Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Не е вярно, веднъж беше дал линк на турски език.
И ни се караше що не знаем турски.
Щеше да е хубаво ако беше истина. Сега разбира се кажеш, че е. Но трябва да покажеш и защо е така. А това трудно може да стане.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, vpvelev написа:

Не се притеснявай! За пари има много съгласни да се бият.

Само че не в Украйна ,там много бият ,ама много и още повече ще почнат .Един път се живее ,колко и да са глупави, инстинктът  за самосъхранение казва друго

преди 12 минути, petie1 написа:

Ако си знаеш работата нищо не може те спре повярвай ми

Колко state actors с unlimited funding познаваш? Просто защото от ФБР могат, това не означава, че всеки може.

Примерно, възможно ли е проследяването през TOR? Да... но е толкова трудно, че е работа само за държавни служби с огромно финансиране и много време... не е работа за "съседа", както се казва.

преди 6 минути, bigiadri написа:

Само че не в Украйна ,там много бият

По-висока заплата тогава. И почивка на българското черноморие безплатно.

преди 6 минути, bigiadri написа:

Един път се живее ,колко и да са глупави, инстинктът  за самосъхранение казва друго

Ами чувам да казват, че с пари се купувало всичко. Значи и живот. Самосъхранението е относително понятие. Ако имаш дилемата дали от глад или от куршум ще загинеш, се успокояваш че куршума може и да ти се размине. Или дължиш на банката $1 000 000 примерно и ти се иска да се гръмнеш е по-добре да се запишеш във Вагнер.

преди 3 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Просто защото от ФБР могат, това не означава, че всеки може.

За FBI - не знам. Знам, че аз мога! FBI....плзва други методи - основно доброзорни!

преди 4 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Примерно, възможно ли е проследяването през TOR?

Да - макар да отнема време - има ли комуникация, има и пътища

преди 5 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Да... но е толкова трудно, че е работа само за държавни служби с огромно финансиране и много време... не е работа за "съседа", както се казва.

Съседа, просто ще дийде при тебе, и със сърпа, ще ти резне тиквата

преди 52 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Как така някой ще прати компютърни вируси през мрежата? Ако въпросните вируси бъдат пуснати в мрежата на Виваком, няма ли всички устройства, свързани към тази мрежа, да се заразят?

Отделно, нали има кибер защити в тази мрежа, за да се предотвратява разпространението на компютърни вируси.

Също така, ако даден компютър се използва като точка за достъп, към която да са свързани други устройства, няма да е проблем, дори и този компютър да се зарази с вируси понеже на него няма важна информация.

Много има да четеш още. Имам нейде една книга за основи на компютърната сигурност - трябва ли ти подарък ти я давам.

преди 23 минути, vpvelev написа:

Много интересна тема захванахте. Да не свърши СВО в Украйна?

Чакам приятеля със зеления екран да прати неща

А прати. Козичките от Бахмут при новината за кадировците :

FvcpSeFWAAEsgCO?format=jpg&name=small

преди 14 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Колко state actors с unlimited funding познаваш? Просто защото от ФБР могат, това не означава, че всеки може.

Примерно, възможно ли е проследяването през TOR? Да... но е толкова трудно, че е работа само за държавни служби с огромно финансиране и много време... не е работа за "съседа", както се казва.

Оф преди година - се оказа че май ЦРУ владее един от възлите за влизане.

Гледам имаш свободни време -ето друга идея :

200 елемента за начало

преди 5 минути, kosyo написа:

Много има да четеш още. Имам нейде една книга за основи на компютърната сигурност - трябва ли ти подарък ти я давам.

Аз му бях препоръчал преди доста време едни други 2 книжки (и двете имат бг издания) - "Хакер" и "Изкуството на измамата"...до сега щеше да сима безплатен, неограничен по скорост трафик от виваком, плюс още доста екстри :) 

преди 9 минути, kosyo написа:

200 елемента за начало

Това са глупави шеги, ама щом ти харесват...

Глупави са защото на снимката можеш да сложиш който си искаш.

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Аз му бях препоръчал преди доста време едни други 2 книжки (и двете имат бг издания) - "Хакер" и "Изкуството на измамата"...до сега щеше да сима безплатен, неограничен по скорост трафик от виваком, плюс още доста екстри :) 

Абе да му кажа ли че единия state actor нашумял край едни скандали имаше офис в София? Че и имам(х) познати дето работеха там. Че дори сме си говорили..на телефони с извадени батерии. Лошото е че сега ги правят с неизваждащи се батерии.

преди 1 минута, kosyo написа:

Абе да му кажа ли че единия state actor нашумял край едни скандали имаше офис в София? Че и имам(х) познати дето работеха там. Че дори сме си говорили..

Той вече е наел сериозна IT компания :) 

Торо-торо-торо :

https://twitter.com/PaulJawin/status/1654873297807441924?s=20

Оплаках се на хората с зелените екрани дето руската техника не ставала за нищо и този път се постараха повече:

За вечеря печено оркско на въглен (+21):

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1654879825922781186?s=20

преди 1 час, ivottoshev написа:
преди 4 часа, miro20 написа:

Няма как борците за свобода на собствената държава , и работещи против окупаторите , да са трористи.

Това във всеки случай ли важи, или е валидно само когато ти изнася? За едни сърби питам, дето краварите чрез бомбардиране на телевизионни кули, топло и електроцентрали и влакове с цивилни им отнеха Косово. 

Пак ли зацикли , алцхаймер ?  :) 

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:
преди 1 час, NewRedDragon написа:

Аз и поне още 3-ма човека тука имат тази информация - споко!

Никаква информация нямате... 🤭🤭🤭

как бе.. нали санитарите те знаят... :giggle1:

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Това, което написа, не е вярно.

за твое съжаление, всичко което съм казал и показал е вярно .

Останалото са твои някакви абсолютни нонсенс бъртвежи :)

преди 1 час, kosyo написа:

В последно време май цитирам повече руски източници че е по-забавно дори. Е знам че РТ е най-доброто място ама слабо ми идва-предпочитам истински силните неща.

А, това е моя любима тактика. В повечето случаи навирам на рашистките тролченца и комсомолци тук именно изказвания и факти, пуснати и обявени от техните, рашистки източници .

Например тошефффф много си обича ФАКТа че не украинците, а ДНР обявиха за предхождащата мащабната война, година, само 7 цивилни жертви за цялата 2021 година.

:)

Стотици факти за рашистката икономика и проблемите които са диаметрално противоположни на пропагандата че "всичко е анред и върви по план"  също са ми любими , например от интерфакс, тасс и най вече от рашистките проучвания и др техни статистически институции

Другото което много обичат е ФАКТа че рашистите далеч преди 2014 г са правели провокации, а анексията на Крим е подготвяна години по рано, чакайки удобен момент.

Който намериха в Майдана з акойто избълваха тонове дезинформация и лъжи  :)

и т.н. и т.н.

По темата . В очакване на ротацията в бахмут с кадировците ... :giggle1::giggle1:

Украйна: Русия удари Бахмут с ужасно оръжие

Украйна обвини Русия, че е атакувала обсадения Бахмут с фосфорни бомби.

На кадри от дрон, разпространени от украинската армия, се виждат пламъци като горящ бял фосфор, валящи върху града, предава Би Би Си.

Според Конвенция на ООН за определени конвенционални оръжия е забранено използването на бомби с бял фосфор в цивилни зони, като това се счита за военно престъпление.

Горящият фосфор създава бързо разпространяващи се пожари, които са много трудни за гасене.

Русия е била обвинявана и преди, че използва фосфорни бомби. Руската армия се опитва да превземе Бахмут от месеци, въпреки съмнителната му стратегическа стойност.

https://www.vesti.bg/sviat/ukrajna-rusiia-udari-bahmut-s-uzhasno-oryzhie-6167566

Киев: Свалихме хиперзвукова руска ракета

Ракетата "Х-47 Кинжал" е била свалена от американска система за противовъздушна отбрана "Пейтриът"

Украинската противовъздушна отбрана е свалила за първи път руска хиперзвукова ракета по време на атака срещу столицата Киев тази седмица, обявиха военновъздушните сили на Украйна, предаде "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че това може да се разглежда като потенциален сериозен провал на кампанията на Кремъл за въздушни удари от далечно разстояние.

Ракетите "Кинжал" са едно от шестте оръжия от "ново поколение", представени от президента Владимир Путин през 2018 г., когато руският президент се похвали, че тези ракети не може да бъдат свалени от нито една от чуждестранните системи за противовъздушна отбрана.

Командващият украинските военновъздушни сили генерал Микола Олесчук съобщи, че ракетата "Х-47 Кинжал" е била свалена в четвъртък вечерта над район в близост до Киев от американска система за противовъздушна отбрана "Пейтриът".

"Поздравявам украинския народ с това историческо събитие. Да, ние свалихме "несравнимия" Кинжал", заяви той.

Като круши ги свалят тези ракети Кинжал!

https://www.vesti.bg/sviat/kiev-svalihme-hiperzvukova-ruska-raketa-6167572

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2023/05/6/7400941/

преди 25 минути, miro20 написа:

В повечето случаи навирам на рашистките тролченца и комсомолци

Абе и ти ще се окажеш, че си син на комунисти. 

Бил ли си комсомолец или си още малък?

преди 8 минути, vpvelev написа:

Абе и ти ще се окажеш, че си син на комунисти. 

Бил ли си комсомолец или си още малък?

Комсомолката-комунистка от интерната е на кило лосион

И специално от фейковите биолаборатории. Пускам го че да ви изпреваря :

преди 2 часа, bigiadri написа:

И защо да не може ? Патриотът постоянно се ъпгрейдва , променя се ,може вече да е намерил цаката на тази 50 милионна доларова скрап   ! Не е като руските системи ,С 300 която не опази флагмана масква , като С400 която не опази кримското летище и базата в архангелск. Колко и да ви е неприятно  просто ракетата  си стои на стадиона ,е може вече да пътува за САЩ за да видят това епохално чудо на безаналоговата техника./сМех/

E май обяснихме защо не може? Цаката е да се намери начин да достатъчно бързо да се предвиди траекторията на полета на Кинжала.  В предвид, че той може да маневрира по време на полет, сам може да се досетиш до колко ще е възможно това. С300 е наземна система за противовъздушна отбрана и връзката му с кораба Москва ти е леко неуместна. В Архангелск не съм чул нещо да се е случило. Един ден да отричаш нещо, а другия ден да се извърташ на 180 градуса си е някак си твърде наивно да повярваш. Но ето на практика много хора го правят.

преди 49 минути, Звяра!!! написа:

Киев: Свалихме хиперзвукова руска ракета

Ракетата "Х-47 Кинжал" е била свалена от американска система за противовъздушна отбрана "Пейтриът"

Пак сте объркали новината. Нещо като: "Не било компютри, ами компоти".

Истината е че докато обучавали украинците как да работят с Пейтриът един новобранец без да иска натиснал едно копче и полетяла една ракета към центъра на Киев. И руснаците се уплашили, че винаги тях набеждават, ако нещо избухне в Киев пуснали бързо един Кинжал, защото лети по-бързо, а те били далече. И Кинжала свалил Пейтриът-а и спасил Киев.

преди 8 минути, maxthon написа:

E май обяснихме защо не може? Цаката е да се намери начин да достатъчно бързо да се предвиди траекторията на полета на Кинжала.  В предвид, че той може да маневрира по време на полет, сам може да се досетиш до колко ще е възможно това. С300 е наземна система за противовъздушна отбрана и връзката му с кораба Москва ти е леко неуместна. В Архангелск не съм чул нещо да се е случило. Един ден да отричаш нещо, а другия ден да се извърташ на 180 градуса си е някак си твърде наивно да повярваш. Но ето на практика много хора го правят.

Я да питаш украинците как са го направили ,като не искаш да гледаш видеото на Солонин. А понеже както казах следя нишката според тях историята е такава. Първо казват че е свален с онези снимки от стадиона и питат с какво и някакъв от ПВО-то казва с Патриот. И се предпокага че не искат да се знае къде е единия от 2-та Патриота и не са изкали да излезе. Както каза Солонин(или един друг) на крайна фаза скоростта не е хипер звук за да работи главата за самонасочване. Така че  както казах е време wiki-то да се преправи. А за Hyper-мега звука дето го пише в wiki-то да имаш представа на каква височина го дават?

преди 51 минути, Звяра!!! написа:

На кадри от дрон, разпространени от украинската армия, се виждат пламъци като горящ бял фосфор, валящи върху града, предава Би Би Си.

Да бяха видяли и пламъците на земята. Щяха да видят, че не са като бял фосфор.

преди 2 минути, kosyo написа:

Я да питаш украинците как са го направили ,като не искаш да гледаш видеото на Солонин.

Е стига го пробутва този де. Той знае как се качват самолети горе в небето, а не как се свалят от там.

преди 3 минути, kosyo написа:

Първо казват че е свален с онези снимки от стадиона

А на тия снимки от стадиона да си личи с голяма степен какво е? Каква ти голяма степен. Търсят се цели 100%.

преди 2 минути, maxthon написа:

Да бяха видяли и пламъците на земята. Щяха да видят, че не са като бял фосфор.

Е стига го пробутва този де. Той знае как се качват самолети горе в небето, а не как се свалят от там.

Е ти ми даде тази идея ако не си забравил.. Мислех че ти харесва. Кажи сега за хиpeрзвука на каква височина е.?BTW - wiki-то за Кинжала са го "оправили" - няма да ти хареса обаче

преди 3 минути, kosyo написа:

BTW - wiki-то за Кинжала са го "оправили" - няма да ти хареса обаче

Не се и съмнявам, че вече е редактиран. Там всеки може да напише всякаква глупост. Трябва ли да се впечатлявам от всяка една такава?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.