Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, kosyo написа:

Знам че не са за вас тези гледки, но аз просто ахуел дето се вика (Строго +21). Този направи страшна главичка

Да ти потърсим добър психиатър?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, andiay написа:

Един вече се предаде - ако познаваш някой давай..

преди 29 минути, Филипов написа:

току-що, kosyo написа:

Един вече се предаде - ако познаваш някой давай..

За какво да се предам?

Проявяване на интерес за гледане на подобни клипчета е ясен признак, че консултация от психиатър е наложителна...

За моя град мога да посоча имена, доста познати лекари имам, включително и психиатри...

Кажи от къде си и ще ги питам за препоръки...

В Молдова, до посолството на РФ в Кишинев, донесоха 437 чифта обувки в памет на децата, които Русия уби в Украйна. Политиците в Молдова отбелязаха, че отвличането на деца от Украйна и опростената процедура по осиновяването им е истинстинска етническа чистка и грубо нарушение на Женевската конвенция и Конвенцията на ООН за правата на детето.

moldova.png

И молдовците нещо наскачаха срещу РФ. Ама кой харесва автокрациите? - никоя нормална страна с демократично управление.  Даже Виетнам увеличава военните си разходи и се сближава със САЩ и ЕС вместо с Китай и РФ. А Филипините? И там вместо с Китай, президентът Фердинад Маркос сключи договор със САЩ за изграждане на десет бази вместо първоначалните пет. Брех тези хамериканци как все успяват да "инсталират" удобни на тях правителства по цялото земно кълбо.

ПП:

А между другото обстановката на южния плацдарм в Украйна продължава да се влошава за руските окупационни войски.

преди 3 минути, БаалБек написа:

А между другото обстановката на южния плацдарм в Украйна продължава да се влошава за руските окупационни войски.

E преди няколко дена имаше фалшива телеграм офанзива на украинците. Да се влошава, пък колко да се влошава? А подготовката на мобилизираните привършва.

преди 3 часа, andiay написа:

Здравей душице тенекиена...

Ако искаш можем да сравняваме кой от нас двамата, какво е сътворил със собствените си ръце, какво е отгледал и какво е постигнал сам в живота си...

Но...  това наистина би било "избиване на комплекси"...

По снимането се увлякох едва преди 4-5 години и неведнъж ти казах, специално на теб, че нямам претенции във фотографията...

Тотален любител съм, правя просто снимки за спомен....

Тази патетичност за "докосването до майката земя", може да ти върши работа в твоята среда, но не се опитвай да я прокарваш пред мен...

Обстоятелствата в детството ми, принудиха майка ми да стане селскостопански работник, за да може да се грижи за мен и инвалидизирания ми баща...

Колкото селскостопанска работа съм отхвърлил в детството си, толкова няма да можеш да отхвърлиш през целия си останал животец...

Дали ми е харесвало?

Не, но се налагаше и трябваше да го правя...

Още тогава си казах, че трябва така да подредя живота си, че повече да не ми се налага....

Е, успях да го подредя така...

А на който му допада този вид труд, лошо няма, нормално е хората да сме различни и аз уважавам избора на всеки...

Един български интелектуалец бе казал, че човек лесно напуска селото, но селето много трудно напуска човека...

Болшинството от хората, с които съм се срещал из забравени от бога села в България са много повече "граждани" от болшинството "селяни" обитаващи градовете, някои от които дори нямат селски корени...

Дали и как ще ме наречете ти и твоите себеподобни, по никакъв начин не ме вълнува, нито пък ме засяга...

Вие сте просто тенекиени рупори...

Дори и в опитите си да се подигравате...

Както казах, природа, невъзможно ви е да се преборите с нея, колкото и да искате...

А вие дори и не искате...

П.С. Иначе си права поне за едно...

Към момента обитавам мезонет в малка жилищна кооперация...

Най-странното е, че имам три други жилища в града, а тук живея под наем...

Заради гледката и местоположението на кооперацията...

За мое съжаление, към днешна дата жилището все още не се продава...

Къща в градска част не ми е по вкуса, роден съм в такава, строил съм такава, живял съм в такава...

А за да избия още малко комплекси, ето какво виждам всяко утро от терасата си...

image.jpeg

а това е настоящия ни пореден питомник, за който признавам, повече се грижи жена ми...

Намерихме го премръзнало на един паркинг през адски студена февруарска вечер и вече 10 години ни прави компания...

Аз съм го кръстил Грозотия, а жената Микроба...

Реагира и на двете...

image.jpeg

От всичките ти написани голословни брътвежи нищо не е вярно. Добре ни забавляваш с лъжите си. Професионален клоун. И снимките уж от жилището ти, на котката. Все пак си фотограф. Веднага си съчини история на голям труженик, който е строил сграда след сграда и прехвърлил тонове бали със сено. 

ПП:

Тавариши-русофили как върви икономиката на матушка Рассия? Войната започва да я превръща в ресурсна самодостатъчност. Ще се превърне в ресурсен придатък на САЩ, ЕС и Китай. Олигарсите в Русия са вбесени от санкциите. 

току-що, БаалБек написа:

От всичките ти написани голословни брътвежи нищо не е вярно. Добре ни забавляваш с лъжите си. Професионален клоун. И снимките уж от жилището ти, на котката. Все пак си фотограф. Веднага си съчини история на голям труженик, който е строил сграда след сграда и прехвърлил тонове бали със сено. 

Душке тенекиена...

Бали със сено никога не съм прехвърлял, виж копане и бране на царевица, лозе, домати , бостани и т.н. ми бе дошло до гуша...

За снимките - обещавам да се снимам на терасата и с котката...

Пак ще ти кажа, не съм фотограф...

Все едно всеки, който има шофьорска книжка да е автомобилен състезател...

Фотографията ми е просто едно от хобитата и такова ще си остане...

През живота си съм построил само една къща, като инвеститор, а не че съм я зидал аз или бъркал бетон, живях година в нея, не ми понесе и я продадох...

Тези жилища, които притежавам съм ги купувал готови, те са с чисто инвестиционна цел и така да се каже моя собствен пенсионен фонд...

Вече ми е минало времето за строене...

Та, аз ще ти покажа снимка от терасата и с котката, но ти ще имаш ли "дупе" да покажеш своя, ако искаш дори докато косиш трева?

Ето тази е също от терасата от миналата Нова година...

1640992000_dsc_0021.jpg

преди 2 минути, andiay написа:

Та, аз ще ти покажа снимка от терасата и с котката

Как успя да кажеш отново толкова много лъжи, но пък за сметка на това не получи и един аргумент защо го правиш? И на всичкото отгоре си и измисляш и истории. Тази вечер в казанлъшкото поле явно има масово горене на забранени субстанции от растителен вид.

Чували сме за руските войници, които отказват да се бият във войната на Путин в Украйна, но не толкова за руснаците, които избират да се бият за Украйна. Смел ход, като се има предвид, че Кремъл трябва да гледа на това като на върховен акт на предателство за всеки руснак. Как са и защо се бият за Украйна тези руснаци? Те обичат Русия, но мразят Путин. И все повече ще има такива, колкото и да се опитват да им промиват мозъците. Дано нещо остане от Русия в близките три-четири години.

преди 3 часа, andiay написа:

Не, недей. Не и за Пирончо. Тамън стана с една идея по-забавно тук, а ти искаш да отстраниш новата звезда на шоуто :no-no: 

За всички скептици, като @andiay например, които си въобразяват, че НАТО никога няма да покани Украйна дори и да не си е върнала цялата територия ще попитам. Как Западна Германия стана член на НАТО, след като голяма част от територията ѝ беше окупирана от СССР и създадена ГДР? 

току-що, БаалБек написа:

За всички скептици, като @andiay например, които си въобразяват, че НАТО никога няма да покани Украйна дори и да не си е върнала цялата територия ще попитам. Как Западна Германия стана член на НАТО, след като голяма част от територията ѝ беше окупирана от СССР и създадена ГДР? 

Душко тенекиена...

Че главата ти кънти отдавна е ясно ...

Не е нужно да го доказваш непрекъснато...

Сирьозну ли задаваш този пъвпрос и сирьозну ли виждаш сходства между ФРГ, ГДР и СССР от една страна, и Украйна и Русия от друга?

Явно дори и едничката ти сачма е дала фира...

Яж си пуканките и гледай картинки или пръстчето си...

преди 31 минути, andiay написа:

Ето тази е също от терасата от миналата Нова година...

1640992000_dsc_0021.jpg

От всичките ти снимки евентуално тази може да е твоя. С апарат Никон. Другите не са твои. Лъжец и комплексар. :lol6:

преди 5 минути, andiay написа:

Сирьозну ли задаваш този пъвпрос и сирьозну ли виждаш сходства между ФРГ, ГДР и СССР от една страна, и Украйна и Русия от друга?

Я ни просветли? Може пък да успееш.

току-що, БаалБек написа:

От всичките ти снимки евентуално тази може да е твоя. С апарат Никон. Другите не са твои. Лъжец и комплексар. :lol6:

Душко тенекиена...

Преди малко ти казах, че не е нужно да доказваш, че главицата ти кънти...

Тази снимка е качена във външен сайт и затова пази EXIF данните си...

Предните две са качени в Калдата и тук тези данни не се пазят...

Снимам освен с Никон (сменил съм три 5300, 3300 и сега 5600) и със "сапунерката" Канон...

Ето ти ги качени на външен сайт

Грозотийка...

1669050092_dsc_0025a.jpg

И изгрева...

1669050363_dsc_0013a.jpg

Би трябвало да ги има данните вече...

Твой портрет ще дочакаме ли?

преди 23 часа, БаалБек написа:

Ти да видиш. Вярно ли? :lol6:И винаги е било конкретно по темата или си коментирал другите? Даже гледам, че и сега пишеш по темата, без да се отклоняваш при това в детайли. :laughing4:

Аз съм за Украйна да си върне териториалната цялост, да и се доставя всякаква помощ. А ти? :popcorn2:

Правилно. За други неща, а не за войната

Украина няма тероториална цялост. Тероториална цялост имат националните и суверенни държави. Ако една държава е прокси на друга, това означава, че тя няма никакви тероториална цялост, независимост, суверен, или каквото и да е...

преди 2 часа, БаалБек написа:

В Молдова, до посолството на РФ в Кишинев, донесоха 437 чифта обувки в памет на децата, които Русия уби в Украйна. Политиците в Молдова отбелязаха, че отвличането на деца от Украйна и опростената процедура по осиновяването им е истинстинска етническа чистка и грубо нарушение на Женевската конвенция и Конвенцията на ООН за правата на детето.

moldova.png

И молдовците нещо наскачаха срещу РФ. Ама кой харесва автокрациите? - никоя нормална страна с демократично управление.  Даже Виетнам увеличава военните си разходи и се сближава със САЩ и ЕС вместо с Китай и РФ. А Филипините? И там вместо с Китай, президентът Фердинад Маркос сключи договор със САЩ за изграждане на десет бази вместо първоначалните пет. Брех тези хамериканци как все успяват да "инсталират" удобни на тях правителства по цялото земно кълбо.

ПП:

Не ми пускай пропагандни и дезинформационни символики.

Имам един въпрос: Защо никой не занесе дрехите на тези, които бяха убити от украинските радикали от 2014г насам? Буквално има регистър на всички военни престъпления е престъпници на украинското прокси (виж ми подписа). Аз имам отговор на този въпрос. Демонстрациите, които се извършват тук и там, всъщност се финансират и управляват от световната мрежа от НПО-та и фондации на глобалистите (политиците, които го подкрепят, също). Това означава, че ако те самите не вземат решение да се извърши пропагандна демонстрация в полза на дадена държава, такава демонстрация няма да се извърши.

Сега разбра ли колко безсмислени са тези демонстрации, които са лицемерни, нагласени и нямат искрени намерения?

Fake News Media пуска пропаганда в полза на една история, която има две страни.

преди 20 минути, БаалБек написа:

Я ни просветли? Може пък да успееш.

Тцъ, да се опитва някой да просвещава такива като теб е "кауза пердута"...

Вярно е, че ГФР е приета в НАТО в нарушение на предходни подписани споразумения, но към този момент цяла Източна Европа е дефакто под съветски контрол и това действие на НАТО става причина за възникването на Варшавския договор, което е отговора на СССР тогава...

Днес имаме коренно различно разпределение на силите, а и коренно различно разпределение на стратегическите ядрени оръжия...

Няма вариант Украйна да стане част от НАТО в близко бъдеще...

Това не е скептицизъм, а реализъм...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.