Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, glen написа:

тогава всичко ще стане възможно в Европа

Даже и Орбан е съгласен с теб. Вече ЕС одобри 18 милиарда евро помощ за Украйна. Браво Орбанчо....

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 минути, attj написа:

Бандеровците започнаха.   Тях ли подкрепя!?

Пак ли ти? Спря едната плоча и пусна пак старата.

Дай нещо за казаците почнаха да ми липсват/

преди 2 минути, BANKATA написа:

Дай нещо за казаците почнаха да ми липсват/

Та нали цялата дандания е заради тях.   Ленин ги е разделил нарочно преди сто години.

преди 2 минути, attj написа:

Та нали цялата дандания е заради тях.   Ленин ги е разделил нарочно преди сто години.

Защо така, нали са руснаци?

преди 9 минути, BANKATA написа:

Защо така, нали са руснаци?

Казаците подкрепяли белогвардейците и болшевиките са се страхували от тях.

преди 4 минути, attj написа:

И сега кремъл им го наби :basketball3:

преди 13 минути, BANKATA написа:

Помагат им да се обединят отново.   Кой ти промива мозъка?

преди 1 час, kosyo написа:

Нищо интересно няма в тази новина. Украйна и до момента имат остатъци от по-добрата Пво система. Сега в предвид лимитирания обсег ще има забрана да се разгръща Пейтриът в посока Полша.

преди 11 часа, BANKATA написа:

Ти понасяш ли мнение различно от твоето?

Няколко пъти в темата съм се извинявал когато съм бил в грешка. Ти правил ли си го?

За безпристрастен не спираш да заемаш позицията на Русия. БЕзприсрастен ли си или само така ти изнася?

ПП: Ти прочете ли интервюто с Шимон Перес ? Съгласен ли си с нещата които казва на Путин за Америка ?

Човече, при условие, че не разбираш, какво пише в елементарен пост във форум, наистина ли смяташ, че си в състояние да разбереш интервюто на Шимон Перес?

Какво разбираш под "понасяш ли"?

Да съм съгласен?

Това ли разбираш като "понасяне"?

Понасям всякакви мнения, но това не означава, че съм длъжен да съм съгласен с тях...

Но пък смятам, че всеки има право да се чуе мнението му...

Правиш ли разлика?

Пак ще цитирам Волтер - "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш"...

В състояние ли си да осмислиш това изречение?

Ето, сега казваш, че съм заел позицията на Русия, но дали е така наистина, или просто защото не споделям меркантилната ви омраза си решил така?

Цитирай един мой пост поне, където да съм защитавал Русия, да съм възхвалявал Русия или както казваш да съм "заел позицията на Русия"...

Ще можеш ли?

Ако го направиш, на секундата се извинява, пиша в подписа си, че съм "русороб" и повече спирам да посещавам "селската кръчма"...

Или както пишеше в онази статия - "Не споделяш ли моето мнение, значи си враг" = новият комсомол...

Питаш дали съм безпристрастен?

Абсолютно...

За разлика от "вашия отбор" и от повечето от "другия отбор"...

И това е пътя по който може да се анализира обективно подобен конфликт - без предварително избрана страна...

Не знам за кой път ще го кажа - Имам със сигурност, повече от теб сериозни причини да симпатизирам на САЩ и да несимпатизирам на Русия...

Но... това е без значение, когато оценявам дадена ситуация...

За обективна оценка симпатии и антипатии нямат място...

Въпрос на емоционална интелигентност...

В политиката емоционалните решения са табу...

Да, прочетох интервюто на Перес...

Да, с повечето неща съм съгласен...

Но... имай предвид, че това е интервю пред американски журналист и съответно и отговорите са съобразени с това...

Но... все пак Перес вкарва и доста "намеци", уж случайно, между другото...

Но съм убеден, че на тях изобщо не си обърнал внимание....

Защото "широко затворените очи, винаги виждат това, което им се иска да виждат, ако може за улеснение в контрастно черно-бяло...

Без сиви отенъци...

А в сивото са скрити микродетайлите, които дават реалната представа...

Щом ти допада да си с филтър, твое право си е...

Тъй си живял преди, така и ще продължиш занапред...

Като примерен комсомолец...

преди 10 минути, maxthon написа:

Нищо интересно няма в тази новина. Украйна и до момента имат остатъци от по-добрата Пво система. Сега в предвид лимитирания обсег ще има забрана да се разгръща Пейтриът в посока Полша.

САЩ им дават по добро ПВО и от руското

https://www.reuters.com/world/europe/us-finalizing-plans-send-patriot-missile-defense-system-ukraine-officials-2022-12-13/

ето новината преведена на руски

https://www.svoboda.org/a/cnn-ssha-gotovyatsya-peredatj-ukraine-sistemy-pvo-patriot-/32175135.html

Предлагам САЩ и НАТО да направят нещо показно - да върнат на Сърбия    Босна, Черна гора и Косово.   После Крим и Донбас вероятно сами ще се върнат в Украйна.   Ама нещо  не се получава...

преди 12 часа, kosyo написа:

Китай нали бяха братя - какви са тия забрани:

https://www.kaldata.com/хардуер/китай-забрани-износа-за-русия-на-проце-400148.html

Това може да е фейк на западната пропаганда. Както и това, че индийския премиер е отказал среща с В. Путин. 

Цитат

NEW DELHI, Dec 9 (Reuters) - Indian Prime Minister Narendra Modi and Russian President Vladimir Putin will not hold an annual in-person summit this year.

преди 52 минути, maxthon написа:

Веднага се сещам за едни приятели, които все така си твърдят през седмица, че парите свършили, американците спират да пращат оръжия. Мисля, че ще им е интересно, но все пак няма да коментират. 

преди 45 минути, andiay написа:

Човече, при условие, че не разбираш, какво пише в елементарен пост във форум, наистина ли смяташ, че си в състояние да разбереш интервюто на Шимон Перес?

Какво разбираш под "понасяш ли"?

Да съм съгласен?

Това ли разбираш като "понасяне"?

Понасям всякакви мнения, но това не означава, че съм длъжен да съм съгласен с тях...

Но пък смятам, че всеки има право да се чуе мнението му...

Правиш ли разлика?

Пак ще цитирам Волтер - "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш"...

В състояние ли си да осмислиш това изречение?

Ето, сега казваш, че съм заел позицията на Русия, но дали е така наистина, или просто защото не споделям меркантилната ви омраза си решил така?

Цитирай един мой пост поне, където да съм защитавал Русия, да съм възхвалявал Русия или както казваш да съм "заел позицията на Русия"...

Ще можеш ли?

Ако го направиш, на секундата се извинява, пиша в подписа си, че съм "русороб" и повече спирам да посещавам "селската кръчма"...

Или както пишеше в онази статия - "Не споделяш ли моето мнение, значи си враг" = новият комсомол...

Питаш дали съм безпристрастен?

Абсолютно...

За разлика от "вашия отбор" и от повечето от "другия отбор"...

И това е пътя по който може да се анализира обективно подобен конфликт - без предварително избрана страна...

Не знам за кой път ще го кажа - Имам със сигурност, повече от теб сериозни причини да симпатизирам на САЩ и да несимпатизирам на Русия...

Но... това е без значение, когато оценявам дадена ситуация...

За обективна оценка симпатии и антипатии нямат място...

Въпрос на емоционална интелигентност...

В политиката емоционалните решения са табу...

Да, прочетох интервюто на Перес...

Да, с повечето неща съм съгласен...

Но... имай предвид, че това е интервю пред американски журналист и съответно и отговорите са съобразени с това...

Но... все пак Перес вкарва и доста "намеци", уж случайно, между другото...

Но съм убеден, че на тях изобщо не си обърнал внимание....

Защото "широко затворените очи, винаги виждат това, което им се иска да виждат, ако може за улеснение в контрастно черно-бяло...

Без сиви отенъци...

А в сивото са скрити микродетайлите, които дават реалната представа...

Щом ти допада да си с филтър, твое право си е...

Тъй си живял преди, така и ще продължиш занапред...

Като примерен комсомолец...

Не се пали. Ще си докараш някой проблем.

току-що, BANKATA написа:

Не се пали. Ще си докараш някой проблем.

Не се паля бре...

Обяснявам ти по-подробно, какво сум ти писал преди това...

Не ме "мисли" мен...

Та...

Ще успееш ли да защитиш тезата си, че съм заел "позицията на Русия" с конкретен цитат или да приемем, че и ти приемаш желаното за реално?

преди 3 минути, andiay написа:

Не се паля бре...

Обяснявам ти по-подробно, какво сум ти писал преди това...

Не ме "мисли" мен...

Та...

Ще успееш ли да защитиш тезата си, че съм заел "позицията на Русия" с конкретен цитат или да приемем, че и ти приемаш желаното за реално?

То се чете между редовете ти.

току-що, BANKATA написа:

То се чете между редовете ти.

И таз добра...

Доказа, че не схващаш какво си прочел, но пък смяташ, че ти се отдава да четеш "между редовете"....

Всичко е на принципа - желаното всъщност е реално...

Новия комсомолец в пълното му очарование...

Де да можеше наистина да четеш между редовете...

Но така си ти е по-добре...

Живот със широко затворени очи...

Късметлия...

преди 52 минути, Филипов написа:

1096236_original.jpg

преди 1 час, BANKATA написа:
преди 1 час, attj написа:

Евала как му наби простотиите :)  Сега рашистчето съвсем зацикли и блокира...

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:
преди 3 часа, M.Николов написа:

Виждам, че и от газ не разбираш.

Да знаеш, тоя газ не е като онзи газ.

:)

е не са всички като теб - да разбират от газ - да ти пратя ли по спиди - пакет с боб:D

комунетата като николофффф и др разбират от газ само колкото Газпром им каже :) 

И си мислят че с това свършва света.

:) 

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Лоботомирания искаше да внуши че в Русия живеели толкова зле, че серат във външни кенефи. Само посочих че това го има и в Кравария, че даже там има и по-лошо. Според теб обаче служител на тролска централа излизам аз. Е, що? Кой е спекулантът в случая? Да не би да вярваш че само в Русия има хора, които серат във външни кенефи? 

Не, не си показал. Ти питаш къде серели 40 хил бездомни .

Има лек нюанс, не мислиш ли ?

:giggle1:

Пак се опитва да спекулираш, тролиш и накрая пак наакан и унижен :) 

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Ти не можеш да посочиш и една моя лъжа, докато аз мога да посоча много твои. Искаш ли да се пробваме :wub:

Хващал см те и съм оспорвал 1001 пъти твои лъжи, тролене  и спекуалции.

Спекулации и изкривявания на факти се нарича фейк.

Познай защо ти викам фейкомет ? :) 

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Само посочих че това го има и в Кравария

Значи признаваш, че в Русия обосерат във външни кенефи.

Да не би да вярваш че само в Русия има хора, които серат във външни кенефи? 

Да разбирам ли, че в Русия наистина има хора, които серат във външни кенефи ?

Просто трола тошеффф пак срал на няколко страници колкото да оправдае по някакъв начин ниския стандарт в най богатата на природни ресурси, държава на планетата.

преди 33 минути, miro20 написа:

Не, не си показал. Ти питаш къде серели 40 хил бездомни .

Има лек нюанс, не мислиш ли ?

Все имало нюанси, все не било същото....

Не ти изнася се опитваш да се измъкнеш по този елементарен начин. Ми не става бре. Примерно: 1001 пъти ми обясняваше как имало разлика м/ду ситуациите в Косово и Украйна, ама не отиде да помогнеш на хората от Общото събрание на ООН, които така и не можаха да отговорят на Вучич когато в прав текст ги попита каква точно е тази разлика.

преди 43 минути, miro20 написа:

Познай защо ти викам фейкомет ? :) 

Когато нямаш отговор на някой неудобен въпрос, или се правиш на приятно разсеян и "не го виждаш", или наричаш задаващият го "фейкомет",

Вече ти познавам и кътните зъби, Лоботомирко Фейкометский.

Офтопик, но не съвсем...

На тези, които няма да се припознаят - честито...

Късметлии сте...

"Не е смарт да си смарт"

https://fakti.bg/mnenia/731231-dobre-doshli-v-badeshteto

Цитат

Да си глупав е избор. Време е да направите цивилизационен избор, който да ви осигури по-успешно бъдеще. Също както можете да смените пола си, е дошъл момента и да можете да изберете да се откажете от вашата интелигентност.

Цитат

Ако сте били добър ученик, отличен студент и, нека го кажем нескромно – умник, не се притеснявайте. Съзнателния ви отказ от интелигентност ще заличи всичките тези неприятни факти от биографията ви. Звучи отвратително, но интелигентността не е хубаво нещо.

Звучи още по-отвратително, но интелигентността дори е вредна. Най-вече за вас.

Добре дошли в модерното време на менталната евтаназия.

Цитат

Огледайте се. Живеете в свят, в който да си умен не е уместно. Умния човек се опитва да има мнение. Гледа да изпъкне. Да демонстрира качества. Прави забележки и е критичен. Не е лагер, който безропотно да се върти 24/7 в корпоративната машина. Лагер, който да се самоподдържа в прилична физическа форма, за да издържи на напрежението през годините, и ако може да пукне веднага след като се пенсионира, за да не тежи на пенсионната система. Мислите ли, че някоя от така пазените социално-икономически системи има нужда от подобен тип хора?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.