Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, Лудар написа:

КОгато "освободителя" трупаше войски по границата и ни проглуши ушите, че това са учения и Русия НЯМА да напада Украйна. Как се преговаря с патологичен лъжец?

Що лъжец ?

Русия не е нападнала Украйна, според Лавров.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 38 минути, absurt написа:

Това е твоето мнение, а то съвсем не е меродавно. Те мислят точно обратното- да се изплюеш върху гробовете на 30 милиона и да станеш подлога на САЩ, е неприемливо. 

Да оставим глупостите кой на кого подлога, но...първо - САЩ е на страната на СССР и са оказали доста голяма помощ , д ане кажа решаваща за войната, на СССР. Гугълни за Ленд лиз.

Второ - във  ВСВ украинския народ е загубил също много милиони, и ако сметнем процентно, да не се окаже ПОВЕЧЕ от руските жертви.

Крайно тъпо е да смяташ че този народ ще даде власт на нацисти и фашисти.

Трето - Крайните националисти, които ги има във всяка страна, в Украйнаимат 1.5 % или нещо такова на изборите. 

Да, във 'фашистката нацистка украинска диктатура" имаше няколко пъти  ИЗБОРИ . А в "справедливата демократична" РФ управлява "демократично" с репресии , ценура и арести за плакати "не на войната"   един несменяем новофюрер с абсолютно нацистка реторика .

Четвърто - Зеленски е евреин. "фашистката нацистка Украйна"  я управлява евреин нацист :giggle1:

Малко мозък можеш ли да вкараш ?

Така че тези които се въртят в гробовете си биха заплюли джуджето новофюрер от путлеристан  директно !

Той и шайката му са срам за всички жертви във ВСВ.

И последно - Защо си мислиш че като имаш някакви далечни роднини или познати  от РФ , те не са излъгани и тотално промити в своите преценки за войната ?

ако гледаш рашаТВ, напълно ги разбирам. :getout:

Защо не приемаш мнението на пострадалите милиони украинци , жертви на рашистката инвазия ?

преди 1 час, Лудар написа:

АЕЦ по- нататък...

Та  там няма грамотни хора !  Нямат и икономика , само шивашки цехове и някакво земеделие , много ГЛАД!

преди 2 минути, miro20 написа:

Да оставим глупостите кой на кого подлога, но...първо - САЩ е на страната на СССР и са оказали доста голяма помощ , д ане кажа решаваща за войната, на СССР. Гугълни за Ленд лиз.

Второ - във  ВСВ украинския народ е загубил също много милиони, и ако сметнем процентно, да не се окаже ПОВЕЧЕ от руските жертви.

Крайно тъпо е да смяташ че този народ ще даде власт на нацисти и фашисти.

Трето - Крайните националисти, които ги има във всяка страна, в Украйнаимат 1.5 % или нещо такова на изборите. 

Да, във 'фашистката нацистка украинска диктатура" имаше няколко пъти  ИЗБОРИ . А в "справедливата демократична" РФ управлява "демократично" с репресии , ценура и арести за плакати "не на войната"   един несменяем новофюрер с абсолютно нацистка реторика .

Четвърто - Зеленски е евреин. "фашистката нацистка Украйна"  я управлява евреин нацист :giggle1:

Малко мозък можеш ли да вкараш ?

Така че тези които се въртят в гробовете си биха заплюли джуджето новофюрер от путлеристан  директно !

Той и шайката му са срам за всички жертви във ВСВ.

И последно - Защо си мислиш че като имаш някакви далечни роднини или познати  от РФ , те не са излъгани и тотално промити в своите преценки за войната ?

ако гледаш рашаТВ, напълно ги разбирам. :getout:

Защо не приемаш мнението на пострадалите милиони украинци , жертви на рашистката инвазия ?

Сега в Украйна ВСИЧКИ са националисти , защото обичат Родината си  ,в такъв случай националист не е лоша дума!

Наемниците бягат от Украйна
Много наемници, или както те се наричат, „войници на късмета“, дошли да се бият на страната на Украйна, бягат веднага щом разберат истинското състояние на нещата.
Например, британски наемник в Украйна дойде въоръжен до зъби, за да защити свободата на Украйна, но живееше в сигурна къща в западната част на страната с четирима бивши британски войници, разбра какво е и реши да се върне у дома пет дни по-късно. Той нарече военната мисия в Украйна самоубийствена. Той изведнъж си спомни, че не е живял дълго и има жена и деца, затова се върна в Обединеното кралство.
Британецът Джейсън Хейг разбра, че е на грешното място след руска ракетна атака срещу база в Гостомел. Хейг в интервю за британски канали каза, че никога не е виждал такава огнева мощ, въпреки че е минал през Афганистан и Ирак.Много наемници твърдят, че украинските националисти се отнасят към наемниците като към „пушечно месо“ и ги изпращат в ада, на практика без оръжие.Освен това украинските власти изискват от чужденците да подпишат договор за цялото „военно време“, без да посочват конкретни дати. Заплатата се изплаща 230 долара на месец, като на украинските военни, но това не са точно парите, на които разчитаха наемниците. Мнозина веднага се обръщат и си тръгват.  https://www.vkpress.ru/life/naemniki-begut-s-ukrainy-postrelyat-kak-v-tire-ne-poluchaetsya/?id=144580

Влизам да се къпя. Гледайте там да не се изпозастреляте преди отново да вляза да пазя равновесието на силите.

преди 9 минути, andiay написа:

Не следя всички коментари, които са се поствали в тази или други подобни теми.

Самият факт, че ползваш тезата за неутралитета и "неутралитета" като аргумент, стана приина за въпроса, който ти зададох и на който упорито избягваш да дадеш отговор.

Иначе, не се притеснявай, наближава времето, когато ще ви освободя от присъствието си, както става всяка година за определен период от време.

Просто в момента ми е скучно и се забавлявам с тъпотиите, които се пишат.

Без значение дали са от фенове на Левски или фенове на ЦСКА.

Просто едните фенове претендират, че са по-умни и затова се заяждам предимно с тях.

Защото, когато претендираш, че си по-умен от опонента си, трябва и да го докажеш.

Всички, които са се поддали на пропаганда и повтарят нейните клишета, не могат да имат такива претенции.

Мда, такива ми ти работи.

Цитирай поста, пък аз ще реша дали и за колко време ще спра да пиша.

Искаш да ти отговоря и да защитавам теза, която никога не съм твърдял за факт? Бая ще има да чакаш. 

преди 1 час, absurt написа:

И за да стане съвсем ясно, да, украинците трябва да приемат условията и да спрат войната

Че кажи на Путлер де. Преди да превземе незаконно Крим  и да вкара войски в Донбас, никой украинец не си е мислил за война.

Не знам колко "умен" трябва да си за да говориш на жертвата че трябва да спре да се защитава от биещия агресор .

Тотално малоумие !

Детето на детската площадка трябвало да спре да дразни педофила .

Не разбра ли че мястото на педофила не е там ?

току-що, N1K17Y написа:

Искаш да ти отговоря и да защитавам теза, която никога не съм твърдял за факт? Бая ще има да чакаш. 

Както и да е, тъй или иначе не съм очаквал друго.

преди 4 минути, bigiadri написа:

Сега в Украйна ВСИЧКИ са националисти , защото обичат Родината си  ,в такъв случай националист не е лоша дума!

В този смисъл да. :)  Такива зорлем ги направи Путлер :)

И това е страшно обединяващо за украинците и тотално деморализиращо за рашистите дето все повече осъзнават че участват просто в един геноцид.

преди 3 минути, bigiadri написа:

Та  там няма грамотни хора !  Нямат и икономика , само шивашки цехове и някакво земеделие , много ГЛАД!

Според пропагандата Путин щял да им строи АЕЦ. Инвестиции за 1, 5 милиарда... нещо си. Не разбрах валутата, ама ако са рубли, няма да им стигнат и за едно ремарке царевица.

преди 13 минути, Лудар написа:

Малко безсмислено изглежда, на фона на събитията преди войната. КОгато "освободителя" трупаше войски по границата и ни проглуши ушите, че това са учения и Русия НЯМА да напада Украйна. Как се преговаря с патологичен лъжец?

Заради партенката с мините в Черно море е, недей да лъжеш.

Това го пише в наш правоверен сайт. А сега видях, че зеленски забранява проруски украински партии. Гледа човека от Путин и се учи. Даже станал по-добър от него....

преди 35 минути, jhoro написа:

Като гледам - най-изненадан е самият той (и обкръжението му).

Гледай ... не ми пречиш, но не виждаш ... :) = Войната в Украйна е отвличане на вниманието в която активен е Путин, защото някои проспаха осем години и не осъзнаха, че с ненавист към него не ще им се получи политиката. 

В това отношение виж политиката на Турция. = Неутралитет!!! -> Това е правилната политика!!! 

п.п. Путин не "му" се сърди, че Турция е продала на Украйна някакви свои военни неща. = Те двамата Президенти си играят. Гадно, но нищо лично -> Бизнес. :) 

преди 2 минути, tonit1968 написа:

Гледа човека от Путин и се учи. Даже станал по-добър от него....

Че те гръмнаха свой човек след преговорите...демократично го гръмнаха.

преди 22 минути, The Rage написа:

Явно,те е яд че ти затворих устата,в три-четири други теми.

:cantbelieve: ма верно - странно как не съм забелязал, че въобще съществуваш, сещай се колко си ми безразличен.

току-що, tonit1968 написа:

Това го пише в наш правоверен сайт. А сега видях, че зеленски забранява проруски украински партии. Гледа човека от Путин и се учи. Даже станал по-добър от него....

Щом е във ваш правоверен сайт, значи е така. Ама пропусна да прочетеш статията, в която мимоходом все пак е съобщена и причината за ареста- пускането на "новината" че има украински мини в Черно море. Което дава възможност на Путин да увеличи зверствата, а  ако пък случайно е вярно- още по- зле! Това е саботаж по време на война! По военните закони се наказва с разстрел на място.

преди 1 минута, Лудар написа:

Щом е във ваш правоверен сайт, значи е така. Ама пропусна да прочетеш статията, в която мимоходом все пак е съобщена и причината за ареста- пускането на "новината" че има украински мини в Черно море. Което дава възможност на Путин да увеличи зверствата, а  ако пък случайно е вярно- още по- зле! Това е саботаж по време на война! По военните закони се наказва с разстрел на място.

Е ти си знаеш. В единия случай е саботаж - 500 лева, в другия случай саботаж - арест и не се знае ще излезе ли жив. Абе двоен стандарт в действие.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=331340599025771&set=a.288222060004292

току-що, tonit1968 написа:

Е ти си знаеш. В единия случай е саботаж - 500 лева, в другия случай саботаж - арест и не се знае ще излезе ли жив. Абе двоен стандарт в действие.

В единия случай е плакат- "Спрете войната. Лъжат ви." В другия случай е- "Има морски мини в района на бойните действия."  Зацепваш или запецваш?

Зеленски: Без преговори с Путин войната няма да бъде спряна

Цитат

Украинският президент Володимир Зеленски повтори, че е "готов за преговори" с Владимир Путин, и заяви, че "без преговори няма да бъде спряна войната", водена от Русия в Украйна. Интервюто с него бе разпространено днес от Си Ен Ен, предаде Франс прес.

"Готов съм за преговори (с Владимир Путин). Готов съм вече от две години и смятам, че без преговори няма да бъде спряна войната", каза той.

Spoiler

Зеленски защити редицата преговорни кръгове между Киев и Москва, протекли след руското нахлуване в Украйна на 24 февруари, като ги нарече "много ценни".

"Ако има само 1 процент вероятност да бъде спряна войната, трябва да се възползваме от нея", каза той.

Турция увеличава усилията си да посредничи между Москва и Киев; днес тя увери, че Русия и Украйна са постигнали напредък в преговорите си.

С оглед нахлуването на руската армия в Украйна с цел "да изтреби" населението "трябва да използваме всички формати, всички шансове да имаме възможност за преговори, възможност да говорим с (Владимир) Путин", добави украинският лидер.

"Но ако тези опити се провалят, това ще означава, че (конфликтът в Украйна) е трета световна война", предупреди той.

Предния ден Зеленски вече се обяви за преговори във видеообръщение чрез социалните мрежи.

https://pogled.info/svetoven/ukraina/rezultatite-ot-20-tiya-den-na-spetsialnata-operatsiya-v-ukraina.140370?fbclid=IwAR01BEPAlvXJEsWyUqir9nPYUVmzgSWif0_knYd4g2hBqdI3jIyAbMJo8gQ

преди 3 минути, Лудар написа:

В единия случай е плакат- "Спрете войната. Лъжат ви." В другия случай е- "Има морски мини в района на бойните действия."  Зацепваш или запецваш?

В единия случай плакат, по време на излъчване. Това където и да се случи ще получи наказание административно. Без значение кво пише. Това си е нарушение на професионалната дисциплина. А по военно време плакат против правителството, с президент дето яде деца за закуска и не е наред с главата според теб, трябва да разстрел. Пък диктатора само 500 лева иска. Баси мекият диктатор и човекоядец, не е истина просто. 

преди 49 минути, Лудар написа:

Иначе нямаш страна, викаш... 😆 Безпристрастен си.

Всъщност,не съм безспристрастен.На страната на мира съм.Говорили сме си,знаеш-бил съм на война и съм видял.Само,не ми излиза от главата-защо принуждават...

преди 1 минута, tonit1968 написа:

https://pogled.info/svetoven/ukraina/rezultatite-ot-20-tiya-den-na-spetsialnata-operatsiya-v-ukraina.140370?fbclid=IwAR01BEPAlvXJEsWyUqir9nPYUVmzgSWif0_knYd4g2hBqdI3jIyAbMJo8gQ

В единия случай плакат, по време на излъчване. Това където и да се случи ще получи наказание административно. Без значение кво пише. Това си е нарушение на професионалната дисциплина. А по военно време плакат против правителството, с президент дето яде деца за закуска и не е наред с главата според теб, трябва да разстрел. Пък диктатора само 500 лева иска. Баси мекият диктатор и човекоядец, не е истина просто. 

Ти явно не правиш разлика между компютър и компот. В единия случай е призив, при това съвсем общ, а в другия- издаване на военна тайна, по време на война. Аз все пак викам да проследим живота на въпросната журналистка, щото ми се струва, че това с глобата беше само за публиката. Нещо чувал ли си за нея, да не се окаже силно алергична към някакъв чай?

преди 1 минута, The Rage написа:

Само,не ми излиза от главата-защо принуждават...

Хайде сега. Ако войните се водеха само от доброволци, войни нямаше да има.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.