Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 35 минути, kosyo написа:

Вещица ама дашна ..... Ти пък колко хубави германки си виждал..

със здраве да я ползваш

аз казах ли ви че  още няма ф16 блог 70 още  е чертеж

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Banesc написа:

със здраве да я ползваш

„Локхийд Мартин“: Вече започна производството на българската партида самолети F-16

По думите на Джонатан Лин втората партида може да пристигне през 2027 г.

България очаква 8 изтребителя F-16 през 2025-та, и още 8 през 2027-ма след като българското и американското правителство подписаха договори за доставка. Компанията, която произвежда F-16 Блок 70/72, е американската „Локхийд Мартин“. В момента те произвеждат от същите изтребители и за други 5 държави, освен България. Според Джонатан Лин, който отговаря за стратегическите партньорства с Централна и Източна Европа, вече е започнало производството на българската партида самолети. "F-16 се произвежда повече от 40 години в нашите заводи, така че не е нещо ново за нашата компания. Тази седмица имахме тестови успешен 50-минутен полет, така че този модел вече лети и ще произведем доста от него до 2025 г.  Още шест държави искат F-16. Двама от пилотите ни с прякори Сирената и Професионалситът пилотиха изтребителя, а това е крайъгълен камък в това, което правим. Те дадоха много добра оценка за състоянието им", заяви Лин.По думите му в момента върви основният монтаж на самолетите. "Все още нямаме и осемте изтребителя от първата партида, засега имаме само първият. Надяваме се да го сглобим и да го видим как лети през следващата година. Направихме подобрения в радарната система с електронно сканирани, подобно на F-35. Това е поколение 4+ на изтребителите. Автоматичната система за избягване на сблъсък спасява 10+ живота на пилоти. Ако пилотът загуби съзнание или възможност да пилотира, софтуерът стабилизира машината", обясни той.Джонатан Лин съобщи, че няколко български пилоти се обучават в САЩ. "Те добиват практика в изтребителите, в момента преминават обучение в Аризона. Мога да кажа, че работим върху това да ги имате около 2025 г. Втората партида може да получите през 2027 г.", разкри Лин. И допълни, че компанията цели да произведе 148 изтребителя.

https://www.vbox7.com/play:2bb299b186

https://www.vbox7.com/play:b0f1b97414&start=118

преди 2 минути, Banesc написа:

със здраве да я ползваш

Блог 70, няма но има Block 70, дори преди седмица - две летя :

Ти кво ще кажеш нашите да ги дадем на украинците да се чудят какво да ги правят? Те не струват и без това..

Точният анализ, който всеки поддръжник на укронацистите и изрода им Зеленски трябва задължително да прочете!
https://blitz.bg/obshtestvo/boyan-chukov-prizrakt-na-apokalipsisa-brodi-i-svetovniyat-red-koyto-poznavakhme-shche-otide-okonchatelno-v-nebitieto_news934074.html 

преди 1 минута, MZ/X написа:

Точният анализ, който всеки поддръжник на укронацистите и изрода им Зеленски трябва задължително да прочете!
https://blitz.bg/obshtestvo/boyan-chukov-prizrakt-na-apokalipsisa-brodi-i-svetovniyat-red-koyto-poznavakhme-shche-otide-okonchatelno-v-nebitieto_news934074.html 

Имам филтър за Блиц - кажи с 2 думи за какво иде реч?

преди 12 минути, andiay написа:

Пореден неадекватен пост, целящ да ти повдига самочувствието....

Как се афишира към дето си има значение относно твърдението ти, че нямаш познати, които желаят да си сменят пола...

Хм, между другото, детето тук ли е родено/осиновено?

Защото няма такава опция в законодателството...

Църковен кръстник ли му беше?

Защото и такава опция няма...

Изобщо, наистина ли си вярваш, че някого заблуждаваш като лъжеш?

Речника ти е в унисон или с това, което си, или с това, за което искаш да минеш...

Ти си, както казах, наистина прекалено ниска летва...

Няма и как да е иначе...

Губят ти се базисни знания...

П.С. Между другото, в една гей двойка, винаги личи кой е "мъжката" и кой "женската" половинка...

Щеше да го знаеш, ако действително имаш такива познати...

Това, какво афишираш, че си и това, какво си в действителност...

Има сериозно разминаване...

Как се афишира към детето, имало значение дали щял да си смени пола? Ако ме вземеха да измервам тъпотията на хората, щях да те ползвам за знатен стандарт. Тук е родено, негово биологично. Църковен кръстник съм му. Какви гей двойки те гонят, човека има биологичен син , после развод. Избора му си беше негов какъв да е. Между другото, ти нормален ли си. Все повече изместваш всеки следващ пост и излизаш от темата. Не съм хомофоб. Некоректно е на Ник с очевадно мъжко име, не полово неопределено като на твоя да визираш , че може да е жена. Ниско ниво тролене, типично за дебили. Материалното благополучие е нещо прекрасно за ВСЯКО едно общество, изключение са отделни индивиди в някои религии и това е много по малко от един промил от човечеството. Сравнена с Запада, Русия е абсолютно неправилен избор. Пример как не трябва да бъдат нещата. И за последно, руските гейове са най яките в Мире. Единствените други толкова яки, са родните фенове на Ватата.

преди 38 минути, andiay написа:

П.С. Между другото, в една гей двойка, винаги личи кой е "мъжката" и кой "женската" половинка...

Това какво общо има с темата ?

Дали си мъж или жена, не можем да твърдим със сигурност.

Ама определено си уотабаутист та дрънка

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Как се афишира към детето, имало значение дали щял да си смени пола? Ако ме вземеха да измервам тъпотията на хората, щях да те ползвам за знатен стандарт. Тук е родено, негово биологично. Църковен кръстник съм му. Какви гей двойки те гонят, човека има биологичен син , после развод. Избора му си беше негов какъв да е. Между другото, ти нормален ли си. Все повече изместваш всеки следващ пост и излизаш от темата. Не съм хомофоб. Некоректно е на Ник с очевадно мъжко име, не полово неопределено като на твоя да визираш , че може да е жена. Ниско ниво тролене, типично за дебили. Материалното благополучие е нещо прекрасно за ВСЯКО едно общество, изключение са отделни индивиди в някои религии и това е много по малко от един промил от човечеството. Сравнена с Запада, Русия е абсолютно неправилен избор. Пример как не трябва да бъдат нещата. И за последно, руските гейове са най яките в Мире. Единствените други толкова яки, са родните фенове на Ватата.

Лъжеш та се късаш...

Казах ти, ползвай ме като каквото искаш....

А че си хомофоб е ясно за всеки, що годе имащ понятие от материята...

Както казах има ключови думи, които са категоричен признак...

Всички те присъстват в твоя изказ...

В случая обсъждаме темата за евентуалните противоречия в различните ти постове...

А те не са едно и две...

Като ти самия акцентираш на тях, с постоянното ти натъртване, че първия път съм изразил съмнение, че може и да си жена (това пък е ключова реакция говореща също за хомофобия)...

И пак се връщаш на "материалното благополучие"...

Да, прекрасно е, но не е цел, а средство за постигане на целите на едно общество или отделен индивид...

Русия е неправилен избор за теб, за мен, за адски много хора, но е правилен избор за други...

Общовалиден правилен избор няма...

Мога да ти посоча десетки примери на държави, които за теб биха били още по-неправилен избор от Русия...

Боравеното с такива субективни критерии като довод пък е признак на тотално невежество...

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Това какво общо има с темата.

Дали си мъж или жена, не можем да твърдим със сигурност.

Ама определено си уотабаутист

Има общо с въпроса, който обсъждаме с него...

И със заявеното от него...

А има ли значение дали съм мъж или жена за теб?

На мен ми е безразлично, какво си...

Ако трябва да съдя по поведението ти тук, бих те определил като мъж с характер на жена...

Браво, научи нова думичка...

Е да осмислиш какво означава без Гугле, това вече е мисия невъзможна....

преди 6 минути, Coco1 написа:

Във ПеРник след шише ракия има всичко 

За джужи е цяла бъчва

преди 17 минути, andiay написа:

Ако трябва да съдя по поведението ти тук

Не ме интересува мнението ти за мен. Как ще ми помогне, след като си скаран с логиката ?

Няма как от форума да разберем дали си мъж, или си жена.

Ти колкото искаш се изхвърляй, ако щеш направи салто мортале, нямаш логическо мислене бре.

Това е просто положение бре, макар и да не си способен да го осмислиш.

Няма как от форума да разберем дали си мъж, или си жена. Това е.

Колкото и да повтаряш "ами ти ве", "ами ти ве", няма как да го осмислиш.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Не ме интересува мнението ти за мен. Как ще ми помогне, след като си скаран с логиката ?

Няма как от форума да разберем дали си мъж, или си жена.

Ти колкото искаш се изхвърляй, ако щеш направи салто мортале, нямаш логическо мислене бре.

Това е просто положение бре, макар и да не си способен да го осмислиш.

Няма как от форума да разберем дали си мъж, или си жена. Това е.

Колкото и да повтаряш "ами ти ве", "ами ти ве", няма как да го разбереш.

Нимой са запреш, Иванушка, нимойш...

Радвам се, че не притежавам твоята "логика", казвал съм ти го...

Все пак признавам, че с моята логика, не бих могъл да стигна до заключението, че показват двойник на Кунчев...

За това си е нужна специална "логика", която както казах, съм благословен да на не притежавам...

Аз като ви казвам, че е нещо средно межу мъж и жена, не ви се вярва.

Със нищо от това което пише не показва, че е жена.

Също така със нищо не показва, че е мъж.

преди 3 минути, andiay написа:

Все пак признавам, че с моята логика

Бе каква логика, ти твърдиш, че можеш да докажеш с документ, че си нямал петолъчка на челото.

Не знам дали съзнаваш какви мегаглупости пишеш.

Какво пише в документа и кой го е издал ?

"Аз кумета на Пуевен, в пълно съзнание декларирам, че Раба Божий Анди, никога не е имал петолъчка на челото."

Подпис, не се чете от сраммм

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

Недей ще земе да си ксерокопира инструмента и да отиде при кмета да завери копието. Колко му е акъла

Хм, интересно ако е жена, какво ще ксерокопира...

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Недей ще земе да си ксерокопира инструмента и да отиде при кмета да завери копието.. Колко му е акъла

Няма, че наистина ще вземе да направи някоя беля. :D

Той ми се сърди нещо, днес ме ядоса малко и го набрах но ми мина вече. :)

И след като сме започнали да спамим ще ви споделя, че много често пишете Анди, а на мен никнейма в един друг форум ми е Анди. Дали е случайност, не мога да кажа. :popcorn2:

Когато No-name сили удрят по военни ирански обекти - не засягат цивилни обекти. Значи можело, а? Онова с 5.9 земетръса не го броим :)

преди 55 минути, andiay написа:

Лъжеш та се късаш...

Казах ти, ползвай ме като каквото искаш....

А че си хомофоб е ясно за всеки, що годе имащ понятие от материята...

Както казах има ключови думи, които са категоричен признак...

Всички те присъстват в твоя изказ...

В случая обсъждаме темата за евентуалните противоречия в различните ти постове...

А те не са едно и две...

Като ти самия акцентираш на тях, с постоянното ти натъртване, че първия път съм изразил съмнение, че може и да си жена (това пък е ключова реакция говореща също за хомофобия)...

И пак се връщаш на "материалното благополучие"...

Да, прекрасно е, но не е цел, а средство за постигане на целите на едно общество или отделен индивид...

Русия е неправилен избор за теб, за мен, за адски много хора, но е правилен избор за други...

Общовалиден правилен избор няма...

Мога да ти посоча десетки примери на държави, които за теб биха били още по-неправилен избор от Русия...

Боравеното с такива субективни критерии като довод пък е признак на тотално невежество...

Има общо с въпроса, който обсъждаме с него...

И със заявеното от него...

А има ли значение дали съм мъж или жена за теб?

На мен ми е безразлично, какво си...

Ако трябва да съдя по поведението ти тук, бих те определил като мъж с характер на жена...

Браво, научи нова думичка...

Е да осмислиш какво означава без Гугле, това вече е мисия невъзможна....

Ех. В началото ми се стори интелигентен трол. После сложих ПОЛУ отпред. Накрая остана само ТРОЛ. Давай, има още думички. Чудя се , сам си наясно какви глупости плещиш. Реално няма нищо умно в написаното. Важно е, че е лош избор за тебе и за мен. И че материалното благополучие е ПРЕКРАСНО. Тоест всички неща които твърдя АЗ от началото са верни, другото си е твоето вродено извъртане и изместване на фокуса, за да избегнеш очевадното, че пак си неадекватен.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Бе каква логика, ти твърдиш, че можеш да докажеш с документ, че си нямал петолъчка на челото.

Не знам дали съзнаваш какви мегаглупости пишеш.

Какво пише в документа и кой го е издал ?

"Аз кумета на Пуевен, в пълно съзнание декларирам, че Раба Божий Анди, никога не е имал петолъчка на челото."

Подпис, не се чете от сраммм

Обясних ти бе, Иваншка имам копие от досието си преди 1989-а....

В него пише, какви са били убежденията ми и какво съм получил заради нежаланието ми да се откажа от тях, и т.н....

"Петолъчка на челото" е метафора...

Но... с твоята "логика" е нормално да не правиш разлика...

Иначе като войник съм носил на кепето петолъчка, но за кратко, все ги губех...

Докато при теб петолъчката винаги е била в главата ти...

Обясни сега ти, как по "логически" път стигна до извода, че Кунчев е мъртъв, а показват негов двойник...

О, ти обясни бре...

Просто много си искал да е мъртъв и за това...

Ето това е СРАМ...

преди 18 минути, ДзВяРа! написа:

Аз като ви казвам, че е нещо средно межу мъж и жена, не ви се вярва.

Със нищо от това което пише не показва, че е жена.

Всъщност той е дал жокер. AndyGay и си търси партньори. Дет се казва поласкан съм, но нямам интерес.

преди 3 минути, andiay написа:

Иначе като войник съм носил на кепето петолъчка, но за кратко, все ги губех...

Ако се беше сетил да пробиеш дупка на кепето, можеше да ползваш тази на челото.

Ма то акъл се иска.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.