Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, vpvelev написа:

М/у другото четох скоро, че мексиканците са си поискали техните щати, дето хАмериканците са им ги откраднали.

Скоро бандеровците ше ти дойдат на гости на село 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 9 минути, glen написа:

СИРЕНИ ЗА ВЪЗДУШНА ТРЕВОГА В УКРАЙНА; АКТУАЛИЗАЦИИ НА ЖИВО В ПРОЦЕС

Изглежда Русия започва да отмъщава за атаката с дрон срещу Кремъл. Множество изтребители/бомбардировачи и стратегически бомбардировачи са във въздуха. Въздушни изстрелвания на крилати ракети вече наближават Украйна! Актуализации на живо по-долу. . .

Доклади за няколко бомбардировача ТУ-95М във въздуха. Изглежда, че лети в режим на радиомълчание.

Област Кировоград, тревога за въздушна атака! - Областно военно управление. Продължете към заслоните.

Украински източници съобщават за изстрелване на крилати ракети X-101 от над Каспийско море, но в момента няма ракети над Украйна.

Множество украински източници съобщават за изстрелвания на ракети от руски стратегически бомбардировачи.

ПОТВЪРДЕНО: 4 Ту-22М3 са излетели. . .

Жители съобщават за експлозии в Краматорск, Донецка област. Очакваме официалната информация.

Град Киев, области Киев и Житомир, тревога за въздушна атака! - Областно военно управление. Продължете към заслоните.

10:34 EDT --

В Киев и други региони на Украйна е обявена въздушна тревога.

Украинските канали TG съобщават за изстрелвания на ракети на RuAF от района на Каспийско море

Ракети над Харков и Донецка област.

10:38 EDT --

Руски стратегически бомбардировачи стрелят с ракети по фронтовите райони в Източна Украйна. Съобщава се за много експлозии в Краматорск. Не помня това да се е случвало преди.

Още за въздушните тревоги в Украйна: Кораби с ракети-носители напуснаха Черно море. Очаква се масово изстрелване на Украйна. Експлозии вече има в Славянск и Краматорск. Стратегическата авиация също беше вдигната в небето.

Хроника на рашисткия терор. Ежедневния безсмислен рашистки терор ....

преди 1 минута, Coco1 написа:

Скоро бандеровците ше ти дойдат на гости на село 

Ти ли ги изпращаш?

преди 8 минути, glen написа:

СИРЕНИ ЗА ВЪЗДУШНА ТРЕВОГА В УКРАЙНА; АКТУАЛИЗАЦИИ НА ЖИВО В ПРОЦЕС

Изглежда Русия започва да отмъщава за атаката с дрон срещу Кремъл. Множество изтребители/бомбардировачи и стратегически бомбардировачи са във въздуха. Въздушни изстрелвания на крилати ракети вече наближават Украйна! Актуализации на живо по-долу. . .

Доклади за няколко бомбардировача ТУ-95М във въздуха. Изглежда, че лети в режим на радиомълчание.

Област Кировоград, тревога за въздушна атака! - Областно военно управление. Продължете към заслоните.

Украински източници съобщават за изстрелване на крилати ракети X-101 от над Каспийско море, но в момента няма ракети над Украйна.

Множество украински източници съобщават за изстрелвания на ракети от руски стратегически бомбардировачи.

ПОТВЪРДЕНО: 4 Ту-22М3 са излетели. . .

Жители съобщават за експлозии в Краматорск, Донецка област. Очакваме официалната информация.

Град Киев, области Киев и Житомир, тревога за въздушна атака! - Областно военно управление. Продължете към заслоните.

10:34 EDT --

В Киев и други региони на Украйна е обявена въздушна тревога.

Украинските канали TG съобщават за изстрелвания на ракети на RuAF от района на Каспийско море

Ракети над Харков и Донецка област.

10:38 EDT --

Руски стратегически бомбардировачи стрелят с ракети по фронтовите райони в Източна Украйна. Съобщава се за много експлозии в Краматорск. Не помня това да се е случвало преди.

Още за въздушните тревоги в Украйна: Кораби с ракети-носители напуснаха Черно море. Очаква се масово изстрелване на Украйна. Експлозии вече има в Славянск и Краматорск. Стратегическата авиация също беше вдигната в небето.

преди 4 минути, glen написа:

Актуализации

10:48 EDT --

Високоговорители в района на Запорожие информират жителите, че трябва да се евакуират. Приблизително 70 000 жители ще бъдат принудени да се евакуират.

Изглежда Славянск и Краматорск бяха силно ударени.

Камикадзе безпилотни самолети към Киев и Полтава, а не ракети.

11:34 EDT --

Ръководителят на Николаевска област Виталий Ким призова местните жители да не снимат и не публикуват в интернет движението на украинска военна техника в региона в близко бъдеще.

Руска ракета Х-22 удари машиностроителния и стоманодобивен завод НКМЗ в Краматорск:

И това на теб харесва ли ти?

Става ли ти хубаво като четеш такива новини? Имаш ли мнение по тези новини или само копи-пейст?

преди 6 минути, vpvelev написа:

М/у другото четох скоро, че мексиканците са си поискали техните щати, дето хАмериканците са им ги откраднали.

Ще питам брат си дали е верно ... ;) 

п.п. Шри първа възможност ... ще докладвам ... ;) 

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

И това на теб харесва ли ти?

Става ли ти хубаво като четеш такива новини? Имаш ли мнение по тези новини или само копи-пейст?

На мен ми е интересно защо не посочва източник.

преди 1 минута, parmobil написа:

Защото го е срам, източника е Украинска правда!!!

преди 3 минути, parmobil написа:

Щото ще те ослепиш бе малиш ... я гледай в повече Слънцето ...

п.п. Голата истина не е гола жена която да тъковаш!!! ;) 

Защото всичко руско е блокирано.

Не е сгодно за някои ... ;) = Те по-предпочитат да налагат санкции = да си проявъТ инатЪТ ... ;) Били над!!! :) 

току-що, Coco1 написа:

Те те знаят ма бабо 

Щом мислят, че съм баба, тогава няма страшно.

При някои tv оператори има блокирани канали. Но в интернет да не можеш да си намериш руска информация е смешно.

преди 12 минути, vpvelev написа:

М/у другото четох скоро, че мексиканците са си поискали техните щати, дето хАмериканците са им ги откраднали. Аризона, Ню Мексико и Тексас.

Няма как да си поискат Тексас, защото ще трябва да го отвоюват и от виетнамците.

Колкото и да не ми е приятно ще ви покажа новината!

Евакуират 18 села в близост до фронта в Запорожие

Назначеният от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки заяви, че е разпоредил евакуацията на селата, които се намират в близост до фронтовата линия, тъй като през последните дни обстрелът от украинските сили е станал по-интензивен, предаде Ройтерс.

Има предположения, че очакваната украинска пролетна контраофанзива ще започне в Запорожка област, 80% от която е под руски контрол, отбелязва британската информационна агенция.

"През последните няколко дни противникът засили обстрелите срещу населени пунктове, разположени в непосредствена близост до линиите на бойно съприкосновение. Във връзка с това реших да изведа от обсега на вражеския обстрел децата с родителите им, възрастните хора, инвалидите и пациентите на лечебните заведения и на първо време да ги преместя по-навътре в областта", заяви Балицки, цитиран от ТАСС.

По думите му това е временно решение, което се отнася до жителите на общо 18 населени пункта.

Андрей Козенко, който е заместник на Балицки, допълни, че ще бъдат евакуирани около 70 000 души. Той каза още, че евакуацията ще се извърши на доброволни начала и че децата ще продължат да посещават учебни занятия в териториите, в които бъдат преместени. Осигурени са и легла в стационари за евакуираните лежащоболни.

Всички органи на властта в Запорожска област работят нормално, увери Козенко и подчерта, че няма повод за паника.

"Няма извънредна ситуация, правим всичко според предварително разработения план. Решението беше взето днес, но ние бяхме подготвени и прилагаме тези мерки", посочи той.

Meждувременно Федералната служба за сигурност (ФСС) заяви по-рано, че е предотвратила нападение на агенти на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната (ГРУ-МО) срещу един от ръководителите на Запорожката АЕЦ, съобщиха от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на ФСС, цитирани от ТАСС. 

"Руската Федерална служба за сигурност на територията на Запорожска област е пресякла дейността на диверсионно-терористична група, състояща се от агенти на украинските специални служби. В резултат на предприетите мерки беше осуетен терористичен акт срещу един от ръководителите на Запорожката АЕЦ", съобщиха от ЦВО.

Според ФСС, действията са били координирани от служители на ГРУ към украинското министерство на отбраната както пряко, така и чрез посредник, базиран във Финландия.

"Престъпната дейност е била координирана от украинските специални служби, както пряко чрез служителите на ГРУ на украинското министерство на отбраната - Александър Павлович Умански и Андрей Владимирович Никулин и агента разузнавач Виктория Анатолиевна Будникова, така и чрез посредник - Юлия Викторовна Ткачук, която в момента се намира във Финландия - страната, която наскоро се присъедини към военно-политическия блок НАТО", заявиха от ФСС.

Иззети са готово за употреба взривно устройство, както и автоматично стрелково оръжие, боеприпаси и взривни вещества. От ФСС отбелязват, че "е установено, че членовете на диверсионно-терористичната група са събирали и информация за местонахождението на руски военни обекти, за личния състав на руските въоръжени сили и правоохранителните органи, както и за проруски настроени местни жители.

Проверява се участието на членовете на групата в предишни саботажни и терористични актове.

Срещу двама задържани мъже, членове на групата, които са украински граждани, е образувано наказателно дело от следствения отдел на Федерална служба за сигурност в Запорожка област за подготовка на терористичен акт.

Те са задържани под стража. "Установяват се всички обстоятелства на престъпната дейност, както и лицата, участвали в нея", допълват от ЦВО.

Те те знаят ма бабо 

О, коки ... кокошкара в деиствия ... сур бъ дъ ви гъ неб!!! :) 

преди 1 минута, BANKATA написа:

В Русия са си кумянги от всякъде.

Айде повтаряй си го това 100 пъти и ще стане истина. Така поне каза твоя приятел Гьобелс.

преди 5 минути, дioiд написа:

Щото ще те ослепиш бе малиш ... я гледай в повече Слънцето ...

п.п. Голата истина не е гола жена която да тъковаш!!! ;) 

Аре още един, дето ми обяснява, че не мога да достигна до познанието. 

преди 7 минути, vpvelev написа:

Щом мислят, че съм баба, тогава няма страшно.

Ше разбереш на място комунистке

Комуниста изяде дървото дет сваля Украинското знаме:yanim:

На кило гроздова е всеки ден

преди 6 минути, дioiд написа:

О, коки ... кокошкара в деиствия ... сур бъ дъ ви гъ неб!!! :) 

Бабата-комунистка е на кило гроздова и фъфли

%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0-ukraine.g

току-що, parmobil написа:

Не съм един, нито съм в повече ... :) НО, блажено е твоята невежество!!!  

Бъди щастлив и не мисли са мен или друг!!! = Не умееш да мислиш!!! 

преди 24 минути, glen написа:

11:34 EDT --

Ръководителят на Николаевска област Виталий Ким призова местните жители да не снимат и не публикуват в интернет движението на украинска военна техника в региона в близко бъдеще.

Един геолокира Леопарди в Одеса . Още му сипват

преди 3 минути, Coco1 написа:

Даже и за клоун не ставваващ бе чуек ... :) = Не владееш шегата, а тя управлява света!!!

Инфант си!!! :) = От коко шядел си ... :) 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.