Rage написа:

Хайдутин и айдук,са две много различни неща/думи.

Я, пак? Обосра се хубавичко в собствените гащи, че накрая сам почна да се извърта.  

Всеки луд с номера си. Спори, спори, та като беше наврян в на коня в г.за, рече уверено "аз десет пъти му казах, че е едно и също" 

И стигаме до самоанализата на автора

Цитат

Е,аз какво казвам бе олиг@френ?

И ти не знаеш какво казваш, но си убеден в това. :D 

преди 6 минути, The Rage написа:

Ето,пак абсолютно нищо.Празнословия и лични обиди.

Аргументи?Прочете ли?Онова същото,с което искаше да ми докажеш,че съм неук.

И не,не съм прост.Ти си.

Сега го разбра и ти стана гадно.

Не се коси.Все някога,щеше да го разбереш.

Слаб опит да ме имитираш. Не си интересен, нито оригинален, още по-малко интелигентен. 

преди 15 минути, васил козарев написа:

Я, пак? Обосра се хубавичко в собствените гащи, че накрая сам почна да се извърта.  

Всеки луд с номера си. Спори, спори, та като беше наврян в на коня в г.за, рече уверено "аз десет пъти му казах, че е едно и също" 

И стигаме до самоанализата на автора

И ти не знаеш какво казваш, но си убеден в това. :D 

Слаб опит да ме имитираш. Не си интересен, нито оригинален, още по-малко интелигентен. 

Значи,ще ти го напиша в прав текст.Защото си мислиш,че някой те имитира...Стой си в психологеският форум.Попивай от рамус и не се прави на него(много си далече).

А именно-Айдук и Хайдут,не е едно и също.

преди 9 минути, The Rage написа:

Значи,ще ти го напиша в прав текст.Защото си мислиш,че някой те имитира...Стой си в психологеският форум.Попивай от рамус и не се прави на него(много си далече).

А именно-Айдук и Хайдут,не е едно и също.

Две изречения, противоречащи си едно с друго, и в двата случая тънкообидната натура претендира, че е права. :D 

Цитат

Ти или си скаран и с логика, и с мислене, или си най-обикновен трол. 

И в двата случая не заслужаваш внимание, а снисходителна усмивка. 

Все пак слабоумните не са виновни за състоянието си. :D 

https://www.bgjargon.com/word/meaning/Айдук

Цитат

айдук
Крадец.
(силно неодобрително; често при изразяване на възмущение)

Абе тоя е такъв айдук, че краде и с двете ръце, и с двата крака... едновременно!

Сичко окраднаха тия айдуци! Абе немам думи направо..

айд

Цитат

айдук
пич, съпещерняк, гъзар, а може да значи и съперник, неприятел, враг. (произлиза от хайдутин, хайдук)

Абе ей, айдук такъв.

айдук

Крадец.

Абе тоя е такъв айдук, че краде и с двете ръце, и с двата крака... едновременно!

ук

Крадец.

айдук

Крадец.

преди 13 минути, васил козарев написа:

Две изречения, противоречащи си едно с друго,

Не че нещо, ама аз в тези две изречения, които си болднал, противоречие не виждам:

Десет пъти му казах,че не е едно и също

Айдук и Хайдут,не е едно и също.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Не че нещо, ама аз в тези две изречения, които си болднал, противоречие не виждам:

Десет пъти му казах,че не е едно и също

Айдук и Хайдут,не е едно и също.

Добре, не съм прочел "не" .  Моя грешка. 

Ама хайдук съм цитирал етимологията на думата. И че айдук всъщност е диалект на хайдук.  Както и института по бълг. ез изтъкващ значенията на "хайдук". 

Той - не, не едно и също. 

И няма никакво значение какво си мисли, след като има факти, в това число и речници. Никъде, не цетира нищо, подкрепящо мнението му. Само заяжданки. 

преди 21 минути, васил козарев написа:

Добре, не съм прочел "не" .  Моя грешка. 

Ама хайдук съм цитирал етимологията на думата. И че айдук всъщност е диалект на хайдук.  Както и института по бълг. ез изтъкващ значенията на "хайдук". 

Той - не, не едно и също. 

И няма никакво значение какво си мисли, след като има факти, в това число и речници. Никъде, не цетира нищо, подкрепящо мнението му. Само заяжданки. 

Ми не си прав. Примерно думата "перде" също има двойно значение, като жаргонната му форма няма нищо общо с оригинала. Такива думи сигурно има много в българският език.

В разговорния език и до днес хайдутин, преминало в диалектното айдук, хайдук, мн.ч. обикновено хайдуци (не хайдути) продължава още да се употребява синонимно (в официалното си властово значение от османско време) вместо „крадец“, „разбойник“.

Ми не (х)айдук е форма, произлизаща от хайдутин. Опростена в ежедневната форма.  Двойното значение има своите исторически причини. 

Хайдутите във Влашко пролет минават Дунава, грабят турските села, зимата се връщат оттатък Дунава и ядат, и пият. 

Освен "народни закрилници"  те се прехранват и чрез бандитски набези. И относно османският закон са грабители и разбойници. 

Затова и попитах дали ще се сети, защо думата има две значения. Той, разбира се, не се и замисли. 

днеска евроатланците сте се бобъркали като чели има пълнолуние

не знам какво ще стане  ако  днр и лнр  освободят още толкова територия 10 дена подред колкото днес 

направо ще задминат киев 

Спокойно, бе, както съм казвал и преди - руснаците ще спечелят тая война. 

Въпросът е : Що за победа ще е това? 

Защото и като техника, и като човешки жертви дадоха прекалено много загуби. 

А и окончателно ще ги намразят всички украинци, дори и тези, които не ги мразеха. 

Финландия и Швеция, дето бяха традиционно неутрални, влизат в НАТО. Така че, не спря и разширението на алианса. 

Ще си вземе ДНР и ЛНР, ще направи коридор към Крим, дали ще стигне до Преднестровиети не е известно. 

путин го е измислил 

не му се мешай в  работите

то всеки българин знае да дава акъл  и стига  до там да мие  чинии в европа 

Единна Русия избяга пеша от Херсон, по Антоновския мост.

Щото вече не можела да минава хуманитарна помощ по моста и нямало какво да раздават.

Ся бягат и рашистките войници с крадени лодки. Крадат де каквото плава и бягат !!!

Мръсните рашистки касапи сами са обстреляли колонията в Оленевка, за да прикрият изтезанията над пленниците.

Не само ще загубят войната и ще върнат Донбас и Крим с лихвите, ами и садистката недодържава Рассия ще се разпадне !!!

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Не само ще загубят войната и ще върнат Донбас и Крим с лихвите, ами и садистката недодържава Рассия ще се разпадне !!!

:cool:

images.jpg.a470dced09a9f13dec183de3bcaf99c2.jpg

преди 7 часа, Радул написа:

Има я, ама не е в Перник бро.

В Перник е само Степан Бандера, търси Сергеев да му избуа един винкел у чутурата !!!

преди 1 час, Banesc написа:

путин  е сграпчил запада за топките 

На Шойгу вече Запада ли му викат ?

преди 8 часа, miro20 написа:

То други има ли ?

Само лекции по история не изнасяй на бате си Реджеп, ако обичаш.

Договора за Капитулация на Русия, подписан на 3 ти март в Москва.

Датата 3 ти март е избрана по настояване на българската делегация.

Цитат

️ISW об ударе по колонии в Еленовке: Повреждения от пожара не присущи для HIMARS.

Аналитики отметили, что россияне врут об использовании американских РСЗО для уничтожения колонии с пленными.

"Поддерживаемые Кремлем издания публикуют видео следственного изолятора, на которых видны повреждения от пожара. Но не те, которых мог бы нанести удар HIMARS", – говорится в сообщении.

Цитат

️Силовики Украины выступили с совместным заявлением о массовом убийстве украинских военнопленных 29 июля 2022 года в поселке Еленовка на временно оккупированной территории Донецкой области.

ВСУ, СБУ, военная разведка и омбудсмен требуют от ООН и ТК Красного Креста немедленно отреагировать на террористический акт, совершенный РФ.

преди 4 минути, miro20 написа:

Е добре де на мозъчни тръстове като Institute for the Study of War, които са директно свързани с американското правителство (по семейна линия) ли започнахте да вярвате? Айде по-сериозно....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.