Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, vpvelev написа:

На запад могат да я изстрелват накъдето си искат :)

това го знам, но се казваше че е Украинско оръжие - а в момента те са в война с Русия и логично познай кой ще е първата цел

Самолет се разби в жилищна сграда в Русия (ВИДЕО)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

това го знам, но се казваше че е Украинско оръжие - а в момента те са в война с Русия и логично познай кой ще е първата цел

Самолет се разби в жилищна сграда в Русия (ВИДЕО)

Добре, даже и те да са го направили и да успеят няколко пъти, накрая пак ще ги хванат. И тогава ще съжаляват че са го направили. Така ли смятат да победят Русия?

преди 14 минути, васил козарев написа:

За да предложат алтернатива трябва да се правят реформи. А това означава да я няма тая вертикала на властта. 

Европейските части на РФ, които са си баш Русия, са богати и развити, ама републиките там най-голям работодател е армията. И тия дето мъкнеха перални, тостери, печки са много бедни хора. 

В не знам си кой си затънтен край на РФ, някой дето през живота си не е напускал родното село, му е достатъчно някой като Путин да му дава духовна храна, че са велики и другите се съобразяват с тях. 

Тоест, не се надявай . 

Почти си налучкал, ама не съвсем...

Руското общество, без значение в кой район на РФ, не може да просъществува без "вертикала на властта", отгоре-надолу...

Вертикалата я има навсякъде, просто се изгражда по различен начин...

Колкото е по-демократично, като манталитет, едно общество, толкова по-отдолу започва началото на тази вертикала...

В това отношение, ние, руснаци, украинци и още куп други си приличаме...

При нас вертикалата е отгоре надолу...

Ние инстинктивно търсим в лидерите си образа на "бащата", който да се грижи за нас и да ни направлява, а понякога и да ни наказва...

За промяна на това са нужни не само социално-политико-икономически реформи, а преди всичко реформи на господстващия манталитет...

А това е изключително трудна и времеемка задача...

Нужни са поколения...

преди 1 час, M.Николов написа:

И да не забравите да си купите книгата!

Зеленски издава книга с речите си

:giggle1:

Рискувам с емотикона (хората знаят кои го използват в тази тема), но това наистина ме разсмя. Дотам го докараха ставащите на крака кретенократи, че реши да ни обогати с наркоманските си бълнувания. Е, сега да видим местните укропазители дали ще си я купят, то повече затъпяване няма накъде, но близката ни (и повтаряща се) история показва, че се правят опити в това направление.

преди 1 час, vpvelev написа:

Зеленски ще ги унищожи украинците, ама нищо не може да се направи. Яко са го подкупили хАмериканците или го държат с нещо друго.

Жалко за украинците!

Всъщност там вече си се води пълномащабна война на нато и затова Дмитрий Василец винаги казва "настъпленията на натовските войски". Ето защо мисля, че и много наемническа гмеж дава фира, но никога няма да разберем, защото ония няма да съобщят цифрите.

Сега важното е руснаците да удържат Херсон, защото иначе какъв беше смисълът от тези референдуми и когато спрат укрите (и не само, всъщност май повечето вече са наемници), вече да се започне настъпление, но не пълзящо, както досега, а масирано, подкрепено от унищожение на снабдителната инфраструктура на натовците. Що се отнася до евентуалния ядрен удар на Русия срещу психодържавата, то като изключим освободените от мозък западни политици, на нормалните хора е ясно, че Русия можеше досега да унищожи стотици хиляди укри и без ядрено оръжие, ако беше използвала тяхната тактика и бомбеше приоритетно мирни обекти. А украинци ще има, когато свалят психичноболния от власт, докато го подкрепят за мен са укри.

Но вече ми писна, искам мир, без наркомана естествено. Като гледам обаче нестихващата и все по-изумяваща русофобия, като гледам какви мутри (не само бившите, за мен всички са мутри, щом като подкрепят един престъпен режим) ще управляват България, мисля, че краят наближава. Здрав разум няма, психопатия и олигофрения, съчетана с някакви измислени човешки ценности и измислен международен порядък, основан на правилата (чии правила?!)... мир при това положение няма как да се постигне. Всъщност може, но тогава Русия няма да я има ... а с това и последната възможност да се спаси човечеството от израждане.

Да.

:shock11: и съм сигурен, че си патриот, родолюбец, а Левски и Ботев са ти пример в живота.

преди 6 минути, crazy katon написа:

...на нормалните хора е ясно, че Русия можеше досега да унищожи стотици хиляди укри и без ядрено оръжие....

на нормалните хора е ясно, че досега руZия изби стотици хиляди украинци - без ядрено оръжие.

https://fb.watch/geSVa3D8MJ/

преди 4 минути, insec написа:

Да.

:shock11: и съм сигурен, че си патриот, родолюбец, а Левски и Ботев са ти пример в живота.

Да.

stalin_ikoni3.png

stalin_ikonin7.png

stalin_ikoni4.jpg

То да те е страх от от тия, дето ще спасяват света от израждане. 

Иначе повтаряме тезиси, които са за вътрешно руска употреба. 

"Предназначението на Русия" са месиански фантазии на Н. Бердяев, впрочем изгонен от Русия от болшевиките.  

Благославянето на ядрени ракети от попове и поставянето на Православието в услуга на Кремък, е своего рода извращение. 

преди 4 минути, vpvelev написа:

Да.

и как успя да се увредиш толкова?

преди 7 часа, Реджеп Иведик написа:

Бягат бягат бягат бягат бягаааааааааааааааатттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 18 часа, ivottoshev написа:

Бягаааааааааййййййййй на психиатър, после на психолог, след това пак до психиатъра... и обратно до психолога.

Не може да те лъжат вече седми месец едно и също, а ти все още да им вярваш. Има нещо много сбъркано в теб. Дано да успеят да ти помогнат :help:

преди 5 часа, miro20 написа:

:lol6:Този път се опита да скриеш линка ли? Не минава номера, СПЕКУЛАНТНОООО:

на 17.10.2022 г. в 8:34, ivottoshev написа:

Пак ли този пробит линк? Вече стана повече от половин година от както те приканвам да дадеш такова инфо от нормален сайт... но греда :giggle1:  Имаш само твърдението на някакъв измислен УЖ бивш военен, пуснато в някакъв украински фейкометски сайт :hit: 

Тос Новия Касапин, Соровикин ли как беше, казал, че за Херсон ще трябва да се вземат трудни решения. Рашистите почнаха да крадат от Херсон, значи вече не го считат за свой, въпреки референдумите на Малоумния Путлер. Гаулайтерите и колаборантите искат добро да бягат, барабар със женските гаулайтерки и малките гаулайтерчета.

Бягат бягат бягат бягат бягаааааааааааааааааатттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 7 часа, insec написа:

на нормалните хора е ясно, че досега руZия изби стотици хиляди украинци - без ядрено оръжие.

САЩ принуди Япония да капитулира с атомна бомба, сега понеже малоумника путин знае ,че при ядрен удар с русия и с него е свършено ,за това назначи този касапин ,които няма никакви скрупули да убива  цивилни, беззащитни хора  и с това  искат да принудят  Украйна да се предаде.Има  обаче една подробност на Украйна ще се дадат оръжия за защита от НАТО. Зеленски похвали новата немска система "Ирис", която започна да действа,очакват се още.Всичко с времето си .

преди 9 часа, miro20 написа:

Не, Миро не е сляп 8 години за това какво се случваше.

В Донбас имаше терор само от рашистите.

Излъгали са те. Дори в Одеса сами ли са се тероризирали!?   Обясни тогава защо изчезна няколковековното разбирателство между бандеровци и казаци?

преди 8 часа, insec написа:

и как успя да се увредиш толкова?

Увредил съм се, защото съм патриот, родолюбец, а Левски и Ботев са ми пример в живота ли?

А ти не си увреден, защото мразиш България и тя не ти е Родина, а Ботев и Левски са само футболни отбори за теб?

По-зле си отколкото те мислех. 

преди 9 часа, crazy katon написа:

Сега важното е руснаците да удържат Херсон

В момента така наречените „украински сили“ вече са съставени от някъде между 40% и 80%  от чуждестранни бойци (в зависимост от важността на местоположението) и включват много действителен личен състав на НАТО.Русия трябва да поддържа огромното мнозинство от своите ресурси и способности готови за много по-голям конфликт от този, на който сме свидетели в момента

Има и много слухове и „неща, които се готвят“,

няколко от тях:

В момента големи сили на НАТО се събират на няколко места, за да продължат текущата операция „ живот за оптика “, в която украинците масово разменят животи за удоволствието да чуруликат за „стратегически напредък“, докато печелят няколко квадратни километра тук и там.
    Руски източници твърдят, че срещу Херсон и АЕЦ се готви някаква нетрадиционна атака.
    Руски източници също твърдят, че НАТО концентрира артилерийско-ракетни сили за масирани (?) удари срещу град Херсон.

Поради тези причини властите в Херсон са дали възможност на цивилните, които искат да напуснат, да го направят и временно да се преместят на по-безопасно място.

Това, разбира се, НЕ означава, че руснаците планират да се изтеглят от Херсон, дори само защото според руските закони това вече е руска територия.Скоро ще разберем!

преди 18 минути, glen написа:

включват много действителен личен състав на НАТО.

То и за Азовстал се пишеше, че в тунелите имало НАТО-вски офицери, ама нищо подобно нямаше. 

преди 26 минути, glen написа:

властите в Херсон са дали възможност на цивилните, които искат да напуснат, да го направят

Аз казах ли ви а ???

Бягат бягат бягат бягат бягаааааааааааааааааааатттттттттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Бягат бягат бягат бягат бягаааааааааааааааааатттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Още ли те лъжат че бягат? Бах аз тая гола кука, дет си я налапал :lol6:

на 18.10.2022 г. в 9:00, ivottoshev написа:

Бягаааааааааййййййййй на психиатър, после на психолог, след това пак до психиатъра... и обратно до психолога.

Не може да те лъжат вече седми месец едно и също, а ти все още да им вярваш. Има нещо много сбъркано в теб. Дано да успеят да ти помогнат :help:

Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна днес, че военната  обстановка е "напрегната", особено около окупирания южен град Херсон.  "Ние не се стремим към високи темпове на напредване, пазим всеки наш войник и методично смиламе настъпващия противник", заяви той  и обяви, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени.  Дали си заслужава безсмисленото жертване на толкова млади мъже?

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз казах ли ви а ???

Бягат бягат бягат бягат бягаааааааааааааааааааатттттттттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Събуди се. Още спиш...

преди 10 часа, andiay написа:

Руското общество, без значение в кой район на РФ, не може да просъществува без "вертикала на властта", отгоре-надолу...

Може.

"Безизходни положения няма. От всяко положение има изход, макар и не винаги в желаната посока и непременно встрани от гроба."

Емил Боев

Не е задължително Русия да остане цяла. Русия вече загуби. Ако не сте разбрали некои, ще разберете.

Въпроса е, запада да не направи пак както при колапса на СССР.

А може вече дори и Запада да не е способен да съхрани Русия.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Още ли те лъжат че бягат?

Обвиняваш Глен в лъжа ?

Гледам и не вярвам на ушите си.

Ще излезе май, че съм прав като твърдя, че неутралните сте по ядрени ватенки, от най ядрените ватенки.

преди 5 минути, ncl написа:

Събуди се. Още спиш...

Хе хе хе...

А що сталось ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.