Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, crazy katon написа:

Путин е велик държавник, но във военните дела ми се струва малко бос.

Сериозно ??/ Путлю бил бос във военните дела ???

ах какъв катарзис, ах какъв когнитивен дисонанс :) :)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Каква обида има в първия ми пост бе "умно"? Това на фона на думите с които наричаш спорещите с тебе в този форум. Ти си тотален СОП, на много от вашите препоръчвам хапчета, на теб няма смисъл, безнадеждно е.

Мите, не е само той, целия отбор е безнадежден ! :cool:

Нали ги виждаш как изпълзяват като червеи от дупката в която само плява пишат?

преди 1 минута, kosyo написа:

KREMLIN!!! STOP USING THE PEOPLE OF BILHOROD IN YOUR PROXY WAR AGAINST THE WEST!!!

Чшш, Косич, да не се обърка , всърни се в чикчирика, там са наглосаксонските лозунги на английски, не тука :biggrin: 

Ай ай ай, ма бъдете по внимателни де , сороспята ... 

преди 4 минути, miro20 написа:

Забравих относно това... че пак лъжеш ,и всичко отново е точно наопаки както го представяш.

Е първоначално информацията беше за отказана среща, след това се появи и официалната, че Еленски не се е явил в изповедалнята. Като за човек жалаещ да бъде популярен и извън Г7 си е странно защо не е отишъл. Може пък да се е усетил, че ще получи същия отговор като този на Моди.

току-що, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Мите, не е само той, целия отбор е безнадежден ! :cool:

Нали ги виждаш как изпълзяват като червеи от дупката в която само плява пишат?

Ллллл, ллллллл... леко бе тлоле :D 

Уханил делиб :newspaper:

току-що, maxthon написа:

Е първоначално информацията беше за отказана среща, след това се появи и официалната, че Еленски не се е явил в изповедалнята. Като за човек жалаещ да бъде популярен и извън Г7 си е странно защо не е отишъл. Може пък да се е усетил, че ще получи същия отговор като този на Моди.

Явно е имал по-важна среща с началството си , за инструкции ...а може и просто да е бил толкова надрусан че не са го пуснали да изпълзи от стаята си...:biggrin:

преди 1 минута, Moriati написа:

Ллллл, ллллллл... леко бе тлоле :D 

Уханил делиб :newspaper:

Ллллллллллл, ррррррррррррррр, ъъъъъъъъъъъъ?:yanim:

Падарче си бил май?:D

На овцете ли така викаше като ги пасеше или на патките?:giggle1:

преди 4 минути, Moriati написа:

Чшш, Косич, да не се обърка , всърни се в чикчирика, там са наглосаксонските лозунги на английски, не тука :biggrin: 

Това беше повече за @LittleGoldenPiggyBanks101 ама и ти ще го разбереш.

преди 13 минути, crazy katon написа:

вместо там да се сложат закалени и опитни части

Опитните части са заети да торят украинската почва. 

преди 8 минути, miro20 написа:

Сериозно ??/ Путлю бил бос във военните дела ???

ах какъв катарзис, ах какъв когнитивен дисонанс :) :)

Гледай и кои му харесват коментара :) 

Айде първите трофеи на руснаците почнаха да се появяват на снимки, един от хамериканските бронеавтомобили на ДРГ-то е пленено, за участа на возилите се в него се досещаме, или издрапали, или останали за тор .... :newspaper:

https://t.me/rybar/47426 

преди 3 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Ллллллллллл, ррррррррррррррр, ъъъъъъъъъъъъ?:yanim:

Падарче си бил май?:D

На овцете ли така викаше като ги пасеше или на патките?:giggle1:

Само на сороспятките така викам, понеже те са меки душички, не може да им ръмжиш, само Лллллл :tongue2: 

преди 6 минути, Moriati написа:

Изоставили техника ама натоварили "езици":

https://twitter.com/markito0171/status/1660728369498017795?s=20

Щели да ги възпитават спрямо западния стандарт- разбирай джендъри щели да правят.

Полицията в Германия разследва предполагаемото отравяне на двама руски опозиционери

Полицията в Германия разследва предполагаемото отравяне на двама руски опозиционери след критична към Кремъл конференция в Берлин, пише Die Welt.

В конференцията, организирана от руския критик на Кремъл Михаил Ходорковски в Берлин в края на април, са присъствали две активистки. Симптомите на едната от тях може да са се появили преди конференцията, се казва в доклада - те са отишли в болница "Шарите" в Берлин. Вторият пострадал е изразил съмнения за отравяне.

Ръководителят на фондация "Свободна Русия" Наталия Арно се идентифицира като една от жертвите на предполагаемото отравяне.

"Има подозрение, че по време на скорошното ми пътуване до Европа бях отровена, вероятно от някакво нервнопаралитично вещество, една (или дори повече от една) западна разузнавателна агенция разследва, все още имам симптоми на невропатия, но като цяло се чувствам много по-добре", написа във Facebook профила си Наталия Арно.Тя разказва, че в края на април-началото на май е пътувала до два европейски града. Някои от първите странни симптоми се появили още в първия град, но тя ги отдала на полета, липсата на сън и умората. Във втория град тя забелязала, че вратата на хотелската ѝ стая е оставена отворена, а след това усетила странна и остра миризма вътре.

"Събудих се в 5 сутринта със силна болка и странни симптоми. Все още не мислих, че е възможно да е отравяне. (...) По време на полета симптомите станаха много странни, разпространяващи се по цялото тяло и с изразено изтръпване. Попаднах в спешното отделение, ставаше ми все по-зле, но всичките ми изследвания показаха, че съм космонавт и мога веднага да изляза в орбита. Дори алкохолът беше „незасечен“, което след командировка в една от световните бирени столици беше малко странно", обяснява Арно.

Тя отбелязва, че това не е първата история за възможно отравяне сред напуснали руски журналисти и активисти, както и че това не е първият случай на отворена врата в хотел, когато "камериерката е забравила да я затвори".

Най-известният опозиционер на Владимир Путин - Алексей Навални, беше отровен с нервнопаралитичното вещество Новичок по време на пътуване до Сибир през лятото на 2020 г. След инцидента той също се лекувал в берлинската болница "Шарите". Според разследващата мрежа Bellingcat зад отравянето стои руската тайна служба ФСБ, но Кремъл отрича обвиненията.

Изоставили техника ама натоварили "езици":

https://twitter.com/markito0171/status/1660728369498017795?s=20

Щели да ги възпитават спрямо западния стандарт- разбирай джендъри щели да правят.

Натоварили какво хахахахахах, пленените КПП-джии, или цивилни от селата, или от спрените коли :D 

Косичкин, като не знаеш терминологията защо се пънеш ? Език се вика на военнопленник с ценна информация , а не на случайно награбени :newspaper:

преди 5 мин

Бахмут остава "епицентърът на боевете", казват украинските въоръжени сили

От Мария Костенко и Лорън Кент от CNN

Украински войници се возят на бойна машина на пехотата BMP към Бахмут, 20 май 2023 г., на фона на руската инвазия в Украйна. Украински войници се возят на бойна машина на пехотата BMP към Бахмут, 20 май 2023 г., на фона на руската инвазия в Украйна. Сергей Шестак/AFP/Getty Images

Градовете Бахмут и Маринка в Източна Украйна продължават да бъдат „епицентър на боевете“, според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в понеделник. 

Двадесет и пет „бойни сражения“ се състояха около Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Маринка, се казва в актуализацията.

"Боевете за град Бахмут продължават. Окупаторите нанесоха въздушни удари край Бахмут и Иванивске", съобщиха от Генералния щаб. „Украинските сили за отбрана отблъснаха множество вражески атаки близо до град Маринка. Освен това село Победа в Донецка област беше обстрелвано от врага.“

Руските атаки са ударили жилищни сгради, частни къщи, детска градина и други обекти на гражданската инфраструктура, ранявайки някои цивилни, според въоръжените сили на Украйна.

„Те продължават да унищожават гражданска инфраструктура в близост до линията на съприкосновение“ в запорожското и херсонското направление, според актуализацията. Ежедневният доклад също така подчертава „мащабната ракетна и въздушна атака срещу граждански и критични инфраструктурни обекти на Украйна“, която удари град Днепър, град Запорожие и населени места в района на Харков. 

По-рано в понеделник президентът Володимир Зеленски благодари на украинските сили, които защитават небето на страната.

„От снощи до тази сутрин те са свалили 25 Шахеда (дронове). 25 от 25. Отличен резултат“, каза Зеленски в ежедневното си обръщение. „Всяко такова сваляне означава спасен живот, спасена инфраструктура.

Да възстановим историческата справедливост от 1919, когато същия този район се присъединява към Украйна:

FwwIve7WIAof7Ws?format=jpg&name=small

Моля историците да се изкажат по този казус.

преди 2 минути, Moriati написа:

Натоварили какво хахахахахах, пленените КПП-джии, или цивилни от селата, или от спрените коли :D 

Косичкин, като не знаеш терминологията защо се пънеш ? Език се вика на военнопленник с ценна информация , а не на случайно награбени :newspaper:

Е ако не знаят ще научат като ги "посветят" в джендърството. Нали така?

преди 5 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Украински войници се возят на бойна машина на пехотата BMP към Бахмут

От тук слушам, че са си пуснали една популярна песен на Pet Shop Boys от не толкова близкото вече минало. Дано се сетиш коя е.

photo_2023-05-22_20-40-511.jpg

преди 8 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

преди 5 мин

...

Украински войници се возят на бойна машина на пехотата BMP към Бахмут, 20 май 2023 г., на фона на руската инвазия в Украйна. Украински войници ДРАПАТ кат бити пеераси на бойна машина на пехотата BMP от Бахмут, 20 май 2023 г., на фона на руската инвазия в Украйна. Сергей Шестак/AFP/Getty Images

:biggrin:

преди 7 минути, maxthon написа:

От тук слушам, че са си пуснали една популярна песен на Pet Shop Boys от не толкова близкото вече минало. Дано се сетиш коя е.

Снимката е правена от журналистите на CNN някъде около Бахмут, нали имат екип там?

Има и загинали журналисти, аз поне за двама съм чел в Бахмуд но не са от CNN. На тях май не им дават да се доближават близо до горещите точки. Както и да е, подробности......

Редактирано от СЛАВА УКРАЙНА (преглед на промените)

преди 1 минута, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Сничката е правена от журналистите на CNN някъде около Бахмут, нали имат екип там?

Знам... Предния път ги спомена и поименно. И мацката се оказа, че прави репортажи в Близкия изток - Сирия, Ливан и т.н.

преди 7 минути, Moriati написа:

photo_2023-05-22_20-40-511.jpg

:biggrin:

18054808.jpg

Не били 10-13 били. Явно този вариант не е бил разигран обаче. Нищо че го играха 2 пъти вече. То 3-тия трябва да е различен.

преди 2 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Снимката е правена от журналистите на CNN някъде около Бахмут, нали имат екип там?

Има и загинали журналисти, аз поне за двама съм чел в Бахмуд но не са от CNN. На тях май не им дават да се доближават близо да горещите точки. Както и да е, подробности......

Сергей Шестак/AFP/Getty Images

БАш CNN е правил снимката и баш в Бахмут :D  :ph34r: :biggrin:

преди 10 минути, maxthon написа:

То и сега ги пише!

Но не знам дали те са написали статията от Ливан или Мозамбик примерно или са в Украйна!

От там идва разминаването. :rolleyes:

18054808.jpg

Не били 10-13 били. Явно този вариант не е бил разигран обаче. Нищо че го играха 2 пъти вече. То 3-тия трябва да е различен.

ЪЪЪЪ... Косичкин, ако си зле с руския, не се мъчи, в статията се казва че са 13 милиарда свързани със СВО, а не свързани с изграждането на защитни линии ... Има разлика нали ;) :hush:

преди 2 минути, Moriati написа:

Сергей Шестак/AFP/Getty Images

БАш CNN е правил снимката и баш в Бахмут :D  :ph34r: :biggrin:

За снимката не споря, статията е от CNN и не съм я писал аз ! :)

То и сега ги пише!

Но не знам дали те са написали статията от Ливан или Мозамбик примерно или са в Украйна!

От там идва разминаването. :rolleyes:

Но иначе са снимали, макар и от Мозамбик нали ?? :D  :biggrin::biggrin:

Е не, ще умра от хилеж хахахахахахахахахаха  :lol6:

преди 1 минута, СЛАВА УКРАЙНА написа:

За снимката не споря, статията е от CNN и не съм я писал аз ! :)

То че не си ти е ясно, де толкова акъл :lol6:

преди 8 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Има и загинали журналисти, аз поне за двама съм чел в Бахмуд но не са от CNN. На тях май не им дават да се доближават близо да горещите точки. Както и да е, подробности......

Лорън Кент от CNN

Based in London да ти говори нещо?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.