Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Kalin Karaboychev

Препоръчан отговор

преди 15 минути, ДзВяРа! написа:

Не ви знам как следите "Войната" и изобщо видяхте ли, че напрежението започва да ескалира? САЩ искат да прехвърлят високоточни бомби за системите HIMARS, с които Украйна да обстрелват КРИМ!

Нов пакет от американска военна помощ за Украйна, който за първи път ще съдържа далекобойни ракети, може да бъде обявен още в петък. Това се казва в материал на The Wall Street Journal, който цитира "Европейска истина".  Това са малогабаритни боеприпаси с високоточни бомби с малък диаметър (GLSDB), чийто обсег е 150 километра - повече от всяко друго оръжие, което САЩ са прехвърлили в Украйна.  GLSDB може да бъде изстрелян от ракетни системи като HIMARS, с които Украйна вече разполага. Боеприпасът е снабдена с крила, които позволяват да се плъзга по пътя си към целта, и ракетен двигател за увеличаване на обсега на полета.  Тези оръжия, според WSJ, ще бъдат доставени в рамките на Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна, която финансира придобиването или създаването на нови оръжия и системи, вместо премахването им от американските арсенали. Такива оръжия, като правило, се доставят по-дълго. В същото време компанията Boeing, която е един от производителите на GLSDB, по-рано потвърди, че има запаси от това оръжие.  Агенция Ройтерс първа съобщи за евентуално прехвърляне на "бомби" с голям обсег на Украйна. Според нея това ще стане в рамките на пакет от военна помощ от приблизително 2,2 милиарда долара - един от най-големите досега.
От дълго време Украйна иска от САЩ ракети с голям обсег на действие - по-специално ATACMS, способни да поразяват цели на разстояние до 300 километра, оправдавайки това с факта, че наличните оръжия не позволяват унищожаването на логистични възли на руските окупационни сили на украинска територия. И все пак администрацията на президента на САЩ засега отказва да предприеме подобна стъпка, тъй като се страхува от ескалация от страна на Руската федерация. В същото време от Вашингтон наскоро изпратиха сигнал, че разбират нуждата на Украйна да поразява цели, разположени по-далеч от фронтовата линия, отколкото могат да достигнат наличните в момента системи, и водят съответен диалог с украинската страна.

В същото време Русия отговаря, че ще изгори цяла Украйна:

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че в случай на удари на Украйна по Крим от Русия "ще има само удари на възмездието". Това каза той в писмено интервю с журналистката Надана Фридрихсон. "Ще изгори цяла Украйна, която остава под управлението на Киев", каза Медведев. Според руския политик, ако украинската страна започне да нанася удари по други руски региони, отговорът може да бъде бърз. „Мога да ви уверя, че отговорът ще бъде бърз, твърд и убедителен“, подчерта Медведев. По-рано Дмитрий Медведев заяви, че руските въоръжени сили редовно и в пълен обем получават различни видове ракети. Той написа за това в своя канал в Telegram.
Според заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация, през 2023 г. значително ще се увеличат доставките на всички видове оръжие, военна и специална техника. Според Медведев, това ще позволи да се нанесе „съкрушително поражение“ на украинските власти, „които бяха захранени с оръжия от разнообразна западна сбирщина“. Преди това комиците Вован и Лексус публикуваха нов брой на «Шоу Вил» в канала си в Telegram, в който бившият съветник по националната сигурност на САЩ нарече Дмитрий Медведев „руски империалист“.

Нормално е от САЩ умишлено да ескалират ситуацията, тъй като това все пак е прокси война на САЩ срещу Русия, изпълнявана на територията на Украйна. Колкото по-дълго продължи войната, толкова по-добре за САЩ, долара и геополитическите цели на САЩ в региона. Тези помощи, които се дават, са търговски договори и кредити - колкото повече помощи се дават, толкова повече пари ще има за САЩ, както и за тези, които перат парите и ги крадат:

IMG-20230101-111605.jpg

Освен това и останалите големи публикации, в които съм описал как и защо от САЩ предизвикаха войната и това, че още през 1997г (записано е на видео) Глобалистите в САЩ знаеха, че опитите за разширяване на НАТО към Русия ще доведат до война, можеш да видиш и тази публикация, която обяснява как НАТО използва Украйна, да се бие срещу Русия:

Имам няколко големи статии по този въпрос - ако ти е интересно и искаш да научиш фактите, кажи, и ще ти покажа тези статии. Обяснил съм истината за санкциите, както и защо САЩ започнаха тази прокси война.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 78,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Реджеп Иведик

6359

• miro20

3589

• Coco1

3428

• ivottoshev

3075

преди 30 минути, Реджеп Иведик написа:

Еееее, ти и Божинката ли не знаеш кой е ?

За Христо Стоичков чувал ли си ?

ай цвай драй дрън ?

Самия той е Божинката :giggle1:

преди 3 часа, bigiadri написа:
преди 15 часа, maxthon написа:

Я дай официално да видим и договора с Турция. Да не се окаже, че и там не се знае какви са условията и в момента плямпаш лъжи?

Заради хъба, путин още много ще се гъзи на Ердоган. Показателно е ,защо газпром спря отчетите си, станаха секретни /голям смях/ ,последният е от началото на декември и той е мнооого кофти. Ама ти можеш да питаш твоя диктатор да ти докладва  ,защо през януари ВСЕКИ ДЕН се губят 160 милиона долара  от енергийните доставки.

Така е. И не само Турция. Индия, Иран,Китай също яко клатят  бункерното джудже, което е готов на всичко, само да получи каквито и да е доходи за малоумната си война. 

Заова и отстъпки, и изнудване и какво ли не ще виждаме. Самия факт че клекна на двойно по ниска цена за "уралс"  изнасяйки го дори на загуба,  е показателно .

И още ще кляка.. няма друга алтернатива.

преди 11 часа, Banesc написа:
преди 12 часа, miro20 написа:

Хайде,можете повече.

е на тоя въпрос ми е важно да се отговори

Цитат

защо американците се разполагат с украинска земя и  дават 20 % на Русия за да  спрат ваенната операция ?

А че много сте пестеливи бре :)  Защо само 20% ? можехте да кажете - САЩ разпродава цяла Украйна :) :)

За разлика от вас, фейкометите, мен такива глупости и смехории не сами никак важни.  :) 

Отделно че самия Песков нарече партенка тези глупости за тайни преговори :hush:

преди 11 часа, M.Николов написа:

Не бих се учудил, ако Мирча си има на десктопа и папка "Путин в кенефа".

:giggle1:

преди 12 часа, Sliderum2 написа:

Язък, че уж си бил в Русия, толкоз и си разбрал. "Педофията"* в случая и в други подобни е само в твоята глава, което всъщност теб прави подозрителен.

*Сайта е украински уж, от "враговете"** на Путин

**Врагове, всъщност са сащ и подлогите на сащ.

Матрософфффците  щръкнахте като по команда да заитавате педофила си  :)

Колко познато и стандартно за вас... :getout:

Последно доверяваш ли на  любимия ви сайт "факти" че освен това е и гей ?

:giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В случай на украински удари по Крим „няма да има преговори“, а ще има само ответни удари по цялата територия, контролирана от Киев.

Медведев обясни, че Русия не си поставя никакви ограничения и в зависимост от характера на заплахите е готова да използва всички видове оръжия , включително Основите на ядреното възпиране".

„Мога да ви уверя, че отговорът ще бъде бърз, твърд и убедителен“, добави политикът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Богатир написа:

В случай на украински удари по Крим „няма да има преговори“, а ще има само ответни удари по цялата територия, контролирана от Киев.

Медведев обясни, че Русия не си поставя никакви ограничения и в зависимост от характера на заплахите е готова да използва всички видове оръжия , включително Основите на ядреното възпиране".

„Мога да ви уверя, че отговорът ще бъде бърз, твърд и убедителен“, добави политикът.

Стане петък, тоя пак изригне напит и надрусан :) 

Захарова между другото, и тя.

Случайно да не е постнала и тя нещо докато е петъчно нашмъркана ?? :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Богатир написа:

Е аз три коментара преди теб какво публикувах? И това е отговор на високоточните бомби които САЩ изпращат на Украйна за нападение на Крим!

Четете малко какво публикуваме!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Богатир написа:

Има-няма, за 40ти път го казват това :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, miro20 написа:

Стане петък, тоя пак изригне напит и надрусан :) 

Захарова между другото, и тя.

Случайно да не е постнала и тя нещо докато е петъчно нашмъркана ?? :giggle1:

Ами не знам дали предупрежденията са от страна на "напит и надрусан" човек, ама знам че една единствена бомба се взриви на моста към Крим... и в отговор електропреносната мрежа на укрите окуця. Чудя се ако се удари самият Крим, какво ли ще окуцее на укрите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, miro20 написа:

Матрософфффците  щръкнахте като по команда да заитавате педофила си  :)

Виж ся кви обиди хвърляш, като ти покаже някой абсолютен и неоспорим аргумент, интервю с родителите на детето на снимката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Този лъжец, който коментира видеото, според което "няма план Б", и хората, които казват това, са "пропагандисти".

Този лъжец от вашите хора...Следете си там вашите пропадандаторите - защо аз да върша вашата работа.

Джага-джага (+21):

https://twitter.com/Tendar/status/1621630613697744896?s=20&t=BWs52AGX9RLxVL30KtlMGQ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, miro20 написа:

Случайно да не е постнала и тя нещо докато е петъчно нашмъркана ??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От 01 септември студентите ще изучават целите на СВО, санкциите срещу Русия, присъединяването на Донецка Народна Република Луганска Народна Република, Запорожка област, Херсонска област

https://tass.ru/obschestvo/16957457?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=smm_social_share

Предполагам от някой от форума ще се изяви като преподавател :) @attj @PigMan9GolqmotoPrase @ivottoshev

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, miro20 написа:

Последно доверяваш ли на  любимия ви сайт "факти" че освен това е и гей ?

Когато "Факти" доказа еднозначно и неоспоримо, че Путлер е гей, Николов си включи критическото мислене и не повярва.

преди 10 минути, kosyo написа:

От 01 септември студентите ще изучават целите на СВО

Прасето да каже, какви са целите на СВО

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, kosyo написа:

От 01 септември студентите ще изучават целите на СВО, санкциите срещу Русия, присъединяването на Донецка Народна Република Луганска Народна Република, Запорожка област, Херсонска област

https://tass.ru/obschestvo/16957457?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=smm_social_share

Предполагам от някой от форума ще се изяви като преподавател :) @attj @PigMan9GolqmotoPrase @ivottoshev

Гледам че си ме споменал. Ходи ли до психиатъра? Да се занимавам ли да чета това? Да не стане като с пироните, дето ти казваш че ги няма в Русия, а другото ти "аз" казваше че дефицит на пирони там нямало? Или пък може би беше обратното? Всъщност с кой Косьо си комуникирам сега?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, БаалБек написа:

А защо тогава коментираш хората, а не се фокусираш върху причините за войната?

И много интересно, че правиш коментари основно на хора, които подкрепят Украйна...

Поне аз не съм видяла да направиш коментар на...

@Стоимен/Дими, че пуска само статии, които и ние може сами да си ги прочетем - рупор или тенекиен човек

@Moriati, който освен "хохли и сороспии" нещо "конкретно" (по твоя пример) не е написал

@Филипов освен видеа написал ли е нещо?

@PigMan9GolqmotoPrase освен графики и сглобени (срещу заплащане) пуликации нещо написал ли е със свои думи, така че да го разберат и на улицата, без да имат нужда от устройство и софтуер за презентации

И още други такива примери, но не ми се пишат чаршафи.

Това показва, че си съгласен с техния начин на изразяване, но не и с нашия (тези които сме на страната на Украйна)

Но ти правиш същото. Нападки към личността, а не си излагаш аргументите по същество.

Всички са функционално неграмотни и не вдяват, но само тези, които подкрепят Украйна

Това не прави неговите твърдения автоматично невалидни.

А ти кога и как отговори?

От теб съм прочела (може и да греша), че си против войната (и аз също) и че Путин е бил поставен в ъгла и нямал друг изход.

А нещо да развиеш аргумента? Защо да няма друг изход? Защо се е стигнало да бъде поставен в ъгъла? Той има ли вина като ръководител на тази държава?

А аз смятам, че Путин и съветниците му сами се докараха до това положение, но няма как да си признаят и обвиняват "външни сили" и "чужди агенти". Каква алтернатива предложи Русия и "светът на Путин" за останалите държави, така че хората да си кажат "брей там се живее по-добре" "има повече свобода, плурализъм" "зачитат другото мнение", "уважават различните", "как хубаво са си построили държавата с тези ресурси и хората навсякъде са газифицирани и с евтино гориво"...Нали са Федерация от много народности. Защо не се похвалят пред света как всички живеят задружно и се уважават по между си и са пример за света. Защо вместо да показват своите предимстава усмиват и се подиграват на либералния свят? (ти същата тактика имаш - подиграваш се на другите, а не изтъкваш предимствата си с аргументи по темата). Путин се опитва да разбие изградения с години функциониращ глобален ред, но каква алтернатива предлага? Войната не е неизбежна природна сила, тя е човешки избор. И макар този глобален ред да е далеч от съвършенството, той подобрява живота на хората.

И какво толкова ако НАТО е съсед на Русия? Какво се очаква да се случи и как точно ще стане?

Хайде сега да прочета и твоето мнение, но си спести личните квалификации.

Обещавам, че ще ти отговоря, нищо че из темата многократно съм ги казвал тези неща и нищо, че ти така и не отговори на нито един мой въпрос за твоето лично мнение...

Кога?

Не знам точно...

Защо не знам?

Прочети отговора ми на следващия цитат...

преди 12 часа, ДзВяРа! написа:

Най-после мир и спокойствие!

Дано сте щастливи, че Митко спря да пише, приемето го така, все едно Украйна победи Ватата.

Хм, явно наистина е наказан...

А това неизбежно ще предизвика спекулации относно мен...

Дали някой ще повярва или не, но никога и никого не съм докладвал за каквото и да било, без значение дали е във форум или в реалността...

"Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив"

Това не е просто "умна" мисъл, видяна из нета и сложена в подписа ми...

Това отразява моето виждане за това, какъв трябва да бъде света...

И аз живея според този принцип...

Кой е крив и кой е прав, става ясно след изслушване на доводи, а не след силово налагане на "правата истина"...

"Не съм съгласен с това, което казваш, но ще дам живота си, за да  продължиш да го казваш"

Е, няма да се самоубия, че Митко не може да казва вече това, което иска да каже...

Но...

Спирам да пиша в темата, докато не изтече и неговото наказание....

Така е редно, никога не е виновна само едната страна и затова не е честно да бъде наказана само едната....

Нямам представа за какво точно е наказан Митко и дали изобщо е заради нещо към мен....

Но знам, че не само той е прехвърлил границите на "добрия тон" и да бъде наказан само той не е справедливо....

Затова поемам своята част от "вината" и така ще покажа солидарност към правото му да си изкаже мнението, дори и да е крив, според мен...

Така че, радвайте се...

Наистина настава "мир и спокойствие", за да се чуват по-ясно скандиранията на срещуположните агитки....

П.С. И не сме били само ние двамата с Митко, които преминаха границата на "добрия тон"...

Един го правеше постоянно с цел да предизвика в мен реакция, която да доведе до наказание....

Е, постигна си резултата, макар и не по начина, който смяташе...

Ако наистина има "топки", както се опитва да парадира, то ще постъпи като мен, но ме съмнява...

Ти си на ход "Реджеп Иведик"...

Останало ли е нещо мъжко в теб?

П.П.С. Моля, не репликирайте този ми пост, защото няма да мога да отговоря...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Гледам че си ме споменал. Ходи ли до психиатъра? Да се занимавам ли да чета това? Да не стане като с пироните, дето ти казваш че ги нямало в Русия, а другото ти "аз" казваше че дефицит на пирони там нямало? Или пък може би беше обратното? Всъщност с кой Косьо си комуникирам сега?

Работа ти намерих ти пак недоволен...В истински рубли плащат.Ама ще трябва да се научи руски до 01 септември.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, kosyo написа:

Работа ти намерих ти пак недоволен...В истински рубли плащат.

Ти можеш да казваш много неща... които обаче другото ти "аз" веднага оборва.

За това ти казах, че докато не видя бележка че си ходил на психиатър, който да ти помогне относно многото самоличности които живеят в теб, просто няма смисъл да те чета. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре де щом , не искаш ... То и без това една история. На една страничка се събира..

Пожар е имало в Белгородска област :

https://twitter.com/markito0171/status/1621764016535179264?s=20&t=qq89eMG0wpg95IbDzZrerw

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, kosyo написа:

Работа ти намерих ти пак недоволен...В истински рубли плащат.Ама ще трябва да се научи руски до 01 септември.

Ще го пратят да защитава Крим от злите укропитеци

преди 10 минути, ivottoshev написа:

За това ти казах, че докато не видя бележка че си ходил на психиатър

Това не го прочетох

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, ivottoshev написа:

Гледам че си ме споменал. Ходи ли до психиатъра? Да се занимавам ли да чета това? Да не стане като с пироните, дето ти казваш че ги няма в Русия, а другото ти "аз" казваше че дефицит на пирони там нямало? Или пък може би беше обратното? Всъщност с кой Косьо си комуникирам сега?

Пак старите ти излагации дето спореше с изказванията на Председателя на Съвета на Федерациите на Рашистан - Матвиенко,  ли споменаваш ?

https://www.rbc.ru/business/13/04/2022/625705749a7947597cff5a17?fromtg=1

Цитат

«Для меня, например, было неким открытием — у нас гвозди импортные, не буду называть страну [откуда идет импорт] — догадайтесь с трех раз. Мы даже гвозди не производим в стране, которая выпускает столько металла», — сказала она.

Матвиенко предложила дать соответствующее поручение малому и среднему бизнесу.

В 2020 году импортные гвозди в Россию завозили два главных поставщика — это Белоруссия и Китай. Они поставляли в страну по 84,3 и 10,7% от общего объема импорта. Еще 2,1% импорта гвоздей приходилось на продукцию из Финляндии, доля других государств составляла примерно 2,9%.

Обичаш да се въргаляш в новите си и по стари фекалии ? :)  Мазохист ... признал съм те !

преди 24 минути, kosyo написа:

Добре де щом , не искаш ... То и без това една история. На една страничка се събира..

Пожар е имало в Белгородска област :

https://twitter.com/markito0171/status/1621764016535179264?s=20&t=qq89eMG0wpg95IbDzZrerw

Пак са пушили на нерегламентирани за това , места :giggle1:

Това е своеобразна подигравка към Путлю, който оня ден "даде заръки да се прекраят случаите на  обстрел в руска територия" 

https://www.rbc.ru/politics/01/02/2023/63da765d9a7947fe6109b653?from=materials_on_subject

То ако ставаше със заръки и укази ... :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Обмяна на  пленници 116:63

https://www.moscowtimes.ru/2023/02/04/rossiya-i-ukraina-proveli-obmen-plennimi-po-sheme-116-na-63-a32937

Важното е че Украйна си връща и спасява живота на почти двойно повече герои.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Странни животни са това руснаците. 

Хем режима на Сталин е обявен за престъпен, и пак му издигат ппаметници.

ПП: Кой е баннатият митко ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...