Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

А ти къде си, при укрите ли си, или още те е шубе ?!

Тъпата ти логика помага ли на растежа на вълната ?! :angry:

Цонке като са ти незначителни умствените възможности и те влекът себеподобни , си длъжна да си там някъде в Евразия.

Украйна иска да избяга от 19 век и да дойде в нашия съюз, а ние поощряваме това. 

Хората едно време заплащаха със живота си, опита да се махнат от соц лагера, ако ги хванат.

Но ти не мърдаш от Европа при свободни и отворени граници, Цонке, защо ти е така шизофренично както на теб така и на всеки друг комуняга-русороб !

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 24.05.2023 г. в 0:16, maxthon написа:

Явно този американеца е бил някой друг Джон Хюз (Юз). Основателят на Донецк е роден в Уелс и странно защо е адаш на този американеца. А преди да си купи земя в района и да направи фабрика е работел по доста големи проекти на Руската империя. Нова руска компания? Интересно име е избрал за фирмата си не мислиш ли?

Въпроса бе за преименуването и защо на едни населени места рашистите искат да връщат старото име, а на други не :) 

Малко насоки и за съветско време :

За 10 години американците са построили около 1500 фабрики в СССР!
Само за 10 години (1930-1940 г.) американците създават химическата, авиационната, електрическата, нефтената, минната, въгледобивната, металургичната и други индустрии в СССР, най-големите фабрики в Европа за производство на автомобили, трактори, самолети, Zion двигатели и други продукти.
Например, известният завод за трактори в Сталинград е изцяло построен в Съединените щати, демонтиран, транспортиран на 100 кораба - и сглобен в СССР. Dniproges е построен от американската фирма Cooper Engineering Company (и германската компания Siemens). Първите танкове са създадени в този завод.
Автомобилният завод "Горковски" (ГАЗ) е построен от американската компания Austin.
Сегашният AZLC е изграден по проекта на Ford. Известната Магнитка е точно копие на металния завод в град Гари, щатът Индиана.
,,Albert Kahn Inc” проектира и изгражда 500 съветски предприятия!
Алберт Кан - индустриален архитект от Детройт. Причината да се обърне към Кану е, че след като е проектирал всички заводи на Ford, той разработва високопроизводителната технология за проектиране на промишлени заводи.
В Съединените щати неговата компания с персонал от 400 души подготвя работни чертежи за една седмица, издига корпуса на индустриалното предприятие за пет месеца.
Кан успя на практика да докаже, че е в състояние да направи същото в СССР: проектът STZ беше завършен за рекордно кратко време; строителните конструкции за него са произведени в САЩ, транспортирани до СССР и сглобени в рамките на шест месеца.
Именно ,,Albert Kahn Inc.” създава училището за водеща индустриална архитектура в СССР.
Заедно с фабриките са създадени градове за работници. Ернст Май - немски архитект участва в разработването на архитектурни проекти за 20 съветски града!
За 10 години американците са построили около 1500 фабрики в СССР!
Около 200 хиляди американски инженери и техници пристигат в СССР, които водят армия от почти един милион затворници от ГУЛАГ - плюс няколко останали предреволюционни служители в Русия.
Американските професори са обучили триста хиляди квалифицирани специалисти във факултета на Руската федерация - т.е. целият персонал за съветската индустрия за много години напред!
Така материалната база на социализма е изградена от американските капиталисти плюс евтината работна ръка.
Петър Пейков
Балтазар Косса
преди 1 минута, miro20 написа:

Въпроса бе за преименуването и защо на едни населени места рашистите искат да връщат старото име, а на други не :)

Въпроса е, че това е изцяло техен въпрос. Въпрос на вкус, желание какво да направят. Ти можеш да си коментираш каквито и да било неща, а това нещо си остава все още тяхно право какво да правят. И нито ти, нито аз може да променим нещо по въпроса. Ако все пак искаш града пак да се казва Бахмут има само един начин да го направиш.

преди 8 минути, miro20 написа:

Е вас ако ви е срам че сте българи, аз се гордея. Дали съм глупак, мнението ти няма никаква стойност .

Всъщност, и в това се съмнявам дали сте българи . Толкова антибългарска пропаганда не може нормален българин да плямпа.

И къде съм "плямпал антибългарска пропаганда"?

И кога съм се срамувал, че съм българин?

Да те цитирам ли колко пъти си казвал, че те е срам, че си българин?

И кога ти си плямпал нещо различно от пропаганда, при това дори не българска...

Да, моето мнение няма стойност за теб, както твоето няма стойност за мен...

преди 15 минути, miro20 написа:

Из Украйна. "нехой шастать" както казват... :) 

То това бе целта на тези милиарди долари .  Не знаеше ли ?

Целта е постигната, рашистите са спрени , остана да освободят останалата окупираната от рашистите територия и да си върнат международно признатите граници които Пултю новонациста наруши .

Никой не се опитвал да завладява цяла Украйна, не знаеш ли?

С по-малко от 200 00 войска вкарана там...

А целта на милиардите долари е коренно различна...

Всякакъв тип "благотворителност" при американците, всъщност е вид инвестиция...

Засега целта още не е постигната, за да бъде възвърната инвестицията...

Дали ще се случи, предстои да разберем...

Но... човек  печелейки едно, губи друго...

Природен закон...

преди 24 минути, miro20 написа:

Анимациите за "безаналоговите "  оръжия бяха от рашистите. От втора световна армия, сега рашистите са тотално унижени.

Нито Кинжалите им са "неуловими" , а армията им е пълна пародия с порядки и "тактики" от съветски времена. Унижиха се до там и да внасят дронове от Иран.

За електроника дори не говоря... там е надесетилетия изоставането,което бе признато още преди войната.

Та... не знам какво имаш впредвид с Кенеди, но на рашистите новонацисти им  остана само един коз - ядрения.

Във всичко друго са тотал провал. Затова и  имвикат "обезьяна бензиноколонка с гртанатой " .

Е именно де, "скрап" срещу "най-модерни оръжия"...

И резултат никакъв към момента...

Ми ка да знаеш, като нимой да мислиш сам...

Кой по време на Студената война първи размаха "ядрената карта"?

П.С. И се пише предвид, без "на", "в" и т.н., само предвид, просто като инфо...

преди 3 минути, maxthon написа:

Въпроса е, че това е изцяло техен въпрос. Въпрос на вкус, желание какво да направят. Ти можеш да си коментираш каквито и да било неща, а това нещо си остава все още тяхно право какво да правят. И нито ти, нито аз може да променим нещо по въпроса. Ако все пак искаш града пак да се казва Бахмут има само един начин да го направиш.

А кога ше заминеш там за да потвърдиш че си истински русороб. Досега ни доказа че си жалък платен-трол-ватник който работи надалеч от матушка. 

Защо така другарю-ватник платен-трол ? 

преди 8 минути, andiay написа:

Да те цитирам ли колко пъти си казвал, че те е срам, че си българин?

Да, цитирай. и на мен би ми било интересно ?

преди 9 минути, andiay написа:

Никой не се опитвал да завладява цяла Украйна, не знаеш ли?

С по-малко от 200 00 войска вкарана там...

Те толкова рашисти измряха по оценки за загубите . Даже минаха тази бройка.

Като техника и танкове се говори за по 150 танка месечни загуби , а общата бройка е над 2 000 танка унищожени в Украйна.

И да не забравяме каква бе целта докато рашистите чупеха зъби в орехчето Бахмут :

Цитат

🔫Украинские военные начали обучение на американских танках Abrams M1: NYT

Как сообщает The New York Times со ссылкой на источники в Пентагоне, в Германии начала обучение первая группа из примерно 400 украинских солдат.

Около 200 бойцов приступили к общевойсковым учениям на полигонах в Графенвере и Хоэнфельсе. А еще 200 солдат будут осваивать эксплуатацию и обслуживание Abrams M1.

Ранее сообщалось что специально для учений в Германию было отправлено около 30 танков.

Ожидается, что программа обучения займет от 10 до 12 недель. А уже к осени боеготовые танки смогут добраться до полей сражений в Украине.

преди 26 минути, andiay написа:

И къде съм "плямпал антибългарска пропаганда"?

Викаш за Русия

преди 35 минути, maxthon написа:

Ако все пак искаш града пак да се казва Бахмут

Той си се казва Бахмут, щото още не сте го зели.

Няма и да го земете.

Свърши ви вече земането. Не можахте да земете Бахмут.

Ся вече украинците земат. Оттук до края на войната.

току-що, miro20 написа:

Да, цитирай. и на мен би ми било интересно ?

Те толкова рашисти измряха по оценки за загубите . Даже минаха тази бройка.

Като техника и танкове се говори за по 150 танка месечни загуби , а общата бройка е над 2 000 танка унищожени в Украйна.

И да не забравяме каква бе целта докато рашистите чупеха зъби в орехчето Бахмут :

Сега ще ме караш да се ровя в темата за Короната...

Където ти изобщо не споделяше виждането на мнозинството от българите...

Както не го споделяш и в тази тема...

Напротив, ти обиждаш това мнозинство...

Е, как точно това кореспондира с твърдението ти, че се гордееш, че си българин...

Тцъ, там не измират "рашисти", а хора, без значение от националността им...

Да се кефиш на убийствата на хора е признак за подтиснат психичен проблем...

Е, значи имаме от една страна постоянно губеща некачествена материална база и човешки животи, а срещу нея е "най-модерната военна техника" за стотици милиарди , а резултата е какъв?

Просто някакво възпиране?

Значи да разбирам, че хилядите украинци загинали в Бахмут са по-маловажно нещо от обучението на 400 или 40 000, без значение, войници?

Просто печелене на време?

И твърдиш, че се гордееш от това, какво представляваш...

преди 1 минута, Burjan написа:
САЩ и Британия обмислят доставки на ✈️F-16 за 🇺🇦Украйна..
Нашите кога..?🙄🤭

Като се еманципираме от Русия.

И за Украйна нямаше, много бързо забравяте ватенките.

Само с джавелини посрещнаха несокрушимая и легендарная и со пшел наху

преди 1 минута, andiay написа:

И твърдиш, че се гордееш от това, какво представляваш...

Ми не е мишка кат тебе...

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Викаш за Русия

Тцъ, Иванушка...

Това ти го казва кукувичката в главата...

Никога не викам...

Не съм футболен запалянко...

преди 22 минути, Burjan написа:

Този въпрос за заминаването може да се зададе и на теб. Кога хващаш пътя за усрайна?

Защо ти е шизофренично и не вдяваш написаното, като всяко друго мекере, което не мърда от Европа и Америка но обича Расия виртуално.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Ми не е мишка кат тебе...

Казах ти бре, не гледай огледалото докат пишеш...

Реално погледнато, най-лесно доказуемата мишка си ти...

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Тоя със кой поред профил е

преди 1 минута, andiay написа:

Реално погледнато, най-лесно доказуемата мишка си ти...

Доказването е понятие от логиката.

Няма как да имаш връзка с логиката, докато не разбереш за кого викаш.

Даже когато викаше срещу короната ни беше срам, че си на наша страна, щото враговете те правеха смешен.

Там викаш срещу короната, тука викаш за Кунчев.

Същия малоумник и лъжец кат Тошката си.

преди 4 минути, Coco1 написа:

Тоя със кой поред профил е

Амнайсти.

Единия го срам да каже за кого вика, другия кат вика за Русия го досрамява и си сменя името.

преди 1 час, miro20 написа:

И кое е безумието на  украинците ? 

Гражданската война на хохлите с москалите, която унищожава и прави невъзможна досегашната Украйна.  Англоезичните често малко по-бавно загряват за много истини.  Руснаците могат да са тъпи и упорити и ще ги изчакат.

преди 35 минути, Burjan написа:

FireShotCapture013--3539--Kaldata_com-_-www.kaldata_com.png.7bb4df1a82431d7728988a517d2c06fe.pngТука има ли свобода на словото или демократическите ви " ценности" са копи пейст на Ким Ир Чен философията. Защо не ми се одобряват постовете? 🙃

Честито повишение. Ама и понижение може да е, като се замисля, не знам къде си бил преди. 

току-що, Реджеп Иведик написа:

Доказването е понятие от логиката.

Няма как да имаш връзка с логиката, докато не разбереш за кого викаш.

Даже когато викаше срещу короната ни беше срам, че си на наша страна, щото враговете те правеха смешен.

Там викаш срещу короната, тука викаш за Кунчев.

Същия малоумник и лъжец кат Тошката си.

Точно ти да говориш за логика, тцъ, тцъ,...

Тцъ, Иванушка, и там и тук не съм викал за никой, а съм изказвал личното си и аргументирано мнение...

С "короната" се случи в крайна сметка оонова, което написах още в първия си пост в онази тема...

Дали и тук ще стане така, предстои да разберем евентуално някога...

Аз лесно мога да докажа, че си и малоумник и откровен лъжец, и клеветник...

Ти нимой докажеш думите си...

Иванушка...

преди 5 минути, Burjan написа:

Какъв е начинът на мислене на антируските расисти в България и Източна Европа? Ето защо те са опасни за България!

Състоянието на антируския расизъм в България достига критична точка. Той често се маскира като пробългарски национализъм или някакъв вид либерална демокрация, но в действителност се корени в дълбока самоомраза, расизъм, неонацизъм, антибългарски и антиславянски настроения. Бих искал да започна статията с този цитат от известен полски политик, който се е сблъсквал със същите проблеми и е стигнал до същото заключение.

Ето какво е казал той по този въпрос:

„Те мразят Русия повече, отколкото обичат Полша. Подобен патриотизъм, който мисли основно за отмъщението срещу врага, а не за благоденствието на народа е особено опасен, понеже е пряк път към национално самоубийство. Политиката, водена от него престава да бъде полска политика – тя търси само благоволението на враговете на врага си, за да го използва засметка на собствената си страна, за да може да се сдобие с инструмент против Русия.“image-10.png.7a058ba5a7056a180102ea88fe028c20.png

Той е един от основателите на съвременната полска държава и вероятно най-великият ум в полската политика. Той е Роман Дмовски, който, макар да се противопоставя на Русия и да се бори за полската независимост, разбира, че никога не може да се довери на Запада. Разбирал е, че Русия е хиляди пъти по-добра от всяка западна алтернатива  и се е страхувал, че антируските настроения на мразещите себе си полски славяни могат да унищожат Полша и да я превърнат в германска колония.

Понастоящем един от най-популярните монументи в България ни показва ясно такива подобни настроения. Това е паметникът на съветската армия, като нека изтъкна факта, че този паметник е български. Той символизира свободата на българите от предателското окупационно правителство и годините на тирания по времето на германо-еврейската династия на Александър, Фердинанд и Борис, която беше наложена на България чрез заплахи. 

image-11.png.6560cdcf4c1f62848b45720b16d99684.png

Паметникът представлява българско семейство – майка, дете и баща от работническата класа, заедно със съветски войник от областта, известна днес като Украйна. Да уточня, че паметникът е проектиран и изграден от българи.

Самият паметник представлява висока 37 м пресечена пирамида, върху която се извисява 8-метрова фигурна скулптурна композиция – съветски воин, български работник и майка с дете, изработена от Васка Емануилова и Мара Георгиева

Така че всички аргументи, че това е руски или чуждестранен паметник, се разпадат още тук. Но това не пречи на тези хора да се опитват да унищожат всичко, което може да има дори минимална връзка с Русия. Първо, паметникът символизира Трети украински фронт… съставен от хора от област Украйна, но те игнорират и отхвърлят този факт и продължават да обвиняват Русия.

Второ, те твърдят, че са антисоциалисти, но в действителност това е лъжа. Ако социализмът беше наложен от Запада, а любимите им псевдодемокрация и капитализъм бяха наложени от Русия, те щяха да са социалисти, защото си мислят, че се противопоставят на Русия. 

Като погледнете символите на техните протести, можете ясно да видите, че те са просто антируски расисти и нищо друго. Те не се противопоставят на идея или идеология, а на собствения си народ, на братята от различни нации и дори на собствените си гени, като в някои примери дори нападат родителите си. 

Тези хора излизат на протести, оправдават се, че чужди знамена не трябва да се показват, но това е само претекст да се мрази Русия/България. Тъй като те разрешават на своите събития да се показват западни чужди знамена, например на ЕС и на страни като Германия.

Много от протестиращите по време на Деня на победата на 9 май са участници в Луковмарш. Генерал Христо Луков е етнически руснак/славянин, роден във Варна – факт, който те пренебрегват и отричат. Той е бил убит от Борис Трети и Георги Димитров, още един факт, който те пренебрегват, и дефилират с фланелки на Борис Трети по време на шествие за смъртта на генерал Луков, което е срамна пародия…

Screenshot2023-05-27at15-06-00!-....png.bb6fa192257a635911afa725e282c488.png

А сега нека да разгледаме един пример за този тип хора. Един от най-откровените хора по тази тема е Георги Драганов, човек, който наближава 40 години. Той възхвалява западния капитализъм и неговата псевдодемокрация и мрази Русия и особено социалистическите години на България. През по-голямата част от живота си е работил за трохи в кол-център и нарича себе си интелектуалец. 

Има нула деца, а говори за демографската криза в България, като самият той е прекалено зает да мрази Русия, вместо да прави деца. Този тип хора биха унищожили България, ако това им даде възможност да навредят на Русия по някакъв начин. Любовният му живот не съществува, тъй като приятелката му рядко му позволява да я пипа, а той използва нейния профил в групите си във фейсбук, за да се самохвали.

На запад съществува тенденция, наречена “майка или баща на куче/котка”, която е жалка тенденция на предимно самотни хора, които отказват да имат деца и вместо това се наричат родители на животни. Георги Драганов също е член на тази тенденция, съпругата му е купила странно изглеждащо куче и го е оставила на Георги да се грижи за него, докато тя прави каквото си иска. 

Това е средностатистическият антируски расист, един тъжен начин на живот за живеене. Цялото му съществуване през последните години е минало онлайн в разпространяване на този тип омраза и дезинформация в групите му “война и мир” и “дискусионна група за война и мир”.

https://t.me/bnm_bg

Платен-троле бачкаш ли 

В гладкия ти мозък само заучени фрази

А бравас, ти викаш за Русия, кат онуй де си преряза вените, на гладък мозък обиждаш...

В гладкия ти мозък само заучени фрази за тролове, баби яги, елфи и леприкони ли има? Ако се затрудняваш поискай помощ от супервайзъра си . Не срамно ;)

Защо си гладък платен-троле като всеки друг от интерната

преди 2 часа, attj написа:

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев описа  ситуацията, в която се намира Украйна: "вместо да се присъедини към клуба на западните държави, тя може да сподели съдбата на Ирак, Либия и Сирия", пише ТАСС.   САЩ  след известно време обичайно губят интерес.  Никой не вярва вечно да помпят с милиарди долари безумията на бандеровците.

И кой ще осъществи този план?

Руснаците са неспособни една област да превземат. Нямат нито силата нито влиянието да раздробят Украйна илинда предизвикат гражданска война. В момента цяла Украйна е силно консолидирана. 

Същото обаче не може са се каже за мордор. Как да обясниш на бурятите че трябва да умират за пияниците донски казаци.

преди 37 минути, Реджеп Иведик написа:

Той си се казва Бахмут, щото още не сте го зели.

Няма и да го земете.

Свърши ви вече земането. Не можахте да земете Бахмут.

Ся вече украинците земат. Оттук до края на войната.

Даже украинците си признаха, че вече не е в техни ръце. Ти още спиш някъде. Иначе освен мотики да земат да настъпват, друго няма да стане. Тоест обичайното като до момента.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.