Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

САЩ твърдят, че руската наемническа групировка "Вагнер" се опитва да прехвърля оръжия към Русия през Мали

"Засега не сме видели никакви индикации, че тези покупки са били финализирани или осъществени, но наблюдаваме ситуацията отблизо", каза още Матю Милър

Държавният департамент на САЩ снощи заяви, че руската наемническа групировка "Вагнер" се опитва да прикрие своите усилия за придобиване на военно оборудване за употреба в Украйна, като добави, че Вашингтон е бил информиран, че наемническата групировка прави опити да прехвърли материали през Мали, за да подпомогне Русия в нейната война, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Вагнер" не се колебае да използва фалшиви документи за подобни трансакции,

заяви пред репортери говорителят на Държавния департамент Матю Милър. "Има индикации, че "Вагнер" се е опитвала да закупи военни системи от чуждестранни доставчици и да прехвърли тези оръжия през Мали като трета страна", каза Милър. "Засега не сме видели никакви индикации, че тези покупки са били финализирани или осъществени, но наблюдаваме ситуацията отблизо", добави той.

Милър заяви, че Вашингтон е наложил санкции срещу редица хора и организации,

които подкрепят военните операции на "Вагнер" и добави, че САЩ скоро ще предостави повече информация по въпроса. Агенция Ройтерс посочва, че правителството на Мали не е отговорило веднага на запитване за коментар.

На заглавната снимка: Пригожин се ръкува с войниците си в Бахмут, 20 май 2023 г. 

Източник: Владимир Арангелов, БТАhttps://www.vbox7.com/play:4b3029c284&start=5    
  • Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 часа, andiay написа:

"Когато фактите говорят и боговете мълчат"...

А дали ще млъкне Митко?

Едва ли, но да пробваме...

Ей ти го първия пост в темата, най-първия...

Прав си нема директна обида, но пък е директна провокация, за да се стартират обидите...(по-късно ще ми обясняваш, че това бил типичния тролски похват)

Но.. противно на очакванията ти, никой не се хвърля да те обижда...

Отговаря ти се в същия стил...

И какво следва като твой отговор?

"Хапчета пиеш ли? Смени ги, не действат"

После продължаваш с "русороби, путиноиди, ватници" и целия тролски речитатив....

Който продължава и в следващият ти...

Дотук всъщност никой не те е нагрубил...

Сега стигаме до моя първи пост към теб...

Само две изречение, няма никаква обида...

"Нов си, колкото кола нов внос..

Но ми е интересно, кои са тези истински ценности, които защитава днешния Запад?"

И твоя отговор, според който имам сериозен проблем, щом не мога да схвана, че си нов, какъвто всъщност не си....

Но... това след малко...

И моя отговор към теб, който по-късно бе ползван като "знаме", що си започнал да ръсиш обиди на кило към мен...

Прословутото "Пич или каквото там си"...

Обида ли е - не...

Провокация - да, лека...

За да се види доколко наистина изповядваш това, което  твърдиш...

Естествено  - нищо такова няма...

Тук вече аз правя страшната "обида" че си посредствен, но се обосновавам ясно защо го казвам, а това вече е аргументирана констатация, а не обида...

И изведнъж, ставам Андриана...

Което е пряко доказателство, че не си нов във форума...

Казах ти, не те бива за врачка и си дал десетки потвърждения за тази моя констатация...

Що избра точно Андриана, при условие, че това е изключително рядко срещано име за жена?

Щот ми викат Анди?

Ми то може да е от Андрей...

За женско име всеки би се сетил първо за Андрея, Анче, дори Адриана, но никога за Андриана...

В друг свой пост ползваш "Глупи", как ти хрумна врачке...

Досега не съм го срещал никъде из нета, освен в този форум, ползван само от един човек...

Имаш ли на представа какво е Глупи?

Толкова по въпроса, че си новобранец в този форум...

И понеже не реагирах на твоята провокация с женското име (за разлика от теб аз съм изцяло толерантен към това, кой какво прави в леглото си, стига да не ми го навира в очите насила и да не го пропагандира, напълно наясно съм и с половата си принадлежност и няма как да се засегна), по-късно мина директно на Андигей и т.н....

Никога, откакто пиша в който и да е форум, не съм обиждал никой на етническа, расова, верска основа или *ексуална ориентация...

Това е тъпо ...

А за всяка квалификация, която съм си позволявал да правя към някой, съм се обосновавал защо я правя...

А ти и до сега продължаваш да обиждаш по *ексуална ориентация...

Искаш ли пример от последните дни?

Гейм оувър, Шушумитко...

Най-обикновен комплексиран необразован посредствен трол...

Не е обида, констатация е...

Тук си не да коментираш, а да трупаш "самочувствие", търсейки скандал...

А да, и поне тук да смяташ, че си "европеец"...

И тук, и в реалността си типичен балкански субект, какъвто е описал Алеко...

С тази разлика, че неговия герой поне е имал повече в главата, т.н. природна интелигентност...

При теб е природна неинтелигентност...

Убеден съм, че и в музей да влезеш, ако ще Лувъра да е, ще приличаш на съвременния еквивалент на Алековия герой - марков анцунг крещящ "Булгар, булгар"...

Достатъчно ясен ли бях?

Когато фактите говорят, "умното" пише чаршафи в които обяснява как черното е бяло. В моят пост обида няма според какъвто и стандарт да избереш, в твоя първи според приетото ти обиждаш директно, моите обиди са свързани с писанията на обижданите "другата година руснаците щели да бъдат в Берлин" изобщо не противоречи на реалността, а? От кой мой пост преди ти да провокираш усети моята хомосексуална или женска същност бе кавал? Вчера разцъках постовете ти преди аз да вляза във форума да не е аз да съм предизвикал тази гнусна "интелектуална" простащина в тебе. Ми не , същото заядливо леке си бил и преди моето включване. Използваш непредизвикани и необосновани обиди към всеки който покаже колко си неадекватен и какви глупости пишеш. Най големите във форума, с оглед продължителността на постовете ти.

Ей, това ЦИПсО сте много изкукали.

. . . Твърдят . . .  Класика в жанра - ЕЖК (една жена казала).

Засега доказаното фалшиво беше камиона, натоварен от България и взривен на кримския мост. Под прякото управление на укронацистите.

преди 23 минути, attj написа:

4 към 1    е численото превъзходство на украинската армия  - та кой кого и как  ще изтощава?  Военните действия се водят в рускоезични райони и това предопределя чия ще е победата.    Бандеровците ще си ходят в Бандеристан.  Които са останали живи.

Никой не оспорва ФАКТА, че русия е способна да постигне победа!

Май за вас само това е от значение?

Въпросът е срещу кого ще е тази победа? Можеш ли да си отговориш сам или искаш да ти подскажа?

Срещу собствения си народ!

преди 19 минути, Филипов написа:

Ей, това ЦИПсО сте много изкукали.

. . . Твърдят . . .  Класика в жанра - ЕЖК (една жена казала).

Кой го каза само ! :giggle1:

Нали си по клиповете?

Редактирано от СЛАВА УКРАЙНА (преглед на промените)

преди 36 минути, maxthon написа:

Гледам, че неутрализацията на ефекта от Бахмут се изпълнява в пълна сила. Ама то май и там още нищо не беше свършило нали? Пак заради персонала на CNN (да се чете лъжци).

Радиацията как е днес? Мята ли се

преди 14 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Никой не оспорва ФАКТА, че русия е способна да постигне победа!

А какво да правят с 5,5 милиона украински руснаци, които са бежанци при тях?   Не могат да отстъпят земите им на бандеровците.  Те нямат друг избор - затова има гласувано решение на Държавната Дума в Москва.   Бандеровците им натресоха тази ситуация.  После въвличат и НАТО в спорните въпроси.  

преди 40 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Русия ще се разпадне брат, колкото и да не ти харесва това е НАЧАЛОТО НА КРАЯ !!!

Първо не съм ти брат. И второ какво стана когато се събуди? Искаш ли кафенце да се събудиш и да влезнеш ударно в реалността?

преди 6 минути, attj написа:

А какво да правят с 5,5 милиона украински руснаци, които са бежанци при тях?   Не могат да отстъпят земите им на бандеровците.  Те нямат друг избор - затова има гласувано решение на Държавната Дума в Москва.   Бандеровците им натресоха тази ситуация.  После въвличат и НАТО в спорните въпроси.  

Ежедневния репертоар на платения-пенсионер започна 

преди 1 минута, maxthon написа:

Първо не съм ти брат. И второ какво стана когато се събуди? Искаш ли кафенце да се събудиш и да влезнеш ударно в реалността?

Абе тук един задава един въпрос който мисля че е за теб. Нали предния път като влязоха тия от легиона ти го каза че имало мощен артилерийски удар на украинска земя вече и дето се вика ги избили. И сега внимание въпроса (сещаш ли се от къде е това):

Как така са възкръснали че и малко бронетехника са взели този път дори? Биолаборатории нещо или радиацията е виновна?

преди 29 минути, attj написа:

При 80 % подкрепа в Русия  за държавния глава?   Хайде стига лъжи.   Руските медии за всичко  по-малко лъжат от тези на Бандеристан и на НАТО.

Както каза един човек , който аз много уважавам , Путин не е руснак, корените му са Български, и на нея ли не вярвате?

Мелез ние в България си имаме думичка за това, как им викахме на кучетата които не се знае от каква порода са ............

И на @_sirena_ ли не вярвате ?

Как не го беше СРАМ когато нахлу със танковете в Украйна, излизнаха в Москва деца да протестират и той заповяда да ги натоварят на автобуси. Разделиха ги от майките им, събраха ги като животни и ги натовариха на автобуси ! И това ли харесвате?

Какво щяха да направят тези деца, а? Щяха да поседят няколко часа и да се преберат по домовете си!!! Едно нищо с две думи!

Но за да видят всички, че срещу руското управление не може да се спори и никой няма думата, показаха си зъбите. :yanim:

СЛАВА УКРАЙНА!❤️

преди 43 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

НАРОДА на русия иска П-Р-О-М-Я-Н-А !

Е за двама от тях ще има промяна да. Ще им се наложи да потъркат наровете в съда и след това в затвора. На снимка семейство пуснали балончето из Москва. Леко са намерени и арестувани. На всичкото отгоре не са и руски граждани.

photo_2023-05-23_09-32-40.jpg

преди 41 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Какъвто и всъщност да е резултатът от последната битка, истината е, че този малък град отдавна има по-скоро символично,

отколкото стратегическо значение за двете враждуващи страни.

Всички знаем за говоренето и писанията за Бахмут през месеците. Първо беше изключително важен стратегически център, непревземаема крепост която ще спре и опропасти руските действия, която ще се бие до последно, а сега стана място без особено значение и само символичен град....

преди 41 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

"Идеята е да ги изтощим, след което да ги нападнем"

Помним Мариупол и ваденето на нацистките плъхове от дупката под Азовстал. Там смешката беше: "ние не загубихме, ами... проведохме успешна евакуация". Тук смешката е: "ние не загубихме, ами ....идеята е да ги изтощим, след което да ги нападнем
И двете оправдания са смешни, но по-смешни са тези хора, които вярват на такива алабализми :angry:

преди 1 минута, Coco1 написа:

Ежедневния репертоар на платения-пенсионер започна 

Не отговаряш на мнението.   Не ме интересува какво точно ще се споразумеят.   Важно е украинската криза да приключва.

току-що, Митко Вълчев написа:

Когато фактите говорят, "умното" пише чаршафи в които обяснява как черното е бяло. В моят пост обида няма според какъвто и стандарт да избереш, в твоя първи според приетото ти обиждаш директно, моите обиди са свързани с писанията на обижданите "другата година руснаците щели да бъдат в Берлин" изобщо не противоречи на реалността, а? От кой мой пост преди ти да провокираш усети моята хомосексуална или женска същност бе кавал? Вчера разцъках постовете ти преди аз да вляза във форума да не е аз да съм предизвикал тази гнусна "интелектуална" простащина в тебе. Ми не , същото заядливо леке си бил и преди моето включване. Използваш непредизвикани и необосновани обиди към всеки който покаже колко си неадекватен и какви глупости пишеш. Най големите във форума, с оглед продължителността на постовете ти.

Митко писател, Митко не читател...

Написал съм, че в първият ти пост няма обида, а провокация целяща предизвикване на обиди...

Във вторият ти има вече директна обида - "Какви хапчета пиеш", при условие, че няма реакция с обиди към теб до момента...

В първият ми пост към теб, няма никакъв дори и намек за обида - "Нов нов, колко да си нов, колкото кола нов внос. По интересно ми е кои са тези общочовешки ценности, които защитава Запада"...

Кое тук "според приетото" е обида?

И както доказах, бил съм прав...

На което ми казваш, ".... значи имаш проблем"... тролски опит за обиждане и провокация....

Прословутата ми "Пич, или каквото и да си", по никакви стандарти не е обида, а както многократно ти подчертах, лека провокация, целяща да установи, доколко си искрен в твърдението си, че си със западна ценностна система...

И тази "провокация" изпълни задачата си, доказа, че при теб всичко е само на думи...

И започна да го доказваш все повече и повече...

Този ти пост сега, отново доказва това...

Докато накрая те наказаха...

И какво направих аз?

Злорадствах ли?

Не, сам си наложих "наказание", защото ценностната ми система е такава - "Може да не съм съгласен с това, което казваш, но ще дам живота си, за да продължиш да го казваш"...

Казал го е Волтер...

Аз просто съм го приел като "ценност" и я спазвам, каквото и да ми струва това...

Дори да бях кавал, пак е по-добре отколкото да съм това, което си ти...

От кавала има някаква полза...

преди 5 минути, maxthon написа:

Първо не ми дръж сметка какво, кога и защо!

Второ, РАЗКАРАЙ СЕ!:hush:

преди 1 минута, attj написа:

Не отговаряш на мнението.   Не ме интересува какво точно ще се споразумеят.   Важно е украинската криза да приключва.

Ще приключи когато се махнат руските войски и си платят за всичко което унищожиха!

Някои видеоклипове за днес.

RT се присъединява към руските войски в Артемовск, след като попадна под контрола на Москва:
https://odysee.com/@RT:fd/bakhmut-russian-control:4

Заловен бандеровец от „Азов” разказва подробности за убийството на семейство с 10-годишно дете в Мариупол:
https://odysee.com/@SputnikInternational:c/AzovMariupol:c

Последният обстрел на Донецк от режима на Киев остави 12-годишно момче тежко ранено:
https://odysee.com/@RT:fd/donetsk-shelling-boy-wounded:1

Животът се възстановява в Мариупол, докато градът отбелязва годишнината от победата на Русия:
https://odysee.com/@RT:fd/mariupol-recovering:e

Руските Су-25 нанасят удари по вражески позиции:
https://rutube.ru/video/07265b4398f4b5a076ae1b4c3185daf2/

Голяма тълпа българи хвърли боя по сградата на Европейския парламент в София, протестирайки срещу западните доставки на оръжие за режима в Киев:
https://odysee.com/@RT:fd/sofia:2e

Руският губернатор каза, че в Белгород тече "контратерористична операция".

От Джош Пенингтън и Дуарте Мендонка от CNN 

В района на Белгород в югозападна Русия се провежда "контратерористична операция", каза нейният губернатор във вторник, ден след като град, граничещ с Украйна, беше нападнат при нахлуване, поето от проукраински руски граждани.

„Министерството на отбраната продължава да претърсва територията с помощта на правоприлагащите органи“, каза в Telegram губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков.
„Всички необходими действия се предприемат от силите за сигурност. Очакваме приключването на антитерористичната операция, която беше обявена вчера. Ще се опитам да актуализирам информацията за вас възможно най-бързо.

По-рано Гладков каза, че Белгород е бил ударен от атаки с дронове през нощта след нахлуване в понеделник, поето от руските партизани, свързани с украинската армия.

Легионът "Свобода на Русия" и Руският доброволчески корпус по-рано заявиха, че са "напълно освободили селището Козинка" и са "влезли в Грайворон", след като преминаха от Украйна в Белгород в понеделник.

Във вторник Гладков призова жителите на Грайворон да не се връщат по домовете си, докато операцията не приключи.

И онзи въртолет малко бил паднал :

FwyzEjPWcAE8cba?format=jpg&name=small

Днес в е много интересно в чебурашка нет-а..

преди 2 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Ще приключи когато се махнат руските войски и си платят за всичко което унищожиха!

То си е в Русия и те ще си го възстановяват бавно и трудно.  А покрай това не зная какво ще става с остатъка от Украйна.   Няма друг вариант -  при вето на РФ  в Съвета за сигурност при ООН.    Това май само на Доналд Тръмп му е напълно ясно.

460368A0-7C9C-49B3-BE64-6F51D9576B9B-483

Добро утро! ❤️

преди 1 минута, attj написа:

То си е в Русия и те ще си го възстановяват бавно и трудно. 

:giggle1:

Редактирано от СЛАВА УКРАЙНА (преглед на промените)

преди 7 минути, andiay написа:

Митко писател, Митко не читател...

Написал съм, че в първият ти пост няма обида, а провокация целяща предизвикване на обиди...

Във вторият ти има вече директна обида - "Какви хапчета пиеш", при условие, че няма реакция с обиди към теб до момента...

В първият ми пост към теб, няма никакъв дори и намек за обида - "Нов нов, колко да си нов, колкото кола нов внос. По интересно ми е кои са тези общочовешки ценности, които защитава Запада"...

Кое тук "според приетото" е обида?

И както доказах, бил съм прав...

На което ми казваш, ".... значи имаш проблем"... тролски опит за обиждане и провокация....

Прословутата ми "Пич, или каквото и да си", по никакви стандарти не е обида, а както многократно ти подчертах, лека провокация, целяща да установи, доколко си искрен в твърдението си, че си със западна ценностна система...

И тази "провокация" изпълни задачата си, доказа, че при теб всичко е само на думи...

И започна да го доказваш все повече и повече...

Този ти пост сега, отново доказва това...

Докато накрая те наказаха...

И какво направих аз?

Злорадствах ли?

Не, сам си наложих "наказание", защото ценностната ми система е такава - "Може да не съм съгласен с това, което казваш, но ще дам живота си, за да продължиш да го казваш"...

Казал го е Волтер...

Аз просто съм го приел като "ценност" и я спазвам, каквото и да ми струва това...

Дори да бях кавал, пак е по-добре отколкото да съм това, което си ти...

От кавала има някаква полза...

Защо си/ни го причиняваш бе човек? Всички разбрахме, че си бил читател, признаваме с ръка на сърцето, че много си чел. Кой те излъга, че можеш да си писател или анализатор или морален коректив?

преди 18 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Първо не ми дръж сметка какво, кога и защо!

Иначе какво? Ще се оплачеш на бандеровците и ще дойдат да отмъстят за теб?

преди 20 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Второ, РАЗКАРАЙ СЕ!

Е нали като уж искаш да не ти държат сметка се предполага, че и ти не трябва да го правиш. Къде ще отиде тогава демокрацията и правата на човека? Ще ги хване липсата. Също като укропитек в чертите на Бахмут нали?

преди 2 минути, maxthon написа:

Иначе какво? Ще се оплачеш на бандеровците и ще дойдат да отмъстят за теб?

По-лошо джендърите ще дойдат :)

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Защо си/ни го причиняваш бе човек? Всички разбрахме, че си бил читател, признаваме с ръка на сърцето, че много си чел. Кой те излъга, че можеш да си писател или анализатор или морален коректив?

Мда, точно по същество отговаряш...

Никой не може да предявява претенции, че е "морален коректив"...

Ако умееше да мислиш, да четеш преди да пишеш, щеше да го знаеш...

А теб кой те излъга, че имаш капацитет да оценяваш кой колко е чел, и какво може или не може?

Казах ти, и за врачка не ставаш...

И като врачка си точно толкова  посредствен, колкото и като читател, писател, анализатор  и "човек"....

Времето за теб е загубено, още от момента на раждането ти....

Природа...

преди 39 минути, attj написа:

Защо изпусна за донските казаци?!? 

Не вярвах, че ще видя твой пост без това словосъчетание. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.