Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

... каза шизофренично образа с N броя акаунти... :lol6:

Още простотия можеш ли да излееш в един пост ?!!!

Колкото теб НЕ.

Ти си ненадминат в това отношение.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, maxthon написа:

Може да го пише заради личен опит.

Естествено, че е от личен опит. Коя свястна жена би се хванала с подобен дебил. Не го ли виждаш как реве за жени във всяка тема...

Остава му единствено да си плаща, ако иска да усети нещо различно от собствените си лапички...

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Естествено, че е от личен опит. Коя свястна жена би се хванала с подобен дебил. Не го ли виждаш как реве за жени във всяка тема...

Остава му единствено да си плаща, ако иска да усети нещо различно от собствените си лапички...

И ти ли ми завиждаш? :giggle1:

Ще те разочаровам, безплатно ми дават! :D

преди 42 минути, Недко написа:

Русия и Украйна имат една и съща цел – да привлекат африканските държави на своя страна

бОли ги фара за Африканските държави.

преди 1 час, miro20 написа:

Май забравихте чий патент е :

Той казва че ще застане зад тях и че ще ги защитава. Ти някакъв друг превод ли имаш?

От друга страна пък знаеш какво казаха краварските подлоги от Амнести Интернешънъл, нали:

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/

Цитат

Украинските сили изложиха на опасност цивилни, като създадоха бази и оперираха с оръжейни системи в населени жилищни райони, включително в училища и болници, докато отблъскваха руската инвазия, започнала през февруари, заяви днес Amnesty International.

преди 1 час, miro20 написа:

Защо рашистите толкова искате Украйна да няма ПВО ? За да можете безпрепятствено да бомбардирате изцяло жилищни райони, болници, детски градини, да бягат и пищят жени и деца по улиците при всяка сирена за рашистка атака ???

Шефовете ти от Тролската централа отдавна лансират опорката че на Русия в скоро време ще им свършат ракетите, щото не им достигат чиповете от перални. Ха сега кажи защо руснаците биха използвали и без това дефицитните си ракети за обстрел на цивилни, вместо за борба с великата украинска армия? Някакво противоречие в опорките ли надушвам тук?

преди 2 часа, maxthon написа:

Средствата за защита на населението седят затворени. Включително и в Киев стана скандал за това. Но се оказа, че не било в правомощията на кмета да ги поддържа и подготви за използване, а се опитаха да го изкарат него виновен.  С Пейтриът защитаваха най-вече летище Жулиани и го защитиха много добре. Двата хирургически точни удара го показват.

Е липсата на видео материали е достатъчно ясно и категорично доказателство, че не може. По същия начин няма да намериш и такова за свалена ракета. Но това не ти пречи да изплющиш как някои дронове (спомена и конкретен модел после) и ракети могат да бъдат свалени с автоматично оръжие. Сега ако успееш и да ме научиш как да ти дам нещо, което не съществува, златен ще си....

Гледам пак си се развихрил ама не казваш нищо за моите снимки а аз чакам експертно мнение. Хайде де обърни ми малко внимание че за всичко друго знаеш ама тука нещо куцаш...Намери ли каква е разликата между 2-те Точки? и на каква разстояние пада от взрива двигателя? Малко се затрудняваш гледам а е лесно.. Не мога да търпя да не ме подминаваш така. Само обяд а вече си ми сърдит.. Чудя се вечерта как ли ще си ?

Объркан съм . Нали поляците щяха да анексират Украйна - що се снимат в Русия (Шебекино), да не обикалят от там за по-направо?

Да не би това село да е минало през референдум за пръсъединяване, а да не са ни информирали?

ПТП :

Малко дронски удари (+21):

P.S Благодаря на РЕБ-а беше off, че да имаме тия кадри.

На 4 крака към Берлин (+21):

преди 15 часа, maxthon написа:

А после кой бил продажник и безродник.... Кажи слава на България един път де. Не е трудно.

Той говори за такива около тази дата. Или няколко дена преди това. И говори за обстрелвания на двете области. Какви руски атаки е имало няколко дена преди датата, че и в пъти повече?

Слава на България. Съд за хуйло и всичките му поддръжници. Позор за продажната БГ вата. Доволен ли си? Вата

FxxQg5dWcAAewnI?format=jpg&name=large

Е не сега пак ли ще се питаме взехте ли Бахмут:

FxxV5I2WYAIUoDv?format=jpg&name=medium

Я се вземете  в ръце де.

То всичко си върви по        план. https://www.actualno.com/europe/vissh-syratnik-na-putin-ne-postignahme-nito-edna-cel-v-ukrajna-video-news_1984015.html нали мишленца?                              И да, американците се бъркаха в украинските работи, Сникерси ватнишки 

преди 16 часа, Митко Вълчев написа:

Слава на Украйна. Слава на САЩ.

Звучи полуидиотско.  И за какво им са на тези в Киев, Донбас и Крим, като 5,5 милиона украински руснаци сега  са емигранти в Русия?     Това западната пропаганда нарочно го пропуска.   В резултат няма как нещо друго  реално да се случи и  Бандеристан следва да свиква без тези райони.  Могат да кандидатстват да бъдат  нов допълнителен щат на САЩ, нали очакват и просят за вечна издръжка от там.

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Важното е да му капят жълтите стотинчици от Централата.

Никой не дава пари на такива като Кокич, Миро, Митко, Реджеп и т. н.      То и за трол са необходими качества.    

преди 14 часа, kosyo написа:
преди 14 часа, maxthon написа:

Какво ме интересува дали ти си го дал? Няколко пъти ти казах, че има видео и накрая ти го показах. Ракетата или ракетите са свалена/и. Какво повече може да се чопли по въпроса? Знам, че имаш странични въпроси както винаги. Нямат отношение при наличие на материал показващ свалене.

А пък мен какво ме интересува че пак се оплете като пиле в кълчища - беше предупреден . Че сега това дето аз го пуснах и това в Крематорск защо изглеждат еднаквно? И защо само една от тях е свалена а другата не е уцелена. Къде пада двигателния отсек ?

@kosyo не виждаш ли, че @maxthon е с изваден мозък от толкова руска пропаганда. Пише глупост след глупост. Но след като му плащат на брой написан символ ще пише до откат и ще пие редбул за ободряване, че иначе ще бъде отритнат от господарите в Кремъл и руското посолство в България.

преди 15 часа, Coco1 написа:

Защо си платен руски пропагандист-ватенка

Лена с парапета говореше за 4000 лв на месец- ти виждал ли си толкова стотинки накуп?   

преди 14 минути, attj написа:

Никой не дава пари на такива като Кокич, Миро, Митко, Реджеп и т. н.      То и за трол са необходими качества.    

За Реджепчо съм съгласен че не платен трол. На него от вътре си му идва да плещи глупости, но не го прави за пари. Цоцко1 и Лоботимир20 са доказани тролопитеци и с това се изхранват, а Митето до скоро беше трол-новобранка и не получаваше пари, щото беше на изпитателен срок. Сега не знам как седят нещата при него и дали вече са го наели, или все още се натяга с надеждата и той да бръкне в кацата със жълтите стотинчици  :)

преди 1 минута, attj написа:

Лена с парапета говореше за 4000 лв на месец- ти виждал ли си толкова стотинки накуп?   

Плетеш ли чорапи, Атидже или и това не възприемаш

преди 1 минута, ivottoshev написа:

За Реджепчо съм съгласен че не платен трол. На него то вътре си му идва да плещи глупости. Цоцко1 и Лоботимир20 са доказани тролопитеци и с това се изхранват, а Митето до скоро беше трол-новобранка и не получаваше пари, щото беше на изпитателен срок. Сега не знам как седят нещата при него и дали вече са го наели, или все още се натяга с надеждата и той да бръкне в кацата със жълти стотинчици  :)

Защо не могат да те научат да плетеш чорапи

преди 1 минута, Coco1 написа:

Плетеш ли чорапи, Атидже или и това не възприемаш

Вярно ли пишеш глупости за 2000 Евро на месец?   Лена Бориславова така казва.   Чорапите на туркинчето защо са ти интересни?

току-що, attj написа:

Вярно ли пишеш глупости за 2000 Евро на месец?   Лена Бориславова така казва.   Чорапите на туркинчето защо са ти интересни?

Не възприемаш и си останала обикновена ватнишка-платена-стотинкова-тролка

преди 9 минути, БаалБек написа:

че иначе ще бъде отритнат от господарите в Кремъл и руското посолство в България.

Има сформиран екип от руските посолства в цял свят по заповед на Путин които разчистват руски-тролове-мекерета. 

преди 25 минути, attj написа:

Звучи полуидиотско.  И за какво им са на тези в Киев, Донбас и Крим, като 5,5 милиона украински руснаци сега  са емигранти в Русия?     Това западната пропаганда нарочно го пропуска.   В резултат няма как нещо друго  реално да се случи и  Бандеристан следва да свиква без тези райони.  Могат да кандидатстват да бъдат  нов допълнителен щат на САЩ, нали очакват и просят за вечна издръжка от там.

Полу, не изцяло, като всички твои постове .

преди 4 минути, Coco1 написа:

Има сформиран екип от руските посолства в цял свят по заповед на Путин които разчистват руски-тролове-мекерета. 

Един по един ще отпадат. 

Ех къде е сега баба Велка да пита кога ще измират онези ваксинираните...

И ето как добре са описани @andiay @maxthon @Moriati и цялата останала ВАТА с чугунени мозъци.

KTakov.png

Нам не стыдно

Цитат

Почти весь месяц занимался любимым делом – общался с простыми россиянами, не только в Москве, но и в регионах. Как социолог, посредством фокус-групп. Собирается случайным образом десять человек, сидим, среди них я с диктофоном, рассуждаем просто «за жисть». Самый лучший формат, народу тоже нравится.

Интересовался я, естественно, мнением людей о происходящем, реакции самые разные, целый спектр эмоций. В большинстве – люди кризис чувствуют, особенно на цены жалуются… Хотя и бодрятся, говорят, что «жить можно». Некоторые даже вообще спорят, мол, нет, это не кризис, а так, «определенные кризисные явления». Правда, подумав, обычно говорили, что дальше будет хуже, нынче, мол, только цветочки. Всё описывать не буду, скажу главное и жуткое.

Среди эмоций (а я за ними тщательно слежу, «фокусы» это ведь не столько про информацию, сколько про чувства, какие события больше будоражат) – так вот, эмоции люди высказывали самые разные: там и отчаяние, и апатия, и депрессия, и злость, и патриотический подъем, и самодовольство, и бахвальство… кто-то все еще «верит в победу», кто-то уже сомневается, большинство не в состоянии сформулировать, в чем же «победа» должна заключаться… Но одной эмоции – а я провел более десятка фокус-групп как в Москве, так и в отдалении – не было практически вовсе, ни у кого.

Речь о стыде. Или «нас предали», или «мы еще победим», или даже «не надо было вообще начинать» – но стыда не было. И это, по-моему, очень дурной симптом, показывающий, что общество пока даже не начало выздоравливать. И вполне может так случиться, что они даже и проиграют, и упадут в грязь лицом – но все равно так ничего и не поймут.

Печально. Я это не к тому, чтобы покичиться собственной «моральной правотой» – я на нее не претендую, безусловно, я такая же сволочь, как и все мои дорогие соотечественники. Претензия у меня чисто прагматическая: если все еще не стыдно – значит, пока что мы далеки от единственной дающей шанс на возрождение эмоции – от ужаса в отношении самих себя. Пока все так и будут себя оправдывать (пусть даже собственной слабостью, «а что я могу?») – воз с места не сдвинется.

То что в России никому никого никогда не жалко – это понятно, это мы всегда и без Шнура знали. Но полное отсутствие стыда, а вместо него – опять эта невероятная по своей пошлости жалость к себе, к нам несчастненьким, «которых все обижают» – это все-таки открытие. Слушаешь, как упоенно люди жалеют «русский народ» – и только охреневаешь. Облажались ведь по полной, предали всех, руки по локоть в крови, ничего не могут, ничего не умеют – но нет, стыда ни капли.

Ничто не берет. Действительно, в этом, по всей видимости, и заключается главная трагедия русского народа.

Цитат

Почти цял месец правех това, което обичам – разговарях с обикновени руснаци не само в Москва, но и в различни региони. Като социолог, чрез фокус групи. Събират се десет човека на случаен принцип, сядаме, сред тях съм и аз с диктофон, просто си говорим за живота. Най-добрият формат, хората също го харесват.
Естествено, интересувах се от мнението на хората за случващото се, реакциите им бяха много различни, в целия спектър от емоции. В по-голямата си част хората усещат кризата, оплакват се особено от цените... Макар че, придавайки си бодрост, казват, че „може да се живее“. Някои даже спорят, че това едва ли не изобщо не е криза, а "определени кризисни явления". Наистина след като размисляха, обикновено казваха, че ще става по-лошо... Няма да описвам всичко - ще кажа най-главното и ужасното.
Сред емоциите (а аз внимателно ги следя, "фокус-групите" не са само за информация, а и за чувствата и какви събития вълнуват повече) - и така, хората изразиха най-различни емоции: има и отчаяние, и апатия, и депресия, и гняв, и патриотичен подем, и самодоволство, и самохвалство ... един все още "вярва в победата", друг вече се съмнява, мнозинството не е в състояние да формулира в какво трябва да се изразява "победата" ...
Но една емоция - а аз проведох повече от дузина фокус групи както в Москва, така и в различни региони - на практика не съществуваше у никого.
Става дума за срам.
Или „бяхме предадени“, или „все пак ще спечелим“, или дори „не трябваше изобщо да започваме“ - но нямаше срам. И това според мен е много лош симптом, показващ, че обществото още не е започнало да се възстановява. И е напълно възможно да загубят и даже паднали по лице в калта, така и нищо да не разберат.
Тъжно. Не пиша това, за да парадирам със собствената си "морална коректност" - не се правя на такъв, разбира се, аз съм същата гад като всички мои скъпи сънародници.
Претенцията ми е чисто прагматична: ако все още не се срамувате, значи засега сме далеч от единствената емоция, която дава шанс за възраждане - от ужаса по отношение на самите себе си. Докато всеки се оправдава така (макар и със собствената си слабост „какво мога да направя аз?“), каруцата няма да помръдне от място.
Фактът, че в Русия никой за нищо никога не съжалява - това е ясно и винаги сме го знаели. Но пълното отсъствие на срам, а вместо него – пак това невероятно по своята пошлост съжаление към себе си, към нас нещастните, „които всички обиждат“ – това все пак е откритие. Слушаш как в някакво упоение хората съжаляват за "руския народ", и направо полудяваш. В крайна сметка те се прецакаха напълно, предадоха всички, ръцете им са в кръв, не могат да направят нищо, нищо не умеят - но не, няма и капка срам.
Всъщност, в това очевидно е основната трагедия на руския народ.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.