Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Протест пред руското посолство в София: Геноцид!

Протестиращи: Това е геноцид не само срещу украинския народ, срещу всички нас

896-504-f.jpg

Украинци и БЪЛГАРИ излязоха на протест пред посолството на Руската федерация в София, предаде БГНЕС.

Гражданите протестираха срещу "руския геноцид", а конкретният повод е трагедията с наводнението, последвало разрушаването на язовир "Каховка".

Протестиращите се възмутени от взривяването язовирната сетна и унищожаването на мирното население на Украйна.

Те смятат, че замърсяването на Черно море е въпрос на дни.

„Това е геноцид не само срещу украинския народ, срещу всички нас! Техногенна и екологична катастрофа засяга всеки от нас, не само украинците!“, заявяват от организаторите на протеста от „Мати Украйна“.

655-402-f.jpg

ukraine-243432.jpg?w=508

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

Казваш,само с боядисване става номера а ?

Винаги може да стане след като използваш еднаква техника. Миналата година в Мариупол от единия завод до другия малко украинци се бяха придвижили точно по този начин - с боядисан танк.

току-що, maxthon написа:

Винаги може да стане след като използваш еднаква техника. Миналата година в Мариупол от единия завод до другия малко украинци се бяха придвижили точно по този начин - с боядисан танк.

Ахааа.. значи няма унищожена рашистка техника на парада в Киев, те са си боядисали собствената унищожена техника, а  рашистите без загуби са превзели Киев и празнувате превземането му ...

дооообре :) 

пп

Винаги се кефя когато почнеш упорито и безмозъчно да отричаш , заплитайки се в собствените си абсурди

Значи съм уцелил нишката и те е жегнала истината :) 

току-що, miro20 написа:

Ахааа.. значи няма унищожена рашистка техника на парада в Киев, те са си боядисали собствената унищожена техника, а  рашистите без загуби са превзели Киев и празнувате превземането му ...

дооообре :) 

Четеш и разбираш както ти изнася. Никъде не съм казал, че всичката техника е "пребоядисана".

преди 1 минута, maxthon написа:

Четеш и разбираш както ти изнася. Никъде не съм казал, че всичката техника е "пребоядисана".

А колко ? Половината ? 2/3-ти ?

Имаш информация от "боя първа ръка" ?  :giggle1:

Всъщност, имаш известно право,украинците наистина са рисували по рашистката техника... имаше огромно количество надписи "путин хуйло "  и подобни :) 

:giggle1:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

orig.jpg?_=1686329479

Група протестиращи се събра тази вечер пред посолството на Руската федерация в София, обявявайки се в подкрепа за мирното население на Украйна.

"Протестираме срещу действията на Руската федерация в Украйна, която беше нападната", каза за БТА един гражданите.

orig.jpg?_=1686329542

Според изразяващите недоволството си, които са се организирали в социалните мрежи, Русия стои зад взривяването на Каховската ВЕЦ, а това е довело до екологична катастрофа и огромна заплаха за мирното население на Украйна.

"Замърсяване на Черно море е въпрос на дни. Мини, снаряди и трупове - това е геноцид. Това е геноцид не само срещу украинския народ, а срещу всички нас", заявиха протестиращи.

orig.jpg?_=1686329552

Събралите се направиха пърформънс като подредиха играчки и ги заляха с вода, за да покажат каква е съдбата на мирното украинско население след разрушаването на стената на язовира, съобщи БНТ.

orig.jpg?_=1686329326

Протестът протича мирно, около сградата на посолството има засилено полицейско присъствие.

orig.jpg?_=1686329411

Демонстрацията е инициирана от Сдружението на украинските организации в България "Мати Украйна".

ukraine-243432.jpg?w=508

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Протестът протича мирно, около сградата на посолството има засилено полицейско присъствие.

Да, по стара традиция, рашистката посланничка трябва да се охранява......

Демонстрацията е инициирана от Сдружението на украинските организации в България "Мати Украйна".

Протестът е срещу действията на Руската федерация и последствията от взривяването по думите им на язовир "Нова Каховка".

Събралите се направиха пърформънс като подредиха играчки и ги заляха с вода, за да покажат каква е съдбата на мирното украинско население след разрушаването на стената на язовира.

a001b4d081ab840c6e26991edff5ffa9.png

"И аз съм тук днес, защото много вече боли. Тези хора на левия бряг в Херсонската област са под окупация, те нямат шанс да се спасят", казва Валерия Стоянова.

"Това е като една пеперудка, която със своето крило направи движение, това е катастрофа за цял свят. Не виждам причина защо мълчат световните организации, затова аз съм тук и моите приятели сме тук - да не мълчат всички", казва Валентина.

745-425-a.jpg

преди 6 минути, miro20 написа:

Клоуни ...

остави украйна

кажи за бойко  и имунитета

как се обединиха пп герп  дпс 

защо психо десните ги няма по площада да скачат и да пипат кой предложи пеевски 

Българи в Одеса: През цялата нощ беше страшно, имаше експлозии и сирени

Трима загинаха при нападение на руски дрон срещу града

Трима души са загинали при нападение на руски дрон срещу Одеса в ранните часове на деня. Отломки са паднали върху жилищен блок и са предизвикали пожар. Българи в черноморския град споделиха пред БТА, че изминалата нощ е била страшна.

„Към полунощ се включиха сирените и започнаха взривовете, които спряха към 6 часа сутринта. Блокът, върху който паднаха отломките, се намира на около 500 метра от нашия. Беше много страшно. Загинаха трима души и около 30 са ранени, сред тях са деца и бременна жена”, сподели Наталия Савова.

„Всички служби – пожарни и бърза помощ, работиха много оперативно. През цялата нощ летяха дронове и сирените не млъкваха. Хората в този район не мигнаха”, допълни Наталия.

Друго българско семейство също разказа за случилото се през нощта. „Усетихме много силно взривната вълна. В двора, редом до блока, където паднаха отломките, има образуван кратер. През цялата нощ небето беше червено от взривове”, посочи Марина Маленкова.

току-що, Митко Вълчев написа:

ватнишки трол, а какво целят стотиците ти постове в темата? Точно отричането на очевидното те прави особено противен трол. 

Целят да бъде чута и една безпристрастна гледна точка, която аргументирано се противопоставя на войнстващата мейнстрийм пропаганда...

Аргументираното мнение, подкрепено с лесно проверими факти, не е тролско поведение, Шуши...

Тролско е да се "аргументираш" с "Твърдя, че виновна е Русия и най-в ече Путин, защото те за мен са лошите" и да обиждаш всеки, който не споделя това твое твърдение...

Точно това доказва, че си невеж трол и посредствено подобие на човек...

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

разбира се, това обяснява всичко и оправдава агресора нарушил международните закони, скоро писал ли съм, че си гнусен трол. В противен случай, ако не си, минаваш границите на психическата нормалност. А може би е смес от двете? 

Това обяснява причините бе невежий...

Нищо не оправдава и никой не обвинява...

От мкоя гледна точка, няма оправдана агресия...

Международното право е като всяко право, въпрос на тълкувания...

Обикновено и за него важи принципа, че "който плаща той поръчва музиката"....

Затова едни агресори биват обявявани за завоеватели, а други за "освободители"....

Нищо, че и в двата случая има нарушаване на международното право...

Ти не си луд, лудостта може да бъде контролирана и подтисната, глупоста по рождение обаче не може...

преди 17 минути, Митко Вълчев написа:

За статистиката, наистина по два показателя Русия се е подобрила, а САЩ влошила в последните по малко от пет години, откакто има статистика и все така САЩ е нормалният избор на огромна част от света.

Сравняването на статистически данни за отминали периоди се прави за наблюдение, какви са тенденциите...

По всички тези твои критерии за последните 20 години статистиката показва ясно очертана и без колебания тенденция към подобряване на показателите на Русия, дори и икономическите, дори и СПЖ...

Единственото отклонение е статистиката за СПИН...

При всички други подобрението е значително за един 20-ет годишен период....

Някъде е по-голямо и там Русия вече изпреварва САЩ, които редуват периоди на възход и спад...

Другаде е с по-слаби темпове, но по последните налични данни е съизмерима със САЩ...

И какво от това?

Казах вече, че ако трябва да избирам само между тях, то САЩ биха били моят избор, без значение, какво показва статистиката...

По-точно казано, определени щати биха били моят избор...

А за кой друг и по какви критерии ще си прави избора, въобще не е моя работа...

На теб специално не бих ти препоръчал САЩ, особено пък по-либералните щати...

Но това не ме касае...

преди 34 минути, Митко Вълчев написа:

всъщност подкрепям САЩ срещу Русия в конкретния казус, но и почти всеки друг път.  Колко върли противници са му, опитали са се да го убият или? 

Всъщност самият ти не знаеш, какво подкрепяш...

Нормалната съдба на невежия...

Днешният политически елит в САЩ, няма нищо общо с Рейгън и неговата политическа доктрина...

Рейгън бе убеден антикомунист и "войната" му бе изцяло идеологическа...

След краха на комунизма, той прокламираше връщане към икономическия просперитет на САЩ, чрез намаляване на военните разходи и вмешателство в далечните краища на света...

Тези днес са от кръга на Уолфовиц, чийто лайтмотив е, че САЩ трябва да пресичат в зародиш всеки, който би дръзнал да оспори положението им на световен хегемон...

Като методите са два - "морков и тояга"...

Моркова е за тези, които доброволно се съгласят с това, а тоягата е за несъгласните...

И няма значение дали са републиканци или демократи...

Самият Уолфовиц е бил републиканец, а съдружник в създадения от него тинк танк е бил съпруга на демократския ястреб Виктория Нюлънд...

Това са хора без идеология, а с чисто империалистическо виждане относно външната политика на САЩ....

Което косвено отговаря и на въпроса за международното право...

Политиката не е футболен мач, за да подкрепяш някой по симпатия...

преди 55 минути, Митко Вълчев написа:

двата отбора са реалността в темата, това че част от от отбор Ватенка се срамува да признае на чия страна е, не променя фактите мишле. 

Двата отбора с в празните глави, невежий...

Без значение с кой "отбор" се отъждествяват тези празни глави....

Иначе да, реалността в темата е такава - все пак преобладават празните глави....

И пак - Политиката не е футболен мач, за да има агитки, копипусикетмауси....

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

ова има ли го вкарано някъде в международното законодателство или е твърдение на руски трол или психически болен човек?   

Самото международно законодателство доказва, че правото е на по-силния, невежий...

Иначе нямаше да мери с двоен аршин...

Но... невежия и глупав човек няма как да го осмисли...

Затова минава на обиди, които са му основния "аргумент"...

Имаш ли представа колко пъти в последните 50 години, международното право е било погазвано и колко от нарушилите го са били "осъдени"?

Но руснаците могат, реализъм какво да се прави. И да обясниш с оглед на очертаващото се военно поражение на руснаците, защо няма да плащат репарации? Запада май не е реалист, говори за някакви принципи. Ясно ми е,  че това с принципите, са лъжи за наивници. Ти си бил там и си видял как са нещата.

Руснаците не могат Шуши, може евентуално политическият им елит...

"Очертаващото се руско поражение" го слушам вече от година...

Проблемът е, че изобщо не се е очертало, въпреки баснословните суми налети в Украйна и безпрецедентните санкции срещу Русия...

И няма да се случи, затова и няма да има репарации...

И да "принципите" са за наивни невежи....

И да, бил съм там и съм видял, макар и само  от "умивалника в кухнята" (метафора) как стоят нещата...

И съм изучавал как стоят нещата...

Още преди година казах, че това е война на изтощение....

Западните политици и да не са били реалисти, вече са станали....

Целта им не е Украйна да победи, много добре знаят, че това е невъзможно, а да не позволят Русия да победи, защото тогава става страшно за тях, не защото Русия би тръгнала срещу тях, а защото Клио сяда в скута на победителя (метафорична алюзия)...

В тази война е невъзможно да има победител, а предстои да разберем кой и какво ще загуби...

Засега единственият извлякъл позитиви от нея е Китай...

Колкото по-дълго продължи тя, толкова по-силен става Китай...

преди 9 минути, Звяра!!! написа:

Събралите се направиха пърформънс като подредиха играчки и ги заляха с вода, за да покажат каква е съдбата на мирното украинско население след разрушаването на стената на язовира.

тия мачове сме ги гледали 

едно време като наще питаха  кой предложи пеевски

и психодените лягаха по пешеходните пътеки

а сега нещо ги няма 

току-що, Banesc написа:

кажи за бойко  и имунитета

Не знам за какво питаш, ама ако мислиш, че има жива сила, която да съди Главния...много си се объркал! Ако трябва, и кубетата на Невски ще дадат ФИРА

Много си назад с ...всичко

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Трима загинаха при нападение на руски дрон срещу града

руснаци загинаха нали

руснаците нападатсвоите 

току-що, teo-glavata написа:

Не знам за какво питаш, ама ако мислиш, че има жива сила, която да съди Главния...много си се объркал! Ако трябва, и кубетата на Невски ще дадат ФИРА

Много си назад с ...всичко

питам каквото питам който разбрал разбрал

страх ме е  кой ще дойде на власт

може да ме питат в някое мазе ти защо задаваше такива въпроси 

автоцензура го приемете 

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Е, нали това е идеята!

а на някой прави ли му впечатление че украинката изсипва вода дето струва 2 лв и това е от  българските помощи за украинските туристи 

преди 1 минута, Banesc написа:

страх ме е  кой ще дойде на власт

може да ме питат в някое мазе ти защо задаваше такива въпроси

Тук си много прав! Само бъркаш за мазето - ние не питаме - действаме! Няма мазета - има СЪД. Е сега има една пречка, ама ще я махнем

Путин: Да, нямаме достатъчно модерни оръжия

Украинската контраофанзива е в пълен ход

Президентът на Русия Владимир Путин призна, че страната не разполага с достатъчно модерни оръжия.

„Да, нямаме достатъчно модерни оръжия, но нашата промишленост, нашият военно-промишлен сектор се развива бързо и съм сигурен, че всички цели, които са поставени пред нашата военна промишленост, ще бъдат постигнати. Има интензивен ръст в производството на модерни оръжия. През последните няколко дни станахме свидетели на значителни загуби на войски за украинския режим”, посочи държавният глава.

Украинската контраофанзива е в пълен ход. Такава е оценката на военни експерти от Великобритания и Съединените щати. Поне на три места по дългия стотици километри фронт се разгоряха боеве. По-значителните сблъсъци са северно и южно от Бахмут, както и в Запорожка област. Смята се, че пробив в руската отбрана в Запорожието е основната цел на операцията. :giggle1:

току-що, Banesc написа:

а на някой прави ли му впечатление че украинката изсипва вода дето струва 2 лв и това е от  българските помощи за украинските туристи 

Баце, не ми пука - те си плащат овър - няма ядове. Една раскина/украинка носи пари

Да бе, извинявай. Това променя коренно нещата. Нападайки по тази формулировка, не са агресор а защитаващ се. Нормално мислене за руски трол или психически увреден човек.

Нищо не променя, бре невежий...

Просто обяснява, а не оправдава....

Русия е агресор безпрекословно, но за агресията й си има причина...

Което не оправдава агресията...

Нито обвинява друг...

Нито оправдава друг...

преди 14 минути, teo-glavata написа:

Не знам за какво питаш, ама ако мислиш, че има жива сила, която да съди Главния...много си се объркал! Ако трябва, и кубетата на

Борисов бил главният ??? Пхахахаха...Главният мутрафон,глупак ,лъжец и крадец на държавата-да,така е...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.