Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Стига толкова за днес.

Жената ме вика да си лягаме ;)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

Ти не даваш никакви доводи, ти преливаш от пусто в празно. Другите рашистки тролове писаха, че предимство на рашистан е. Трол 1. Няма Кончита. Трол 2. Няма родител 1. 2. 3. . За теб е ясно, че като цяло не казваш нищо а разтягаш до безкрай локуми и изместваш същността на спора. Кога съм казал, че нямам такива познати. Много лъжа последно време. Или ти?

Каза, цитирам по памет - "Нямам познати, които искат да сменят пола си"....

А сега казваш, че си кръстник на детето на хомосексуален....

Той/Тя ( за да не зацепиш пак, просто не уточни за пола) как се определя пред детето си и как определя партньора си?

От пусто в празно е твоето....

"Има гей клубове в Русия - значи там цари поквара, иначе аз съм толерантен"...

"Има общочовешки ценности - 10-те Божи заповеди, материалното благополучие, ама това се отнася само за сравнение между Русия и Запада"

Общо взето всичко ти е на този принцип...

Лозунги, а не доводи...

А който ги оспори е "рашистки трол"...

Общо взето, крадеца вика дръжте крадеца...

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

Писах нещо за правенето на луд. Продължавай, отдава ти се. Само един съм срещал по добър досега. П.П. Или се правиш прекалено добре или наистина си уникално тъп в някои отношения. И в двата случая си за съжаление. Иначе си малък айнщайний де, в други отношения.

Както казах, мнението ти за мен не ме касае...

Пак ли не разбра, какво съм написал?

Най-кратко...

В нета всяка жена може да се афишира като мъж, чрез ника си и обратното...

Затова му викат ник, от никнейм - псевдоним, прякор...

преди 10 минути, andiay написа:

Каза, цитирам по памет - "Нямам познати, които искат да сменят пола си"....

А сега казваш, че си кръстник на детето на хомосексуален....

Той/Тя ( за да не зацепиш пак, просто не уточни за пола) как се определя пред детето си и как определя партньора си?

От пусто в празно е твоето....

"Има гей клубове в Русия - значи там цари поквара, иначе аз съм толерантен"...

"Има общочовешки ценности - 10-те Божи заповеди, материалното благополучие, ама това се отнася само за сравнение между Русия и Запада"

Общо взето всичко ти е на този принцип...

Лозунги, а не доводи...

А който ги оспори е "рашистки трол"...

Общо взето, крадеца вика дръжте крадеца...

Както казах, мнението ти за мен не ме касае...

Пак ли не разбра, какво съм написал?

Най-кратко...

В нета всяка жена може да се афишира като мъж, чрез ника си и обратното...

Затова му викат ник, от никнейм - псевдоним, прякор...

И как това, че някой е хомосексуален. Означава, че иска да смени пола си? Глупав ли си или да? Иначе професията ми е такава , че общувам и познавам 80 от хората в градчето ми и нямам нищо против гейовете. Нито дори срещу най яките, руските. Със здраве да си се боцкат, щом им го тегли душата. Всеки може да се афишира както желае, абсолютно. Добрият тон изисква да се обръщаш към него по начинът по който се афишира, ако твърдиш друго, ти не си просто дебил а си уникално нагъл дебил. 

преди 56 минути, ДзВяРа! написа:

Израел стои зад атаката на БЛА срещу ирански военен завод

Израел атакува с помощта на дронове военен завод на иранското министерство на отбраната в град Исфахан. Това изявление беше направено в неделя от The Wall Street Journal, цитирайки американски официални лица и други. При атаката срещу обекта на иранското министерство на отбраната са използвани квадрокоптери с бомби
Иранското външно министерство: атаката срещу обекта на Министерството на отбраната няма да повлияе на плановете за разработване на атома Експертът смята наземната операция на Израел в Иран за нереалистична

„Израел извърши атака със стелт БЛА срещу ирански отбранителен обект, докато Съединените щати и Израел търсят нови възможности за ограничаване на ядрените и военни амбиции на Техеран“, пише вестникът. По-конкретно, става дума за предполагаемото „нарастващо военно сътрудничество [Иран] с Русия“, твърди изданието. Wall Street Journal подчертава, че това е "първият израелски удар, за който стана известно", откакто премиерът Бенямин Нетаняху встъпи в длъжност. По-рано телевизионният канал "Ал Арабия" съобщи, позовавайки се на източници, че ВВС на САЩ и "друга държава" са атакували военния завод на иранското министерство на отбраната. На свой ред американски източници на телевизионния канал Al Hadath твърдят, че Израел не е замесен в атаката, а целта на операцията е да се „демонстрира на Иран и Русия“ готовността на САЩ да противодейства на „производството и износа на [балистични] оръжия."
В неделя вечерта агенция ИРНА съобщи, че силна експлозия е разтърсила град Исфахан, разположен в централната част на Иран. По-късно Министерството на отбраната на републиката заяви, че в събота е извършена неуспешна атака срещу един от центровете на ведомството с помощта на дронове. Единият апарат беше свален, другите два попаднаха в защитни капани и се взривиха. В резултат на нападението няма пострадали, нанесени са незначителни материални щети. В същото време в изявлението не се уточнява кого Техеран смята за замесен в атаката.

Стана ми интересно какво е "защитни капани". Оказаха се обикновени мрежи опънати на покрива...

Понеже се говореше за руZнаците прехвърлили самолети в замяна на дроновете - да започнем ли да се гъбаркаме с "неутралните" за колко време ще обучат пилоти?

То онази байка за гъзоръките араби дето не може да се научат да боравят с безаналоговата техника  отече ама може да поискат 2-ри рунд?

преди 27 минути, ncl написа:

Ако човек залагаше срещу всяка прогноза на този платен ватнишки дебил, щеше вече да е милионер. Мултимилионер.

преди 11 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Пазарите на хидрокарбони са глобални пазари, а не локални; няма как да "изгониш" дадена държава от местата за сондажи, тъй като тези места не са частна собственост. Както САЩ могат да продават нефт, така и Русия може да продава нефт. Какво се опита да кажеш, така и не разбрах. Русия има договори за продаване на дадени пазари, затова продава на тези пазари. Какво не ти е ясно?

Не, нямам проблем. Кой ми вика "Грухи Биоса"? Някакъв "програмист", който твърди, че в БИОС-а, който използвам, има някакви "настройки" за съвместимост с Линукс. Показах му снимки на БИОС-а и му казах да покаже настройките, за които говори. Той не показа нищо, не отговори, но продължи да твърди, че той е прав, а аз греша.

В момента, ако искаш, пак ще кача снимките и ще видиш, че той пак няма да отговори. Не ми ли вярваш? Гледай.

Става въпрос за грешки, които идват от Линукс ядро 5 (и по-нови версии, които не са съвместими с моя БИОС). Ето тук може да видиш повече информация: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=371358

@petie1 ,който твърди, че е програмист и разбира от информационни технологии, твърди, че тези грешки, относно които съм пуснал и тема, може да се оправят, просто трябва да се "включат едни настройки в БИОС-а". Сега отново ще покажа снимки на БИОС-а:

KigzvYP.png

cxwiJGn.png

7kwp4b9.png

R7mmjXn.png

0z43kLf.png

Хайде, чакам petie1 да дойде и да покаже кои са настройките, които не мога да включа, тъй като "не разбирам". Е, petie1, къде са настройките, за които говориш?

Ето тук са показани и грешките, за които petie1 мисли, че в моя БИОС има "някакви настройки", които могат да направят така, че грешките да се оправят:

Истината е, че в този БИОС няма такива настройки. Но колкото и да повтарям това, petie1 няма да признае, че той греши, а аз съм прав.

Пробвал ли си да изключиш UEFI?

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Ако човек залагаше срещу всяка прогноза на този платен ватнишки дебил, щеше вече да е милионер. Мултимилионер.

Слабо...

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:
преди 35 минути, ncl написа:

О да, що подигравки отнесе за 'анализите" си. Нищо за началото на офанзивата и 'превземането на Киев за три дня " и поражението на Украйна, не позна  :)  :)  

Но е добър ориентир. Ако искаш да знаеш какво ше стане - разбирй точно обратното което Чуков говори :laughing4:

преди 6 минути, RoG написа:

Пробвал ли си да изключиш UEFI?

Той не може да се самоизключи.

Много добро но е трябвало да ги напишат надписите дясно-центрирани:

1675014143768.png

преди 3 минути, kosyo написа:

Той не може да се самоизключи.

Много добро но е трябвало да ги напишат надписите дясно-центрирани:

1675014143768.png

Карам малко по спомен в момента, но трябваше да се смени режима или нещо подобно беше.

Рашистката пропаганда пак се изложи .

Новия наратив е че украинците прикриват следите си и режат главите икитките на убитите наемници, за да не бъдат разпознати .

И привеждат като доказателство намерени телефони и т.н.

Всъщност,става въпрос за гавра с трупове от самите вагнеровци .

Значи украинците да режат глави и ръце имат време, но да приберат телефоните на наемниците , украинците "нямали време" и "не са се сетили" ...

Какво се учудвам... това са "вагнеровци" ... катили без мозък. :) 

преди 2 часа, vpvelev написа:

дайба и вещицата

Казаха, че няма как да ни глобят, защото вече са отпаднали.

Ама ще въвеждат за 60ст., така че не се знае😂

преди 1 минута, Banesc написа:

дайба и вещицата

Вещица ама дашна ..... Ти пък колко хубави германки си виждал..

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

И как това, че някой е хомосексуален. Означава, че иска да смени пола си? Глупав ли си или да? Иначе професията ми е такава , че общувам и познавам 80 от хората в градчето ми и нямам нищо против гейовете. Нито дори срещу най яките, руските. Със здраве да си се боцкат, щом им го тегли душата. Всеки може да се афишира както желае, абсолютно. Добрият тон изисква да се обръщаш към него по начинът по който се афишира, ако твърдиш друго, ти не си просто дебил а си уникално нагъл дебил. 

Не отговори на въпроса - как се афишират твоите познати пред детето си, нъл си кръстник, трябва да знаеш?

Кой като какъв се афишира в нета, няма никакво значение...

Всеки друг има право да се усъмни в това афиширане....

Ако човек е уверен в това, което афишира, то подобни неща ги пропуска...

Ето, ти афишираш, че си толерантен към гейовете, но от постовете и от реакцията ти относно ника и възприемането му, ясно личи, че това не е така...

"Най-яките" (естествено руските) и "боцкат" са ключови думи, които говорят красноречиво, че толерантността ти е преструвка...

На мен също ми се е налагало и ми се налага да общувам с прекалено много хора, няма как да изчисля точен процент, но като абсолютен брой със сигурност са повече от твоите 80% от жителите на градчето ти...

При това с хора от различни краища на страната и от най-различни краища на света...

Сред тях има всякакви - хомо, хетеро, би, фоби и т.н.

Речника ти е на типичен български хомофоб, дали си такъв в действителност, и ако не, защо тук го играеш така, не ме касае...

Просто отбелязвам факта, че има разминаване между това, което пишеш и това, което афишираш, че си...

Що се отнася до тъп, дебил и т.н., щом това ти носи някаква полза, смятай ме за такъв, мен твоето мнение не ме касае...

Аз пък ще продължа да те смятам за посредствен, невеж и функционално неграмотен...

Теб също би трябвало да не те касае...

преди 4 минути, Banesc написа:

дайба и вещицата

Пак не си в час. За това хората на Бойко Борисов, предупредихме. Никой не оспорва самата дотация. Оспорва се правото на ползване

Така, че ще плащате сега

преди 4 минути, andiay написа:

Не отговори на въпроса - как се афишират твоите познати пред детето си, нъл си кръстник, трябва да знаеш?

Кой като какъв се афишира в нета, няма никакво значение...

Всеки друг има право да се осъмни в това афиширане....

Ако човек е уверен в това, което афишира, то подобни неща ги пропуска...

Ето, ти афишираш, че си толерантен към гейовете, но от постовете и от реакцията ти относно ника и възприемането му, ясно личи, че това не е така...

"Най-яките" (естествено руските) и "боцкат" са ключови думи, които говорят красноречиво, че толерантността ти е преструвка...

На мен също ми се е налагало и ми се налага да общувам с прекалено много хора, няма как да изчисля точен процент, но като абсолютен брой със сигурност са повече от твоите 80% от жителите на градчето ти...

При това с хора от различни краища на страната и от най-различни краища на света...

Сред тях има всякакви - хомо, хетеро, би, фоби и т.н.

Речника ти е на типичен български хомофоб, дали си такъв в действителност, и ако не, защо тук го играеш така, не ме касае...

Просто отбелязвам факта, че има разминаване между това, което пишеш и това, което афишираш, че си...

Що се отнася до тъп, дебил и т.н., щом това ти носи някаква полза, смятай ме за такъв, мен твоето мнение не ме касае...

Аз пък ще продължа да те смятам за посредствен, невеж и функционално неграмотен...

Теб също би трябвало да не те касае...

Нищо общо с темата няма как се е афиширал към детето си. Нездраво любопитство, което аз не съм проявявал. Има право да се усъмниш в каквото пожелаеш, но трябва да си мега гига прост трол, да започнеш да се съмняваш в нещо което няма основание за съмнение, не е по темата и не е нормално да те вълнува. Е при дадени ментални състояния може и да е нормално. Речника ми е в унисон с мойте опоненти, русофили. Тоест възможно най ниска летва кота нул. Ти го играеше най ЕнтелЕгентния от тях и явно е било кота минус. И ти твърдиш, че има по яки от руските гейове? Жалък предател.

преди 9 минути, Филипов написа:

Зарежи го тоя, кажи днес Саня с нас ли е или контра го играе?

В Иран пак нещо горяло.

Според зевзеците - презимувалите в РуZия  Шахеди се връщали по родните места

току-що, Митко Вълчев написа:

Нищо общо с темата няма как се е афиширал към детето си. Нездраво любопитство, което аз не съм проявявал. Има право да се усъмниш в каквото пожелаеш, но трябва да си мега гига прост трол, да започнеш да се съмняваш в нещо което няма основание за съмнение, не е по темата и не е нормално да те вълнува. Е при дадени ментални състояния може и да е нормално. Речника ми е в унисон с мойте опоненти, русофили. Тоест възможно най ниска летва кота нул. Ти го играеше най ЕнтелЕгентния от тях и явно е било кота минус. И ти твърдиш, че има по яки от руските гейове? Жалък предател.

Пореден неадекватен пост, целящ да ти повдига самочувствието....

Как се афишира към дето си има значение относно твърдението ти, че нямаш познати, които желаят да си сменят пола...

Хм, между другото, детето тук ли е родено/осиновено?

Защото няма такава опция в законодателството...

Църковен кръстник ли му беше?

Защото и такава опция няма...

Изобщо, наистина ли си вярваш, че някого заблуждаваш като лъжеш?

Речника ти е в унисон или с това, което си, или с това, за което искаш да минеш...

Ти си, както казах, наистина прекалено ниска летва...

Няма и как да е иначе...

Губят ти се базисни знания...

П.С. Между другото, в една гей двойка, винаги личи кой е "мъжката" и кой "женската" половинка...

Щеше да го знаеш, ако действително имаш такива познати...

Това, какво афишираш, че си и това, какво си в действителност...

Има сериозно разминаване...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.