Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, insec написа:

но пък не те интересува :laughing5:

Инсектската "логика" също ми е непонятна...

Но виж, тя вече ми е любопитна...

Би ли обяснил къде е противоречието в твърдението ми, че не ме интересува, какво вижда един инсект и предположението ми, че най-вероятно това си личи, защото не го крия?

Тъй де, и ние хората да се посмеем на инсектската логика...

Или просто пак не си схванал, какво си прочел?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 часа, andiay написа:

Би ли обяснил .....

да обясня, понеже не те интересува 😄

преди 1 минута, insec написа:

да обясня, понеже не те интересува 😄

Мхм, пак проблема с неразбиране на прочетеното....

Това вече си е нормално за инсект...

Да повторим

преди 3 часа, andiay написа:

Инсектската "логика" също ми е непонятна...

Но виж, тя вече ми е любопитна...

Би ли обяснил къде е противоречието в твърдението ми, че не ме интересува, какво вижда един инсект и предположението ми, че най-вероятно това си личи, защото не го крия?

Тъй де, и ние хората да се посмеем на инсектската логика...

Или просто пак не си схванал, какво си прочел?

Обяснявам като за инсект...

Инсектската "логика" ми е любопитна, поради пълното й несъответствие с човешката логика...

Какво вижда един инсект ми е безинтересно....

"Логиката" му ми е любопитна....

Самите инсекти са ми е безразлични, но понякога се забавлявам с пълната им липса на мозъчна дейност, изключая базовите инстинкти...

Същото прави и котката ми с тях, но малко по-грубо....

Все пак котката е няколко етапа по-нагоре в еволюционен план от който и да е инсект...

Та, ще отговориш ли на въпроса?

на 7.10.2022 г. в 12:55, glen написа:

Това е руският ход, който ми хареса.

Военно резюме говореше за струпването на украинска военна техника в Харков на север. Твърди се, че оборудването се съхранява в масивни бункери от съветската епоха под града. Русия не може да убива военна техника под цивилни.

Тогава Русия направи това голямо изтегляне в района на Северна Украйна. Украйна направи голям PR трик за това как руснаците бягат и Украйна си върна огромна територия.

Тъй като Харков вече не е под заплаха, украинската военна техника, държана под града, е безполезна.

Какво направи Украйна? Те изтеглиха военната техника и я поставиха в настъпления, където Русия можеше свободно да я унищожи.

Някак си всички пропуснаха блясъка на тази маневра.

Още ли сме под сиянието на тази бляскава маневра ?

:giggle1:

преди 6 часа, nikssi написа:
преди 6 часа, Без умствен капацитет написа:

а руските - обективни ли са

Най-обективни са украинските медии нали. 🙃 

Който чете украински, чете и руски и западни.

Който чете руски, освен руска пропаганда, нищо друго не чете.

:)

преди 6 часа, andiay написа:
преди 6 часа, miro20 написа:

Щом според теб Свободна Европа е обективна медия, то признаваш ли, че анализите в нея за 12 годишно управление на Борисов са точни?

Прост въпрос...

Дали си гей или не, не ме засяга...

Акцента на вица не е дали си гей или не. А въпрос на "логика" която ти демонстрираш.

Кажи какво са писали Свободна Европа за управлението на ББ ?

преди 6 часа, gagodrago написа:

Това не е тероризъм. Това е декомунизация бе, трол скапан!
Това са централи строени от комунистите в СССР.
Искате декомунизация - получавате декомунизация!
Заедно с паметници на руските войни ще си отидат и руските електроцентрали и жп подстанции!
Путин държи на своята дума.
Так держать! Молодец!

Само едно комуне трол скапан не прави разлика между идеология, режим и промишленост и строежи

Я кажи след като си против "злия Запад" , кога комунетата ще се отблагодарите на САЩ и Германия за стотиците заводи и промишленост които създадоха и развиха в '30-те години ??

https://trud.bg/как-американците-създадоха-основните-заводи-на-ссср/

А за копираните автомобили , самолети, телевизори, фотоапарати, ел. играчки, ютии и какво ли не, кога ще се извините, другари крадци ?

https://germanych.livejournal.com/133607.html

:)

Едва ли си учил в МГУ и по конкретно военната катедра със методите на секретната черна военна пропаганда, но сам виж дали ще се разпознаеш  :

https://www.facebook.com/watch/?v=325705056206138

преди 9 часа, БаалБек написа:

Някои може ли да обясни какви са тези "заградителни отряди", които ползва РФ (Руските Фашисти)? Четох, че били  хора от тяхната собствена армия, които ще те застрелят, ако тръгнеш да отстъпваш на фронта. Схемата била използвана още по времето на Сталин. Имало ги и днес. Руските затворници, които бяха мобилизирани за фронта в Украйна, в момента са между чука и наковалнята - пред тях е украинската армия, а зад тях - заградителните отряди. Ако настъпват към украинските позиции, ще ги убие врагът, а ако спрат или решат да избягат, ще ги застрелят хора от собствената им армия. За да е сигурно, че стрелбата ще стане факт, има и втора линия на заградителните отряди - тези, които ще убият своите колеги от първата линия, ако онези откажат да стрелят. Така поне пише в /Поглед инфо и РИА Новости/.

Истина е. В случая казват истината.

Руските пропагандони променят наратива. На Тошевците просто не са им дошли още новите методички и лъжат по старому.

преди 8 часа, MZ/X написа:

без да зная причините за срочното изнасяне на руснаците от Херсон

Бягат бягат бягат бягат бягааааааааааааааааааааааааттттттттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ей го на Емзетко е чел новата методичка, ся чакаме и останалите тошефци да извъртят ъзинката.

преди 9 часа, miro20 написа:

Щом стигна до "аквариума" положението е ясно. Насрал си се и си омазан чааааак до ушите :giggle1:

преди 2 часа, miro20 написа:

Я кажи след като си против "злия Запад" , кога комунетата ще се отблагодарите на САЩ и Германия за стотиците заводи и промишленост които създадоха и развиха в '30-те години ??

https://trud.bg/как-американците-създадоха-основните-заводи-на-ссср/

"Труд" обективна медия ли е?

Причината за срочното изнасяне на руснаците от херсонска област е същата, като причината за изнасянето на руснаците от киевска, черниговска, сумска и харковска област.

Украйна побеждава !!!

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Истина е. В случая казват истината.

Руските пропагандони променят наратива. На Тошевците просто не са им дошли още новите методички и лъжат по старому.

Насилих се и изгубих цели 10 минути от живота си да изгледам клипа. Укролъжи. Такъв фейк и минипулация не си позволяват даже и американците.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Причината за срочното изнасяне на руснаците от херсонска област е същата,

Евакуацията е на цивилни. Хайде не слагай всички под един знаменател. Много добре може да се сетиш какво означава това кой остава и защо остава.

преди 50 минути, MZ/X написа:

Насилих се и изгубих цели 10 минути от живота си да изгледам клипа. Укролъжи. Такъв фейк и минипулация не си позволяват даже и американците.

Е Униан.... Какво да очаваш от там? На всичкото отгоре пускащият тези клипове не знае какво се говори в тях и въпреки това го прави. Класически пропагандист (или както го пуснах снощи клипа system pig).

Логиката .. ми е любопитна....

Отиди в дискусионен клуб.

а, ще отговориш ли на въпроса?

Задаваш въпроси, но никога по темата. То е ясно, че си любител, но защо се "напъваш" към про. Ти какво мислиш за "заградителните отряди"? Ама за тях пиши, а не да коментираш странични неща. Или "логиката" ти не позволява? Абе не случайно съм те нарекла във форума - чичо Смешко.

П.С.

Лъжите на Кремъл стават видни за целия свят, а най-хубавото е, че и в рашистан хората проглеждат. Атакуването на граждански обекти и избиването на цивилни е запазена марка за руслямистите, но все отричаха и повтаряха като развален грамофон - клевета, клевета. То не бяха Буча, Мариуопол, Харков, Киев и още къде ли не. Маските са свалени. Но тези ходове са безполезни, защото цялата история на войните показва, че унищожаването на гражданската инфраструктура и цивилното население никога не е помогнало на никого да спечели, ако групировката на вражеските войски не е била победена. Напротив, подобни методи само каляват населението и стимулират усещането за „обща съдба” на гражданите, армията и държавата. Бомбардировките на градовете на Великобритания и Съветския съюз не доближиха нацистите до успеха. За капитулация беше необходимо да се победят вражеските армии. Армиите, а не жителите на Дрезден и Берлин, примерно.

преди 11 часа, gagodrago написа:

Това не е тероризъм.

Я пък ти! Вярно ли не е?

РФ (Руски Фашисти) са терористи от където и да погледнеш. Например тези "военни" обекти от гражданската инфраструктура. Там са се криели Азовци зад телата на цивилни.

terror.png

:popcorn2:

По официална информация от официалния говорител на ЗСУ юг

Рашистите бягат от херсонска област. Бягат бягат бягат бягат бягааааааааатттттттттт !!!!!

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

По официална информация от официалния говорител на ЗСУ юг

Те по правило дезинформират, но това е друга тема. Цивилни господине, цивилни се евакуират.

преди 1 час, БаалБек написа:

Например тези "военни" обекти от гражданската инфраструктура.

Например тези обекти захранват и жп инфраструктурата, което явно пак не ги прави военна цел. И пак ли усещам двойния стандарт. Едни могат да удрят по такива обекти още от ден първи на инвазията си, а за други не е разрешено. Ами оплаквай се колкото си искаш. Както едни могат, така и други.

Скоро ще разберем дали Израел ще предостави оръжие на Украйна. 

"Известно е, че в Израел има много имигранти, завърнали се от Източна Европа, за които войната е най-важният въпрос, а според неотдавнашно проучване голямо мнозинство от тях подкрепят Украйна. Но що се отнася до населението на Израел като цяло, посланикът е прав. Проучване на общественото мнение, поръчано от израелския Институт за регионална външна политика /Митвим/ в края на септември, показва, че 53% от израелските граждани подкрепят сегашната балансирана позиция, 28% са за цялостна помощ за Украйна и само 2% подкрепят Русия. В Израел има сили и политици, които се опитват да изкарат украинския въпрос на преден план. Сред тях е например лидерът на лявата партия Мерец - Захава Гал-он. Пред очите ни се извършва геноцид, а ние изпращаме няколко каски на жертвите му, само за да облекчим съвестта си. Разбира се, ние обясняваме това с нашите интереси.

В Израел на 1 ноември отново ще се проведат избори за Кнесет и се прокарват тези, че след тях политиката спрямо Украйна ще се промени. Израелски източници от отбраната твърдят, че сътрудничеството на Иран с Русия в Украйна е променило ситуацията, а това изисква фундаментална промяна и в подхода на Израел към въпроса за прехвърлянето на отбранителни системи в Украйна", пише специализираното военно издание Breaking Defense."

/news.bg/

Русия води война за енергийно ,следователно политическо влияние . 2010 са новооткрити енергийни газови находища в Украйна , достатъчно големи по първоначални данни за да не бъде Украйна само транзит но  и производител  - основен конкурент на Русия за Европа  .  Ся се сещате  ,че тъпокласник ще се сети ,че  Русия тия работи не я кефят , губи влияние над Европата по тоя начин.  Про-руския президент по това време в Украйна налага вето на разработването и търговията на тия находища от западни компании ( BP И shell)  без участието на руски такива . Следва Майдан , и оттам историята е ясна.Цялата война не е нито в защита на някви руско говорящи малцинства и ценности , нито от страх от натовско нападение и подобни глупости , нито за био лаборатории с гълъби , бойни делфини и т.н.  Всичко е за политическо и енергийно влияние в Западна Европа и милиарди печалби от него .  Една страна намира в задният си двор съкровище и всеки скача да й го копа .  На финала обикновения руснак/украинец страда и мре , а някви фишове се караме като кучета без живота ни да струва цент /копейка за едните и за другите .

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

Няма нефт и газ в Украйна! Айде стига вече фалшиви новини.

Позаинтересувай се какво има открито под Одеса.Всяка война е за ресурси!!!Ако до сега не сте го разбрали мн ама мн лошо

току-що, Piffacota1885 написа:

Позаинтересувай се какво има открито под Одеса.Всяка война е за ресурси!!!Ако до сега не сте го разбрали мн ама мн лошо

Ти сега оттам ли идваш? Присъства ли или просто си чул от някъде?

преди 4 минути, shishmanovp861 написа:

Ти сега оттам ли идваш? Присъства ли или просто си чул от някъде?

Не знаех,че трябва да съм падал от 6тия етаж да разбирам,че боли 😄

преди 6 часа, miro20 написа:

Акцента на вица не е дали си гей или не. А въпрос на "логика" която ти демонстрираш.

Кажи какво са писали Свободна Европа за управлението на ББ ?

Мименце, доживях и деня, в който ти да ми кажеш кой е акцента...

Жива да не бях....

Ами то най-вероятно си стои в сайта им...

Акцента е, че управлението на Борисов е най-корумпираното в новата история, най-недемократичното, обезличило съдебната власт и медийната свобода...

Ама щом в Свободна Европа са журналисти като Татяна Ваксберг и Иван Бедров, това няма как да е изненадващо, при условие, че това те го разправяха още, когато бяха в Дойче Веле...

Та, да се върнем на акцента - обективни ли са тези неща за управлението на Борисов, щом са публикувани от Свободна Европа?

Няма аквариуми, няма рибки, няма опит да се докаже, че някойси е гей...

Отиди в дискусионен клуб.

Ми  една тема във форум, какво е?

Задаваш въпроси, но никога по темата. То е ясно, че си любител, но защо се "напъваш" към про. Ти какво мислиш за "заградителните отряди"? Ама за тях пиши, а не да коментираш странични неща. Или "логиката" ти не позволява? Абе не случайно съм те нарекла във форума - чичо Смешко.

Задавам въпроси, които са пряко свързани с темата и начина по който тя се коментира тук...

Това, че за твоята главица това е неразбираемо, аз вина нямам...

Тцъ, никога не съм твърдял, че съм "про", а че съм учил за "про"...

"Про" щях да бъда, ако бях продължил живота си в това поприще...

Но не съм и абсолютен "любител" като теб и почти всички активни в тази тема, а и не само в нея...

Какво има да мисля за "заградителните отряди", след като нямам никаква достоверна информация за тях?

Напълно е възможно да ги има, и от едната, и от другата страна...

Подобна практика е присъща за този регион...

И какво значение има изобщо това?

Тази информация дава ли ти възможност да анализираш причините довели до този коннфликт, целите, които преследва всяка замесена страна в него, евентуалното развитие на конфликта и евентуалните варианти за негов финал?

Това са важните въпроси, а не "заградителните отряди" и има ли ги или не...

Те по никакъв начин не са от съществено значение...

Както не е от съществено значение "Азов" дали са нацисти, дали са разполагали базите си в цивилни обекти, дали са застрелвали свои, ако се опитат да бягат...

Ма щом ви влече, акцентирайте си върху подобни "факти" без никакво значение....

"Моралът на бойците ний, йе много по-добър от морала на бойците вий"...

Как ме наричаш ти, втори, трети също няма никакво значение...

Нито пък как ви наричам аз...

Кой е смешен и кой не, показва най-добре това, което е писал като собствени умозаключения и анализ, а не копирайки чужди мнения...

Нещо неясно?

преди 2 часа, БаалБек написа:

Бомбардировките на градовете на Великобритания и Съветския съюз не доближиха нацистите до успеха. За капитулация беше необходимо да се победят вражеските армии. Армиите, а не жителите на Дрезден и Берлин, примерно.

:popcorn2:

Верно ли?

Ми питай японците дали е така...

П.С. Яж си пуканки и пускай картинки...

Това е единственото, за което те бива...

преди 15 часа, BANKATA написа:

Казаците в коя държава живеят.

Доскоро около половината казаци живееха в Украйна - заради решения на вождове на СССР, а останалите са си в Русия.    Сега това се променя.

преди 8 минути, Piffacota1885 написа:

По принцип си прав, всяка война е за ресурси и влияние...

Но... тази война специално, не е за предполагаемите енергийни ресурси на Украйна, а за контрол върху напълно реалните такива на Русия....

В предния пост пишеш, че Янукович е бил проруски президент...

Истината е, че в началото стартира като анти-руски...

Промяната в обществените нагласи го накара да се "префасонира"...

Или го "префасонираха"...

Майдана няма нищо общо с газови находища...

Зеленски спечели властта с обещанията си за затопляне на отношенията с Русия...

После се "префасонира"...

Или го "префасонираха"...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.