Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Според дирвктивата за отработено ядрво гориво и отпадъци, всяка държава която генерира такова трябва са го съхранява на нейна територия.

Срещу България даже май имаше и наказателна процедура по този проблем преди няколко години.

преди 2 минути, maxthon написа:

Браво за поредната доза силна аргументация.

Отивай в тийн зоната да се оплакваш.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

Като си налееш акъл ще ти го обясня тогава.

Човече, хайде да спреш с туй пънене, а...

Ти наля ли си достатъчно, за да можеш смислено да обясниш, защо си подкрепял първата война в Ирак, а втората не...

Защо твърдението ти, че на майка ти комунистите не й били разрешили да учи в университет, понеже дядо ти не си давал нивата в ТКЗС-то е тотална глупост...

И т.н, и т.н.....

Хайде отсипи на себе си първо, па после съветвай другите...

преди 14 минути, Flashback написа:

Дал съм ти линк, това че на теб тази информация не ти пасва на кухите русофобски опорки, си е лично твой проблем! 

Ама това беше рандом линк, който няма нищо общо с това, което те питах. Да ми представиш за всичките си твърдения дето ги написа, а именно:

Spoiler

И все пак, след години на антируски санкции Росатом в момента е на първо място в света по брой проекти в строеж на АЕЦ в чужбина - 34 енергоблока в 11 страни. Росатом разполага с технологии, които покриват целия жизнен цикъл на изграждането на една атомна електроцентрала, но в същото време никой от нейните конкуренти няма толкова обширни компетенции. 

Проблемите на САЩ и Франция, някога лидери в ядрената индустрия, са сходни - двете страни са запазили компетенции само в разработването на реактори, но не и в конструирането и производството на оборудване. 

Отделен важен момент е източникът на ядрено гориво. Русия доминира в преработката му и е основен търговски доставчик на висококачествен, нискообогатен уран в света. Русия контролира 38% от световната му преработка и 46% от капацитета му за обогатяване. Около една трета от урана, доставян в САЩ, идва от Русия. Руското гориво е и най-достъпното в света. 

Ерго - Русия е световен лидер в ядрената индустрия и явно си знаят работата!

преди 16 минути, omnion написа:

И защо мислиш, че някой е длъжен да ти казва от къде взима информация? Ти така ли правиш?:bubblegum:

Аз винаги се аргументирам, а вие сте досадни тролове, които едвам свързвате двата края.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Отивай в тийн зоната да се оплакваш.

Аз да отивам там след като ти се държиш като такъв? На зададен въпрос да се държиш все едно мама не ти е купила сладолед. И реване, тръшкане само не и това, което трябва да направиш и да отговориш на прост въпрос. Да напомня той е какво означава според стандартите за ядрена безопасност констатираната от агенцията липса на радиационно изтичане?

Китайският министър на отбраната пак е в Москва. За цели 6 дена.

https://www.scmp.com/news/china/military/article/3231037/chinas-defence-chief-li-shangfu-heads-russia-belarus-6-day-trip

Ще посети и Беларус, където ще е и на военни учения.

Миналото посещение е било преди три месеца. Какво ли толкова обсъждат по военна тема Русия и Китай?...

Ма да ме пита човек, що го пускам това в тази тема, като няма нищо общо с Украйна, а?

:D :P

преди 6 минути, andiay написа:

Защо твърдението ти, че на майка ти комунистите не й били разрешили да учи в университет, понеже дядо ти не си давал нивата в ТКЗС-то е тотална глупост...

Ама той и такова нещо ли е твърдял? Явно затова е вложил двойни усилия да прочете няколко дебели книги в ТУ и сега да не може да отговори на прост въпрос.

преди 8 минути, Гражданин написа:

Ама това беше рандом линк, който няма нищо общо с това, което те питах. Да ми представиш за всичките си твърдения дето ги написа, а именно.

Аз ти предоставих информация с линк къде и колко строи Русия. Ти би ли ми казал Франция и САЩ колко АЕЦ-а по света и къде по-точно строят в момента или планират да строят в бъдеще?

И, извини ме, но не мога да ти помогна повече! Неумението да четеш с разбиране, което се учи в първи клас, си е лично твой проблем!

току-що, maxthon написа:

Ама той и такова нещо ли е твърдял?

Даже тактично се опитах да му обясня, че или той лъже много глуповато, или него са го излъгали много глуповато...

преди 9 минути, Мърдокс написа:

Ма да ме пита човек, що го пускам това в тази тема, като няма нищо общо с Украйна, а?

Едно предположение е, че защото си генерираш постове, които осребряваш като станат килограм без значение от качеството та така или иначе няма нужда да е нещо по темата. Работодателите ти няма как да внимават дали всички си вършите съвестно работата и за това някои скатавате с доста ниско качество постове. Като например @Flashback, 5 пари не дава че линковете му нямат нищо общо със съдържанието, а пък на @omnion даже ич не му дреме. Всички осъзнавате, че края на тия простотии е скоро и гледате да си изкарате копейките до колкото може. 

преди 5 минути, Flashback написа:

Аз ти предоставих информация с линк къде и колко строи Русия. Ти би ли ми казал Франция и САЩ колко АЕЦ-а по света и къде по-точно строят в момента или планират да строят в бъдеще?

И, извини ме, но не мога да ти помогна повече! Неумението да четеш с разбиране, което се учи в първи клас, си е лично твой проблем!

Ето за това говоря. Даже Прасето се отказа да дава линкове.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Като например @Flashback, 5 пари не дава че линковете му нямат нищо общо със съдържанието, а пък на @omnion ...

Нагла лъжа!

Ей, големи въздухари и нещастници сте това, козяшките слугинчета!

току-що, Мърдокс написа:

Нагла лъжа!

Как е лъжа? Може ли да се обосновеш? Искам да свържеш данните от линка на прасето с цитата му (точният е този, който скрих като спойлер в едно мое мнение по-нагоре).

преди 9 минути, Мърдокс написа:

Китайският министър на отбраната пак е в Москва. За цели 6 дена.

https://www.scmp.com/news/china/military/article/3231037/chinas-defence-chief-li-shangfu-heads-russia-belarus-6-day-trip

Ще посети и Беларус, където ще е и на военни учения.

Миналото посещение е било преди три месеца. Какво ли толкова обсъждат по военна тема Русия и Китай?...

https://www.mk.ru/incident/2023/08/11/muzhchina-s-butylkoy-gazirovki-v-anuse-priznalsya-chto-navredil-sebe-sobstvennoruchno.html

Необичаен пациент беше откаран в четвъртък вечерта в спешното отделение на градската болница в Коломна. Мъж имал бутилка газирана вода, заседнала в ануса му, която не успял да извади сам. Както стана известно на "МК", 54-годишен мъж призна, че се е наранил със собствените си ръце. След работен ден той реши да прекара вечерта по-интересно. След като изпи газирана вода, мъжът искаше да използва контейнера за други цели, но беше толкова увлечен от процеса, че не можа да издърпа чуждия предмет обратно. Усети пареща болка и се уплаши, че стъклото може да се спука в него. Той извика линейка и се съгласи на хоспитализация. За съжаление не беше възможно да се размине с лека уплаха. Въпреки че бутилката не се счупи, мъжът трябваше да бъде опериран.

Да ме пита човек защо го пускам в тази тема, като няма нищо общо с Украйна?

преди 6 минути, Мърдокс написа:

Нагла лъжа!

Зарежи го, току-що ме светнаха, че имало опция за блокиране (не се бях ровил в настройките досега), от която моментално се възползвах! 

Тази селяндурщина и прасешки обсесии на мен лично ми станаха ужасно досадни!

преди 2 минути, Flashback написа:

Зарежи го, току-що ме светнаха, че имало опция за блокиране (не се бях ровил в настройките досега), от която моментално се възползвах! 

Тази селяндурщина и прасешки обсесии на мен лично ми станаха ужасно досадни!

Ама ако ме блокираш, няма да знаеш дали си вършиш работата добре. :giggle1:

Егати Троловете Досадни ! Не мога да ги търпя от нито един профил !  :thumbsdown11:

Наш'те козяци, явно с благословията на посолствоТО, преди няколко дни решили да одобрят и разрешат закупуването на части от Русия за целите на плановия годишен ремонт на шести блок. Друг е въпросът дали Русия ще се съгласи да ни ги продаде. Лавров преди няколко дни пак повтори, че Русия вече няма никакво желание да търгува с т.н. Колективен Запад, като предпочита да засили и пренасочи търговските си връзки с приятелски настроени и най-вече коректни държави от Глобалния Юг.

https://www.vesti.bg/bulgaria/razreshiha-na-aec-kozloduj-da-kupi-chasti-ot-rusiia-6175331

преди 7 минути, _sirena_ написа:

Егати Троловете Досадни ! Не мога да ги търпя от нито един профил !  :thumbsdown11:

Пусни им "Шахиди","Ланцети" или FPV дрнове с термобарическа номенклатура на подвеса :biggrin:

преди 3 минути, hexogen написа:

Пусни им "Шахиди","Ланцети" или FPV дрнове с термобарическа номенклатура на подвеса :biggrin:

Васко , ти не си мой профил :rolleyes:

малко ше ми дойде в повече да чаткам от 4 устройства :D

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Васко , ти не си мой профил :rolleyes:

малко ше ми дойде в повече да чаткам от 4 устройства :D

Ааа,твой съм ,твой съм....профил :lol6:

Случайно да ти се намират "Торнадо-С" ракети 9М542/300 мм ?

преди 5 минути, hexogen написа:

Ааа,твой съм ,твой съм....профил :lol6:

Случайно да ти се намират "Торнадо-С" ракети 9М542/300 мм ?

Звънни на косю да го питаш , той ми води счетоводната книга :D

по цел ден тука премалява в екстаз като ми мятат имуществото по окопите на укрите 

следи всяка ракетка стигнала ли е целта  и отмята :D

преди 2 минути, _sirena_ написа:

Звънни на косю да го питаш , той ми води счетоводната книга :D

по цел ден тука премалява в екстаз като ми мятат имуществото по окопите на укрите 

следи всяка ракетка стигнала ли е целта  и отмята :D

Не става,получих наказание за клип от окопите на 38-ма аеромобилна бригада на ЗСУ. :ph34r:

преди 2 минути, Филипов написа:

Филипов за теб Телеграм и първоизточници няма ли?!?

Русич 

RSTOM и тнт?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.