Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 21 часа, Moriati написа:

... Моя дяле е 100 обаче...

Прав си.. С пеесе лева не мой са напий чуек.

Вдигаме залога на 100.

1.jpg.4fb3739ec30727dca3b205a95885bc60.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, skalata_73 написа:

Прав си.. С пеесе лева не мой са напий чуек.

Вдигаме залога на 100.

1.jpg.4fb3739ec30727dca3b205a95885bc60.jpg

Требеше да слойш и надпис - "Казах ли ви вееее... Идиот съм и се гордея с това"

На мен туй ще ми дължи...

Всеки ден...

Не че и сега не го прави всеки ден, но по-завоалирано...

преди 8 минути, andiay написа:

Требеше да слойш и надпис - "Казах ли ви вееее... Идиот съм и се гордея с това"

Сори. За няма и минута толкоз. Може би в новата емисия банкноти от....5 000 000 рубли. Сега си следам сериала.

И...не го бийте толкуз. И той е чуек.

преди 14 минути, skalata_73 написа:

Сори. За няма и минута толкоз. Може би в новата емисия банкноти от....5 000 000 рубли. Сега си следам сериала.

И...не го бийте толкуз. И той е чуек.

Хм, че той сам се бие бре...

За ко му е на некой друг да гу прай...

преди 2 часа, attj написа:

За мен за нещата в Украйна  бандеровците са виновни с лакомията си за долари и евро.   Янките и британците се ръководят от интересите си.

Не бе, искат да живеят като бели хора.

Какво им предложи Русия последните 30 години?

Евтин петрол и газ.

Като не ги искат в НАТО и ЕС да им предложат алтернатива, просто е.

На въпрос дали ще се срещне с Байдън на Г-20 в Бали, чичко Путин отбеляза насмешливо в петък:

„Той (Байдън) трябва да бъде попитан дали е готов да води такива преговори с мен или не. Честно казано, като цяло не виждам нужда. Засега няма платформа за преговори“.

Вашингтон обаче все още не е хвърлил кърпата и администрацията на Байдън остава обсебена от изтощаването на руската армия— дори с цената на унищожението на Украйна.

Междувременно,понеже СБУ забрани на троловете да публикуват клипчета на последствията от руските удари и ни заливат  с песнички -

Противовъздушната отбрана на Киев не е съпоставима както с модерните боеприпаси, така и с крилатите ракети. 

преди 9 минути, BANKATA написа:

Бели хора само на запад и в САЩ ли има?

току-що, BANKATA написа:

Какво им предложи Русия последните 30 години?

Евтин петрол и газ.

Като не ги искат в НАТО и ЕС да им предложат алтернатива, просто е.

И пак широко затворени очи...

А някой питал ли е либийци, сирийци, иракчани, как искат да живеят...

И сега там живеят ли по-добре от преди...

По-силния винаги налага "своята алтернатива"...

Или поне се опитва...

Болшинството от украинците до 2014-а не искаха ЕС и НАТО...

Но Путин изпусна шанса си да наложи своята "алтернатива"...

И сега си носи последствията...

За един саудитец, ти, аз и всички тук, не само не сме "бели хора", а може да се каже, че дори не сме хора...

За нас пък, той не е "бял човек"...

За японеца и саудитеца, и ние не сме "бели хора"...

Та... кой е прав в оценката си за другите?

преди 11 часа, andiay написа:
преди 13 часа, bigiadri написа:

Да разбирам ли, че днешен Китай е следствие на планирана политика през периода 1922-1972

От седемдесетте години ,когато от БЕДНА „ АГРАРНА страна стана ,това което е сега!За разлика от путин ,Си./китайския президент/ казва : "Трябва да създаваме ПРИЯТЕЛИ и стоки с ГОЛЯМА принадена стойност". Сигурно нещо такова е казал  и на путин при  последната среща и за това диктаторът беше след нея като припикано мушкато./извинявам се за израза/Това ,че те правят такива планове ,не съм го измислил аз ,а го казват американците. Китайците ,имат най-добрата образователна система  в света и добре се подготвят за да вървят напред. От миналата година вече  в началните училища се изучават  компютри.Това ,което имат и други го нямат е тяхната УНИКАЛНА електроприносна  мрежа, нейния гръбнак  е 89000 км свръхкиловолтова мрежа от 1000 киловолта за да няма никакви загуби,следи се с въртолети и дронове и т.н.А за това ,че са въвели  така наречения СОЦИАЛЕН СТАТУС  и с помощта на програма за лицево разпознаване ,може да се установи ,какви са хората например около теб на улицата и т.н. Айде да не разводнявам поста си ,защото няма общо с темата!

преди 11 минути, BANKATA написа:
преди 13 минути, vpvelev написа:

Бели хора само на запад и в САЩ ли има?

Да.

Ти бял ли си? Или си като аватара ти?

преди 1 час, andiay написа:

Преди ме прати да питам Тошев, сега пък мен ме пращаш да обяснявам на Тошев...

А аз гледната си точка съм я обяснил, ти оспори нея с безумния аргумент, че

После ти зададох два простички въпроса...

Отговор има ли?

Тцъ...

Кът та кефи Тошев пиши му на ЛС, а не го натрапвай на всеки...

Асланчик дорогой, Мейджър Мейджър мой...

Ти верно ли твърдиш, че имаш военно образование?

Въх, жива да не бях...

Неслучайно има толкова вицове прославящи "интелигентността" на българските военни...

Направо си послужил като вдъхновение за тях...

Знам че ти е трудно да вдяваш, затова пак ще цитирам поста на Тъпио, нищо че го има по-горе...

Даже ти болднах и уголимих шрифта...

Ставаше въпрос за Крим и Украйна...

Къде тук виждаш Москва?

Но дори да приемем, че е имал предвид Москва...

Защо Москва?

Руснаците от там ли само изстрелват ракети?

И само Москва ли е цел на натовски ракети?

Има ли значение дали руснаците имат контрол над Крим, или НАТО има контрол над Крим?

Наистина си мнооооооооогооооооо  злеееее...

От военното обучение ти е останало само една шамандура в главата, колкото да не потънеш съвсем...

Значи Сърбия е по-близо от Румъния до България?

Явно имаш предвид София?

Хм, не знаех, че българските граници се определят от местоположението на София, ма щом "специалиста" го казва, нема начин да не е така...

Ако си засякал на някой фи-то, то определено не е моето...

Посмъртно не бих ти позволил да го измериш...

Целият ти пост е  - "Казах ли ви вееее, идиот съм и се гордея с това"...

И определено се гордееш...

Като те гледам как тръгваш да философстваш на всеки, който не ги разбира нещата като теб, затова те пращам при Тошев. Ама той поради някакви причина не ти е интересен, като всеки от "твоя" отбор ;) 

преди 20 минути, andiay написа:

А някой питал ли е либийци, сирийци, иракчани, как искат да живеят..

А ти беше този, който се кълнеше, че не  ползва whatabout-изми, нали :giggle1:

преди 24 минути, andiay написа:

А някой питал ли е либийци, сирийци, иракчани, как искат да живеят...

И сега там живеят ли по-добре от преди...

По-силния винаги налага "своята алтернатива"...

Или поне се опитва...

Болшинството от украинците до 2014-а не искаха ЕС и НАТО...

Но Путин изпусна шанса си да наложи своята "алтернатива"...

И сега си носи последствията...

За един саудитец, ти, аз и всички тук, не само не сме "бели хора", а може да се каже, че дори не сме хора...

За нас пък, той не е "бял човек"...

За японеца и саудитеца, и ние не сме "бели хора"...

Та... кой е прав в оценката си за другите?

Това не го ли нарече ти преди време "Уотабаутизъм".

ПП: Войната в Ирак никга не съм я подкрепял, значили че трябва да подкрепям сега орките

току-що, bigiadri написа:

От седемдесетте години ,когато от БЕДНА „ АГРАРНА страна стана ,това което е сега!

Приятелю, с колко китайци си общувал?

И как ти го роди това главата?

От 70-те?

Вярно ли?

Реформите в Китай започнаха в началото на 90-те....

Започна с реформа в образователната им система, като тя бе изградена така, че да подсигури подготвени високотехнологични кадри...

Така успяха до началото на Милениума да привлекат най-големите световни компании, предлагайки им подготвен и евтин персонал...

Постепено успяха да се възползват от внесеното "ноу хау" и на свой ред да започнат да създават собствени продукти с висока донадена стойност...

В Китай по стандарт имат 10 категории качество, в зависимост към кой пазар е предназначен продукта...

Вече не са евтина работна ръка...

Но въпреки целия блясък напоследък и наистина високотехнологични чудеса, които може да ти завъртят главата в големите градове, то има и друг Китай, където живота в руската дълбока провинция ще ти се стори ултрамодерен...

Мога доста да ти разправям за Китай и различните китайци, защото за нас всички те са еднакви, но всъщност са много различни - чисто антропологически, като манталитет и т.н.

Че откакто започнаха да се реформират, всичко при тях се планира като цел за десетилетие, това е факт...

Но за 50-100 години е глупост...

Освен това са и много гъвкави и реагират бързо на всяка една промяна в обкръжаващия ги свят...

А това означава, че променят и плана си...

От статии и нета не можеш да добиеш представа, какво представлява Китай и китайците...

преди 59 минути, glen написа:

Междувременно,понеже СБУ забрани на троловете да публикуват клипчета на последствията от руските удари и ни заливат  с песнички -

Това пък кой ти го каза ?

И защо да забраняват ? Напротив - всички разрушителни последствия  от рашистктие ви удари, са в полза на украинската справедлива пропаганда.

Та нали точно сегашните удари показват рашистите като комплексари , които злобеят заради загубите си на фронта, и компенсират това  с удари по цивилни обекти, по изцяло невоенни цели и жилищни райони , по инфраструктура която да съсипе живота пак на цивилните - ток , вода, централи ...

Рашистите са абсолютни комплексирани к''пелета които  доказаха че могат да се бият срещу противник който няма оръжие.

Не знам как любимия ти вожд Путлю ще излезе от този имидж който сам си го изгради .

Следващата стъпка каква е ? малка ядрена бомбичка върху  украинска болница с родилки , или може би старчески дом ? 

Цял свят ще му ръкопляска, не се и съмнявам . Нали това очаквате  рашистите ?

преди 1 час, glen написа:

Противовъздушната отбрана на Киев не е съпоставима както с модерните боеприпаси, така и с крилатите ракети. 

Точно това ще бъде поправено с германските и американски ПВО системи . :hush:

преди 3 минути, miro20 написа:

Това пък кой ти го каза ?

И защо да забраняват ? Напротив - всички разрушителни последствия  от рашистктие ви удари, са в полза на украинската справедлива пропаганда.

Та нали точно сегашните удари показват рашистите като комплексари , които злобеят заради загубите си на фронта, и компенсират това  с удари по цивилни обекти, по изцяло невоенни цели и жилищни райони , по инфраструктура която да съсипе живота пак на цивилните - ток , вода, централи ...

Рашистите са абсолютни комплексирани к''пелета които  доказаха че могат да се бият срещу противник който няма оръжие.

Не знам как любимия ти вожд Путлю ще излезе от този имидж който сам си го изгради .

Следващата стъпка каква е ? малка ядрена бомбичка върху  украинска болница с родилки , или може би старчески дом ? 

Цял свят ще му ръкопляска, не се и съмнявам . Нали това очаквате  рашистите ?

Колкото да злобееш и да се пениш Русия победи Украйна. Но това е лесна победа. По-важно е Русия да победи САЩ. Но има време и за това :) На там вървят нещата.

Одеве забравих и теб да поздравя:

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Като те гледам как тръгваш да философстваш на всеки, който не ги разбира нещата като теб, затова те пращам при Тошев. Ама той поради някакви причина не ти е интересен, като всеки от "твоя" отбор ;) 

А ти беше този, който се кълнеше, че не  ползва whatabout-изми, нали :giggle1:

Тъпио...

Уотабаутизъм е твоето намесване на Тошев в твой пост, който коментира мой пост към съвсем различен човек...

Уотабаутизъм в днешно време е журналистически термин, който почти не се ползва...

Уотабаутизъм е отказа ти да отговориш на простичко зададени директно към теб въпроси...

Уотабаутизъм е отклоняване на темата в друга посока, която логически няма връзка с коментираното...

Примерът ми с либийци, сирийци и иракчани няма как да бъде уотабаутизъм в случая...

След него съм написал логическата връзка, която го обединява с коментара, който цитирам...

Мой отбор нямам...

Когато някой напише очеизвадна глупост, винаги реагирам...

Вина нямам, че ти и още няколко сте първенци в писането на глупости, но пък написани с арогантно високомерие...

Посредствените хора ги понасям и в повечето случаи дори не ги забелязвам...

Но посредствената арогантност я ненавиждам и винаги я осмивам...

Колко поста още ще напълниш с безсмислици, които не разбираш преди да отговориш на елементарни и ясно зададени въпроси?

преди 3 часа, attj написа:

За мен за нещата в Украйна  бандеровците са виновни с лакомията си за долари и евро.   Янките и британците се ръководят от интересите си.

За долари и евро са несравними рашистките олигарси и маията на Путлю  .

Законово ограбиха най богатата страна на планетата - РФ , и разпродадоха и разпродават все още земните недра, от които обикновенния руснак не вижда абсолютно нищо .

Живее със стандарт като нашия , че и в провинцията в пъти по нисък, отколкото дори нашия стандарт, които си нямаме нищо .

:hush:

преди 3 минути, vpvelev написа:

Колкото да злобееш и да се пениш Русия победи Украйна. Но това е лесна победа. По-важно е Русия да победи САЩ. Но има време и за това :) На там вървят нещата.

това кога ?

:)

Не знам в какъв имислен свят живееш, но Рашистан губи войната от момента в която я започна . И това е март 2014 г.

А по активен и ползотворен агент на Запада от "агент Путлю" , който постигна всички немислими до сега, цели на НАТО, и който съсипва РФ , не е имало в историята до сега :) 

преди 23 минути, BANKATA написа:

Това не го ли нарече ти преди време "Уотабаутизъм".

ПП: Войната в Ирак никга не съм я подкрепял, значили че трябва да подкрепям сега орките

Виж поста ми към Тъпио за уотабаутизма...

Не ползвайте думи, чийто смисъл ви е непознат...

Не, не означава, че трябва да подкрепяш Русия (използването на орки, рашисти и т.н. не придава на коментара ти тежест)...

И аз не подкрепям действията на Русия, не знам още колко пъти да го кажа...

Това означава ли, че трябва да подкрепям някой друг?

И на теб зададох прост въпрос и от теб отговор едва ли ще получа...

преди 7 часа, attj написа:

Украинските бандеровци избиват руснаци - вторите правят същото с първите.   В Киев не са добре с главите си -ако мислят, че въобще могат да си върнат Крим и Донбас.   Сега военните действия продължават единствено за доуточняване на границите. 

Пакти куца хронологията.

Първи започнаха руснаци да избиват украинци . По точно руския спецназ.  Когато анексираха Крим и после вкараха маскираните уроди с георгиевски лентички да превемат Донбас.

Украинците отговориха с АТО, а после и с отпора на масираната офанзива срещу тях февруари месец т.г.

Сега целия свят който преди бе раздвоен заради силната рашистка антиукраинска пропаганда , разбра кой кой е и разбира се, избра страна  срещу агресора.

преди 8 минути, miro20 написа:

Не знам в какъв имислен свят живееш, но Рашистан губи войната от момента в която я започна . И това е март 2014 г.

А по активен и ползотворен агент на Запада от "агент Путлю" , който постигна всички немислими до сега, цели на НАТО, и който съсипва РФ , не е имало в историята до сега :) 

Пак нищо вярно и то само в две изречения. Как ги постигаш тия неща - от тъпотия или от злоба не знаеш вече какво пишеш.

1. Русия не започна войната 2014. А трябваше още тогава.

2. Путин не само че не съсипа Русия, но и я опази и възстанови от срива, който и нанесе Горбачов, а след това за Елцин да не говорим. Добре че беше Путин, за да спаси Русия. Сега тя щеше да е пълна с американски и европейски гейценности и щяха САЩ да и използват безплатно природните ресурси.

преди 11 часа, maxthon написа:
преди 12 часа, miro20 написа:

И правилно, защото това си е унизително и недостойно да удряш инфраструктура,

Нали? Кой каза, че не може да се стреля по критична инфраструктура - американците ли или пък англичаните?

Ахааа... Украйна се третира като свободно за обстрел стрелбище ??

Е тогава няма проблем да се бомбардира и Москва ? Защо забраняват на Украйна далекобйни системи  за да се защити ?

Що пък не ?

преди 11 часа, attj написа:

Миро беше сляп 8 години за тероризма на бандеровците в Донбас.  Войната още тогава е започнала. 

Говориш като бот. Аможе би наистина си бот. Или рашистка която постоянно върти едни и същи глупости .

Не, Миро не е сляп 8 години за това какво се случваше.

В Донбас имаше терор само от рашистите.

Миро не е сляп че за  8 години конфликта затихваше и имаше 20-30 жертви на година, като за 2021 г имаше само СЕДЕМ цивилни жертви .

През някокло страници ви напомням това  !  Не по украински, а по данни на рашистките терористи от ДНР са тзи данни . СЕДЕМ цивилни жертви за цяла 2021 година !

И всеки път като ви го напомня, следва твоя тирада отново - "къде бяхте 8 години украински терор" .

WTF ???

Малоумие ? Шизофрения ?

Още данни :

преди 17 минути, andiay написа:

Тъпио...

Уотабаутизъм е твоето намесване на Тошев в твой пост, който коментира мой пост към съвсем различен човек...

Уотабаутизъм в днешно време е журналистически термин, който почти не се ползва...

Уотабаутизъм е отказа ти да отговориш на простичко зададени директно към теб въпроси...

Уотабаутизъм е отклоняване на темата в друга посока, която логически няма връзка с коментираното...

Примерът ми с либийци, сирийци и иракчани няма как да бъде уотабаутизъм в случая...

След него съм написал логическата връзка, която го обединява с коментара, който цитирам...

Мой отбор нямам...

Когато някой напише очеизвадна глупост, винаги реагирам...

Вина нямам, че ти и още няколко сте първенци в писането на глупости, но пък написани с арогантно високомерие...

Посредствените хора ги понасям и в повечето случаи дори не ги забелязвам...

Но посредствената арогантност я ненавиждам и винаги я осмивам...

Колко поста още ще напълниш с безсмислици, които не разбираш преди да отговориш на елементарни и ясно зададени въпроси?

Аз само цитирах какво си писал преди време:

Цитат

Уотабаутизъм, недраги, е опит за оправдаване на едни действия, с изместване на фокуса към други бегло напомнящи за тях...

В моя случай, аз няколко пъти повторих, че не оправдавам ничии действия...

"Ами какво ще кажете за"... Това е значението на what about при уотабаутизъм, или ако предпочиташ - "Нека тогава поговорим за.." , "Да обсъдим защо" и т.н.

Английския е беден език и всяко английско словосъчетание може да се превежда по различен начин, понякога дори в противоположни значения, зависи от цялостния контекст...

Това, че ползваш думи, чийто смисъл ти е познат от прочетено в нета, може наистина да предизвика снизходителна усмивка...

Проблемът ти не е в четенето, а в осмисляне на прочетеното...

Което ни води и към следващия пост...

Нали ми изплува с Ирак, Либия и Сирия, та се сетих за този твой цитат.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.