Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Много внимателно трябва да се чете коцката, за да разберем как окрайна губи територии и печели войната. Факир е.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, Тoни написа:

Много внимателно трябва да се чете коцката, за да разберем как окрайна губи територии и печели войната. Факир е.

И защо бомбардират мюсюлмани около Каспийско море?   После питат защо Турция не била против казаците.   Гледат и те  към БРИКС и са независими  в НАТО.  Дори ни продават руски и азерски природен газ.

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Може и повече да е, а да се правиш на алтав, не споря...Значи Русия печели войната и отбор юнаци решават да излезем от НАТО и ЕС. После руснаците ще ни окупират, щот сме много умни...Такъв сън ли си сънувал?

Може и повече да е, а да се правиш на алтав, не споря...Значи Русия печели войната и отбор юнаци решават да излезем от НАТО и ЕС. После руснаците ще ни окупират, щот сме много умни...Такъв сън ли си сънувал?

Мече, този вариант съществува и не само в мойта фантазия. Но ти ако незнаеш за него пък, се буташ да пишеш в такива теми явно вярно си алтав. Между другото, избитите в месеците след девети, не са си помисляли, че ще им се случи нещо такова примерно август 1944. Тук говорим за хоризонт от 5-10-15 години. Или пък тези в концлагерите на Сталин или Хитлер, не са вярвали че точно на тях ще се случи. Такива случаи в историята са хиляди, ся теб ако са ти трудни за осмисляне не мога да помогна .

преди 1 минута, attj написа:

И защо бомбардират мюсюлмани около Каспийско море?   После питат защо Турция не била против казаците.   Гледат и те  към БРИКС и са независими  в НАТО.  Дори ни продават руски и азерски природен газ.

Не е важно защо и как бомбардират. Важното е, че те са първата страна в историята, която побеждава и същевременно напредва назад.

преди 1 час, Киро Н. написа:

Преди 20 минути. Флорида.

Чакаме ту-160 да видим.

Посейдоните станаха 3

ПП

Впрочем в Одеса днес бягат санитарите и шофьорите на линейки.

От утре без цивилна  бърза помощ.

Събитието беше отбелязано с тотален кютек пред една от болниците.

IMG_20240611_200320_219.jpg

...може би ще се изпълни едно отколешно желание...проект на Сахаров...

...даже берия изтръпнал от предложението му...

Андрея Дмитриевича Сахарова (1921—1989). Автора ряда интересных и масштабных проектов, среди которых был и такой неожиданный военный проект, как «смыть Америку с лица земли» при помощи цунами.

Гигантскую волну должна была вызвать «царь-торпеда», заряженная «супербомбой» мощностью 100 мегатонн.

...оппа една франзелка,дошъл боклука на лов за руснаци, се изсухля от окопа...

преди 12 минути, Тoни написа:

Ами то не става да четеш Кирето, който вече ги затри няколко пъти...

Кажи му бре @Киро Н.

преди 12 минути, Тoни написа:

Как са ти ясни нещата като на всеки русороб 

преди 4 минути, Тoни написа:

Не е важно защо и как бомбардират. Важното е, че те са първата страна в историята, която побеждава и същевременно напредва назад.

В Берлин сме като смаяни - днес говорят при нас  за допълнителни десетки милиарди като финансирания.        

МТЛБ-то се самоокопава:

Ако не друго прави идеален кръгов окоп.

ПВО-то беше посетено от неориентиран комар от биолабораториите но Минка покрай РЕБ-а и летеше малко неуверено:

преди 1 минута, kosyo написа:

Ами то не става да четеш Кирето, който вече ги затри няколко пъти...

Кажи му бре @Киро Н.

Хората са по баирите с овцете и козите в момента. Не го притеснявай :lol6:

Кокич да прикани САЩ и НАТО със сила и пари да обединят отново Югославия!  Какъв е такъв непозволен сепаратизъм?   Или там е разрешен     

преди 3 минути, Gift написа:

Хората са по баирите с овцете и козите в момента. Не го притеснявай :lol6:

Е отвори му се работи , вчера пришвартова кораба, преди 11 дена Украйна затри, пак тогава Мядяр с 6 патрона утрепа. Не знам как насмогва с работата просто.

Бившия кмет на Купянск не оживял...

GPzZj3XXIAAQq99?format=jpg&name=900x900

Вчера ми се случила случка във входа..

Предимно челни ПТП-та:)

2 буханки че ги бях забравил тия дни..

преди 8 часа, Митко Вълчев написа:

Жмунка празнодумка с огромни претенции и нисък интелект и адекватност

Миними анимационно, наистина е забавно ти да коментираш интелект, а и чак пък адекватност....

Колко си "адекватен" доказа многократно мнооого отдавна - "общочовешките ценности", "фашизъма", "загубата на митнически такси е по-важна от загубата на собственост", "САЩ са в пъти по-добре от Русия по всички статистически показатели" и още, и още, и още....

"Адекватност" и "знания по темата" типични за КИ под 50....

Дори и да бях празнодумец, пах бих бил щастлив, че не съм празноглавец като теб....

Но... причината за това думите да ти се струват празни е празната яйчена черупка над раменете ти....

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Във форум с модерация отдавна да си перманентно баннат за постоянно генериран съзнателно спам.

Във форум със строги правила ди щеше да бъдеш баннат по АйПи още след първите си няколко поста....

При това спама, който генерираш е най-малкият проблем....

Наглите посредственици никой не ги търпи....

Колко пъти требе да ти се повтаря едно и също нещо, за да успееш най-накрая да го схванеш?

И вечността не би стигнала май....

Хайде за пореден път, отново болднато като за индивид с КИ под 50:

Аз отговарям единствено и само на това, което е адресирано до мен....

Коментирам това, което е написано към мен....

Не съм аз, който избира тази "комуникация", нито пък аз избирам какъв въпрос да засяга тя....

Следователно, няма как аз съзнателно да генерирам спам, при условие, че аз само коментирам това, което е адресирано към мен....

Реално ти генерираш спама, защото ти си този, който започна тази "комуникация" в момента и ти си този, който я поддържа жива, и ти си този, който определя какво да включва....

Многократно ти заявих, че нямам никакво желание за каквато и да е "комуникация" с неграмотен индивид като теб, но че ако продължиш да ме цитираш ще ти отговарям,  без значение че ми е крайно досадно....

Знам, че си свикнал повечето хора да отстъпват пред агресивната ти и нагла посредственост, но аз не съм от тези хора...

Повечето хора изповядват максимите "По-умният отстъпва" и "Убий глупака с мълчание" и затова отстъпват пред посредствеността ти....

А аз смятам, че тези максими са крайно погрешни и изповядването им е довело до това, днес да не можеш да чуеш никой друг глас, освен този на глупците....

Та, дали ще продължиш да генерираш спам с мен решаваш ти....

На мен ми е безразлично, още повече, че глупаците винаги ме забавляват, доказвайки сами че са глупаци....

Което, естествено, е неизбежно за тях....

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

Предполагам, че горния ти пост е еманация, на възможностите ти по темата

Единственото, което можеш да правиш е да предполагаш....

Но... и за врачка не ставаш....

А за обосновани предположения нямаш акъл....

Нищо не очаквах от способността ти за логическо мислене и пак съм разочарован.

Наистина е много забавно точно ти да коментираш логика....

А разочарованието ти се дължи на "логиката" ти.....

Но... с такъв КИ, такваз "логика"...

Но пък е забавно....

Я обясни на всички, как тренда бие статистическите данни?

Верно ли някой ти е дал висше?

Хайде, за такива като теб, некогиш беха напрайли средно училище във Вършец, но висше....

Баси, колко се е сринало това образование в България.....

За една компания, за един инвеститор, за една държава, за всеки боравещ със статистически данни, тренда е по-важен от моментните стойности...

Защото, ако тренда е устойчиво възходящ, или обратното - устойчиво низходящ, или е просто устойчив без колебания, то позволява по-вероятна степен на предсказуемост бре Донево чедо недорисувано....

Стратегии във всяка област се правят на база тренда, а не на база моментни показатели....

Но... нормално е за един пустиняк да не разбира това....

Казах, че единствената диплома за която имаш някакво покритие  е тази за начално образование....

А ти постоянно го доказваш....

Как това да си по добре, е същото като да си по зле и да скъсяваш дистанцията.

Това, което съм казал и това, което яйцето на раменете ти е решило, че съм казал, са мнооого различни неща....

Което пак прави актуално твърдението ми както за дипломата, така и за твоят КИ.....

Пустопреливника ми квалифициран.

Прайш комплимент на яйцето върху раменете си?

Мнооо го надценяваш....

преди 13 минути, Тoни написа:

Иначе казано, всичко върви по план? Русия показа, че всички трябва да я приемат сериозно, стана втори политически и икономически полюс, равностоен (поне) на САЩ. С цъфтяща икономика , демография и все по голям фактор на международната сцена . 

преди 51 минути, Митко Вълчев написа:

Нещо ново за ПМИФ ли беше, Пиф ли? Знам, че не са длъжни когато е пълен провала да дават отчет. Но да питам.

Аха сключват се договори за двойно по-голяма стойност от миналата година. Няма как да е нещо по-различно от пълен провал.

преди 30 минути, Тoни написа:

Всъщност случаи всякакви, Русия дава три пъти повече жертви от Финландия през Зимната война например. Вследствие многократно превъзходство в пушечно месо и желязо Финландия подписва капитулация и Раша окупира Карелия, тоест води се победител. Смяташ ли с оглед живота на хората в СССР през годините и до днес, че руснаците са истински победители и че жителите на Карелия са изтеглили добрия жребий?

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност случаи всякакви, Русия дава три пъти повече жертви от Финландия през Зимната война например. Вследствие многократно превъзходство в пушечно месо и желязо Финландия подписва капитулация и Раша окупира Карелия, тоест води се победител. Смяташ ли с оглед живота на хората в СССР през годините и до днес, че руснаците са истински победители и че жителите на Карелия са изтеглили добрия жребий?

Смятам, че Украйна ще победи, нищо че губи територии. Ясно е.

преди 13 минути, andiay написа:

Миними анимационно, наистина е забавно ти да коментираш интелект, а и чак пък адекватност....

Колко си "адекватен" доказа многократно мнооого отдавна - "общочовешките ценности", "фашизъма", "загубата на митнически такси е по-важна от загубата на собственост", "САЩ са в пъти по-добре от Русия по всички статистически показатели" и още, и още, и още....

"Адекватност" и "знания по темата" типични за КИ под 50....

Дори и да бях празнодумец, пах бих бил щастлив, че не съм празноглавец като теб....

Но... причината за това думите да ти се струват празни е празната яйчена черупка над раменете ти....

Във форум със строги правила ди щеше да бъдеш баннат по АйПи още след първите си няколко поста....

При това спама, който генерираш е най-малкият проблем....

Наглите посредственици никой не ги търпи....

Колко пъти требе да ти се повтаря едно и също нещо, за да успееш най-накрая да го схванеш?

И вечността не би стигнала май....

Хайде за пореден път, отново болднато като за индивид с КИ под 50:

Аз отговарям единствено и само на това, което е адресирано до мен....

Коментирам това, което е написано към мен....

Не съм аз, който избира тази "комуникация", нито пък аз избирам какъв въпрос да засяга тя....

Следователно, няма как аз съзнателно да генерирам спам, при условие, че аз само коментирам това, което е адресирано към мен....

Реално ти генерираш спама, защото ти си този, който започна тази "комуникация" в момента и ти си този, който я поддържа жива, и ти си този, който определя какво да включва....

Многократно ти заявих, че нямам никакво желание за каквато и да е "комуникация" с неграмотен индивид като теб, но че ако продължиш да ме цитираш ще ти отговарям,  без значение че ми е крайно досадно....

Знам, че си свикнал повечето хора да отстъпват пред агресивната ти и нагла посредственост, но аз не съм от тези хора...

Повечето хора изповядват максимите "По-умният отстъпва" и "Убий глупака с мълчание" и затова отстъпват пред посредствеността ти....

А аз смятам, че тези максими са крайно погрешни и изповядването им е довело до това, днес да не можеш да чуеш никой друг глас, освен този на глупците....

Та, дали ще продължиш да генерираш спам с мен решаваш ти....

На мен ми е безразлично, още повече, че глупаците винаги ме забавляват, доказвайки сами че са глупаци....

Което, естествено, е неизбежно за тях....

Единственото, което можеш да правиш е да предполагаш....

Но... и за врачка не ставаш....

А за обосновани предположения нямаш акъл....

Наистина е много забавно точно ти да коментираш логика....

А разочарованието ти се дължи на "логиката" ти.....

Но... с такъв КИ, такваз "логика"...

Но пък е забавно....

Верно ли някой ти е дал висше?

Хайде, за такива като теб, некогиш беха напрайли средно училище във Вършец, но висше....

Баси, колко се е сринало това образование в България.....

За една компания, за един инвеститор, за една държава, за всеки боравещ със статистически данни, тренда е по-важен от моментните стойности...

Защото, ако тренда е устойчиво възходящ, или обратното - устойчиво низходящ, или е просто устойчив без колебания, то позволява по-вероятна степен на предсказуемост бре Донево чедо недорисувано....

Стратегии във всяка област се правят на база тренда, а не на база моментни показатели....

Но... нормално е за един пустиняк да не разбира това....

Казах, че единствената диплома за която имаш някакво покритие  е тази за начално образование....

А ти постоянно го доказваш....

Това, което съм казал и това, което яйцето на раменете ти е решило, че съм казал, са мнооого различни неща....

Което пак прави актуално твърдението ми както за дипломата, така и за твоят КИ.....

Прайш комплимент на яйцето върху раменете си?

Мнооо го надценяваш....

Жмунка, на теб може да са дали, аз съм го изкарал. Без да се напъвам, но по принцип го правя. Като цяло ти си евтин спамещ трол нищоказвач, образованието ти не променя факта, че в случая си евтин. Разчиташ на количество умствена импотентност, качество нюню. Нямаш и наченки на каквато и да е мисъл извън пустопреливането. Не видях дали ми го чешкаш още, то щото и не ме касае. Но ти не се предавай. Виртуално си много добър.

преди 16 минути, maxthon написа:

Аха сключват се договори за двойно по-голяма стойност от миналата година. Няма как да е нещо по-различно от пълен провал.

Това с двойно по голямата стойност, пропагандата го пуска само на ниво оперативен трол. Щото не открих такава информация дори в никой от обслужващите ви парцали водещи се медии. Би ли посочил връзка към нещо което може да мине за медия, не за пропаганден рупор?

преди 3 минути, Тoни написа:

Бандеристан ще е победил -ако въобще оцелее. Без казаци.   

Някакъв ветеран от СВО пак не го уважават на правилното място. Този път в неправилното място е Казан:

преди 1 час, BANKATA написа:

И какви изводи си вадиш от тази статистика?

Хайде съпостави го със сега и обясни на мен невежият.

Screenshot_20240611_203629.thumb.jpg.69d8430383869de480bf382887d8946e.jpg

Screenshot_20240611_205349.jpg

Screenshot_20240611_205812.jpg

Ми в поста, който си цитирал съм го казал бре....

Говорехме за режийни и ти казах, какъв е % им от дохода....

Посочих ти и за храна....

Посочих ти и че тогава на всички е бил гарантиран един сигурен базов стандарт....

Кое с кое искаш да сравняваме с днес?

Защото днес социалните разлики са много по-големи, и групирането на домакинствата по доход е доста по-широко....

От друга страна, днес възможностите за харчене са много повече....

Както казах и в темата за соца, където всъщност е мястото на този ни диалог - тъпо е да сравняват по жизнен стандарт две коренно различни политически системи....

За едни социални групи тогава жизненият стандарт е бил по-висок от днес, за други е същият, за трети днес е малко по-висок, за четвърти пък днес е неизмеримо по-висок....

Освен това, понятието жизнен стандарт е много разтегливо за различните социални групи, защото потребностите им са различни, а преминавайки в друга социална група, то старите им потребности също се променят - това в днешните условия....

Някога общо взето всички социални групи имаха приблизително един и същ жизнен стандарт с приблизително едни и същи потребности....

Това достатъчно ясно ли ти е или още не е?

И нека водим този диалог в темата, за която е предназначен...

Че па ще ривете, че аз съм генерирал спама в тази, в която почти нищо освен спам нема...

След както свършиха мъжете от затворите , дойде ред и на жените.

https://www.nytimes.com/2024/06/10/world/europe/russia-women-inmates-ukraine.html

Да изпреваря четящия само западната преса... Все си мислех че това е украински патент, ама греда.Тук не мернах фейка за бременните жени на фронта , но кой знае , след като преди дни се обсъждаше раждането в полето, колко му е да се мине и на раждане в окопите. Добре е от рано да се свиква с лишенията а и те докато пораснат децата могат да поемат щафетата към Вашингтон.

Хубаво гръмна :

преди 14 минути, Тoни написа:

то победа в днешно време се тълкува по по различен начин - тази война ще се помни от Европа доста поколения

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.