Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

Пияниците бре.

ПП: като съм меграмотен що ми се обясняваш. Комплекс ло някакъв избиваш?

Айдеее, сега па от най-велика нация отидооме на пиьениците...

Ми аз нъл туй казах бре - пияндурници са....

Но вуубще не са най-големите....

П.С. Във виртуала в мен са пробужда една подтискана наивност и алтруизъм...

Все тая надеждичка, че поне един функционално неграмотен може и да успея да го накарам поне за малко да се замисли...

Не да се съгласи с мен, а да се замисли...

Нещо като виртуален Дон Кихот, мхм..

Ма ти си го приемай както си искаш...

Казах ти, не ме бърка...

преди 2 минути, andiay написа:

Все тая надеждичка, че поне един функционално неграмотен може и да успея да го накарам поне за малко да се замисли...

Успех, ама едва ли......

Екип Tik-Toker 1 излезе от играта.

преди 15 минути, M.Николов написа:

Не ми изглежда клипче или бъркам?

Ето ти да се накефиш и ти

преди 7 минути, andiay написа:

Айдеее, сега па от най-велика нация отидооме на пиьениците...

Ми аз нъл туй казах бре - пияндурници са....

Но вуубще не са най-големите....

П.С. Във виртуала в мен са пробужда една подтискана наивност и алтруизъм...

Нещо като виртуален Дон Кихот, мхм..

Ма ти си го приемай както си искаш...

Казах ти, не ме бърка...

Преди 10 години когато започнах да работя с хора от цяла източна европа разбрах що за стока са руснаците. Както казах преди, "мърлячи".

До тогава наистина мислех че са качествени хора и запада ги мрази, иска да ги съсипе и пр.

Ама проблема си е в тях.

преди 4 минути, kosyo написа:

Трябва да го видиш и помиришеш. Това да го опишеш с думи - някой ще каже че се бъзикам и лъжа. Примерно аз детски пионерски лагер с хамаци между дърветата и на същото място басейн - дупка  изкопана с багер не съм виждал никъде другаде. Ти как мислиш има ли тук такова нещо - а аз и се къпах в този басейн :)

Явно не си обикалял достатъчно из татковината ни...

Доста подобни парадокси можеш да видиш...

Къща-палат, двор огромен, надуваем басейн, в него са плицикат деца и патки, в двора паркирана лъскава S-класа, наметната с брезент, а върху него гордо ходят кокошки...

Направо умрях от яд, че фотоапарата не бе в мен с някой с обектива 80-300...

Че не ставаше да се снима отблизо...

Външни кенефи?

Все още е пълно с тях и тук...

Кални пътища без настилка?

Пълно е, а и повечето с настилка, не са баш с настилка...

Бивши пионерски лагери, които мязат на обстрелвани с тежка артилерия...

Просто не познавате Родината си....

току-що, M.Николов написа:

Успех, ама едва ли......

Е, казват че докато човек е жив се надява...

току-що, BANKATA написа:

Преди 10 години когато започнах да работя с хора от цяла източна европа разбрах що за стока са руснаците. Както казах преди, "мърлячи".

До тогава наистина мислех че са качествени хора и запада ги мрази, иска да ги съсипе и пр.

Ама проблема си е в тях.

Не съм имал служебни отношения с руснаци...

Но познавайки българите, никога не съм имал илюзии и за руснаците...

Казах ти, че си с широко затворени очи и само при промяна леко ги отваряш, ама не ми вярваш...

преди 35 минути, andiay написа:

Е сега ще ми се обясняваш пак глупости - лагера беше действаш - пълен с деца. Просто пренаселен и спяха в хамаци между дърветата. Дупката беше изкопана май предния ден и едва се излизаше от нея че нямаше за какво да се хванеш  - кално много. Аз излязох по мръсен от колкото влязох. И ни предупредиха да си изтръскваме дрехите че имало скорпиони.

Път - само защото не си пътувал къде съм минавал аз си мислиш че си виждал кофти път. Няколко ЧАСА калдаръм ще спомогнат за разбиването на всякакви камъни. В средно-азиатската част дълго време не видях асфалт въобще. Сигурно имам поне едно хиляда километра возене с един ЗИЛ ли беше който съм го виждал и тук като камион, но те там ги преработваха на автобус. Като возия е все едно си в  Шаси го знам - иначе се води T16. По такъв "път" и пломби няма да ти останат.  Такова нещо аз тук не съм виждал - повярвай ми .

преди 20 минути, andiay написа:

Явно не си обикалял достатъчно из татковината ни...

Доста подобни парадокси можеш да видиш...

Къща-палат, двор огромен, надуваем басейн, в него са плицикат деца и патки, в двора паркирана лъскава S-класа, наметната с брезент, а върху него гордо ходят кокошки...

Направо умрях от яд, че фотоапарата не бе в мен с някой с обектива 80-300...

Че не ставаше да се снима отблизо...

Външни кенефи?

Все още е пълно с тях и тук...

Пълно е, а и повечето с настилка, не са баш с настилка...

Просто не познавате Родината си....

Не съм имал служебни отношения с руснаци...

Но познавайки българите, никога не съм имал илюзии и за руснаците...

Казах ти, че си с широко затворени очи и само при промяна леко ги отваряш, ама не ми вярваш...

Трябва ги да си отвориш очите.

Тука явно са минали търговци на органи - нямам съмнение че са от гадните англо-саксонци (+21)

Единия е с отворен гръден кош, единствения жив намерил кога да пуши.

преди 2 часа, miro20 написа:

С тоя малоумник колко мемове имаше вече... От Киев за три дена или две седмици,  ит.н. познатата пропаганда. Не ви ли е срам да го цитирате тоя фейкомет ?

:) 

И какъв извод трябва да си направим от твоето мнение? Ами, никакъв. 🤣🤣🤣

Наричането на всеки, кой не мисли като теб, "фейкомет", няма да промени факта, че въпросния човек казва нещо, което е вярно. Допълнителна информация относно това, както и фалшивото ти твърдение, че Русия избива цивилни, е допълнително обяснено тук, в цитата, който един от новите форумни пропагандисти е цитирал:

А ти какво правиш? Ами, продължаваш да лъжеш, да пускаш подвеждащи мнения, заключения и "новини", докато наричаш всеки, който има различно мнение, "фейкомет", "ватенка", "комсомолец" и другите думички, които употребяваш. Не можеш да кажеш нещо смислено, някакъв аргумент, затова обиждаш, обиждаш и обиждаш... а някой като ти каже нещо, което не можеш да оспориш и не можеш да дадеш отговор, просто игнорираш този човек и не отговаряш. 🤣🤣

преди 45 минути, BANKATA написа:

Ама проблема си е в тях.

Защо са "мърлячи", според теб" какво ТОЧНО са направили, че да ти направят впечатление на "мърлячи".

Не, проблема не е в тях. САЩ, както и Колективния Запад (проксита на САЩ), опитват да сринат Русия, както направиха и със Съветския Съюз. САЩ искат да елиминират всяка конкуренция, която е с ещу американската хегемония; САЩ изпълняват подривна дейност срещу редица държави, като Русия и Китай са сред основните мишени. Ти имаш ли друго обяснение за пропагандата, прокси воините и безкрайните санкции срещу държави, които не правят това, което от Вашингтон им наредят?

преди 2 минути, PigMan9 написа:

А ти какво правиш? Ами, продължаваш да лъжеш, да пускаш подвеждащи мнения, заключения и "новини", докато наричаш всеки, който има различно мнение, "фейкомет", "ватенка", "комсомолец" и другите думички, които употребяваш. Не можеш да кажеш нещо смислено, някакъв аргумент, затова обиждаш, обиждаш и обиждаш... а някой като ти каже нещо, което не можеш да оспориш и не можеш да дадеш отговор, просто игнорираш този човек и не отговаряш. 🤣🤣

Тихо че днес не съм в настроение и нямаш представа как обиждам в такъв момент. Ясен въпрос ти зададох - можеш ли да отговориш или не? ДА/НЕ ?

преди 1 минута, kosyo написа:

Е сега ще ми се обясняваш пак глупости - лагера беше действаш - пълен с деца. Просто пренаселен и спяха в хамаци между дърветата. Дупката беше изкопана май предния ден и едва се излизаше от нея че нямаше за какво да се хванеш  - кално много. Аз излязох по мръсен от колкото влязох. И ни предупредиха да си изтръскваме дрехите че имало скорпиони.

Път - само защото не си пътувал къде съм минавал аз си мислиш че си виждал кофти път. Няколко ЧАСА калдаръм ще спомогнат за разбиването на всякакви камъни. В средно-азиатската част дълго време не видях асфалт въобще. Сигурно имам поне едно хиляда километра возене с един ЗИЛ ли беше който съм го виждал и тук като камион, но те там ги преработваха на автобус. Като возия евсе едно си в  Шаси го знам - иначе се води T16. По такъв "път" и пломби няма да ти останат.  Такова нещо аз тук не съм виждал - повярвай ми .

За път - мини Етрополе - Тетевен през с. Ямна...

А само допреди 10 години по него се пътуваше спокойно , бе един от най-живописните пътища в България...

Сега само с коне, освен ако не си мазохист...

Не камъни, не пломби, ченето ти ще падне...

За последно го минах преди 3 години, 30 км. 1-ва - 2-ра и на места половината гума виси във въздуха над дерето на реката...

А може и прохода Етрополе -Пирдоп, от северната страна, от южната го асфалтираха заради канадците...

Най-големият майтап е, че повечето гори и земи от северната страна са на пирдопчани...

За да стигнат до тях, отиват до София - "магистрала" Хемус - Етрополе....

Може да се пробваш и към селата над Петрич...

Може и из Северозапада...

Ако не ти стига, мога да ти дам и още предложения...

Глупостите ги говориш ти...

Сравняваш азиатската част на Русия със страна член на ЕС...

Пак ти казвам, не познаваш истинската си Родина...

Обикалям я надлъж и шир постоянно...

И по служебни задължения, и за удоволствие...

Много различна е от това, което се вижда от "магистралите" и големите градове...

току-що, BANKATA написа:

Трябва ги да си отвориш очите.

Щом казваш...

Мойте и някога, и сега са си все отворени и любопитни като на бебе...

Замисли се кога се отварят за малко твоите, само за да видят, че си се самозаблуждавал...

И от една заблуда да се метнеш на друга...

Или пък не се замисляй...

Твоя си работа, мен не ме касае...

преди 2 часа, miro20 написа:

Рашистите ще отговорят с удари по някой украински град далеч от фронта, по блокове, болници и детски градини .

Щото нямат топки на бойното поле.

Отново казваш неща, които не са верни и нямат смисъл. Лъжеш.

Русия не бомбардира цивилни сгради, училища, болници и детски градини без причина, както ти твърдиш. Провеждането на декомуникация чрез бомбардиране на електрическата мрежа е нужно, тъй като така са пречи на враговете на Русия, прокси армията на САЩ и Великобритания в Украйна, да воюва срещу Русия.

Ако се бомбардира даден обект, а отломка падне върху цивилен обект, това НЕ означава, че цивилен обект е бил бомбардиран. Кога ще спреш да лъжеш и представяш нещата по напълно грешен, умишлено грешен начин?

Защо лъжеш, че декомуникацията по време на прокси война, не е добра идея? Защо да не е добра идея? Като САЩ и редица страни са замесени в прокси войната, и имаш една държава, Русия, срещу не само Украйна, но и още няколко държави, които финансират и умишлено ескалират прокси войната, тогава защо да не се използват по-строги мерки от страна на Русия? Какъв е проблема?

Дори и BBC, което е либерална медия, признава, че атаките на Русия срещу електропреносната мрежа не са чак такова "престъпление", за каквото ти ги представяш.

IMG-20221216-010221.jpg

Източник: https://www.bbc.com/news/world-europe-63754808.amp

преди 19 минути, andiay написа:

За път - мини Етрополе - Тетевен през с. Ямна...

А само допреди 10 години по него се пътуваше спокойно , бе един от най-живописните пътища в България...

Сега само с коне, освен ако не си мазохист...

Не камъни, не пломби, ченето ти ще падне...

За последно го минах преди 3 години, 30 км. 1-ва - 2-ра и на места половината гума виси във въздуха над дерето на реката...

А може и прохода Етрополе -Пирдоп, от северната страна, от южната го асфалтираха заради канадците...

Най-големият майтап е, че повечето гори и земи от северната страна са на пирдопчани...

За да стигнат до тях, отиват до София - "магистрала" Хемус - Етрополе....

Може да се пробваш и към селата над Петрич...

Може и из Северозапада...

Ако не ти стига, мога да ти дам и още предложения...

Глупостите ги говориш ти...

Сравняваш азиатската част на Русия със страна член на ЕС...

Пак ти казвам, не познаваш истинската си Родина...

Обикалям я надлъж и шир постоянно...

И по служебни задължения, и за удоволствие...

Много различна е от това, което се вижда от "магистралите" и големите градове...

Щом казваш...

Мойте и някога, и сега са си все отворени и любопитни като на бебе...

Замисли се кога се отварят за малко твоите, само за да видят, че си се самозаблуждавал...

И от една заблуда да се метнеш на друга...

Или пък не се замисляй...

Твоя си работа, мен не ме касае...

Айде пак на философия го изби - говорят ти за път по който пътувахме тогава 3 или 4 часа - от който може би 3/4-ти беше калдаръм. Зимата не се минавало с нещо друго освен с Нива, ама пак зависело колко сняг има.

За азиатската им част ти говоря когато не бяхме част от EU. Пътя който тогава беше чакъл около 10 км до селото на баща ми че е на майната си тогава беше  по-добър от този за който ти говоря аз (стотици километри). Пропускаш факта че ти правя сравнение на 2-те държави по едно и също време - не преди сега. Сега като гледам през yandex карти - положението е значително по-добро , но все пак те се отделиха от цирея дето ги изсмукваше.

Колкото и да ми носиш вода от 1000 кладенци - аз ти казвам това трябва да се види и усети. Аз тогава очите съм си ги отварям широко и сега го правя. Ама съм го виждал с очите си , а ти ми говориш по картинки и чувства.

И именно аз ти сравнявам дълбоката провинция не големите градове.

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Отново казваш неща, които не са верни и нямат смисъл. Лъжеш.

Русия не бомбардира цивилни сгради, училища, болници и детски градини без причина, както ти твърдиш. Провеждането на декомуникация чрез бомбардиране на електрическата мрежа е нужно, тъй като така са пречи на враговете на Русия, прокси армията на САЩ и Великобритания в Украйна, да воюва срещу Русия.

Ако се бомбардира даден обект, а отломка падне върху цивилен обект, това НЕ означава, че цивилен обект е бил бомбардиран. Кога ще спреш да лъжеш и представяш нещата по напълно грешен, умишлено грешен начин?

Защо лъжеш, че декомуникацията по време на прокси война, не е добра идея? Защо да не е добра идея? Като САЩ и редица страни са замесени в прокси войната, и имаш една държава, Русия, срещу не само Украйна, но и още няколко държави, които финансират и умишлено ескалират прокси войната, тогава защо да не се използват по-строги мерки от страна на Русия? Какъв е проблема?

Дори и BBC, което е либерална медия, признава, че атаките на Русия срещу електропреносната мрежа не са чак такова "престъпление", за каквото ти ги представяш.

IMG-20221216-010221.jpg

Източник: https://www.bbc.com/news/world-europe-63754808.amp

Ти като малък падал ли си на главата си ? Или отломка да те е удряла случайно?

преди 19 минути, kosyo написа:

Тихо че днес не съм в настроение и нямаш представа как обиждам в такъв момент. Ясен въпрос ти зададох - можеш ли да отговориш или не? ДА/НЕ ?

Как обиждаш? Какви обидни думи използваш? Ако ще ме наречеш с термини от сорта на "тъпо комуне", "комсомолец" или "ватенка", по-добре недей.. вече си имам miro20 за това. 🤣

И защо не си в настроение?

преди 2 минути, kosyo написа:

Ти като малък падал ли си на главата си ?

Не.

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Как обиждаш? Какви обидни думи използваш? Ако ще ме наречеш с термини от сорта на "тъпо комуне", "комсомолец" или "ватенка", по-добре недей.. вече си имам miro20 за това. 🤣

И защо не си в настроение?

Не.

Можеш ли да четеш?

преди 1 минута, kosyo написа:

Можеш ли да четеш?

Да, мога да чета. Какво общо има способността ми да чета?

току-що, kosyo написа:

Айде пак на философия го изби - говорят ти за път по който пътувахме тогава 3 или 4 часа - от който може би 3/4-ти беше калдаръм. Зимата не се минавало с нещо друго освен с Нива, ама пак зависело колко сняг има.

За азиатската им част ти говоря когато не бяхме част от EU. Пътя който тогава беше чакъл около 10 км до селото на баща ми че е на майната си тогава беше  по-добър от този за който ти говоря аз (стотици километри). Пропускаш факта че ти правя сравнение на 2-те държави по едно и също време - не преди сега. Сега като гледам през yandex карти - положението е значително по-добро , но все пак те се отделиха от цирея дето ги изсмукваше.

Колкото и да ми носиш вода от 1000 кладенци - аз ти казвам това трябва да се види и усети. Аз тогава очите съм си ги отварям широко и сега го правя. Ама съм го виждал с очите си , а ти ми говориш по картинки и чувства.

И именно аз ти сравнявам дълбоката провинция не големите градове.

Казах ти, не се съмнявам, че това е така, както казваш ти за Русия...

Просто ти казвам също, че и тук има подобни места, при това значително много...

Просто не си обикалял днешна България...

България, която е член на ЕС....

Това също трябва да се види и усети, а понякога и да се помирише...

Огледай какво представляват отбивките по пътищата...

Европейски пейзаж ли са?

По какви картинки ти говоря?

Обяснявам ти, какво съм видял с очите си тук, в България...

Прост мащаба ни е по-малък, от това, което разказваш ти...

Няма философия тук, а просто грозна реалност...

Дълбоката провинция тук е също толкова потискаща...

https://nova.bg/news/view/2022/12/15/394143/в-централата-на-полската-полиция-се-взриви-подарък-връчен-в-киев/

да се задейства член пети и да се обяви украйна за терористична държава

преди 1 час, andiay написа:

Казах ти, не се съмнявам, че това е така, както казваш ти за Русия...

Просто ти казвам също, че и тук има подобни места, при това значително много...

Просто не си обикалял днешна България...

България, която е член на ЕС....

Това също трябва да се види и усети, а понякога и да се помирише...

Огледай какво представляват отбивките по пътищата...

Европейски пейзаж ли са?

По какви картинки ти говоря?

Обяснявам ти, какво съм видял с очите си тук, в България...

Прост мащаба ни е по-малък, от това, което разказваш ти...

Няма философия тук, а просто грозна реалност...

Дълбоката провинция тук е също толкова потискаща...

Ти верно ли сега ще ми кажеш че не мога да направя едно сравнение на нещо което съм видял с очите си. Или че не съм обикалял. Браво, перфектно се справяш.. айде примерно ще ти кажа че помня как изглеждаше най- близко до тебе Славяново. Циганската махала има зверски промени от едно време  както я помня от едни инцидентно посещение. Пак е циганска ама има и много хубави къщи- не като една време всичкото коптори. Помня и за Виница как изглеждаше поне отбивката. Има промяна не е като едно време , но хайде там около Плевен си е било една идея по-цивилизивано. Болярово ме учуди зверски при последното ми минаване миналата година. Чисто, шадравани работещи, затворена главна и направена пешеходна зона, WIFI  в центъра . А преди 10 години беше страшна мизерия. Така че тия байки си ги запази за себе си. Знам как е там , как е тук и имам глава и очи и мога да видя разликата. С тия сладки приказки -някой друг хвани да ти се върже.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.