Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, andiay написа:

Иначе темата е седянка пред блока...

Значи си разбрал, защо те подритваме.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 39 минути, andiay написа:

Само ти си знаеш туй дали е истина или не е...

Снимката може да е на всеки гашник направил си селфи в мол, а "Митко Вълчев", всъщност да е Димитринка Вълкова, това няма как да е сигурно...

За разлика от теб, дори в тази тема има достатъчно публикувани мои снимки, които показват, че този от аватара ми съм аз...

Обясних ти вече защо "мислиш", че аз се извъртам, докато всъщност го правиш ти...

"Аутобатизъм" явно е някакъв твой си термин, който само ти си знаеш, кво означава...

То това си е присъщо за децата и 70-ците, чуят нещо, което не разбират, харесва им как звучи, но не могат да го запомнят и си измислят нова думичка...

Пак ще ти го напиша баааавничко, защото доказваш, че схващаш удивително трудничко....

Материалното благополучие е нещо добро...

Просто не е общочовешка ценност...

Гнусно е да си тотален невежа, а да се подиграваш на други, гнусно е да си глупак, а да се опитваш да поучаваш други, гнусно е да не схващаш, какво ти се приказва, а да смяташ, че комуникираш....

Това, което аз казвам е базирана на измерими факти истина, а истината никога не е гнусна...

Може да ти изнася или да не ти изнася, но не може да е гнусна...

Почивките ми винаги са приятни, а дори най-скучните дни ползотворни...

Въпрос на нагласа...

"Жертва"/"Хищник" е въпрос на гледна точка и знания, позволяващи да си я изградиш...

Това, за което ти говориш е първосигнална реакция, говореща за исключително ниска емоционална интелигентност, която обезсмисля дори и евентуалната висока ментална интелигентност, което точно в твоя случай не е така...

Иначе Украйна наистина е жертва, но не поради причините, които "смяташ" ти...

Жертва е на повече от един хищник, борещи се за територия...

Не че ще си в състояние да го схванеш...

Как ме възприемаш ти, мен не ме касае по никакъв начин...

Такива като теб, в мен предизвикват само насмешка, което пък теб не те касае...

Както казах, дните ми  винаги са приятни...

Народа ни е казал - Бързай бавно...

И тъй като на такива като теб, винаги трябва да им се обяснява повечко, то това ще рече, че преди да се "втурнеш" да отговаряш, първо трябва да се постараеш да разбереш, какво ти се казва...

Разбирам, че за теб това е една изключително сложна и натоварваща дейност, но поне се опитай...

Теза е нещо, коренно различно от твоето "мнение"....

За да защитиш теза са нужни аргументи, за да имаш аргументи, са нужни знания, за да оспориш чуждите аргументи, първо трябва да си в състояние да ги осмислиш...

Все неща, които при теб липсват....

Тцъ, не съм академик....

Струва ти се, че изявявам такива претенции, просто защото си тотален невежа...

Та даже се и гордееш с това...

Ако се сравнявам с Айнщайн или Нилс Бор, то аз съм тотален глупак...

Ако се сравнявам с такива като теб, то аз съм гений...

Винаги се стремя да се сравнявам с първата категория, а не с такива като теб...

Не коментирай неща, които природата не е отредила да разбереш...

Ти всеки спор си го загубил със започването му...

Точно защото смяташ, че знаеш...

А аз знам, че много неща не знам и се старая да променя това...

Но... колкото повече знания натрупвам, толкова по-ясно схващам, че ми предстои още повече трупане...

Това е непрекъснат процес и непознатите неща, които изкачат по време на него, винаги нарастват двойно с броя на познатите...

Накрая винаги осъзнаваш, че знаеш много по-малко, отколкото не знаеш...

Затова и аз знам, че нищо не знам, но ти дори това не знаеш...

А само "мислиш", че знаеш нещо...

Та, само глупакът смята, че знае...

Аз знам, че не знам...

Е, що така грубо?

Нъл бе толерантен?

А знаеш ли, че за подобно изказване на обществено място, на Запад най-малкото ще дължиш солена глоба, а има места и където може да те "усамотят" за известно време, тъкмо да станеш по-толерантен....

Обичам посредствените индивиди сами да доказват посредствеността си...

Отлично се справяш...

Ами кое му е грубото, мразят ли западните? Мразят. Техни имат ли си, дават ли им широко поле на изява? Имат. Ти не разбираш безкрайно елементарни неща а се равниш с Бор и Айнщайн. Можеш да се равниш по каруцар ром с обидите, просто с по литературен речник. Склонността ти да обиждаш по десет пъти опонента си в един пост, показва колко мерзко същество си. Но то човек приемащ , че Раша са добрите в този случай и изобщо като общество, на фона на другите опции 21 век, няма как да е точно умен.

преди 6 минути, gagodrago написа:

никога не е стъпвал в САЩ

Анди да не би да е стъпвал в  Русия ?

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Склонността ти да обиждаш по десет пъти опонента си в един пост, показва колко мерзко същество си.

Значи и ти си забелязал.

Единствено негативни емоции озвучава

преди 3 минути, gagodrago написа:

---------------

Ауто-батизъм... :laughing5:

На бас, че митьо-трола, който се кланя и възхвалява САЩ и Запада не говори английски, никога не е стъпвал в САЩ, виждал е Америка само на снимки, и всичките му "познания" за САЩ са само от филмите.  :lol6:

Печелиш баса по всяка точка, а сега нещо по факта, че Раша е кочина на фона на света който зае позиция срещу нея. Най вече ЕС и САЩ. И че само изключително ниско интелигентен човек, може да желае той и близките му да живеят в общество като руското. Е, винаги има изключения де, Господ ни е направил различни. Някои харесват триетажните здания за които писаха по нагоре.

Въоръжените сили на Украйна заявиха, че украинските сили днес са отблъснали нападение в района на Благодатне в източната част на Донецка област, а руската частна военна компания "Вагнер" заяви, че е установила контрол над селото, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Подразделенията на силите за отбрана на Украйна отблъснаха нападенията на окупаторите в района на... Благодатне... в Донецка област", заяви генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в своята ежедневна сутрешна сводка. Той добави, че силите му са отблъснали руските атаки в районите на 13 други населени места в Донецка област. Групата "Вагнер", определена от САЩ като транснационална престъпна организация, снощи заяви в "Телеграм" , че нейни подразделения са установили контрол над Благодатне.

Агенция Ройтерс посочва, че не е успяла да потвърди информацията от двете страни от независими източници. С ожесточаването на сраженията в Донецка област точното положение на фронтовата линия не е ясно, особено в района на град Бахмут, където през последните седмици се водят едни от най-тежките боеве от началото на войната. Украйна заяви, че руската офанзива около Бахмут не е достигнала своята кулминация, но ситуацията по фронтовата линия там е все по-трудна. Управителят на Донецка област Павло Кириленко заяви в свое съобщение в "Телеграм", че четирима цивилни са били убити, един от които в Бахмут, а 17 са пострадали при руските атаки в региона вчера.

:D:yanim:вижте какво се случва на тези които помагат на Русия

Цитат

Военен завод в иранския град Исфахан беше атакуван от дронове в нощта на събота до неделя. Според иранското министерство на отбраната те са свалени от системи за ПВО. Иранските медии съобщават и за експлозии и пожари в столицата Техеран, градовете Тебриз и Дезфула - в стратегически съоръжения и петролни рафине

току-що, Митко Вълчев написа:

Материалното благополучие е ценност за народите на Русия и на САЩ, което е тема на спора интелектуалстващ троле Аутобатизъм е достатъчно получил популярност израз и само склонността ти към твърдения различни от истината, са причина да напишеш, че не знаеш какво е. Тел ми е 0884305801, звънни на Вайбър, да видим кой от нас е мъж. Ако желаеш да разберем и на живо няма проблеми. Да, гнусни са писанията ти, явно огледало на вътрешния ти свят . Пишеш за факти, колко факта написа в дългите си постове. В този кое е факт а не обидно обобщение и квалификация Виж не само сравнявайки се с тях си тотален глупак, незнам откъде ти идва огромното самочувствие но попитай и за второ мнение. Между другото докладвам те за обиди, които само в този пост са поне десет, това че са тролско завоалирани не променя факта. Надявам се модератор да гледа същността, а не кодови думи.

Определено си горд с посредствеността си...

"Аутобатизъм" не съществува...

Терминът, който си прочел или чул е "Уотабаутизъм" и със сигурност не си в състояние да схванеш, какво означава...

И за какво ми е телефоната ти?

Изобщо не ме касае мъж ли си или жена....

Ако гориш от желание да ме срещнеш на живо, заповядай, няма от какво да се притеснявам...

Факти съм посочил доста, стига да можеш да ги осмислиш...

Самочувствието ми, доколкото го имам, се гради на повече от едно външно мнение, което ме е оценявало през годините...

Както казах, само истината обижда....

Както виждаш, аз не се обиждам, нищо, че сигурно съм човека, когото най-често са се опитвали да обиждат...

А пък прибягването до "Аз казах на моля другарката" само по себе си е показателно...

Мен не ме касае...

Винаги съм предпочитал сам да се справям с предизвикателствата...

Скъпи @andiay все пак тук не сме в час по философия и онези, които са "лайкнали" това, което си написал едва ли го разбират...

преди 46 минути, andiay написа:

Точно защото смяташ, че знаеш...

А аз знам, че много неща не знам и се старая да променя това...

Но... колкото повече знания натрупвам, толкова по-ясно схващам, че ми предстои още повече трупане...

Това е непрекъснат процес и непознатите неща, които изкачат по време на него, винаги нарастват двойно с броя на познатите...

Накрая винаги осъзнаваш, че знаеш много по-малко, отколкото не знаеш...

Затова и аз знам, че нищо не знам, но ти дори това не знаеш...

А само "мислиш", че знаеш нещо...

Та, само глупакът смята, че знае...

Аз знам, че не знам...

Опитваш се, ама малко некадърно да кажеш, че несъзнаваното незнание, което е самата безпроблемност не е най-лошото, което може да те сполети...

Това "не зная, че не зная" е просто една тъмнина, едно нищо, в което съзнанието е потопено...

Но има и по-зло от него...

И то е - мисля си, че зная, с което живея в илюзия за някакво ефимерно знание, докато всъщност и в действителност не зная...

Ама тук става дума за чугуна в главите на ватниците, защитаващи Федерацията Россия...

Комунистическо/социалистическата доктрина е била изградена на базата не на побратимяващото Христово начало....

а на вътрешно и външнополитическото противопоставянето на хората...

на тяхното разделение на класови врагове и класови приятели...

разделение, което московската идеологическа пропаганда целенасочено превърна в човеконенавист и инструкция за взаимно унищожение....

та това мракобесие надживя комунизма и то владее и днешните умове на повечето българи родени през периода 1945-1990г...

а даже и не мога да си представя какво е във Федерацията на злото...

образованието ни все още е подвластно на стари комунистически практики...

преди 3 минути, andiay написа:

"Аутобатизъм" не съществува...

Как да не съществува ?

Уотабаутисти са такива ниско интелигентни същества, които не умеят да се аргументират като хората и викат "ами ти ве", "виш са ве".

Идва от английската дума "what about you".

Май и английския ти като руския.

АОНСУ е школа

преди 5 минути, БаалБек написа:

Скъпи @andiay все пак тук не сме в час по философия и онези, които са "лайкнали" това, което си написал едва ли го разбират...

преди 1 час, andiay написа:

Да не мислиш, че някой му чете чаршафите ?

Лайкват, щото вика за Расссияяя, а той си мисли, че лайкват, щото е написал нещо мъдро.

Приема желаното за действително, аз ви казах.

преди 9 минути, andiay написа:

Както виждаш, аз не се обиждам, нищо, че сигурно съм човека, когото най-често са се опитвали да обиждат...

Ето това което съм цитирал, трябва да те накара да се замислиш. Защо теб най-често те обиждат?

Не знам защо правя опити да ти отворя очите, след като нищо няма да разбереш.

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

Анди да не би да е стъпвал в  Русия ?

Значи и ти си забелязал.

Единствено негативни емоции озвучава

Той в повечето постове е общи приказки, изместване на темата и спорове които никой не е започвал. И тук там някоя обида. Обаче в последните постове за мен, остана само колко е гениален и понеже е гениален не го твърди, а ние сме ДЛЪЖНИ да оценим, че той е и обиди към мене с чувала. Но от такива гении толкова.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Не знам защо правя опити да ти отворя очите, след като нищо няма да разбереш.

Явно е чул от някой авторитет, че един от параметрите на истината е гледната точка.

И току от време на време го повтаря като папагал, с което предизвиква насмешка, щото неразбирането му е очеизвадно.

преди 10 минути, Митко Вълчев написа:

Ами кое му е грубото, мразят ли западните? Мразят. Техни имат ли си, дават ли им широко поле на изява? Имат. Ти не разбираш безкрайно елементарни неща а се равниш с Бор и Айнщайн. Можеш да се равниш по каруцар ром с обидите, просто с по литературен речник. Склонността ти да обиждаш по десет пъти опонента си в един пост, показва колко мерзко същество си. Но то човек приемащ , че Раша са добрите в този случай и изобщо като общество, на фона на другите опции 21 век, няма как да е точно умен.

Хайде първо си построй "мисълта", пък тогава пиши... "Бързай бавно"...

За да не се налага да отговарям на 10 поредни поста...

Гриб е термина, който си ползвал...

Това показва, че въпреки, че претендираш, че си толерантен и искаш да спазваш правилата на Запада, то всъщност е точно обратното...

На Запад за подобно нещо, изказано на обществено място се налагат глоби, а някъде дори затварят...

И пак - кога съм казвал, че Русия е по-доброто, в което и да е отношение?

Единственото, което посочих като нейно предимство е, че там е забранена агитацията ЛГБТ+ идеологията сред подрастващите, докато все повече са местата на Запад, където е забранено използването на думи, като баща и майка, и като момчешки или момичешки...

Забраната в Русия, определено я считам за по-добро, отколкото забраната на Запад...

И с това се изчерпва всичко...

Със сигурност мога да изброя повече от едно предимство на Запада пред Русия, при това доста по-аргументирано от теб, без да се ползвам от лозунги...

И да, не съм умен, просто съм по-умен от теб...

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Как да не съществува ?

Уотабаутисти са такива ниско интелигентни същества, които не умеят да се аргументират като хората и викат "ами ти ве", "виш са ве".

Идва от английската дума "what about you".

Май и английския ти като руския.

АОНСУ е школа

Иванушка, нимой са запреш....

Не съществува термин "Аутобаутизъм",  какъвто ползва Митко...

Терминът "Уотаабаутизъм" вече го разчепкахме надълго и широко с Козарев преди месеци...

В днешно време, само нискоинтелигентни същества го ползват като обвинение срещу опонента си, защото много често, обвинението в "уотабаутизъм" по същество представлява "уотабаутизъм"...

Това няма как да го схванеш от Гугъл...

Нито от АОНСУ, нито във ВВМУ...

преди 34 минути, Без умствен капацитет написа:

:D:yanim:вижте какво се случва на тези които помагат на Русия

Дано и ватенките по места, получат възможността без право на избор да отидат да помагат за построяването на руски Мир в Клошаристан.

преди 17 минути, andiay написа:

Иванушка, нимой са запреш....

Не съществува термин "Аутобаутизъм",  какъвто ползва Митко...

Терминът "Уотаабаутизъм" вече го разчепкахме надълго и широко с Козарев преди месеци...

В днешно време, само нискоинтелигентни същества го ползват като обвинение срещу опонента си, защото много често, обвинението в "уотабаутизъм" по същество представлява "уотабаутизъм"...

Това няма как да го схванеш от Гугъл...

Нито от АОНСУ, нито във ВВМУ...

Пак лк си го пречупваш според своята призма?

преди 25 минути, andiay написа:

Хайде първо си построй "мисълта", пък тогава пиши... "Бързай бавно"...

За да не се налага да отговарям на 10 поредни поста...

Гриб е термина, който си ползвал...

Това показва, че въпреки, че претендираш, че си толерантен и искаш да спазваш правилата на Запада, то всъщност е точно обратното...

На Запад за подобно нещо, изказано на обществено място се налагат глоби, а някъде дори затварят...

И пак - кога съм казвал, че Русия е по-доброто, в което и да е отношение?

Единственото, което посочих като нейно предимство е, че там е забранена агитацията ЛГБТ+ идеологията сред подрастващите, докато все повече са местата на Запад, където е забранено използването на думи, като баща и майка, и като момчешки или момичешки...

Забраната в Русия, определено я считам за по-добро, отколкото забраната на Запад...

И с това се изчерпва всичко...

Със сигурност мога да изброя повече от едно предимство на Запада пред Русия, при това доста по-аргументирано от теб, без да се ползвам от лозунги...

И да, не съм умен, просто съм по-умен от теб...

Написа, че в Германия е разрешена смяна на пола всяка година и , че "можело това да стане задължително" което е гнусна руска пропаганда. Иначе, за мен е ценно, че можеш да изброиш много повече предимства на Запада. Сега остава да напишеш, че реално за всички определящи едно общество като успешно показатели, Запада е по добро място. Не си проверил още, половата ми принадлежност?

Много разводнявате темата. Кой дух да призовем днес да стане интересно?

преди 4 минути, kosyo написа:

Много разводнявате темата. Кой дух да призовем днес да стане интересно?

aladin-ginie.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.