Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

източник или пак кристална топка, на някой дет се е научил да качва клипчета в туба

източник или пак кристална топка, на някой дет се е научил да качва клипчета в туба

За клипа със самолета дето уж се забил в "танковата колона" беше голям майтап дори по руските форуми. Тази байка я пуснаха СЛЕД като украинците събраха каквото беше останало от самолета и бяха наснимали доста наоколо. Самолета паднал в няква горичка и няма как да влезе танк там ама за като за "независимите" ще стане. Само дето няколко човека по-разбирачи уж бяха писали по принцип е било огромна грешка да се праща този самолет там ама като няма какво друго....

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, Филипов написа:

ЦИПсО подпиндосник, върви да хрупаш трева сочна, зелена . . . . .

за теб има суха слама

преди 27 минути, andiay написа:

Хм, ще помоля за откровен отговор...

Какво от религиозните традиции за Коледа е запазено и се изпълнява днес?

Колко днешни младежи следват традицията за коледните пости?

Колко от тях го посрещат с цялата фамилия?

Въобще, какво означава за тях Коледа и Бъдни вечер - тиха нощ, свята нощ?

Както се казваше в един рекламен слоган - Традициите не са това, което бяха...

Между другото, точно подобни слогани са един от инструментите за промяна на старите традициии и налагането на нови...

Просто не става от днес за утре, както се опитаха комунистите...

А степ бай степ...

"Прозореца на Оверон" не конспиративна теория, а работещ психологически механизъм за формиране на групови нагласи...

Съвсем откровено. Атеист съм. Не приемам доктрината, че над нас бди белобрад старец, който следи какви и как ги вършим.

Не спазвам пост, но това не ми пречи да чествам християнските традиции. Които, сигурен съм, че си запознат, са взаимствани от други религии.

PS. На 24-и сме с фамилията на жената, на 25-и с моята. Традиция.

преди 1 час, miro20 написа:

Кога местните са искали автономия ?

Върховната Рада в Киев тогава през 2014 година  защо гласува решение за автономия?  Порошенко дори беше се съгласил.    Ти в ред ли си?

преди 1 минута, parmobil написа:

Съвсем откровено. Атеист съм. Не приемам доктрината, че над нас бди белобрад старец, който следи какви и как ги вършим.

Не спазвам пост, но това не ми пречи да чествам християнските традиции. Които, сигурен съм, че си запознат, са взаимствани от други религии.

PS. На 24-и сме с фамилията на жената, на 25-и с моята. Традиция.

Откровено казано, то и атеизма е вид религия, но това вече е съвсем отвлечена тема...

Иначе, от гледна точка на наистина религиозните хора, то аз също съм атеист...

"Белобрадия старец" не е смисъла на религията...

Както и традицията за постенето има съвсем отделен смисъл от чисто религиозните догми...

Много интересен разговор и за двама ни може да проведем с теб по темата...

Но така ще се отнесем в съвсем друга посока...

Една религиозна традиция губи същността си без религиозността на спазващите я...

Ето, че сам даваш отговора на началния си въпрос - "Възможно ли е?"...

Да, не само е възможно, но и се случва...

Просто промените не са видими в рамките на едно поколение...

И при всяко следващо се появява нов "нюанс" на тези промени...

Убеден съм, че разбираш, какво точно казвам...

И ако се замислиш безпристрастно, то ще се убедиш, че съм прав...

Коледа за днешните млади, не е това, което е за нас...

Това, което е за нас, не е това, което било за нашите баби и дядовци...

За тях пък, не е това, което е била за техните баба и дядо...

преди 50 минути, attj написа:

Върховната Рада в Киев тогава през 2014 година  защо гласува решение за автономия?  Порошенко дори беше се съгласил.    Ти в ред ли си?

Бяха прокси държава на Русия. Ама народа взе нещата в ръце и ги вкара в правилната посока.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Бяха прокси държава на Русия. Ама народа взе нещата в ръце и ги вкара в правилната посока.

Украйна не е процъфтяваща демокрация. Това е бедна, корумпирана, еднопартийна държава с тежка цензура, в която опозиционните вестници и политическите партии са закрити. Преди войната крайнодесните украински националистически групи като полка „Азов“ бяха остро осъдени дори от Конгреса на САЩ. Решителната кампания на Киев срещу руския език е подобна на усилията на канадското правителство да забрани френския език в Квебек. Украински снаряди отнеха живота на много  цивилни в Донбас - това са  военни престъпления. Би било  морално да се сложи край на тази война чрез преговори, а не да се удължават  страданията на украинците.  НАТО  какъв интерес има за съдбата на Донбас с руснаците там!?   

преди 6 минути, attj написа:

Украйна не е процъфтяваща демокрация. Това е бедна, корумпирана, еднопартийна държава с тежка цензура, в която опозиционните вестници и политическите партии са закрити. Преди войната крайнодесните украински националистически групи като полка „Азов“ бяха остро осъдени дори от Конгреса на САЩ. Решителната кампания на Киев срещу руския език е подобна на усилията на канадското правителство да забрани френския език в Квебек. Украински снаряди отнеха живота на много  цивилни в Донбас - това са  военни престъпления. Би било  морално да се сложи край на тази война чрез преговори, а не да се удължават  страданията на украинците.  НАТО  какъв интерес има за съдбата на Донбас с руснаците там!?   

Бяха. След тази война ще се преродят и след 20 години ще им завиждаме, а руснаците ще ходят там да работят.

преди 2 часа, attj написа:
преди 3 часа, miro20 написа:

Кога местните са искали автономия ?

Кога кога ?? Я пак ? Малко по подробно ??

преди 1 час, attj написа:

Украйна не е процъфтяваща демокрация. Това е бедна, корумпирана, еднопартийна държава с тежка цензура, в която опозиционните вестници и политическите партии са закрити.

Пак измишльотини и лъжи.

Както вече ти казаха - тя БЕШЕ такава. И ИменнО затова бе Майдана ! за реформи ,против олигарха Янукович /рашистка марионетка/  за евроинтеграция и борба с корупцията !

Тежка цензура никога не  е имало , а такава наложиха рашистите на окупираните територии. Както ддох пример с Крим , а после и в донбас. Всичко бе закрито и цензурирано, за разлика по времето на украинците.

Преди войната крайнодесните украински националистически групи като полка „Азов“ бяха остро осъдени дори от Конгреса на САЩ.

Лъжа !

Никога преди войната не е имало формированието "Азов" .

Азов се появи ИМЕННО заради рашистката инвазия !

Как може да говориш толкова сбъркани неща, идея си нямам :) 

Решителната кампания на Киев срещу руския език е подобна на усилията на канадското правителство да забрани френския език в Квебек.

Отново тотална лъжа. Никой никога не е забранявал или наказвал за руски език. Нещо повече, самия аз многопъти цитирам и се информирам от украински източници НА РУСКИ ЕЗИК .

Обратното -  също цитирах как малцинствени езици като българския се забранява от рашистките окупационни власти, а украинските книги и учебници - унищожават.

Отново всичко наопаки на твоята фейк пропаганда.

Украински снаряди отнеха живота на много  цивилни в Донбас - това са  военни престъпления. Би било  морално да се сложи край на тази война чрез преговори, а не да се удължават  страданията на украинците.  НАТО  какъв интерес има за съдбата на Донбас с руснаците там!?   

Украинските снаряди са в отговор на рашистката инвазия и агресия.

Никога преди вторжението и отцепването на територии от рашистките уроди с георгиевски лентички, не е имало нито един украински снаряд !

До кога ще лъжеш ?

преди 9 часа, kosyo написа:

Не ми каза руски разбираш ли. 

Това какво общо има с Октомврийската революция? 

преди 8 часа, N1K17Y написа:

Как се нарича човек, който повтаря 1:1 "фактите" на Кремъл ? И вместо да отговори на това, пак ми говори за Кравария ? :speak:

Фактите са си факти. Те не могат да бъдат на Кремъл, Брюксел, или Кравария. Ако до сега не си го знаел - ето че научи нещо ново. Не ми благодари.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Това какво общо има с Октомврийската революция? 

Фактите са си факти. Те не могат да бъдат на Кремъл, Брюксел, или Кравария. Ако до сега не си го знаел - ето че научи нещо ново. Не ми благодари.

Когато тези факти ги твърди само Кремъл, (а те лъжат по 3 пъти на изречение, малко като теб), почвам да се съмнявам, че са достоверни.

преди 19 минути, N1K17Y написа:

Когато тези факти ги твърди само Кремъл, (а те лъжат по 3 пъти на изречение, малко като теб), почвам да се съмнявам, че са достоверни.

Много ясно че лъжи има и от двете страни. Аз не съм казвал че руснаците не лъжат. Точно по тази причина отдавна пропускам всички клипчета, а не само тези на РеджепФейкНюз.ком

Теб не те интересува дали е достоверно, а дали е "за" или "против" Русия и Путин. Случаи като "мърдащите трупове" и "избухващото колело" в Буча ги приемаш за истина, въпреки че няма никаква логика да са верни. 

На първо четене е приет законопроект който те оневинява за углавно престъпление на територията на Украйна ако е действието е било да защитиш Русия. Объркан съм вече нали това бяха законни Руzки територии?

https://twitter.com/vobodaRadio/status/1603107003966029825?s=20&t=CK51RQj_p2LJ8k-ycUh5dQ

И като коментар че и немците 41 имали такъв закон за техните войски :)

Успокоих се вече.

Още едно пожарче , за разнообразие на нефтозавод:

https://www.irk.ru/news/20221215/localization/

преди 44 минути, kosyo написа:

На първо четене е приет законопроект който те оневинява за углавно престъпление на територията на Украйна ако е действието е било да защитиш Русия. Объркан съм вече нали това бяха законни Руzки територии?

https://twitter.com/vobodaRadio/status/1603107003966029825?s=20&t=CK51RQj_p2LJ8k-ycUh5dQ

И като коментар че и немците 41 имали такъв закон за техните войски :)

Успокоих се вече.

Още едно пожарче , за разнообразие на нефтозавод:

https://www.irk.ru/news/20221215/localization/

Много е объркващо.

Хем са освободители носещи мир, хем такива закони....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.