Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Kalin Karaboychev

Препоръчан отговор

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

линк

Да, ето линкове:

https://www.jstor.org/stable/43926088

https://www.investopedia.com/articles/forex/072915/how-petrodollars-affect-us-dollar.asp

Другото наименование на петролно-доларовата хегемония е "petrodollars".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 89,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Реджеп Иведик

6700

• Coco1

4274

• miro20

4153

• maxthon

3817

преди 27 минути, gagodrago написа:

ретардуер-бг форума... :laughing5: ха-ха-ха

Ти от там ли идваш?

Чета го редовно, има какво да се научи. Тук пък с кой да се посмее човек. Абе шоу да става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, miro20 написа:

Мъка мъка... мъка мъкаааааа.....

:)

И все пак защо не съсипаха добрата Русия, след като имаха тооооолкова много възможности ?

Жалко че комсомолеца путинист руски бъкел не разбира.  :)

Не ми показвай едни и същи неща. Съсипването не е било цел. Цветните революции са инструменти за смяна на властта, а не съсипване.

САЩ искаха да сменят властта, да сложат техен нео-колониален администратор. Този администратор се казваше Михайл Горбачов. Идеята беше да се направи така, че след Михайл Горбачов да дойде друг, който да продължи на прави това, което Михайл Горбачов е правил... ама, не се получи така. Вместо Западна пешка, се появи Владимир Путин.

Ако държавата е съсипана, няма да може да има икономическа активност. Ако няма икономическа активност, няма да може да има денационализация, приватизация и разграбване.

Когато САЩ рушат дадена държава, става въпрос за контролирано рушене така, че процеси на рушене на облагодетелства неолибералния елит, инфилтрирали дадената държава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Изоставането на продължителността в живота на Русия има напълно логично обяснение. Изоставането си държи на хаоса и раздорите, до които довете подривната дейност срещу Съветския Съюз.

Вчера пи показах и доказах, че тази изостаналост в продължителността на живота си държи на временното съкращаване на тази продължителност в годините след разлагането на Съветския Съюз. Тези неща не са по вина на Русия и Путин.

И колкото и да обиждаш Путин, факт е,и при неговото управление тази продължителност на живота расте и не спада, както би се очаквало да стане, ако Путин е някой, който граби народа, руши държавата и я прави дисфункциотална.

IMG-20230128-233317.jpg

IMG-20230128-233401.jpg

Повече контекст относно тези статистики може да бъде открит тук: https://www.statista.com/statistics/971100/life-expectancy-at-birth-in-russia-by-gender/

И само забележи кога започва експоненциалния растеж в продължителността на живота... дали не е след идването на комунизма, политическия строй, който, според теб, а кървав и смъртоносен?

Готин, над 22 години ги управлява великан в политиката, а нещата стават все по зле. Спри се.Народи за толкова години правят чудеса, без да имат една десета от ресурсите на тия малоумници.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, RoG написа:

ама кви вестници имаше 😂

Не кат днешната Т.Хартия, ем громяха загниващия запад, ем бяха полезни, нямаше нужник без тях на пирона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

нали ти показах в другата тема, че газта в Русия - цената и расте

"Вероятно ще поевтинее" не означава, че "ще поевтинее". И дори да поевтинее, икономическите проблеми, породени от инфлацията, няма да са оправят. Кога ще разбереш, че начина, по който в България и ЕС се борят с инфлацията, е като да сложиш качулка, след като спре да вали. Инфлацията се бори преди да започне, а не сред като свърши.

Каквито и обещания и действия да правят, това НЯМА да доведе до по-ниски цени. Ефектите на инфлацията са необратими.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

САЩ искаха да сменят властта, да сложат техен нео-колониален администратор. Този администратор се казваше Михайл Горбачов. Идеята беше да се направи така, че след Михайл Горбачов да дойде друг, който да продължи на прави това, което Михайл Горбачов е правил... ама, не се получи така.

Хал хабер си нямаш кой е Горбачов как и кой гое издигнал във властта.

Следваш някакви тотални фейк опорки за неговото оплюване, а реално той бе човека който се опита да запази нещо от фалиралия отдавна СССР.

Дори не искаше да сменя управлението на компартията . :hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, bulljo написа:

Не кат днешната Т.Хартия, ем громяха загниващия запад, ем бяха полезни, нямаше нужник без тях на пирона.

Сега пък си имат някои хемороиди, няма пълно щастие 😂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не ми показвай едни и същи неща. Съсипването не е било цел. Цветните революции са инструменти за смяна на властта, а не съсипване.

САЩ искаха да сменят властта, да сложат техен нео-колониален администратор. Този администратор се казваше Михайл Горбачов. Идеята беше да се направи така, че след Михайл Горбачов да дойде друг, който да продължи на прави това, което Михайл Горбачов е правил... ама, не се получи така. Вместо Западна пешка, се появи Владимир Путин.

Ако държавата е съсипана, няма да може да има икономическа активност. Ако няма икономическа активност, няма да може да има денационализация, приватизация и разграбване.

Когато САЩ рушат дадена държава, става въпрос за контролирано рушене така, че процеси на рушене на облагодетелства неолибералния елит, инфилтрирали дадената държава.

Добре просто не е честно - аз съм единствения дето те защитава а ти не поглеждаш да видим бедните африканчета  как страдат...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не ми показвай едни и същи неща.

Наистина много те съжалявам че като виден путинист грам руски не разбираш :) :)

Ако разбираше клиповете щеше да си срежеш вените :)  :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Готин, над 22 години ги управлява великан в политиката, а нещата стават все по зле. Спри се.Народи за толкова години правят чудеса, без да имат една десета от ресурсите на тия малоумници.

Ясно е, че нямаш намерения да разбираш това, които говоря. Ясно е, че искаш да продължиш да вярваш в това, в които вярваш, без да си направиш труда да прочетеш и осмислиш друга гледна точка и факти. Щом е така, щом ти показвам статистики, а ти ги отричаш, не мисля, че има какво повече да казвам, показвам и доказвам.

Ти ще си знаеш твоето, без значение колко труд полагам в опитите си да ти отворя очите за истината и да те спася от евроатлантическата колониална пропаганда и дерационализация.

преди 2 минути, kosyo написа:

Добре просто не е честно - аз съм единствения дето те защитава а ти не поглеждаш да видим бедните африканчета  как страдат...

Кое не поглеждам? Нали показах данни и мнение по въпроса...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, miro20 написа:

Наистина много те съжалявам че като виден путинист грам руски не разбираш :) :)

Ако разбираше клиповете щеше да си срежеш вените :)  :)  

Аа руския е полезен много в Линукс

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, miro20 написа:

Хал хабер си нямаш кой е Горбачов как и кой гое издигнал във властта.

Следваш някакви тотални фейк опорки за неговото оплюване, а реално той бе човека който се опита да запази нещо от фалиралия отдавна СССР.

Дори не искаше да сменя управлението на компартията . :hush:

Ще направя screenshot на написаното от теб, да не го забравя. Ще извърша проучване и ще се върна с нови данни по случая. Като съм готов с информацията, ще дойда и ще я покажа.

току-що, kosyo написа:

Искренно се надявам това дето излетя във въздуха да не е нечия глава, ама май е (+21):

Ако руската армия се справя толкова зле, както твърди този Туит, защо се налага САЩ и проксита на САЩ постоянно да изпращат помощи? Защо армията на украинското прокси не може да се справи, щом руската армия за нищо не става, както твърдят анти-Руските пропагандисти?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

............

Грухи, видя ли линковете които ти показах?

Увери ли се, че това са две новини, два отделни случая?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Ясно е, че нямаш намерения да разбираш това, които говоря. Ясно е, че искаш да продължиш да вярваш в това, в които вярваш, без да си направиш труда да прочетеш и осмислиш друга гледна точка и факти. Щом е така, щом ти показвам статистики, а ти ги отричаш, не мисля, че има какво повече да казвам, показвам и доказвам.

Ти ще си знаеш твоето, без значение колко труд полагам в опитите си да ти отворя очите за истината и да те спася от евроатлантическата колониална пропаганда и дерационализация.

Кое не поглеждам? Нали показах данни и мнение по въпроса...

Ама не каза връзката между Blackberry и Backwaters каква е .. Пропуснал си Лукойл , грешка в заглавието - "Азия" без данни за Азия - недоклатена е статията ти. Да се вършеш в пълните данни и я пускаме.

P.S и да изгледап видеото на Саня че да не се изказваш неподготвен друг път. Аман от стажанти (мадам В е пак)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, kosyo написа:

Ама не каза връзката между Blackberry и Backwaters каква е

Това съм го пропуснал от комсомолеца, но не ме учудва.. компютри компоти .. еднакви са му :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Ще направя screenshot на написаното от теб, да не го забравя. Ще извърша проучване и ще се върна с нови данни по случая. Като съм готов с информацията, ще дойда и ще я покажа.

Ако руската армия се справя толкова зле, както твърди този Туит, защо се налага САЩ и проксита на САЩ постоянно да изпращат помощи? Защо армията на украинското прокси не може да се справи, щом руската армия за нищо не става, както твърдят анти-Руските пропагандисти?

Щото срещу украинските герои има оръжие трупано десетилетия от държава многократно по голяма от тях, с голи ръце срещу оръдия и танкове ли бе умник. Ако не беше САЩ, Ватата да е най голямата немска провинция след втората световна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Грухи, видя ли линковете които ти показах?

Увери ли се, че това са две новини, два отделни случая?

Да, знам, че са два отделни случая. Идеята беше да покажа, че при украинските удари също има загинали цивилни.

Ама не каза връзката между Blackberry и Backwaters каква е .. Пропуснал си Лукойл , грешка в заглавието - "Азия" без данни за Азия - недоклатена е статията ти. Да се вършеш в пълните данни и я пускаме

Не съм проучвал в детайли, че да знам какво е връзката. В статията, която показах, едното и другото са просто примери, които се сравняват.

Както казах, положението в Азия е същото, като положението в Африка. Показал съм данните за Африка, което, според мен, е достатъчно.

преди 2 минути, miro20 написа:

Това съм го пропуснал от комсомолеца, но не ме учудва.. компютри компоти .. еднакви са му :) 

Отново грешно си разбрал нещата. Кой ти каза, че не разбирам от компютърни технологии? Който и да е, излъгал те е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама не каза връзката между Blackberry и Backwaters каква е .. Пропуснал си Лукойл , грешка в заглавието - "Азия" без данни за Азия - недоклатена е статията ти. Да се вършеш в пълните данни и я пускаме

Вярно бре... връзката е както ЕФИ и Грухи Биоса

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Щото срещу украинските герои има оръжие трупано десетилетия от държава многократно по голяма от тях, с голи ръце срещу оръдия и танкове ли бе умник. Ако не беше САЩ, Ватата да е най голямата немска провинция след втората световна.

Кои са украинските герои, според теб? Армията на украинското прокси, по ОТКРОВЕНИ признания на самия подривник Зеленски, се финансира от Колективния Запад. Ако не ми вярваш, мога да ти покажа статиите и интервютата, където той признава тези неща.

Всъщност, какво има да се признава? Нищо... Той просто е казал това, което е очевидно.

преди 1 минута, petie1 написа:

Вярно бре... връзката е както ЕФИ и Грухи Биоса

Защо ми се подиграваш, наричайки ме "Грухи Биоса"? Какво толкова го говориш този БИОС?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отново грешно си разбрал нещата. Кой ти каза, че не разбирам от компютърни технологии? Който и да е, излъгал те е.

Как кой? Грухи Биоса разбира се

Да вадим ли скрийншотите с твърденията че си ИТ лице?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...