Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 часа, Звяра!!! написа:

%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0-ukraine.g

Героям слава !!!

преди 6 часа, parmobil написа:

Трябва ли да потърсим помощ за дioiд?

Или това си е нормалното му поведение?

Комунист и путлерист та дрънка

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Гладоморът си е само един, този в Украйна. Случилото се в Индия си има друго име, ама пуста руска пропаганда, попивате я като гъби, а дори не се усещате, как се изобличавате 

Този е Синдбад, още по голям тъпак от Тошев.

Пращай го да заколи некой и да се оправдава с Джак Изкормвача, че е убил повече хора и по жестоко.

Синдбад е по Тошев от Тошев, аз ви казах.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Снощи руските окупационни войски използваха фосфорни и запалителни боеприпаси в Бахмут, Донецка област.
Руснаците използват фосфорни и запалителни боеприпаси в Бахмут, опитват се да изтрият града от лицето на земята.

И въпреки това войниците от ССО и други от отбранителните сили продължават смело да защитават града. И в тези тежки условия продължават да унищожават врага!!!

Вчера на 5 май основателят на ПВК Вагнер Евгений Пригожин в писмо до ръководството на Министерството на отбраната на Руската федерация заяви, че от май ще изтегли наемниците на ПВК Вагнер от Бахмут на 10 май 2023г.

Руснаците многократно са използвали термобарични боеприпаси срещу украинските военни.

преди 13 часа, M.Николов написа:

Ирландия?

Недей да си мислиш ,че НЕ знаем история? Гладът в Ирландия и последващата емиграция в Америка НЯМА нищо общо с политиката, напротив помогнало се е на населението да емигрира! Гладът се дължи на картофената чума  и унищожаване на реколтата .

Drive Thru по руски :

https://twitter.com/nexta_tv/status/1654704541143818241?s=20

Малко артилерия (+21):

https://twitter.com/SerDer_Daniels/status/1654589341266583554?s=20

https://twitter.com/SerDer_Daniels/status/1654673715639070721?s=20

Това няма да го видите по нашите медии (бивш министър председател на Украйна - познайте за кой вика :).можете и вие да се включите:

https://pbs.twimg.com/media/FvXD7r2XwAAnZoJ?format=jpg&name=medium

преди 1 час, Звяра!!! написа:

Снощи руските окупационни войски използваха фосфорни и запалителни боеприпаси в Бахмут, Донецка област.
Руснаците използват фосфорни и запалителни боеприпаси в Бахмут, опитват се да изтрият града от лицето на земята.

И въпреки това войниците от ССО и други от отбранителните сили продължават смело да защитават града. И в тези тежки условия продължават да унищожават врага!!!

Вчера на 5 май основателят на ПВК Вагнер Евгений Пригожин в писмо до ръководството на Министерството на отбраната на Руската федерация заяви, че от май ще изтегли наемниците на ПВК Вагнер от Бахмут на 10 май 2023г.

Руснаците многократно са използвали термобарични боеприпаси срещу украинските военни.

А уж нямаше снаряди. Пригожин какви циркове прави.

преди 1 час, Звяра!!! написа:

преди 3 часа, Звяра!!! написа:

Всъщност използват 9М22С за РСЗО Град. Вътре в заряда няма и помен от фосфор. Още по-малко пък може с него да се затрие каквото и да е. Използват се за разминиране.

преди 1 минута, maxthon написа:

Всъщност използват 9М22С за РСЗО Град. Вътре в заряда няма и помен от фосфор. Още по-малко пък може с него да се затрие каквото и да е. Използват се за разминиране.

Другарю макстан защо  така

Може да бъде изображение с 9 души и текстово съобщение

преди 21 минути, maxthon написа:

По кадрите коитогледам, интересно "разминиране" се получава... с огън високо от небето с разпръскване на осколки и напалми, унищожаващи всичко живо .....

Рашистките бомби най мирните хуманитарни бомби  на света !!! :giggle1:

За мозък чували ли сте ? Очевидно не. :) 

преди 2 часа, kosyo написа:

Пригожин си "връзва гащите' или "постила предварително " за да си оправдае после неуспехите

Това което четох, че интенивността на огъня и артилерията въобще не се е променил , за никакъв недостиг на боеприпаси не може да става въпрос.

Така че... пригожински циркове .

преди 2 часа, bigiadri написа:
преди 15 часа, M.Николов написа:

Ирландия?

Недей да си мислиш ,че НЕ знаем история? Гладът в Ирландия и последващата емиграция в Америка НЯМА нищо общо с политиката, напротив помогнало се е на населението да емигрира! Гладът се дължи на картофената чума  и унищожаване на реколтата .

фейкомета спекулант николоффффф пак се изакал с простотиите си :)

Колко кух трявбва да си да правиш подобни паралели... само с тошефффф могат да с ек онкурират по идиотизъм .

Кажи им комунета и точка....:getout:

преди 22 минути, maxthon написа:

А защо не ги използват тези снаряди в Москва срещу хората?

Те и без това според твоето изказване са хубави неща, да си ги ползват срещу тях си и без това не могат да затрият нищо а само хубави и приятни неща се случват след използването им!

Ако има някоя мина ще я разминират, нали?

преди 11 часа, дioiд написа:

п.п. Кратко:

Украйна е като недоволна жена!!! 

И по вашата версия когаще стане "доволна" ? Когаторашистите я пребият, изнасилят и разчленят ?

Това ли ти са "ценностите" за доволна жена ?

Типични рашистонацисти. Уроди новофашисти.

преди 12 часа, Звяра!!! написа:

Slava-scaled.jpeg

Слава на Героите !

преди 1 час, miro20 написа:

с огън високо от небето с разпръскване на осколки и напалми, унищожаващи всичко живо .....

Фосфор, напалм.... Нещо още да измислите? Конкретно съм дал модел на средството.  Явно е много трудно да прочетеш какво има в него.

преди 1 час, miro20 написа:

За мозък чували ли сте ? Очевидно не.

Намери си го първо при теб и после продължи с другите.

преди 13 часа, Звяра!!! написа:

Колкото и да не ми е приятно ще ви покажа новината!

Евакуират 18 села в близост до фронта в Запорожие

Назначеният от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки заяви, че е разпоредил евакуацията на селата, които се намират в близост до фронтовата линия, тъй като през последните дни обстрелът от украинските сили е станал по-интензивен, предаде Ройтерс.

Има предположения, че очакваната украинска пролетна контраофанзива ще започне в Запорожка област, 80% от която е под руски контрол, отбелязва британската информационна агенция.

"През последните няколко дни противникът засили обстрелите срещу населени пунктове, разположени в непосредствена близост до линиите на бойно съприкосновение. Във връзка с това реших да изведа от обсега на вражеския обстрел децата с родителите им, възрастните хора, инвалидите и пациентите на лечебните заведения и на първо време да ги преместя по-навътре в областта", заяви Балицки, цитиран от ТАСС.

По думите му това е временно решение, което се отнася до жителите на общо 18 населени пункта.

Андрей Козенко, който е заместник на Балицки, допълни, че ще бъдат евакуирани около 70 000 души. Той каза още, че евакуацията ще се извърши на доброволни начала и че децата ще продължат да посещават учебни занятия в териториите, в които бъдат преместени. Осигурени са и легла в стационари за евакуираните лежащоболни.

Всички органи на властта в Запорожска област работят нормално, увери Козенко и подчерта, че няма повод за паника.

Наглостта ви край няма...

И защо да се евакуират 70 000 жители , след като преди да бъдат окупирани от рашистите никой не ги е притеснявал ???

Това енасилствена депортация .

Отделно виж какво казват самите рашисти , и че са "недоволни" че невърви "евакуацията" по план.

https://t.me/dmytrogordon_official/19393

Хората НЕ ИСКАТ да бъдат евакиурани и очакват не "асвабадителите" , а ВСУ !!!

:) 

преди 16 часа, maxthon написа:

Е не прочете ли, че вече самите украинци отричат за свалена такава ракета? Именно тази снимка се разпространи днес и явно има доста хора хванали се на поредната стръв. Само русенския шаран още не е клъвнал.

Как е , шаранче ? :giggle1:

преди 11 минути, maxthon написа:

Фосфор, напалм.... Нещо още да измислите? Конкретно съм дал модел на средството.  Явно е много трудно да прочетеш какво има в него.

Намери си го първо при теб и после продължи с другите.

Аве разкарай се ве, кога съм си измислял лично аз нещо, а?????

Щом съм го казал, значи съм го проверил и е така!

Бахмут гори: врагът използва масово фосфор

Аз за разлика от вас, не пиша измислици.

преди 32 минути, miro20 написа:

Как е , шаранче ?

E как да е? Все тъй ловиш на всякаква стръв. Един път отрекат, после потвърдят. Накрая все тъй няма нито едно доказателство за свален Кинжал. А Петриът както вече казах и във вариант PAC3 e невъзможно да свали  хиперзвукова ракета като Кинжал.

преди 26 минути, Звяра!!! написа:

Щом съм го казал, значи съм го проверил и е така!

И това на линка ти е проверката? Е нали фосфора е забранен за използване и ако имаше и един случай на използването му щеше да има широк межународен отзвук. Няколко медии написали, че се използва не се класира в категорията широк отзвук.

Какво освобождават и от кого?

Какви освободители са руснаците?

Хората ли ще освобождават и от кого?

Руснаците изстреляха ракети от хеликоптер и пуснаха мини!

През деня руснаците извършиха 9 обстрела на пограничните населени места в Сумска област, изстреляха ракети от хеликоптер и хвърлиха мини.

OВA отбелязва, че са регистрирани общо 33 експлозии.

Обстрелвани са населени места в общините Зноб-Новгородск, Есманск, Шалигинск, Новослобидск, Юнаковск, Великописаривск.

Противникът изстреля ракети от хеликоптер над община Зноб-Новгород от територията на Руската федерация. В резултат на въздушния удар са пострадали частни жилищни сгради.

Юнаковската общност е била подложена на минометен обстрел и 13 експлозии.

Руснаците пуснаха 3 мини върху новослободската общност.

Противникът е стрелял с минохвъргачка по община Есманск, 5 експлозии.

Минометен обстрел, 4 взрива са извършени във Великописаровска община.

Три минометни експлозии са регистрирани в община Шалигинск.

https://pan.bg/view_article-49-568044-obstrel-na-sumska-oblast-rusnacite-izstrelyaha-raketi-ot-helikopter-i-pusna.html

Освободители били, избиват мирните жители като животни а казват, ние ги освобождаваме.:mad:

преди 12 минути, maxthon написа:

И това на линка ти е проверката? Е нали фосфора е забранен за използване и ако имаше и един случай на използването му щеше да има широк межународен отзвук. Няколко медии написали, че се използва не се класира в категорията широк отзвук.

НЕ съм длъжен да ти давам информация къде съм проверил!

Така или иначе каквото и да ти кажа за теб няма никакво значение. Ти знаеш само, че краставицата съдържа 99% вода и само това повтаряш. Кон с капаци!

преди 2 минути, Звяра!!! написа:

НЕ съм длъжен да ти давам информация къде съм проверил!

Вярно е, не си длъжен. И аз не съм длъжен да ти казвам защо си прочел нещо, което няма нищо общо с реалността, но ето виж правя го.

преди 11 минути, maxthon написа:

Вярно е, не си длъжен. И аз не съм длъжен да ти казвам защо си прочел нещо, което няма нищо общо с реалността, но ето виж правя го.

Като ще го опровергаваш, дай ти линк с опровержение или както обикновенно да не очакваме от теб такова нещо, при теб вечно е вервайте ми.

преди 3 минути, bulljo написа:

Като ще го опровергаваш, дай ти линк с опровержение или както обикновенно да не очакваме от теб такова нещо, при теб вечно е вервайте ми.

На голо твърдение написано някъде ли трябва да давам опровержение? Да бяха показали поне нещо - маркировка, надпис. Все нещо щеше да е останало от Кинжала да се потвърди, че е такъв. Примерно така се установи какви са ракетите паднали в Полша. Така се установи, че по сграда в Киев успяха да бият с новите Iris-T. Нещо да има, което да потвърди, че е Кинжал, а то няма.

Мммм даа, със тези коментари потвържданаш колко си зомбиран в това, което знаеш и повтаряш като южноафриканска птица.

Колко процента вода съдържаше краставицата?:giggle1:

преди 3 часа, miro20 написа:

Пригожин си "връзва гащите' или "постила предварително " за да си оправдае после неуспехите

това е военна лъжа за да примами украинците да тръгнат да си връщат бахмут а реално  няма да се изтеглят от бахмут

ако беше ходил войник щеше да знаеш 

на 4.05.2023 г. в 6:45, kosyo написа:

Ето го батко...

Как ми липсваш само ако знаеш. Тука само семкаджии дето един свестен анализ ме могат да направят. Можеш ли да ми покажеш снимка на графиката на изпълнението на бюджета им. Имат сайт но мен не ме пускат да го гледам. Гледах едни меко казано странни снимки само, но искам информация от достоверен източник. Освен ако не са го затворили, че коментираха че с тия данни си е за скриване направо.

Аз не съм "семкаджия". Колкото се отнася до писане на смислени анализи, аз мога да пиша смислени анализи и обяснения, което е нещо, което съм правил много пъти.

Колкото се отнася до това "Ето го батко..." и "Как ми липсваш само ако знаеш", аз често пиша в този форум, ако не си забелязал. Има и много други теми, освен темата "Войната в Украйна", и съм активен в другите теми.

Честотата на публикуване на отговори от моя страна е леко занижена, тъй като в момента нямам много свободно време. От около 2 месеца търся начин да избягвате на throttling атаките, които капиталистите от ВИВАКОМ ми пускат, след като ми свършат мегабайти на максимална скорост.

Тъй като е малко вероятно да намеря начин да се справя с този проблем, просто ще започна да употребявам технологии, които ми дават безплатен и неограничен интернет. За да не си създам проблеми, спирам да говоря относно това.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.