Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

ако

Ако? Нотка на съмнение ли е усещам. За Европа ти казах да я забравиш след като си решил да въведеш ограничение в желанието си да излезеш прав.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, andiay написа:

Ми тцъ, примера за човек ползващ разваления винтоверт, в мен предизвиква асоциация на глупав човек...

Но щом ти постоянно ползваш "разваления винтоверт"....

Има само два варианта - или предизвиква некви приятни асоциации, или... просто това си ти е "натюрела"....

За мен е безразлично...

Доказателство, Шушумитко, доказателство...

Както правя аз, казвам нещо за теб и го доказвам с точен цитат и линк...

Е, поне стана ясно, що си станал такъв, какъвту си днес...

Нямал си време за себе си...

Е, бих оспорил "чел"...

Ма да бре, тъй ша йе...

Толерантен кът питбул отглеждан за боеве...

Пожелавам ти поне веднъж в живота си да посетиш Запада...

Мда, ша успейш да са изясниш със себе си...

То са видя кой е мишленцето, две раздавания минаха...

Обзалагам са, че ша стигнем и до 202...

Жалка мишка.Бяла Слатина, ул.  Димитър Благоев 74. Всеки работен ден до 18.30. Имитация на "интелект", пародия на личност . Тотално недоразумение. 

преди 3 минути, maxthon написа:

Ако? Нотка на съмнение ли е усещам. За Европа ти казах да я забравиш след като си решил да въведеш ограничение в желанието си да излезеш прав.

Не нотка, а завършен дебилизъм ли забелязвам, от човек който приема една страна която е водеща в отрицателните класации, за пример, щото не е на първо място в света във всяка една от тези отрицателни класации. Бих казал абсолютна шизофрения. Давай, за Ватата дъно няма.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Дадох данни, които показват, че Русия е кочина.

E даде ама стари. Новите няма как да ти ги дам понеже трябва ти да ги дадеш. Ти твърдиш нещо, а не аз.  После се оказа, че трябвало Европа да гледаме. После пък се оказа, че някой трябва да го изключим пак на принципа - Аз задължително трябва да съм прав.  Толкова за данните ти.

преди 1 минута, maxthon написа:

E даде ама стари. Новите няма как да ти ги дам понеже трябва ти да ги дадеш. Ти твърдиш нещо, а не аз.  После се оказа, че трябвало Европа да гледаме. После пък се оказа, че някой трябва да го изключим пак на принципа - Аз задължително трябва да съм прав.  Толкова за данните ти.

тук имаме еевропрограми - я кажи по коя руска програма може да канддидатстваме

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Давай, за Ватата дъно няма.

По-добре на дъното, от колкото да копаеш надолу с двете шепи.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Не нотка, а завършен дебилизъм ли забелязвам,

Тя нотката съмнение за тебе се отнасяше. Добре, че се самоопредели и сега аз съмнение нямам.

Нищо, ние знаем че Русия е била абсолютната кочина спрямо Европа преди десет години. Пък ти води родата там  , щото вътрешния ти глас казва, че вече не са такава. Дет се вика не е такова, да го, ами е акъл.

преди 4 минути, maxthon написа:

Ма викаш с оглед на данните, стари, не винаги най зле само почти винаги всичко си и е наред на Русия. Брей, до един сте гении Ватата, като се почне от плевенското умно, та завършим с тебе.  

НАТО трепери от точността на руZкото оръжие и от възможността му да подскача най-вече:

По-добре на дъното, от колкото да копаеш надолу с двете шепи.

Тя нотката съмнение за тебе се отнасяше. Добре, че се самоопредели и сега аз съмнение нямам.

Е как ще има съмнение у ватник. Човек който след фактите които постнах за Русия и още я смята за пример, явно не може да мисли, камо ли да има съмнения.

Ма викаш с оглед на данните, стари, не винаги най зле само почти винаги всичко си и е наред на Русия.

Ако искаш се върни и вземи данни от миналия век? Те пак ще са актуални за теб стига да показват това, което искаш да видиш.

преди 6 минути, kosyo написа:

НАТО трепери от точността на руZкото оръжие и от възможността му да подскача най-вече:

да но аз виждам повече Русия да се пени като НАТО дава оръжия

току-що, Митко Вълчев написа:

Е как ще има съмнение у ватник. Човек който след фактите които постнах за Русия и още я смята за пример, явно не може да мисли, камо ли да има съмнения.

Е предния път пак даваше стари данни. Пак врякаше, че си прав. И накрая пак си млъкна след като не успя да предоставиш актуални данни, колкото и да се опитваше да ме накараш аз да го направя. Айщайн както казах вече. Опитваш се правиш същото като преди и очакаш различен резултат. Не става. Или както е казал човекът лудост е.

преди 5 минути, maxthon написа:

Ако искаш се върни и вземи данни от миналия век? Те пак ще са актуални за теб стига да показват това, което искаш да видиш.

:Dто и ти виждаш само това което искаш да видиш

Е предния път пак даваше стари данни. Пак врякаше, че си прав. И накрая пак си млъкна след като не успя да предоставиш актуални данни, колкото и да се опитваше да ме накараш аз да го направя. Айщайн както казах вече. Опитваш се правиш същото като преди и очакаш различен резултат. Не става. Или както е казал човекът лудост е.

я дай актуални данни - но не от партйни медии

По времето когато аз съм ходил там произволно село/град изглеждаше мизерно в сравнение със същото село/град нас. Изключвам столиците на тогавашните републики. Казвам ти го като човек обиколил не толкова популярни дестинации там и тук. Споменавал съм тук че понеже бях с маратонки искаха да ми ги свалят от краката, къпал съм се в басейн -изкопана дупка в земята. Понеже в една част имаха огромен проблем с раждаемостта половината деца спяха на хамаци между дърветата (добре че не валеше). Пътищата им бяха в окаяно състояние - в огромната си част нямаше асфалт въобще за разлика от пътя до най-забутаното село тук дори и по онова време. За кенефите от вън - не искам да си спомням, както и за скорпионите около тях. След като се отделиха като гледам по картите нещата са в пъти по-добре.

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

то и ти виждаш само това което искаш да видиш

Дай ти нещо актуално като информация по спорната тема и може да се пробваш след това да провериш дали си прав. Съгласен?

Седем години тролче, седем години. И единствените данни дадени в спора ни. Тоест единствените легитимни. Първо място по аборти в света, четвърто по разводи. Първо в Европа по криминални убийства. Пето в света по болни от СПИН. Десет пъти по тъпи от средното, съотношение ресурси икономика. Пъти, не проценти. Дано всички вие ралисти и децата ви да живеете в такъв висок стандарт. Амин 

преди 3 минути, kosyo написа:

По времето когато аз съм ходил там произволно село/град изглеждаше мизерно в сравнение със същото село/град нас.

Как знам, че ще изкараш един чаршаВ думи нямащи нищо общо с това, което се обсъжда.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Седем години тролче, седем години.

Седем, седемнадесет все тази е. Просто не са актуални. Не изпитвай остра нужда да потвърдиш сам защо Айнщайн е прави.

Тоест единствените легитимни.

Легитимно е когато ми изкараш данни най-рано от миналата година. понеже е вече изминала.

Дай ти нещо актуално като информация по спорната тема и може да се пробваш след това да провериш дали си прав. Съгласен?

наали ти имаше претенции, каква стана тя:D

Как знам, че ще изкараш един чаршав думи нямащи нищо общо с това, което се обсъжда.

Нали , само че няма как да обориш това което аз съм виждал и чувствал нали? Щото едно е да видиш нещата на живо а друго е да четеш как изглеждат. Мога да ти споделя и за здравеопазването им тогава но аз изкарах само 1 ден в болница (топлинен удар) ама имаше една която изкара там 2 седмици ( взеха я на 2-рия ден и минахме да я приберем като се прибирахме вече). Познай кой псуваше че е тръгнал въобще.

преди 38 минути, ivottoshev написа:

Критикуваш властта в България - има закон по който да ти повдигнат обвинение.

Критикуваш властта в Русия - има закон по който да ти повдигат ти обвинение.

Искаше да ти се покажат подобни закони - ми ето ти подобни закони.

Това са неоспорими факти. Не можеш да ги промениш колкото и да се гърчиш и от колкото и дерета да се опитваш да носиш вода!

Че то когато властта преследва тези, които я критикуват, по всякакъв закон може да те погнат :) 

Исках да ми покажеш именно закона, по който е осъдена "оная патица", който е точно за "дискредитиране на армията", ти къде отиде... ама вервай си, делюзиите са безплатни, на мен ми стига, че сам знаеш каква глупост каза, колкото и да не си признаваш. 

преди 57 минути, Moriati написа:

Ахам, видях че има нужда, кьоравите тука сте много...:newspaper:

А относно чиповете , литографските машини и Китай....

Китай разработва собствени литографски машини за производство на процесори заради ембаргото на ASML и хамериканците да доставят такова в континентален Китай... ;)

И имат напредък, видетото е опреди 11 месеца...

П.С Китай е на първо място 2021-ва по разходи за добиване, производство, разработка на литографическо оборудване , и научни разработки в тази сфера в света, преди даже Япония, Тайван, САЩ и так дале...

Произвеждат си собствени литографски машини за производство на чипове... и разработват системите...

Отделно, електрониката не е само чипове, там има и други неща също така... 

Такъв голям пробив, че даже не можа да намериш човек да коментира новината, ами някакъв компютър, все едно гледаме видео за китайски телефон за 200 долара, който никой не е чувал.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Първо място по аборти в света, четвърто по разводи. Първо в Европа по криминални убийства. Пето в света по болни от СПИН. Десет пъти по тъпи от средното, съотношение ресурси икономика. Пъти, не проценти. Дано всички вие ралисти и децата ви да живеете в такъв висок стандарт.

А до преди няколко страници бяха първи по всичко. И не само в Европа. Казах ти да не я четеш тази статистика както ти угодно.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Жалка мишка.Бяла Слатина, ул.  Димитър Благоев 74. Всеки работен ден до 18.30. Имитация на "интелект", пародия на личност . Тотално недоразумение. 

Казах вече, не ме интересува...

Иначе много сполучливо си се описал...

Кът ми дойде кефа, ша получиш покана за ново раздаване...

Щом токова желаеш среща, ще требе да платиш цената...

А аз продължавам да чакам доказателствата...

Не за това, какво си ти, а за това, което ме наричаш мен...

Ша има да чакам, нъл тъй копимаус?

И като подхвърляш статистики, какво разбираш от статистически анализ?

Или пак четеш само това, което ти изнася?

За да има развод, първо требе да има брак...

Не е важен коефициентът на разводи на брой население, а е важен и коефициентът на брачност...

Съотношението между тях дава по-добра представа, къде са повече разводите...

В Европа на първите места са Португалия, Люксембург, Испания, Франция...

В света пак тези четири държави...

Пета е Русия...

Следват САЩ, Германия, Великобритания, Нова Зеландия и Австралия завършва десетката....

Най-малко разводи има в Индия, Чили, Мексико, Турция и Иран...

И какво разбираш от тези статистически данни?

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

наали ти имаше претенции, каква стана тя

Някой друг вече за втори път си изразява претенциите и не може да ги конкретизира.И един път трябва да гледаме глобално, втори път само в Европа, трети път трябва да изключим някоя от страните поради странна логика за да може навъртяното на пръста пак да е вярно. Не съм аз този с претенциите.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.