Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 32 минути, БаалБек написа:

Вярно се оказа, че имаш проблем с изразяването. Толкова си можеш. Ама със самочувствие. :lol6:Къде пишеш дали си съгласен САЩ, ЕС и други, да продължат с доставката на оръжие за Украйна? Или пак ще напишеш цяла дисертация с философски съждения?

:popcorn2:

Категорично кратко си се изразявал, без философстване....:lol6:

Имаш въпрос свързан с войната в Украйна?

Душичке тенекиена....

Проблема не е в моят начин на изразяване, все пак по такъв начин си изкарвам хляба, дет се вика...

Не съм получавал оплаквания...

Казах ти го отдавна - въпрос на среда....

Това, че ти изпитваш трудности с осмислянето на прочетено и чуто, не е мой проблем...

Но не се кахъри излишно, просто това ти е заложено...

А нужно ли е да съм съгласен или не с доставките на оръжия?

Украйна ще получава оръжие дотогава, докато някой има интерес от това...

Аз, ти и никой от този форум не сме в тази категория...

Животът ме е научил да се съсредоточавам само върху важните неща и върху тези, които зависят от мен...

Оръжейните доставки не попадат в нито една от тези две категории....

Те не са решаващия фактор в този конфликт...

Въпросът за санкциите не е ли по темата?

Щом изказваш мнение, че подкрепяш тези санкции, то би трябвало да си наясно, какъв ефект може да се очаква от тях и да посочиш подходящи примери от историята, обикновено с охота се позоваваш на нея...

Или викаш, подкрепям ги, ама не знам, какво ще постигнат...

Не бих се учудил, мхм...

преди 23 минути, БаалБек написа:

Виж се само. Ти си се деформирал професионално и не можеш да си изразиш мнението свободно, като нормален човешки индивид. 

И каква по-точно е деформацията ми?

Че разграничавам емоции и разум?

Хм, ми то точно това е характерно за нормалните човешки индивиди....

Останалите започват постепенно да възприемат желаното за реално....

преди 18 минути, БаалБек написа:

А ако се окаже, че грешиш? И нещата се случат не според твоите прогнози.

Ми гледам, че Асланчик ти е отговорил....

Значи ще съм сбъркал една прогноза, макар и сравнително рядко, все пак ми се е случвало....

В случая не губя нищо, нито живота ми ще се промени, нито някой ще претърпи загуби от моята прогноза...

Но... съмнявам се, че ще сгреша точно с тази прогноза...

От другата тема, където сме се засичали, би трябвало да ти е станало ясно, че прогнозите не ги изсмуквам от пръстите си и затова общовзето се сбъдват...

Защото са базирани на безпристрастен анализ на факти, а не просто прогнозиране

Ако ме попиташ обаче за печелившите числа от тотото, то това вече ще и чиста прогноза и не бих ти препоръчал да й се довериш...

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Пак зафъфли едно и също

Обеща да пише секи ден, че е идиот и се гордее с това

Мда, аз бих писал това тогава...

Ти и сега го пишеш всеки ден...

преди 14 минути, kosyo написа:

Ако не го беше казал че на шега щях да ти отговоря че си готов за Мис Свят  - ама ей го на не ми се получи шегата

Верно ли....

Ма ти си ми бил голям досетливко бре...

А схвана ли защо го написах точно така...

преди 14 минути, N1K17Y написа:

А по демократичен път ли се задържат или ? :giggle1:

Тъпио, демократичния път е ммного криволичещ и разтеглив...

Формално, щом има избори, значи пътя е демократичен....

Реално, много често се оказва, че това, което ни се представя за демокрация е по-близо до диктатура и обратното....

Всичко е въпрос на онази думичка на която уж й знаеш значението...

Казах ти, не се напрягай...

Варди си платките....

преди 14 минути, БаалБек написа:

Ей сега вече те "налазиха" русофилите-комунета. @Moriati, @ivottoshev, @vpvelev, @dimy, @glen

Че аз това го казвам за амнйстотен път...

Чекай да се огледам да не пълзи нещо около мен..

Тцъ, нема....

А и да имаше, не бих се притеснил особено....

преди 7 минути, БаалБек написа:

@andiay ти одобряваш ли това?

Ми отговорил съм ти бре душице тенекиена....

Дали ще ме разбереш - едва ли...

Но поне ще си похапваш пуканк...

Поне за това те бива...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, andiay написа:

Щом изказваш мнение, че подкрепяш тези санкции, то би трябвало да си наясно, какъв ефект може да се очаква от тях и да посочиш подходящи примери от историята

Е явно трудностите за мисъл и анализ в главата ти са непреодолими. Но така ти е заложено от раждането и не можеш го промени. Значи казваш, че сегашните санкции на РФ имат аналог по света?  Ама няма да те разубеждавам живей си в измисления от главата ти свят, спокойно и без напрежение и медитирайки относно дуализма и седемте херметични принципа.

преди 1 час, andiay написа:

Нещо си се подлютил ли?

Щом виждаш сълзи... ти си знайш от какво са ти потекли...

Щом не можеш да правиш друго - чакай...

Без това си свикнал да чакаш....

По-скоро се е подмокрил от някакво клипче в което убиват руснаци(евентуално).

ПП:

Цялата 20 000 армия на т.нар. Донецка народна република е била унищожена

преди 3 минути, M.Николов написа:

--------------

А ти одобряваш ли?

преди 24 минути, БаалБек написа:

Министърът на отбраната на Франция Себастиан Лекорню обяви, че на Украйна са предадени две батареи ракетна система за противовъздушна отбрана с малък обсег Crotale и две ракетни системи за многократно изстрелване (РСМИ) M270 (очевидно става дума за френската версия на РСМИ M270, за доставката на която се носят слухове). Освен това Франция преведе 200 млн. евро на фонда за подкрепа на Украйна, с които украинското правителство ще може да закупува самостоятелно оръжия от други държави, а освен това обмисля и доставката на други видове оборудване.

преди 58 минути, ivottoshev написа:

Кой дефицит бре? Този ли: гвоздеите за Русия едва ли някой ден ще станат дефицитни

И тази тролска тактика на размиване на главният въпрос е ясна. Много си назад с матерЯла :cool:  Но пък си забавен, Пирончо:goahead: 

Мога да ти покажа какво е дефицит от дневник на руски апаратчик от 80-те. Няма да го прочетеш, естествено.  И въпреки това, ще кажеш, че е лъжа.

Темата отдавна е Левски - ЦСКА.

Считано от 3 октомври в Казахстан прекратиха излъчването на руски телевизии. А те не бяха ли военен съюзник на Русия?

току-що, БаалБек написа:

Е явно трудностите за мисъл и анализ в главата ти са непреодолими. Но така ти е заложено от раждането и не можеш го промени. Значи казваш, че сегашните санкции на РФ имат аналог по света?  Ама няма да те разубеждавам живей си в измисления от главата ти свят, спокойно и без напрежение и медитирайки относно дуализма и седемте херметични принципа.

Хубуу де, давай, кажи кои са разликите тогава...

За моята глава не се тормози излишно, служи ми вярно и ми изкарва прехраната, точно чрез правене на различни видове анализи....

Само за едно си права, заложено ми е било по рождение, след това родителите ми са го стимулирали, а аз съм го доразвил последствие....

Никакво намерение нямам да го променям, макар за мен това да е възможно, все пак даунгрейда е лесно постижим....

Виж, ъпгрейда на това, което ти е отредила на теб природата, вече е доста трудна задача....

Не непремено невъзможно, но мноооого малко вероятна...

Никога не ми е идвало наум да медитирам...

А и не съм убеден, че е по силите ми...

преди 1 час, vpvelev написа:

Относно войната съм за Русия и против САЩ.

племенницата ти нещо не е на това мнение - и не и сакараш, защо ли :D

преди 12 минути, andiay написа:

За моята глава не се тормози излишно, служи ми вярно и ми изкарва прехраната, точно чрез правене на различни видове анализи....

Season 1 Lol GIF by NBC

преди 13 минути, andiay написа:

Само за едно си права, заложено ми е било по рождение, след това родителите ми са го стимулирали, а аз съм го доразвил последствие....

Това ли?

Stress Wtf GIF

преди 14 минути, andiay написа:

Никога не ми е идвало наум да медитирам...

Да бе да...

andiay.png

С теб е добре само с изображения да се комуникира, че ти е трудно по друг начин. Пък и изображенията носят много информация стига да си способен да я  разчетеш, но силно се съмнявам. С чужда помощ може и да успееш.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Това ли?

Да бе да...

С теб е добре само с изображения да се комуникира, че ти е трудно по друг начин. Пък и изображенията носят много информация стига да си способен да я  разчетеш, но силно се съмнявам. С чужда помощ може и да успееш.

Душице тенекиена....

Не бъркай своите предпочитания с чуждите....

Дори като дете не съм предпочитал книжки с картинки....

Затова и се научих да разбирам смисъла на думите...

Изображенията носят информация, когато са форма на изкуство...

В случая с твоите "изображения", единствената обратна информация е за твоето ментално "израстване"...

Знаех си, че е въпрос на време да се върнеш към дебилни картинки и гифчета...

Като прибавим използваните емотикони и получаваме напълно реална представа за менталния ти капацитет....

Ма щом те кефи да се хвалиш с това, прави го, не ми пречи...

Това, че не отговаряш на въпросите ми, също....

Както казах, отдавна свикнах с тази ваша "особеност"....

Рупорите сте такива...

Може би нещо подобно би могло да мине за медитация при мен, но е далеч от истинската медитация....

DSC_0641a1.jpg

или пък това...

image.jpeg

а може би това...

image.jpeg

Ако според теб е медитация, значи сравнително често "медитирам"....

Дори и това може да бъде добър фон за медитиране през нощта...

image.jpeg

Сега по-интересно ли ти е?

Схващаш ли "информацията" в тези "картинки"?

преди 1 час, parmobil написа:

Мога да ти покажа какво е дефицит от дневник на руски апаратчик от 80-те. Няма да го прочетеш, естествено.  И въпреки това, ще кажеш, че е лъжа.

Темата отдавна е Левски - ЦСКА.

Приятелю, темата никога не е била нещо друго, освен Левски - ЦСКА....

"Аз съм по-син от твоето червено, значи аз съм прав" и обратното....

Не се съмнявам, че онова в дневника е истина....

Не се съмнявам и че в момента в Русия има стоки, които са дефицитни...

Но пирони?

Наистина ли смяташ, че е възможно това към днешна дата?

А не знам дали ти ще ми повярваш, но една значителна част от поскъпването у нас на някои хранителни стоки се дължи на дефицит на опаковки, у нас никой вече не ги произвежда, а алтернативните доставки са скъпи поради поскъпването на газта, нужна за производството им....

Със сигурност знам, за една от най-големите фирми в бранша, че периодично не са в състояние да предлагат част от продукцията си, поради липса на опаковки, които поръчват вече най-близо в Полша, като цената се договаря непосредствено преди поръчката, а количеството е лимитирано....

Поради тази причина, цената на продуктите им скочи средн с около 80% спрямо  миналата година....

Предполагам, че и при конкурентите им ситуацията е подобна, гледайки цените...

Така че, ако в Русия възникне дефицит на пирони, то едва ли ще продължи дълго...

Но при нас е малко по-сложно...

Ще настъпи момент, когато вече няма накъде да се вдигат цени, защото няма да има кой да купува на тях...

Но няма да може и да се произвежда на тези, защото няма да е рентабилно...

Следва затваряне на предприятия и после предполагам е ясно какво следва...

Естествено, че това не е в непосредствено бъдеще, все още и фирмите и хората имат резерви, но в момента "опъваме ластика" близо до граничните му възможности...

преди 2 часа, attj написа:

Всички нормални хора отчитат естествения стремеж към обединение на руските и украинските казаци.  Дошло е време да се поправяг грешките  на лидери на СССР  - Ленин, Сталин, Хрусчов и т.н.

Нали знаеш че Крим не е подарен, а е разменен.

Я ми кажи твоите приятели от Крим, Донбас и Запорожието  имат ли представител в Руският парламент?

От два дена се мъча да разбера какво ще строите та търсите пирони?

Staples_Main.jpg?itok=44tGChVX

преди 9 часа, БаалБек написа:

Вярно ли? И какво предлагаш като ответна реакция на ЕС срещу нахлуването на Путин в Украйна?

путин не е нахлул в   украйна а  се провежда военна операция

стига с тези мантри - нахлул

едно време Сидеров бил нахлул при студентчетата наркоманчетата

а той не е нахлул а като народен представител  даже милицията  трябва да го  придружава и да му отваря врати

преди 10 часа, БаалБек написа:

Считано от 3 октомври в Казахстан прекратиха излъчването на руски телевизии. А те не бяха ли военен съюзник на Русия?

О да, заедно са в 'руското Нато" - ОДКБ.

В което ОДКБ пък повечето са "на нож' . Какъв "съюз" е това, можем само да гадаем. :) 

Даже Путлю прати за няколко седмици "миртоворчески контингент" да потушат протестите срещу поскъпването на газта.

Само че Путлю няколко пъти се изказа относно каква е "млада държава" Казахстан , което на дипломатичен език си е сериозен гаф срещу свой "съюзник"

Отделно много подигравки изтърпя пак Путлю че никога при сррещите не може да каже правилно името на президента им :)  

Дали умишлено го прави или не, никой не знае.

Самия им президент доста смело изяви позицията си срещу непризнатите недорепублики не къде да е , а в "хралупата на звяра"

https://frognews.bg/novini/kazahstan-shamarosa-kremal-dnr-lnr-putin-zamalcha.html

:)

преди 7 часа, Banesc написа:

стига с тези мантри - нахлул

Няма стига.

Путлю нахлу най вероломно в Крим чрез изцяло военна операция на всички възможни военни структури и служби .

Плюс масирана медийна /дез/информационна кампания.

Изгледайте си отново прословутия "патриотичен" филм "Пътя към родината" за Крим, където самия Путлю описва почти почасово превземането и анексирането на Крим .

Има го в ютюба.

После налу и в Донбас. Пак по същия сценарий , с маскирани необозначени режковъоръжени уроди с георгиевски лентички.

Които след година призна че са руски спецназ.

Сега , след февруари , се води пълномащабна война срещу Украйна и никаква "специална операция" не е това.

А днес, днес терора срещу цивилни цели в Украйна си продължава

Цитат

Россия выпустила по Украине более 4700 ракет за 270 дней полномасштабной войны, – президент Зеленский.

Относно примирието и преговорите на рашатВ е ясно обяснено

"примирие" - "стратегически затянуть" , т.е. да протакат и "да довършим тази военна операция" . т.е. на рашистите просто им трябва почивка за прегрупиране и увеличаване на войските.

"принуждаване към преговори' - за да подпишат капитулация.

Какви преговори е това  ??

И тямподобни пълни глупости :)

преди 11 часа, ivottoshev написа:
преди 11 часа, kosyo написа:

Да който не е живял по комунизма не знае какво е дефицит :)

Кой дефицит бре? Този ли: гвоздеите за Русия едва ли някой ден ще станат дефицитни

И тази тролска тактика на размиване на главният въпрос е ясна. Много си назад с матерЯла :cool:  Но пък си забавен, Пирончо:goahead: 

преди 11 часа, ivottoshev написа:

........... Тааааа, покажи къде точно пише че в Русия няма пирони :giggle1:

Логиката ти е пак като за аквариума , но в леко друг вариант

Значи , щом през соца повечето сме яли тублерони, това означава че в България е ИМАЛО тублерони .

Значи дефицит няма.

Че и сега с пироните... Да, в Рашистан МОЖЕ да се намери в почти всяко жилище поне един пирон. Това обаче означава ли че няма дефицит ?

Кажи го това на говорителката на Съвета на Федерациите на РФ . Ще я 'успокоиш" :laughing4:

Всеки път ставаш за смях, но абстенцията ти е такава че поне на няколко страници мяташ фекалиите си докато не прескочиш на друга подобна "тема"

:) :) :)

Вечно осрания тошефффф... съжалявам те човече, пий си хапчетата за телк-а  и не се занимавай с глупости.

:) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 45 минути, miro20 написа:

Че и сега с пироните... Да, в Рашистан МОЖЕ да се намери в почти всяко жилище поне един пирон. Това обаче означава ли че няма дефицит ?

Твойто момче даде линк, в който се казва: "гвоздеите за Русия едва ли някой ден ще станат дефицитни"

Той лъжец и фейкомет ли е?

преди 45 минути, miro20 написа:

Кажи го това на говорителката на Съвета на Федерациите на РФ . Ще я 'успокоиш" :laughing4:

Ние внасяме ябълки от Полша и чесън от Китай, вместо сами да си ги произвеждаме. Това не означава че имаме дефицит на ябълки и чесън, нали?

Явно тази говорителка е по-загрижена за Русия, от колкото беше твоят Вожд и Учител - Бочко Еднокнижний (пардон, вече е Двукнижний. Чел е и "Конституция" от Барни Ръбъл) за България, щото тя призовава за собствено производство на пирони вместо да се ползват внесени от Китай и Беларус, докато на Тиквоний му беше през оная работа за собственото ни производство на ябълки и чесън :hit:

преди 10 часа, БаалБек написа:

Пак са те излъгали.   Те дори в страните от ЕС са си налице.   Някой друг оператор бил налагал санкции.   Много Ви лъжат.   Военната операция АТО на бандеровците води като последствие към естествено обединение на украинските и руските казаци. Тези руснаци са общо около 30 милиона души.  Достатъчно са дори за една нова държава.     Това последни ще го схванат във Вашингтон и в Лондон.  Не бъди като папагала Коко, който все за Мосейково ни припява.

преди 27 минути, ivottoshev написа:

Твойто момче даде линк, в който се казва: "гвоздеите за Русия едва ли някой ден ще станат дефицитни"

Той лъжец и фейкомет ли е?

Ние внасяме ябълки от Полша и чесън от Китай, вместо сами да си ги произвеждаме. Това не означава че имаме дефицит на ябълки и чесън, нали?

Явно тази говорителка е по-загрижена за Русия, от колкото беше твоят Вожд и Учител - Бочко Еднокнижний за България, щото тя призовава за собствено производство на пирони вместо да се ползват внесени от Китай и Беларус, докато на Тиквоний му беше през оная работа за собственото ни производство на ябълки и чесън :hit:

Обичам ти логиката, но не и навиците за четене. Но пък пак ще падна на твойто ниво. Казах че има всичко необходимо за производство на гробове, но няма пирони. Ти се хвана за пироните - дадох ти анализ -3тия линк където пише точно какво липса и защо , споменават нещо и за качеството (hint).  Ти още дълбаеш в темата , но удобно пропускаш факта че за производство на гробове са нужно още неща. Чувам че новото находище на трупове ( необходими за гробове) в Украйна  дава изненадващо добър добив. 

И по темата Русия взела рекорден заем за един ден .Пита се в задачата от КОЙ.. това са приблизително 5% от годишния бюджет.

Злите езици говорят че са вътрешни банки. Много ще страдат руснаците .....

преди 59 минути, kosyo написа:

Казах че има всичко необходимо за производство на гробове, но няма пирони.  

Оооооо, Пирончо, какво се оказа в крайна сметка. Кой е фейкомет? Днешното ти "аз" което казва че пирони в Русия няма, или вчерашното ти "аз", което даде линк с тези думи: "гвоздеите за Русия едва ли някой ден ще станат дефицитни" :lol6:

преди 2 часа, miro20 написа:

Лоботумирчев220, щом като разправяте, че имало огромен дефицит, хващай си трол-ученика под ръчичка и заминавайте двамата в Русия с по 2-3 торби гвоздеи на рамо, да ги продавате по улиците. Може да забогатеете от търговия с гвоздеи, щото то е ясно, че в България за тролене на тъпотии никой не ще да ви плати дори и стотинка

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.