Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Moriati написа:

Ко ко кооо, ко кооо речее кооокооошкооооо , кълви си кълви, не ми пречеш, такива пилета кат теб ги знаем,кът кът кът кът :P

Ко става фес-мекере кога от Англия някога ше отидеш да видиш поне на живо Расия ? Никога ли 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 48 минути, Moriati написа:

А да спориш с сороспийска твар следваща опорки, или безмозгла, още по зле,все едно  да спориш с пън :wub:

Той не е пън, КУХ Е КАТО ХАРЛУПА. Вчера изтърси че Зеленски е руски трол... Сметай, баце :D

преди 4 минути, Moriati написа:

Ъъъ, ей плешив, сопри се малко, че взе много да фантазираш, абе малко от малко поне световните статистики поглеждайте бе сороспятки, то бива наизуст говорене ан опорки ама ставате елементарни и смешни само :biggrin:

Ей, няма да се научи плешивеца , нямааа, дет се вика мотото роди ме мамо прост, а аз после сам ще го показвам важи с пълна сила за него :lol6: :wub:

Аве, русата чистачка на тоалетни. Продала се на западняците. Кое мое твърдение не е вярно ма моме нискоинтелигентна? Раша и феновете и измета и утайката на човечеството, заедно с БГ феновете им.

преди 6 минути, Moriati написа:

Бррр, май нещо за задника обърка, видимо е кой си продава задника и то без смазка на западни центаджийски организацийки :newspaper:

И ся кво? Свикна без смазка и правиш рекорди. Русата ми копейка. Там май го правиш за пенсове де.

:yanim:

Смут в Москва: САЩ пратиха най-големия военен кораб в света в Норвегия

Джералд Форд

https://offnews.bg/sviat/smut-v-moskva-sasht-pratiha-naj-golemia-voenen-korab-v-sveta-v-norveg-801601.html?fbclid=IwAR0O3u9eiZBhorfK_vGxZqLEapL2I1QCi-_hbkWzsEWNHsKDBXQVzmKrHdc

преди 5 минути, kosyo написа:

Радиацията как е днес там в онези складове? Онези овъглените трупове заровиха ли ги вече?

Какви складове, още чакам да чуя за какви складове става дума , дето уж с радиация, айде Косич, ти си, Шоуто свърши с Белгород, ама сороспийките явно много бавно ви подават новите опорки, а в импровизацията си слаба ракия, забелязал съм го отдавна :newspaper:

преди 3 минути, Coco1 написа:

Ко става фес-мекере кога от Англия някога ше отидеш да видиш поне на живо Расия ? Никога ли 

А ти с тези кекави баби какво си видял досега?   

току-що, Moriati написа:

Навярно сме били 4-ма тогава, заедно с теб, или 5,ако се появи още някой твой сороспийски събрат да повтаря мантрата все едно е бил там... и знае че човека казва истината и само истината  :jeer:

Ами ти ми твърдиш нещо невероятно като свидетел.. че викам си бил там, щото толкова уверен ми звучиш все едно 2-мата заедно са ви уволнили. Че викам кой знае пък може аз да съм в грешка.

Аз не съм бил там -с едни германци деиндустриализирахме като за последно.

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Както вече отбелязах, колкото по голяма глупост пишеш, толкова повече думи използваш мислейки , че това ще те направи да изглеждаш умен в очите на някой.  "всеки може да претендира, че е морален коректив за другите, но нормалните хора не го правят и затова не е прието да се предявяват такива претенции..." точно, нормалните хора не го правят, пита се защо ТИ постоянно го правиш? 

Както постоянно отбелязвам, нямаш нито една подкрепена с доказателство квалификация за мен...

За пореден път - искам само ЕДНО МОЕ МНЕНИЕ, с точен цитат и линк, където предявявам претенции, че се смятам за морален коректив...

Даже ще те улесня още повече, САМО ЕДНО МОЕ МНЕНИЕ, в което претендирам, че моят морал е по-висш от нечий друг...

Естествено с точен цитат и линк...

И не забравяй, че аз бях този, комуто се наложи да ти обяснява, защо никой няма право да определя себе си като морален коректив, а ти заяви, че това ми твърдение е глупост...

И сега твърдиш, че е обратното...

Бедни ми бедни, Шушумитко, приличаш на човк ползващ развален винтоверт, който прави два оборота в едната посока, а след това два в другата, а ти "мислиш", ще и така ще завиеш винта...

Чакам поне едно доказателство за думите ти...

Ти си на ход, копимаус...

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

На живо, ама само в публично предаване със заснемане, мишок. Колко такива имаш в живота? Нямаше час минавайки през града ми да обсъдим нещата на живо, но имаш време да губиш часове всяка седмица да се опиташ да се правиш на умен, което постоянно не ти се получава. И дори когато пишеш в темата си изключил опцията да се вижда, че си там, смелото ми на живо мишле. 

Е, на два пъти вече ти предоставих възможност да получиш отговори на тези въпроси...

Не съм аз този, който се отметна...

Какво има да обсъждам на живо с теб в града ти?

Съгласието ми за "дебат" (слагам кавички, защото ти няма как да водиш дебат) има само една цел, да унижа публично посредствените необразовани наглеци, повярвали си, че с арогантност могат да наложат посредствеността си за норма и то без да направя нито една лична квалификация...

Дали си ми на живо или тук, все тая...

И тук те "унижавам", карайки те да се усукваш като червей на кукичка, и на живо резултата ще е същия...

Среща тет-а-тет с теб на кафе или кото и да било там, не предизвиква и половин микрон интерес за мен...

А защо съм избрал опцията да съм "скрит", не ти влиза в работата...

Вляза ли в темата - коментирам, значи съм в нея...

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

ми като учи, не можа ли поне базовите понятия да разбереш? А пък аналогиите, които си използвал шкембе и курбан направо къртят. Някой не толкова умен би използвал борш и расолник, но ще карам с твоите, за да не затрудня това което смяташ за мозъчна дейност .

Въпросът е, че заговори ли се с "базови понятия" и изявяваш перманентния си когнитивен дисонанс...

Искаш ли точни цитати с линкове?

Фашизъм и твоето определение за него, морален коректив, мито-собственост и т.н. и т.н....

Затова реших да бъде като "сено - слама", при повечето от малцинствата в казармата, този подход вършеше работа...

Защо шкембе - курбан?

Ми щот ти прилягат като гербоа марка..

Начи проблема, не е кой какво харесва, а че любителите на курбана опитват да го наложат, на хора които имат непоносимост към него. Това в конкретния случай е процес, който с времето се засили, особено след СВОто на сегашния главен курбанджия. Аналогиите между известния немски главен готвач и него, се правят от хора, не само учили кулинария но и успели да се справят с учението Хора с мнението на които другите се съобразяват и приемат. Учил бил да съпоставя рецептите на различните готвачи, но от учители знаещи да готвят само курбан, личи ти от километри, това не би се променило дори Сорос да те припознае.                          

Когнитивен дисонанс, дори и с кулинарни примери, а не с базови понятия...

Няма чуденка...

Едни хора се съобразяват с мнението на едни учени и го приемат, други с мнението на други учени...

В зависимост кой учен говори това, което те самите желаят да чуят...

Това е напълно естествена реакция на хора, които не са учили материята, по която говори ученият...

Няма въпрос по който всички учени да са на едно мнение...

И точно това движи науката напред...

Но... когато нямаш необходимите знания, то избираш по симпатия на кой да се довериш...

Когато имаш необходимите знания, то сравняваш аргументите, проверяваш фактите, отсяваш личните пристрастия на всеки и разбираш чия теория е по-близо до реалността...

Вика му се критично мислене и анализ...

Сорос ме припозна, но аз не припознах Сорос...

Просто фондацията му бе необходимият ми "трамплин"...

А от това, какво индивид като теб си "мисли", че личи, до това, какво наистина е, разликата не е в километри, а в реалности...

Начи проблема, не е кой какво харесва, а че любителите на курбана опитват да го наложат, на хора които имат непоносимост към него.

Тцъ, реално почитателите на шкембето се опитват да го наложат като единствена храна...

Затова и сте на мушката ми...

Винаги съм мразел някой друг да определя с какво да се храня...

какво стана, отказа се ти да го организираш? Що така? Да не е щото си никой и никой не би те приел сериозно. 

Нема отказ бре, давам ти право на избор...

Въпросът не е само дали мен ще приемат сериозно, главната спънка е как да убедя някой, че теб трябва да приеме на сериозно...

Но... общо взето ме бива в преговори и не се отказвам лесно...

Естествено възможностите ми не са неограничени...

Освен, че си тотален комплексар и че  разбираш и приемаш идеята на благотворителността , колкото и политиката, с това твърдение друго не показваш. И 5 лева са благотворителност, "гений".                   

Казах ти и преди, темата за благотворителността съвсем не е за тук...

Понякога благотворителността може да е дори една дума, която би струвала повече и от 1 млн...

Афишираната благотворителност, не е благотворителност...

Тук съвсем ще затънеш в ямата...

Не случайно в света, който иначе твърдиш, че припознаваш като ценностна система има следния афоризъм - "Мога да ти помогна, но няма да ти помогна, защото така не ти помагам. Но ще те науча как сам да си помогнеш."...

Не че ще го разбереш...

хей мишле, аз чета на живо и правя клип, за анонимна за мен противна ми личност? Не е ли по редно, ти да прочетеш на живо и да заснемем, една страница подборка от българските революционери, с мнението им за Русия

Сори, но аз определям условието, защото една безинтересна за мен личност, твърди че ще ме "размаже" на живо...

Самото ми участие за подобна безсмислица е цената, която плащам аз, а също и покриване на всички организационни разходи...

Да се бе съгласил първият път, тога трябваше да платиш своята цена само с отговорите на три елементарни въпроса, които всеки изявяващ претенции, че поне малко разбира от политика, би трябвало, ако не да знае, то поне да открие в рамките на 10-15 мин.

Ти твърдеше, че пиша дебилски...

Затова избрах точно тази книга, отдавна превърнала се в класика и пример за стимулиращ мозъчната дейност текст...

Но... изисква интелект, за да бъде разбрана...

Един вид тест за интелигентност...

Сред революционерите ни има всякакви, някои от тях веднъж са казвали едно, друг път друго...

Ей това е проблемът на тези като теб, четат само подборки...

преди 11 часа, Митко Вълчев написа:

Една страница за "предимствата" на Русия пред Запада и една за братските им дела към нас, подбрани от мен, които преди да прочетеш ще обсъдим дали са верни и да докажа?

Сега пак ще поискам доказателство с точен цитат и линк, кога съм казвал, че Русия има предимства пред Запада?

Единствено казах, че ЗА МЕН, забраната за пропагандиране сред деца на алтернативна сексуалност би могло да мине за предимство на Русия и недостатък на Запада...

Но... това се отнася ЗА МЕН, за други може и да не е и това си е тяхно право...

Същото важи за всяко нещо...

Ми сеги па ша кайш, че ша защитавам Русия, но...

Ако не е била Русия, то нямаше днес да имаме 125 години съвременна българска държава...

Без значение, че тогава Русия е преследвала свои собствени цели...

Това е реалността, никой и никога не е "освобождавал" някого безкористно...

Няма такъв случай в историята...

Всичко останало е далеч по-маловажно от това...

Дали трябва заради този факт да й бъдем "слуги"?

Абсолютно не!

Но и не трябва да отричаме този факт, което  по никакъв начин не пречи да защитаваме само собствените си интереси...

Но това само, ако "имахме гръбнак", а ние нямаме...

Затова и винаги сме били подвластни на моментната конюнктура...

преди 11 часа, Митко Вълчев написа:

Иначе, никой не държи да му обясниш всички книги които си прочел през живота, губейки си времето с тебе очаквахме да видим, че поне нещо си разбрал. Та страхливеца, продължавай да се излагаш. Ясен си на всички и на вата и на соросоиди.

Е, аз поисках да обясниш само една книга, която се чете за няколко часа...

И да кажеш, какво си разбрал, а не наизустил...

Защото досега доказваш единствено и само собствената си посредственост и пълна функционална неграмотност...

Споко, ще те поканя на ново раздаване...

Да ти докажа, че никога няма да ти "стиска", копимаус...

П.С. Не вярвах, но от теб имаше неква полза....

Прочетох на ново "Портокал с часовников механизъм"...

Бях забравил, колко я харесвам, горещо я препоръчвам на всеки, който обича литературата, без значение дали си пада по "шкембе" или "курбан"...

Ако владеете английски, потърсете я в оригинал, българския превод е приличен, но много "смекчен"...

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Кое мое твърдение не е вярно ма моме нискоинтелигентна?

The United States has a higher divorce rate than most parts of the world, but it is far from the country with the most divorces.

In fact, the U.S. crude divorce rate is 2.5[1] , while the worldwide average crude divorce rate is just 1.8.

Това можеш ли да си го преведеш? Или да ти го пусна на руски Za да си сигурен, че е руска пропаганда? Източника е Forbes. А там не пише Русия като страната с най-много разводи. Ако искаш да продължим и по следващите точки от словоизлиянието ти от преди малко?

Рашистки лакейчета платени или полезни. Не ви ли писна да се излагате и ставате за смях вече повече от година, поне. Русия, пример за това какво не трябва да бъде едно общество, никога. За нищо на света.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Бабо Атежде не си ли легнала още

Колко баби са те орисали?   Защо все Мосейково показваш?   

Шок и Ужас . Мадяр има вече има и самолет -Як при това. С нетърпение очаквам видеата с това животно :

току-що, Moriati написа:

Аууу, смуууут, смууууутттттттттттттттттт, Смуууууууууууууууууууууууууууууттт... :D  :lol6:

В Москва максиму да си пият смутитата, за разлика на кълвящите просто просо кокоооооо кооошки кат теб :newspaper:

Затва ли си в Англия, мекере

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Русия, пример за това какво не трябва да бъде едно общество, никога. За нищо на света.

Като какъв го твърдиш?   

преди 2 минути, andiay написа:

Както постоянно отбелязвам, нямаш нито една подкрепена с доказателство квалификация за мен...

За пореден път - искам само ЕДНО МОЕ МНЕНИЕ, с точен цитат и линк, където предявявам претенции, че се смятам за морален коректив...

Даже ще те улесня още повече, САМО ЕДНО МОЕ МНЕНИЕ, в което претендирам, че моят морал е по-висш от нечий друг...

И не забравяй, че аз бях този, комуто се наложи да ти обяснява, защо никой няма право да определя себе си като морален коректив, а ти заяви, че това ми твърдение е глупост...

Бедни ми бедни, Шушумитко, приличаш на човк ползващ развален винтоверт, който прави два оборота в едната посока, а след това два в другата, а ти "мислиш", ще и така ще завиеш винта...

Е, на два пъти вече ти предоставих възможност да получиш отговори на тези въпроси...

Съгласието ми за "дебат" (слагам кавички, защото ти няма как да водиш дебат) има само една цел, да унижа публично посредствените необразовани наглеци, повярвали си, че с арогантност могат да наложат посредствеността си за норма и то без да направя нито една лична квалификация...

И тук те "унижавам", карайки те да се усукваш като червей на кукичка, и на живо резултата ще е същия...

Среща тет-а-тет с теб на кафе или кото и да било там, не предизвиква и половин микрон интерес за мен...

Въпросът е, че заговори ли се с "базови понятия" и изявяваш перманентния си когнитивен дисонанс...

Фашизъм и твоето определение за него, морален коректив, мито-собственост и т.н. и т.н....

Затова реших да бъде като "сено - слама", при повечето от малцинствата в казармата, този подход вършеше работа...

Защо шкембе - курбан?

Няма чуденка...

Едни хора се съобразяват с мнението на едни учени и го приемат, други с мнението на други учени...

Това е напълно естествена реакция на хора, които не са учили материята, по която говори ученият...

Но... когато нямаш необходимите знания, то избираш по симпатия на кой да се довериш...

Когато имаш необходимите знания, то сравняваш аргументите, проверяваш фактите, отсяваш личните пристрастия на всеки и разбираш чия теория е по-близо до реалността...

А от това, какво индивид като теб си "мисли", че личи, до това, какво наистина е, разликата не е в километри, а в реалности...

Тцъ, реално почитателите на шкембето се опитват да го наложат като единствена храна...

Въпросът не е само дали мен ще приемат сериозно, главната спънка е как да убедя някой, че теб трябва да приеме на сериозно...

Понякога благотворителността може да е дори една дума, която би струвала повече и от 1 млн...

Не случайно в света, който иначе твърдиш, че припознаваш като ценностна система има следния афоризъм - "Мога да ти помогна, но няма да ти помогна, защото така не ти помагам. Но ще те науча как сам да си помогнеш."...

Не че ще го разбереш...

Сори, но аз определям условието, защото една безинтересна за мен личност, твърди че ще ме "размаже" на живо...

Самото ми участие за подобна безсмислица е цената, която плащам аз, а също и покриване на всички организационни разходи...

Да се бе съгласил първият път, тога трябваше да платиш своята цена само с отговорите на три елементарни въпроса, които всеки изявяващ претенции, че поне малко разбира от политика, би трябвало, ако не да знае, то поне да открие в рамките на 10-15 мин.

Затова избрах точно тази книга, отдавна превърнала се в класика и пример за стимулиращ мозъчната дейност текст...

Сред революционерите ни има всякакви, някои от тях веднъж са казвали едно, друг път друго...

Сега пак ще поискам доказателство с точен цитат и линк, кога съм казвал, че Русия има предимства пред Запада?

Единствено казах, че ЗА МЕН, забраната за пропагандиране сред деца на алтернативна сексуалност би могло да мине за предимство на Русия и недостатък на Запада...

Ако не е била Русия, то нямаше днес да имаме 125 години съвременна българска държава...

Абсолютно не!

Но и не трябва да отричаме този факт, което  по никакъв начин не пречи да защитаваме само собствените си интереси...

Защото досега доказваш единствено и само собствената си посредственост и пълна функционална неграмотност...

Бях забравил, колко я харесвам, горещо я препоръчвам на всеки, който обича литературата, без значение дали си пада по "шкембе" или "курбан"...

Ако владеете английски, потърсете я в оригинал, българския превод е приличен, но много "смекчен"...

Мишка анонимна, колкото по дълъг пост толкова по голяма глупост. Сори, но тази вечер съм зает с нормално прости ватничета. Нямам време за интелектуално недоразумение като тебе.

преди 4 минути, maxthon написа:

The United States has a higher divorce rate than most parts of the world, but it is far from the country with the most divorces.

In fact, the U.S. crude divorce rate is 2.5[1] , while the worldwide average crude divorce rate is just 1.8.

Това можеш ли да си го преведеш? Или да ти го пусна на руски Za да си сигурен, че е руска пропаганда? Източника е Forbes.

Да бе. За пореден път. Запада се разпада. Русия става естествен и логичен световен лидер. Мамин сладък 

преди 11 минути, Coco1 написа:

Скоро, имам път до Беларус , покана от приятели, в началото на август, може да решим да отскочим и до РФ ,колко му е :P

преди 41 минути, N1K17Y написа:

Да, по закона "за критика срещу властта" :lol6:

член 66, алинея на баба ти хвърчилото

Абе, много глупости си казвал, но тази със сигурност е на върха. Ти си бълнувай, как се гърча, дано някой ден потърсиш психиатрична помощ. 

Мдаааа, щом има обвинения от страна на Прокуратурата, но според теб няма закон по който те да са повдигнати, остава наистина някой прокурор да е решил да се позове на Десетте Божи заповеди.

Много пъти си се опитвал да носиш от девет дерета вода.... и всичките ти опити досега са били "успешни" колкото този :jeer:

преди 6 минути, andiay написа:

Защо шкембе - курбан?

Няма чуденка...

Не че ще го разбереш...

Абсолютно не!

Андреа няма ли го Николов, изоставили те :giggle1:

току-що, Coco1 написа:

Не питай нямаш капацитет

Кога учиш нови думи?   Той Митко, ако беше руснак, нямаше да иска НАТО да се разширява в рускоезични райони.   Сега даже и в Бяла Слатина са се объркали.

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Той не е пън, КУХ Е КАТО ХАРЛУПА. Вчера изтърси че Зеленски е руски трол... Сметай, баце :D

Вярвам, такива елементарни същества честно казано отдавна не бях срещал.... но явно съществуват :whist:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.