Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, БаалБек написа:

Вярно ли? И какво предлагаш като ответна реакция на ЕС срещу нахлуването на Путин в Украйна?

:popcorn2:

Аз предлагам да спреш да лъжеш. САЩ нахлуха към Русия чрез украинското прокси.

Тук е показано разширяването на терористичната организация НАТО:

gwzIklr.jpeg

В средното видео се показва, ги глобалисткия елит още през 1997г. знаеше, че разширяване на терористичното НАТО към Русия ще предизвика отговор, НО ВЪПРЕКИ ТОВА НАТИСКАХА УКРАИНСКОТО ПРОКСИ ДА ВЛИЗА В НАТО:

Тук са показани основните намерения на Колективния Запад срещу Русия:

tliak7Z.jpg

Xwrllwq.jpg

Тук става ясно, че инвазията не е с цел завземане на територии, а опити за отблъскване на подривна дейност от страна на Колективния Запад:

CG3ag9m.jpg

Границите вече са били признати от Путин, което означава, че Русия не е имала намерения да прави анексия. Всичко вървеше добре до 2014г, когато САЩ извърши преврат в Украйна и инсталираха неолиберално и подривна правителство.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Взяли штурмом! Операция "ВОЗВРАТ" начался!

преди 5 минути, БаалБек написа:

Вярно ли? И какво предлагаш като ответна реакция на ЕС срещу нахлуването на Путин в Украйна?

Здравей отново, душко тенекиена...

Браво, точно тъй, хапвай пуканки, само не забравяй първо да преглътнеш, преди да погледнеш към пръстчето си...

Кой съм аз, че да предлагам нещо?

Просто казвам, че санкции режими не свалят, нито им пречат, отнасят го т.н. "обикновени хора"...

Не случайно съм дал примера с Куба, но има още маса такива примери...

В случая обаче, Европа е силно потърпевша от точно тези санкции...

Но така са решили, така са направили...

Силно се съмнявам, че ще постигнат някакъв друг ефект, освен обедняването на "обикновените хора" там и тук...

Но... който се приспособи, ще оцелее....

преди 2 часа, andiay написа:

Пак те питам, наистина ли вярваш в това?

Питай говорителката на Съвета на Федерациите на РФ.И защо е толкова учудена и изненадана  :hush:

Санкциите не са от полза за никой в Европа, но това е вече друг въпрос...

Не е друг въпрос . Санкцитие са пряк и цивилизован отговор на рашистката военна агресия.

И са доста ефективни .

А като искаш можем и да сравним малко цифри  ... например :

:hush:

Куба съществува много дълго време под санкции, а изобщо няма нито ресурсите, нито капацитета на Русия...

Санкциите км Куба че и Сев. Корея можем да добавим , нямат нищо общо с тежестта на сегашните снкции срещу Рашистан и обкръжението на военопрестъпника Путлю.

преди 3 минути, andiay написа:

Браво, точно тъй, хапвай пуканки, само не забравяй първо да преглътнеш, преди да погледнеш към пръстчето си...

Просто казвам, че санкции режими не свалят, нито им пречат, отнасят го т.н. "обикновени хора"...

Силно се съмнявам, че ще постигнат някакъв друг ефект, освен обедняването на "обикновените хора" там и тук...

Беше ясно, че нямаш собствено мнение. Тенекията ти в главата кънти и не спира. И правилно сам си се определил.

преди 5 минути, andiay написа:

Господин Никой без мнение, но с много потенциал.....:lol6:

преди 23 минути, БаалБек написа:

Рашистите и техните подлоги тук предлагат да разтворим бузки и да ги посрещнем на колене и с покорно наведена главица.

Което са правили през целия съветски период на "развит цоциализъм" .

Аз съм поразен какви са гьонсурати .

Разбирам да е радват на военнте успехи и противостояние на фронта , хайде, това можем да го приемем като част от симпатизиране на военни операции  и т.н.

Обаче главата не ми побира с какъв кеф се кефят на ежедневните сводки как рашистите извършили поредна бомбардировка на цивилни цели , електроцентрали, топлоцентрали, и как украинския народ ще студува и страда.

Та това си е чист тероризъм.

Това само извратени тотално промити мозъци и изверги с манталитет от нацистките времена на ВСВ могат да го правят.

И то се радват на едностранни бомбардировки защото  Украйна / както и НАТО и ЕС/ не бомбардира цивилни цели и топлоцентрали в Рашистан.

преди 5 часа, miro20 написа:

Драги увредений трольо, цитирах ти констатацията на говорителката на Съвета на Федерациите на Рашистан.

Къде се казва че в русия няма пирони? Май само в поста на нефелният ти ученик. Недей да ставаш още повече за смях в опит за пореден път да защитиш незащитимото. 

Докато квадратните путлювци броят пирони, поредния обстрел на Запорожската АЕЦ

Цитат

характер и перечень поврежденного оборудования ЗАЭС свидетельствует о том, что россияне вывели из строя именно ту инфраструктуру, которая необходима для запуска энергоблоков 5 и 6 и возобновления производства электроэнергии Запорожской АЭС для нужд Украины.

е то целта е ясна.... да няма ток за Украйна.

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Разбери се с Матвиенко, тя така каза от висотата на Кремъл

Казва че е по-евтино да си ги внасят от Китай. Никъде не се споменава за недостиг на пирони!

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяяяяяяяяяяя

Наркоманът Еленски влезе в учебниците по риболов на гола кука, след като налапа тази.

Като те гледам и ти как кълвеш на нея, почвам да се чудя кълвач ли си или шаран :jeer:

преди 3 часа, miro20 написа:

Кой е идиот също е пределно ясно :)

Направи една анкета и ще видиш в резултат мнението на потребителите. Ама май не смееш щото знаеш кой се слави с прозвището "шут на форума"  :D

преди 1 час, andiay написа:

Ама какви режими, Путин не е ли демократично избран ? Ауу, много хора ще има изненадани тук.

преди 39 минути, miro20 написа:

Питай говорителката на Съвета на Федерациите на РФ.И защо е толкова учудена и изненадана  :hush:

Не е друг въпрос . Санкцитие са пряк и цивилизован отговор на рашистката военна агресия.

И са доста ефективни .

А като искаш можем и да сравним малко цифри  ... например :

:hush:

Санкциите км Куба че и Сев. Корея можем да добавим , нямат нищо общо с тежестта на сегашните снкции срещу Рашистан и обкръжението на военопрестъпника Путлю.

Миме, питам теб бре...

Вярваш ли, че ако се наложи в Русия няма кой да произведе пирони?

Санкциите са доказано неефективен инструмент за сваляне на режими....

Отнасят го редовите граждани...

Санкциите срещу Куба и С. Корея били по-леки?

Верно ли?

преди 35 минути, БаалБек написа:

Беше ясно, че нямаш собствено мнение. Тенекията ти в главата кънти и не спира. И правилно сам си се определил.

Господин Никой без мнение, но с много потенциал.....:lol6:

Душице тенекиена, нали преглътна пуканките преди да се затъркаляш от смях?

Да не те мисля...

Леееко странно е, точно ти да обвиняваш точно мен в липса на собствено мнение...

Но пък с оглед на тенекиената ти природа, може би не е толкова странно, мхм...

Ти Някой ли си?

Че лично мнение нямаш - нямаш, че никакъв потенциал нямаш - нямаш...

Е, значи си все пак Някой, па дори и без лично мнение и без потенциал...

Просто още Някой си тенекиен човек...

Хайде сега ти дай "личното" си мнение, кога налагането на санкции е довело до падане на режими и как точно се е случило това...

Ма не бързай, първо си изяж пуканките па тогава....

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Ама какви режими, Путин не е ли демократично избран ? Ауу, много хора ще има изненадани тук.

Ей го на и поредния представител на тенекиините хора....

Добре дошъл, Тъпио...

Ще се изненадаш ли ако разбереш, че повечето режими са дошли на власт по демократичен път?

Ма не сеж напрягай много върху този факт, че да не изгори безвъзвратно някоя "пътечка" по платките ти....

преди 6 минути, andiay написа:

Леееко странно е, точно ти да обвиняваш точно мен в липса на собствено мнение.

Че кога си имал? И не обвинявам, а констатирам факти. 

преди 8 минути, andiay написа:

Но пък с оглед на тенекиената ти природа, може би не е толкова странно, мхм...

Не е нужно да се самоописваш. Ако ще го правиш поне включи чугуна и ватата в главата си. А иначе за войната в Украйна (по темата) - трябва ли САЩ, ЕС и Великобритания да продължат с доставката на оръжие за Украйна?

Здравейте другари червеноармейци знам че съм ви липсвал, но какво каза някой от централата ме викнаха на инструктаж и сега няма да ми платят overtime-a. :)

Вие е сте едни от най-ама най отчайващите червенотиквеновчета които познавам и мисля че Сталин трябва да се заеме с вас..Нейде имах една лепенка - "Опознай Сибир за да го обикнеш" - ще ви я дам. 

Не вярвах че ще го кажа но имам нужда от малко помощ с един превод.

Текста е тук ,  и абзажа който ме интересуа е :

Гвозди

Отсутствие гвоздей в стране стало одной из самых обсуждаемых тем в последнее время.

За референс давам и съшия текст преведен дословно тук - Изречението е точно под гвоздеите.

Преди да се напрегнете и скъсате минискус ще ви дам още една статийка ако може така с превода че ме няма много а и след тази издънка ми казаха че ще пратят при еврогейовете на обмяна на опит :(

Статията е тук и прави анализ на целия крепежен бизнес - не само на пироните. На едно място за някакъв дефицит,качество говорят и причините за него - може ли някой да помогне с превода че деца трябва да храня - влезте ми в положението..

Честно казано ми е интересно как е с другата стратегическа суровина за руското оръжие - телта ама тя май спадаше към същите тези елементи.

P.S ПАCE за колко часа е планирано остъкляването че гледам са обявили Русия за терористична държава? Искам да гледам..

И наистина последно тук вашите хора някаква игра ли играят? Да не търсят да се усамотят нейде като на един друг клип  в една църква дето едини "почистваше" пушката на другия че се наложи украинците да прекратят тази порочна практика на запада?

току-що, M.Николов написа:

Ама колко му отива.

:)

А ти какво мислиш по въпроса зададен към Анди, който е по темата?

преди 18 минути, kosyo написа:

Здравейте другари червеноармейци знам че съм ви липсвал, но какво каза някой от централата ме викнаха на инструктаж и сега няма да ми платят overtime-a. :)

Вие е сте едни от най-ама най отчайващите червенотиквеновчета които познавам и мисля че Сталин трябва да се заеме с вас..Нейде имах една лепенка - "Опознай Сибир за да го обикнеш" - ще ви я дам. 

Сигурно се имаш за много забавен, проблема е, че тук не е "Дневник" и аудиторията е друга.

Та ще извиняваш, че не ти ръкопляскаме.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Сигурно се имаш за много забавен, проблема е, че тук не "Дневник" и аудиторията е друга.

Та ще извиняваш, че не ти ръкопляскаме.

Само на тебе ще кажа че P.S. нарочно го пиша така не като П.С

преди 12 минути, kosyo написа:

Да знаеш, че само троловете не отговарят конкретно по темата, а се опитват да шикалкавят.

преди 2 минути, kosyo написа:

Само на тебе ще кажа че P.S. нарочно го пиша така не като П.С

Мда......наистина си много оригинален.

Както и се очакваше.

току-що, БаалБек написа:

Че кога си имал? И не обвинявам, а констатирам факти. 

Не е нужно да се самоописваш. Ако ще го правиш поне включи чугуна и ватата в главата си. А иначе за войната в Украйна (по темата) - трябва ли САЩ, ЕС и Великобритания да продължат с доставката на оръжие за Украйна?

Душице тенекиена, за разлика от теб, абсолютно винаги съм казвал единствено и само личното си мнение...

Но... това разбира се няма как да го проумеш...

Родена си като рупор на чужди мисли, няма как да се появят твои собствени, нито пък да разпознаеш чуждите такива, които не съвпадат с това, което е вкарано в рупорната ти главицца....

Освен "чугуни", "вати" и т.н., какво друго са вкарали в кънтящото пространство  между ушите ти?

Ти ми зададе въпрос - отговрих ти...

Аз ти звдадох въпрос - мълчание, не за първи път, и то не само ти, свикнах вече...

Това е присъщото за рупорите, не е във възможностите им да отговарят самостоятелно и да имат лично мнение...

Сега пак задаваш въпрос, но ще ти отговоря на него тогава, когато ти отговориш на моя...

Можеш ли?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.