Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Цитат

Руснаците могат да запазят лице що годе само ако го махнат този ама веднага. Писах вече, че е голям срам за страна с техните претенции да има за президент обвинен във военни престъпления и на практика държавният им глава да не може да мръдне никъде от страната, че го дебнат да го арестуват. Резил на квадрат за "великата" държава.

Но пък удобно се забравя срамната деменция Байдън!

Цитат

Нещо от украинската пропаганда. Струва ми се, че зад Зеленски стоят съветници, които си падат по ISIS

И аз така мисля!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 29 минути, Anneliese написа:

А знаеш ли какво е да си дете от провинцията, да идеш на гости на познати от София и да видиш, че твоя връстничка има много по - хубава стая от твоята? Че ходи в училище с модерна сграда и цели два физкултурни салона? Че пред блока и има детска площадка и всеки ден ходи там сама да си играе?

Знаеш ли какво е да ти купят най - малкото "Лего", с което нищичко не можеш да построиш и да се чувстваш като излъганото камилче?

Мене тези неща не ме вълнуват защото човешкото щастие не е в пари и имоти или власт. Човешкото щастие е над всичко това материално благополучие, не знам обаче то от какво зависи, много пъти съм си задавал този въпрос, има бедни или сакати и недъгави човеци по света, въпреки това обаче те се чувствали щастливо. Е от какво зависи човешкото щастие тогава.

Цитат

Старо интервю на Арестович (съветник на Зеленски) отпреди войната, в което интервю се възхищава на жестокостта на ИДИЛ и определя идилци като пример за „мъдри и успешни стратези“.

И такива ми ги хвалите и давате за пример!:angry22:

Хайде бе!? И този ли е зомбиран вече? Нали беше полицай по едно време в Хамериката! Взел, че станал Руски гражданин, и иска да е член на партията! 

Браво Сегал, жив и здрав и честита ти 70 годишнина!

Цитат

Стивън Сегал празнува рождения си ден в Москва сред руски звезди (ВИДЕО)

11 април 2022 15:00

Стивън Сегал Стивън Сегал / Gulliver/Getty Images

Актьорът Стивън Сегал отпразнува 70-ия си рожден ден в Москва в компанията на руски звезди, съобщи BAZA.

Сред гостите на вечерта бяха забелязани продуцентът Виктор Дробиш, главният редактор на RT Маргарита Симонян със съпруга си Тигран Кеосаян, актьорът Алексей Чадов и певецът Анатолий Цой.

Сегал благодари на всички, които са дошли да го поздравят, и се обърна към гостите с патриотична реч.

"Ние сме заедно. И в трудни времена, и в сити времена, и в гладни времена", каза актьорът. Телевизионният водещ Владимир Соловьов преведе тоста от английски език за гостите.

През май миналата година стана ясно, че Сегал иска да се присъедини към партията "Справедлива Русия". По-късно председателят Сергей Миронов потвърди съобщенията, че Сегал ще стане член на партията. От там обясняват, че приемането му за член ще помогне за привличане вниманието на феновете към дейността на партията.

Американският актьор стана руски гражданин през ноември 2016 г. Паспортът му беше връчен лично от президента на страната Владимир Путин. Говорителят на държавния глава Дмитрий Песков заяви, че актьорът, който "е известен с доста топлите си чувства към нашата страна", е поискал това настойчиво и отдавна.

преди 1 час, A.com написа:

"Лъжите на Путин за Донбас"

Путин е подценил събитията на Майдана и следващите развития още от 2014 година.  Той дълго се държеше като наблюдател и все повтаряше за федерализиране на Украйна. Не мисля да е лъгал.    Обаче на украинците най-им е лесно за всичко да им е виновен Путин.  Осем години по-късно повечето хора в  света бяхме изненадани от Решението на Путин за провеждане на военна операция за спасяване на Донбас.  Не ми е ясно обаче обстрелването с ракети на цели из цяла Украйна как се свързва с операция за Донбас. Украйна досега не капитулира.  И сега ще увеличават с още броя на ракетите ли!? 

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Хайде бе!? И този ли е зомбиран вече? Нали беше полицай по едно време в Хамериката! Взел, че станал Руски гражданин, и иска да е член на партията! 

Браво Сегал, жив и здрав и честита ти 70 годишнина!

Този е холивудска звезда, какво го мислиш, може да си ходи дето му е кеф щото не го е страх че някой ще го набие.😀

Топло, топло, топло, за руските технологии..........:yanim:

Цитат

Е нали последните коментари са как имали само старо и ненужно оръжие и какво ли не.
Сами се замислете колко е трудно да уцелиш в полето нещо с размер метър , на метър.
Ако наистина могат да направят това, значи не им пречи нищо да уцелят и други ключови стратегически обекти , като водни станции за обезпечаване на населението с питейна вода, ключови електроцентрали захранващи основни градове и т.н
Горна Баня се намира на около 70 км от границата ни със Сърбия ... а самолетите които чакаме да ни произведат са модел от преди 40 години.

И което си искат посолство в коя да е държава, могат да уцелят точно. Даже от кораб в Черноморе. На "Козяк" например.:yanim:

преди 5 минути, Anneliese написа:

И такива ми ги хвалите и давате за пример!:angry22:

била ли си в Русия

преди 1 минута, Anneliese написа:

Топло, топло, топло, за руските технологии..........:yanim:

виш какво пише в калдата

https://www.kaldata.com/it-новини/ес-забранява-прехвърлянето-на-технол-382117.html

преди 5 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Този е холивудска звезда, какво го мислиш, може да си ходи дето му е кеф щото не го е страх че някой ще го набие.😀

Ами да празнува в Ню Йорк тогава. Или с памперса. Или с холивудските звезди,а не с Руските? Че иска да стане и член на партията. Защо ли пък е избрал Русия - Москва?

И то по време на война!

Цитат

Ъхъ, то затова всеки ден Зеленски реве за още и още оръжия, ПВО, самолети и военна техника, постоянно нямат оръжие, въпреки че уж Западът ги залива с оръжия. А и самия Арестович си призна, че Украйна вече е почти с унищожен военнен капацитет, защото руснаците всекидневно взривяват военни обекти, военни складове, складове за горива и техника, поделения и т.н. Дори Пентагонът признава, че Русия прави по 100 - 200 полети на ден и всички тези полети точно това правят - да взривяват военни обекти.

:yanim::cheerleading2::popcorn2:

преди 3 часа, Anneliese написа:

Лицемери, подметколзачи и антисемити НЕ УВАЖАВАМ!

Добре де разбрахме че си такава стига се описва, мен би ме било срам да ме уважава наци като теб иначе за уважението не се бой доста хора ме уважават даже и тук в хоремага на бай Калин :)

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

била ли си в Русия

виш какво пише в калдата

https://www.kaldata.com/it-новини/ес-забранява-прехвърлянето-на-технол-382117.html

Нищо ново не можаха да измислят за 30+ години, откакто падна желязната завеса. Тогава беше КОКОМ. Толкова бяха горди, че ще срутят СССР и цялата соц. система, като им спират иновациите и ги принуждават да се въоръжават в ущърб на икономиката си. Сега повтарят стъпките от тогава, но в тъпото си високомерие, пропуснаха да забележат, че Путин дори законодателството промени, за да е готов да се справи. При това, не да чака да го нападнат, а да избере сам червената линия, зад която да не ги допусне. 

Подценяването на врага, винаги води до изненади.

преди 3 часа, absurt написа:

"Ако не БЯХА българите в чужбина, смешната ни икономика хептен ЩЕШЕ да се задъха.  Не бъркай времената и не живей със спомените, когато с един 100 долара, пратени на родата, се чувстваше като Крез. Като са толкова цъфнали и вързали там, защо на тълпи се прибраха по Ковид пандемията? Защо не останаха там и да засилят помощта за родата тук, която беше масово ограничена да си седи вкъщи? Някои, мрете да се чувствате втора категория, ей!

Ами за теб 100 долара може и да са нищо но за някоя баба или дядо може да са разликата между живота и смърта, ей го и братчеда на форумното наци се наврял в Германия дали е отишъл от хубаво там ти как мислиш?

Неграмотните се изказаха:

Цитат

Ползата от ракета,която не може да различи тоалетна от танк да речем,клони към нула. Даже минус нула,защото може да порази собствената ти армия

:lol6::giggle1::laughing4:

Цитат
Може да погледнете и на запад, същото облечено в демокрация, все си намират врагове, никога не им стигат оръжията, диктуват на кой, какво да прави и т. н.

:yanim:

Цитат

Хохолски неволи . Група хохли си правят селфи до изоставено руско БМП .
Минаващия танк решил че са руснаци и ги думнал от упор . Simple Smile

https://t.me/boris_rozhin/41539

:lol6::laughing4::giggle1::popcorn2:

Фурнаджийска лопата се обажда:

Цитат
Това с унищожаването на паметници от талибаните беше друга торта...

преди 3 часа, Coco1 написа:

А тя какво ше прави без на батко си еврото

Достатъчно е да спре да оди братчеда й да й оправя компютъра и да видиш как и немски руски и английски ще шпреха бързо бързо кат даде по 200 лв за ремонти на месец хехе

Цитат

Защо не вземете да пишете за червила и прически, тази тема за войната е далечна за повечето от пишещите тук.

Ъхъм, малка поправка - Русия никога не е била кралство.

Цитат

Те избиват кралското си семейство,което ги сродява с останалите кралски родове- Романови

Неграмотността в България е потресаваща! Четете, бе хора! Ама не жълти парцали и чиклити!

Група украинци са се опитали да свалят националния ни флаг от Кръговото на влизане в Свети Влас. Тяхната идея е била да поставят украйнското знаме. По случайност в близост са минавали местни момчета и са неутрализирали необяснимите намерения на чуждоземците

https://uniconbg.com/post/64471-ukrainci-s-opit-da-porugaiat-bulgarskoto-zname-otnesoha-perdah-v-sveti-vlas.html?fbclid=IwAR1NMURX1C1QB62gzlrHjTEej3vU24mWgV3afl7i3mbZDUhacS6FIXjCmZM

преди 1 час, Anneliese написа:

А сега да не би да можем до пътуваме? От дете мечтая да посетя "Дисниленд Париж" в Париж и "Леголенд" в Дания,  изобщо да посетя Франция, Великобритания, Германия, Нидерландия...........

Да не би да имах правото свободно да избера чужд език да учене? Нямах право да избера английския в първото ми училище, заради наглата арогантна учителка по английски, искаща при нея само отличниците. И не, никой не посмя да се оплаче от нея, защото заради липса на домашно, изгони като мръсен котарак мой съученик при нас, в немската група! Заради едното домашно! Във второто можах да избера френския, но беше само за две години и не го учих както трябваше. Същото е и с английския в училището в София.

И какво направиха демократите за 30 години за хората с увреждания? А, да, работа само. Но нито дума за дискриминацията на лична основа срещу хората с увреждания, нито дума за смесени бракове, за правото да учиш каквото пожелаеш............ А за да учиш каквото и да е на частно, трябва да си плащаш.......... И пак не е сигурно, че ще се отнасят човешки с теб!

Демокрацията ме излъга най - нагло за много неща! Оказа се, че само деца на избрани хора могат да имат хубави детски стаи, да печелят конкурси в детски списания и да пътуват в чужбина, да учат английски език,да пеят във вокални групи, да учат народни танци и модерен балет, да са мажоретки, че само такива били достойни да носят националното знаме в училище! Демокрацията ме излъга, че имам право на лично щастие и възможност да пътувам!

А аз защо ли имах яраво да уча английски и немски дет съм живял през същата тази демокрация ? А за пътуването ти казах хващаш се на работа бачкаш и вадиш парички и пътуваш :)

преди 16 минути, Anneliese написа:

Неграмотните се изказаха:

Айде айде много грамотната дет обяви компютрите за предачни машини да не си отваря човката на тема грамотност а? :)

преди 4 минути, Богатир написа:

Група украинци са се опитали да свалят националния ни флаг от Кръговото на влизане в Свети Влас. Тяхната идея е била да поставят украйнското знаме. По случайност в близост са минавали местни момчета и са неутрализирали необяснимите намерения на чуждоземците

https://uniconbg.com/post/64471-ukrainci-s-opit-da-porugaiat-bulgarskoto-zname-otnesoha-perdah-v-sveti-vlas.html?fbclid=IwAR1NMURX1C1QB62gzlrHjTEej3vU24mWgV3afl7i3mbZDUhacS6FIXjCmZM

Браво, така се прави! Тия по трудния начин ще разберат, че не са си у дома!:yanim::cheerleading2:National Team Bulgaria GIF by Curious Pavel

СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат

украинците са циганите на Европа, зареди това Европа не ги иска никъде повече. Само в България продължаваме да ги приемаме. В Чехия, Полша, Лунгария(Мажарско) не ги искат приеха не повече от 27хиляди. Когато им казах ако сте патреоти върнете и се бийте за държавата си, а не да плачите и да казвате, че всички са ви задължени. Отговори ми се, следното ако се върнем да си бием за държавата си първо ще убием всички българи. След което последва моя отговор.. "Цигани мръсни не се опитавайте да си подигравате с България и българите, ние сме над 3милиоана българи в чужбина и ако някой нападне България ние ще се върнем да я засщетим, а не като вас да си плаштаме по 5хил. долара за мъж за да избяга от Украйна. За нас българите България е всичко и няма друг такъв народ като българите. Ние сме толерантни към всички наций но ако някой се пита да порогае българското знаме не знае какво ще му се случи независимо къде и кога. Спирам да пиша защото мога още много неща да кажа по този въпрос!!!

d1f5931f320bb1cb2a5bbab30f9d4029.gif

Цитат

О, боже точно обратното е Disappointed. САЩ и за момент не са престанали да работят в посока демонизиране и изолация на Русия и то от години. Не знам колко трябва да е сляп човек, за да мисли написаното от вас.
Едно признавам без бой - отвъд океана са майстори на интригите и манипулацията. Такава изкусна медийна машина за пропаганда са развили, че хем успяват да убедят масата, че са бели и добри, хем да локализират поредния враг за мразене. Единственото, което в момента не е в техни ръце е военната инициатива. Обикновено дори това успяват да прилапат и да тормозят опонентите си както с бомби, така и с очернящи наративи. Справка: Сирия, Югославия, Афганистан и др.

преди 12 минути, Богатир написа:

Богатире нещо сайт за кацането на извънземните да дадеш Чак от полицията криели случката :lol6:

Някои разпространяват абсолютни лъжи!:angry:

Цитат

Не съм специалист по руската космонавтика, обаче знам, ча Корольов е бил в лагер в Колыма и даже е починал при неуспешна операция, а тя е била неуспешна поради травма - счупване на челюстта - получена при разпитите.

Сергей Корольов умира от рак на стомаха!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.