Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Не, че искам да ви провокирам, но това е супер. Към римите може да има забележки, но пък смислово                                  "Има в Кремъл един психопат
Нисък и грозен. Истинска гад.
Луд комплексар с мъничък член.
На Хитлер и Сталин верния фен.

Бивш жалък чиновник от КГБ.
Случайно на власт дошло джудже.
Реши, че е цар и нов император
Петър Велики, пожизнен диктатор.

Страната на злото щом оглави
Започна с Курск и така се разкри.
Последва Армения, Грозни, Беслан,
Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан.

Терор там цъфти надлъж и нашир
Трови, убива, други праща в Сибир.
Посмее ли някой да му опонира
Намира начин да го ликвидира.

Немцов, Литвиненко, Березовски,
Скрипал, Навални, Ходорковски.
Политковская, Юшченко, Магнитски
Как загина президента Качински?

Народът му беден, харчи за бомби.
Безаналогов дебил, кърваво зомби.
Хибридни войни все му в главата.
Мечтае за нов СССР на земята.

Прати последно орки в Украйна
Идиота до гуша затъна в лайна.
Нацисти привижда. Поредна лъжа
С ядрена зима заплаши света.

Изнудва с газ, нефт, ток, горива
с оръжие, тор, зърно, висока цена.
Руши градове, язовири, даже АЕЦ
Жени, старци, деца да избива е спец.

Този път преигра и сега ще боли
Усети че губи. Идат сетните дни
Чака го съд, куршум, отрова, въже
Навярно от своите бясното псе."

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Украинската армия се разпада; Стрелба по офицерите, които им нареждат в битка без победа

Украинската армия буквално се разпада по шевовете. Войниците стрелят по своите командири, вместо да им бъде наредено да влизат в битки, в които не може да се оцелее. Видеото по-долу показва един мъртъв командир на батальон, след като е бил прострелян в главата от командир на рота!

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Ukrainian+company+commander+shot+his+battalion+commander+after+refusing+to+go+to+the+front+..mp4

Уморени от нареждането им да се самоубият от висшите си офицери, украинските войници сега „разбиват“ офицерите си, вместо да се впускат в самоубийствена битка срещу превъзхождащите руски сили.

Ето един такъв пример, в който командир на батальон лежи мъртъв на земята, след като командир на рота го простреля в главата, вместо да се подчини на заповед да влезе в безнадеждна битка, където ВСИЧКИ пет други роти бяха убити минути по - рано .

Тъй като този бунт сред украинските войски се разпространява, няма да мине много време и украинската армия вече няма да съществува.

"Колеги...
Какво толкова се превъзбудихте с това ръждиво корито, все едно изходът на войната зависи от него?
Дали е на дъното на морето или в пълна изправност в пристанището - какво значение?
Войната, както и всички войни досега, ще се реши на икономическия фронт.
Комунизмът (и вкопчената в него руссия) винаги са страдали икономически и рухнаха икономически.
Нито ще превъзпитате ватата, нито ще промените мисленето на червените барони и олигарски.
Но не е и необходимо. руссия винаги е била колос на (икономически) глинени крака.
По тази причина рухна веднъж, тогава Западът им подаде ръка и им даде време да поемат поемат дъх.
Сега ще рухнат окончателно и ние ще имаме историческия шанс да гледаме шоуто от първия ред.
Защото тия успяха да настроят целия цивилизован свят срещу себе си и вече няма кой да ги спасява.
Запасете се с пуканки, сипете си бира и се насладете на шоуто - рашистан отива в историята!
Колко готино и интересно...  " от един умен мъж от оръжейният форум. Четете путиноиди и плачете. Аз си купих 🍿

преди 8 часа, maxthon написа:

След като си намерил картинка ще намериш и линка. Да видим там къде пише 5-ти в света? Че мобилизират болни и т.н.

Това е журнал ,който аз получавам по пощата. Ти като си толкова отворен намери си го! За разлика от теб аз НЕ лъжа и НЕ пускам кьор фишеци! РУСКИ ТРОЛ!

преди 26 минути, ivottoshev написа:

Пак ли? Това за кой път му е? :D

Колкото ми е кеф. Повдигни ми обвинение, ако твърдиш, че в България е като в Русия и ще ме осъдят за гавра с ваксинатор.

Вие колко пъти зехте Бахмут ?

Още една рашистка отрепка отече в канала. Бог здраве да ви дава скъпи рашисти и да ви въздаде десетократно, всичко което сте направили за народа ни. Амин.

преди 1 час, bigiadri написа:

Това е журнал ,който аз получавам по пощата.

Ако искаш и по пощенски гълъб го получавай. Търси се бройка болни (поне такова беше първоначалното твърдение на казващия неистини), а не дали има бум на заболяването.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Вие колко пъти зехте Бахмут ?

В крайна сметка нали е взет? Който трябва го е е взел. Не сме ние тук.

преди 34 минути, maxthon написа:

В крайна сметка нали е взет?

Пак ли ?

Това за кой път му е ?

Украинското настъпление почна. А да видим сега кон боб яде ли.

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

Пак ли ?

Казах който трябва го е взел и то не колко пъти. Един път трябва.

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

Украинското настъпление почна. А да видим сега кон боб яде ли.

Е те тук какви мотики ще са.... Ти си знаеш де. Ето примерно военното министерство на Украйна съобщава, че са им нужни само 48 бр. Ф16 за да освободят страната си.  За обраната на въздушно пространство около Киев са достатъчни. Отидат ли да фронта ще стигнат за месец-два. Явно смятат, че за този период ще са успели да направят нещо. Освен още няколко десетки хиляди украински знаменца по могилките абсолютно нищо друго няма да се случи.

преди 2 часа, glen написа:

Украинската армия се разпада; Стрелба по офицерите, които им нареждат в битка без победа

Украинската армия буквално се разпада по шевовете. Войниците стрелят по своите командири, вместо да им бъде наредено да влизат в битки, в които не може да се оцелее. Видеото по-долу показва един мъртъв командир на батальон, след като е бил прострелян в главата от командир на рота!

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Ukrainian+company+commander+shot+his+battalion+commander+after+refusing+to+go+to+the+front+..mp4

Уморени от нареждането им да се самоубият от висшите си офицери, украинските войници сега „разбиват“ офицерите си, вместо да се впускат в самоубийствена битка срещу превъзхождащите руски сили.

Ето един такъв пример, в който командир на батальон лежи мъртъв на земята, след като командир на рота го простреля в главата, вместо да се подчини на заповед да влезе в безнадеждна битка, където ВСИЧКИ пет други роти бяха убити минути по - рано .

Тъй като този бунт сред украинските войски се разпространява, няма да мине много време и украинската армия вече няма да съществува.

Цитат

https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/3408109/defense-contact-group-remains-steadfast-on-ukraine-support/

18:01 минута.  ☺️

Надявам се просто да са те подвели, а не сам да не си проверил, че "цензурираното" видео е качено цялото на сайта на МО на САЩ, а от изречение 20 секунди са отрязани 5. :)

Както и да е, слушай по-внимателно, че следващия път шефа ще каже "няма да получите повишение от 5%, а от 10%", а ти ще чуеш само "няма да получите повишение". 😆

Що се скатаваме, glen?

Едно "Извинявам се за лъжливата руска пропаганда" и "Намерих някакъв туит и не го проверих за достоверност" няма да заболят. 

току-що, kaldata1 написа:

Що се скатаваме, glen?

Едно "Извинявам се за лъжливата руска пропаганда" и "Намерих някакъв туит и не го проверих за достоверност" няма да заболят. 

Че той ако се извини след всяко лъжливо твърдение, поне месец само негови извинения ще четем.

преди 8 часа, Митко Вълчев написа:

Къде ти адреса и телефона? Не ги видях, да не си се объркал пак или отново, както ти е естественото състояние. 

И кога съм казвал, че ще дам адрес и телефон?

Или както винаги става бъркаш желаното с реално?

Нормално, функционалната неграмотност води и до това...

И ако мислиш, че плясването на телефон и адрес, доказва нещо друго различно от глупост...

Шушумитко...

преди 8 часа, Митко Вълчев написа:

Ясно, сина ти няма никакво желание да те вижда но те търпи, куртоазия.

Е, колко пъти да ти се казва, че не ставаш и за врачка...

Ако изобщо ставаш за нещо друго, освен за подигравка...

Не разбирам, какво друго освен простотията си, очакваш да докажеш, намесвайки постоянно близките ми...

Или съдиш от личен опит?

Ми сори, но е адски идиотско да си мислиш, че при всички е като при теб...

Да съм намесвал твоите близки?

Шушумитко...

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Говориш за разводите, ауу направо ме разби . Пък аз говорех за разводите, абортите, изоставените деца, криминалните убийства болните от СПИН. Тебе ти стигна потенциала да разтягаш за разводите и си спечелил спора. Ама в друга реалност.

Тцъ, Шуши...

Говоря ти, че нищо не разбираш от статистически анализ, за да се позоваваш на статистически данни, при това некоректно посочени...

Ти си като пеленаче, трябва да ти се поднася сдъвкана храна, иначе ша умреш от глад...

Требват ти лесносмилаеми подборки, иначе изпадаш в когнитивен дисонанс...

Ба къв спор ти са привижда бре...

С необразован и функционално неграмотен човек, спор не се води...

Такива като теб стават само за подигравка...

И да, казах вече, делят ни реалности...

Значи в Иран като има по малко аборти, а Иран не е добро място за живот , следва че високото ниво на аборти , разводи , изоставени деца, спинозни , хероинови наркомани, криминални убийства в Русия не е проблем и не ги прави пародия на общество. Това при положение, че ги беше учил нещата, представям си какви тъпотии щеше да пишеш ако не си. 

Значи за пореден път доказваш, че не можеш да осмислиш, какво четеш...

Статистическите данни са най-елементарният начин да излъжеш необразования, като привидно казваш истината...

А всъщност по всички тези неща, които посочваш, САЩ и Русия са със сходни показатели...

Това прави ли САЩ пародия на общество?

И кога ще се опиташ да отговаряш на зададени конкретни елементарни въпроси?

Ти против абортите ли си?

Ами изводи, че Русия е в челото на всички отрицателни класации, какви други да правя. При неспособността ти да разбереш такива елементарни зависимости, що не седнеш в някоя шкембеджийница и с двойна доза чесън, накрая да приемеш фактите за личностните ти характеристики? 

Е, по-горе казах, че по всички тези показатели САЩ и Русия са почти равностойни...

А изводи просто не си в състояние да правиш...

Природа...

Затова попиваш чужди изводи, копимаус...

Казах, не харесвам чорби и не посещавам шкембеджийници...

Не съди за другите според себе си...

Виж, чесън обичам и затова, когато посещавам Франция ми е кеф...

Тук трябва да се съобразявам с околните и употребявам чесън само тогава, когато няма да натрапвам вкуса си на другите...

Иначе, пресният магданоз е рецептата за неутрализиране на "чеснов дъх", ако на някой му се наложи, да знае...

За твоят дъх обаче, неам рецепта....

Ами Русия има достъп до ресурсите си и винаги е имала. До кое няма според те достъп от поколения? Въпрос съобразен с умственият ти капацитет. Ти си "мозък". Дори във въпроса ми се съдържа отговора, давам ти и този жокер

"Жива да не бях..."...

Функционално неграмотен претендира, че давал "жокери"...

"Отговора" на този въпрос, който ти смяташ, че е, верно е съобразен с нечий капацитет, но не с моя...

Всеки народ заслужава съдбата си, Шушумитко...

Това не променя факта, че нещата са взаимосвързани...

Нито е доказателство за "по-умен" или "по-глупав"...

Въпрос на манталитет...

И Китай преди 30 год. бе едно огромно село, но днес...

Технологии се крадат, изучават, създават, при определени обстоятелства...

Ресурси нимойш създадеш, дори алхимиците не са успели...

Но... можеш да откраднеш, ако не ти дават...

Това е движело войните винаги...

Средновековен Китай в технологично и във всяко друго научно поприще е бил на векове пред Европа...

Индия също...

После нещата са се обърнали...

Нищо не е вечно, нито безкрайно...

Освен човешката глупост...

И ти сполучливо го доказваш...

Копимаус...

преди 50 минути, andiay написа:

И ако мислиш, че плясването на телефон и адрес, доказва нещо друго различно от глупост...

Шушумитко...

Не разбирам, какво друго освен простотията си, очакваш да докажеш, намесвайки постоянно близките ми...

Или съдиш от личен опит?

Шушумитко...

Тцъ, Шуши...

Говоря ти, че нищо не разбираш от статистически анализ, за да се позоваваш на статистически данни, при това некоректно посочени...

Ти си като пеленаче, трябва да ти се поднася сдъвкана храна, иначе ша умреш от глад...

Статистическите данни са най-елементарният начин да излъжеш необразования, като привидно казваш истината...

А всъщност по всички тези неща, които посочваш, САЩ и Русия са със сходни показатели...

Е, по-горе казах, че по всички тези показатели САЩ и Русия са почти равностойни...

Природа...

Тук трябва да се съобразявам с околните и употребявам чесън само тогава, когато няма да натрапвам вкуса си на другите...

Иначе, пресният магданоз е рецептата за неутрализиране на "чеснов дъх", ако на някой му се наложи, да знае...

"Жива да не бях..."...

"Отговора" на този въпрос, който ти смяташ, че е, верно е съобразен с нечий капацитет, но не с моя...

Въпрос на манталитет...

Средновековен Китай в технологично и във всяко друго научно поприще е бил на векове пред Европа...

Индия също...

Копимаус...

Никога мишка. Никога. Мишките никога не се показват.

преди 53 минути, andiay написа:

Шушумитко...

Или съдиш от личен опит?

Шушумитко...

Тцъ, Шуши...

Е, по-горе казах, че по всички тези показатели САЩ и Русия са почти равностойни... Се

Природа...

"Жива да не бях..."...

Въпрос на манталитет...

Индия също...

Копимаус..

"Е, по-горе казах, че по всички тези показатели САЩ и Русия са почти равностойни..." Каза, огромна глупост. По някои са близо, по кой показател  са по добре от САЩ "мозък неутрален"?                   " Казах, не харесвам чорби и не посещавам шкембеджийници.." колко си зле, съжалявам те, дори пред себе си не смееш да си признаеш очевадното.   "И Китай преди 30 год. бе едно огромно село, но днес..." аха , ясно след като поне 105 години Русия бе обратното на нормална държава, днес ще се промени и ще стане за пример. Мамин сладък плиткоум повярвал си трол. Не че някога би избрал ти или семейството ти да живеят и в Китай де, но важното е да си вярваш, че някой се е вързал на жалкия нескопосан тролеж. Иначе добре вмъкваш древна Индия и средновековен Китай, важно е чаршафите да са дълги, та някой да си помисли, че в глупостта има и нещо смислено. Давай по дълги чаршафи, ти можеш.

преди 1 час, andiay написа:

Шушумитко...

Или съдиш от личен опит?

Шушумитко...

Тцъ, Шуши...

Природа...

"Жива да не бях..."...

Въпрос на манталитет...

Индия също...

Копимаус...

Писа, писа, писа, и на края нищо не каза.

И карай по-спокойно, ще си докараш някоя аневризма и ще ни липсваш.

преди 41 минути, Митко Вълчев написа:

Давай по дълги чаршафи, ти можеш.

тоя е уникален празнословец - отначало му четях ферманите от безсмислие, но като забелязах, че той толкоз си ги и чете какви ги пише, ми стана ясен къв е чукча. Най- баналния му номер е в десет изречения да наблъска безразборно сто казуса, с което се надява да скрие, че е ватник по душа.

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Никога мишка. Никога. Мишките никога не се показват.

И ти как точно си се показал?

Освен като човек, който очевадно върши глупост и не го осъзнава...

Да ти дам и ЕГН-то, а?

Да та знам в "мъжЪ"...

На два пъти ти предложих начин да се види, два пъти ми подхвърляш номер за който не съм те питал...

Нема да ходя на любовна среща, че да ми требе номера ти...

Казах ти, дори и на красива жена, която така глуповато раздава номера си, не бих се обадил, ко ли остава на теб...

Анонимник в "известността" си, туй си ти...

Като те поканя на ново раздаване, докажи че ти стиска...

А не ми давай нещо, което не ми е нужно...

Каза, огромна глупост. По някои са близо, по кой показател  са по добре от САЩ "мозък неутрален"? 

Разводи - Русия четвърта в света, САЩ пети с един пункт по-малко - Русия с коеф.55, САЩ с 54... към 2019-а...

Аборти - САЩ на първо място в света, неофициалните аборти не влизат в статистиката, но пък влизат спонтанните - туй към 2020-а....

Е, скоро ще намалеят като статистика, миналата година Върховният съд там, отмени конституционната поправка, която даваше право на жените да решават дали да прекъснат бременността си... В половината щати абортите ще бъдат забранени, не че и досега там е било лесно да направи аборт една жена...

Пак мълчиш - За или против абортите си?

Наркозависими - почти паритетет, но САЩ е с едни гърди напред...

Умишлени престъпления - почти паритет, като при изнасилванията САЩ е с няколко глави напред...

За кое още искаш?

И какво можеш да разбереш от тези данни?

ясно след като поне 105 години Русия бе обратното на нормална държава, днес ще се промени и ще стане за пример.

Функционална неграмотност му се вика на това...

Русия и след 200 години, няма да стане Китай...

Давам ти пример, че всичко зависи от МАНТАЛИТЕТА...

Казах също и че всеки народ си заслужава съдбата, включително руския...

Не е до КИ, а до манталитет...

А в Русия, той е много различен, както от китайския, така и от западния...

Ненормална за мен, за теб, за сульо или пульо, няма значение, ние не живеем там...

Те определят как ще живеят...

Щом не променят нищо, не от 105, а от както съществуват като държава, то значи това не им пречи...

Интересно обаче, кое в Русия преди тези 105 год. определяш за "нормално"?

За мен тя никога не е била пример...

Не че някога би избрал ти или семейството ти да живеят и в Китай де, но важното е да си вярваш, че някой се е вързал на жалкия нескопосан тролеж. Иначе добре вмъкваш древна Индия и средновековен Китай, важно е чаршафите да са дълги, та някой да си помисли, че в глупостта има и нещо смислено. Давай по дълги чаршафи, ти можеш.

Не че ти някога би успял да живееш, където и да било другаде, но не е това въпроса...

Къде да живея съм избрал...

И си прав, никога не бих живял в Китай, Русия, ОАЕ, Катар и т.н...

Не са ми по "вкуса"...

И какво от това?

Що се отнася до "вмъкването" на средновековни Китай и Индия, то ти ги посочвам барем нещо в онова на раменете ти зацепи, че предимството в наука и технологии, нимой да е вечно преимущество...

Но... Митко писател, Митко не читател...

Копимаус...

Не разбираш чаршаф, а па си "мислиш", че би могъл да разбереш "парче от чаршаф"...

преди 1 час, BANKATA написа:

Писа, писа, писа, и на края нищо не каза.

И карай по-спокойно, ще си докараш някоя аневризма и ще ни липсваш.

Казах вече, проблема не е в казващия...

И ти обясних, че винаги съм спокоен...

преди 42 минути, insec написа:

тоя е уникален празнословец - отначало му четях ферманите от безсмислие, но като забелязах, че той толкоз си ги и чете какви ги пише, ми стана ясен къв е чукча. Най- баналния му номер е в десет изречения да наблъска безразборно сто казуса, с което се надява да скрие, че е ватник по душа.

Е, то па остана и инсект да ма разбере...

Какво бе казал за "US Army war college", че правят "руска пропаганда"...

Е, не си чукча, и чукчата е човек...

Ти си просто инсект...

преди 1 минута, andiay написа:

Какво бе казал за "US Army war college", че правят "руска пропаганда"...

добре ли си, как се чувстваш? - че обикновенно това са симптоми на прединсултно състояние.

току-що, insec написа:

добре ли си, как се чувстваш? - че обикновенно това са симптоми на прединсултно състояние.

Чувствам се отлично, ти как си?

Паметта в ред ли е?

Рано ти е още за деменция, ма винаги има и изключения...

Нуждаеш ли се от припомняне?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.