Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 23 минути, attj написа:

Също така са различни хохли и казаци  - трябва да им помогнем и да ги разграничим,   за да не се трепят взаимно като за последно.    

Като болен бот защо сте 3 поколения в една соц стая на село

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, BANKATA написа:

Къде бре?

Предният път ме прати за зелен хайвер да търся нещо където го нямаше в онези документи (за режийните разходи).

Дай я тази статистика да видим колко хора какви заплати са взимали едно врвме. Колко са взимали мин. пенсия, колко мин. и средна заплата.

В същите тея документи бре....

Даже в темата за соца ти посочих и точните раздел, глава, точка за режийните....

В същия раздел ще откриеш и заплатите, и пенсиите....

Това, че нимой да се ориентираш сам не е по моя вина.....

Предполагам, че ти липсва опит....

Украйна може да държи част от доставените F-16 в чужбина.    Ами и там ВКС могат да ги атакуват?    

преди 12 минути, attj написа:

Украйна може да държи част от доставените F-16 в чужбина.    Ами и там ВКС могат да ги атакуват?    

Това преди или след хапчетата ще е или вместо тях

Тая сага с този дето не лъже никога ( щото е будист) придобива все по-забавен характер с елементи на сапунен сериал:

Новые фоточки с Ахтубинска.

Чтобы два раза не вставать, скажу что повреждены были два Су-57. Второй Су-57 получил незначительные повреждения, которые заделают на месте. Про первый я уже писал. Будут думать целесообразно его восстанавливать, или нет, т.к. борт действительно прототип и к боевым действиям малопригоден.

Из трех БПЛА которыми был атакован аэродром, долетели все три. По каким причинам ПВО не работало я писать не буду. Пусть тщи майоры разбираются с причинами и как так вышло.
Единственный отпор БПЛА попытался дать наряд, расстрелявший два магазина по ним, а потом всё утро собиравший гильзы по аэродрому.

Дуги над самолётом это недостроенный ангар, который хрен его знает когда начали строить, а потом бросили нахер, как и на многих других аэродромах. Возможно из тех самых 300 укрытий которые ускоренный темпами начали строить в 2021 году.

Кароче ждем следующего прилета.
Заранее запасаемся гильзами и специалистами по фейкам. 😏

Да, ни один нарисованный самолёт с фото не пострадал.

преди 24 минути, andiay написа:

В същите тея документи бре....

Даже в темата за соца ти посочих и точните раздел, глава, точка за режийните....

В същия раздел ще откриеш и заплатите, и пенсиите....

Това, че нимой да се ориентираш сам не е по моя вина.....

Предполагам, че ти липсва опит....

Заплатите не съм ги и търсил предният път. За режийните имаше цени но не и като процент разходи.

Затова и сега ти казвам че ти си този който си прави извод по себе си за останалите.

В допъление на това , кой ще спечели зрънчото от бъдито за наблюдателност

https://pbs.twimg.com/media/GPvI-z-XsAA-oAP?format=jpg&name=medium

Какво е странното на тази снимка? За по-тъпите парчета - има връзка с нелъженето. Специално за @Киро Н. ( ако  е приключил със пришвартоването вече ) - A-50 в средата.

Това на чистенето на гилзите от полосата е уникално просто.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Заплатите не съм ги и търсил предният път. За режийните имаше цени но не и като процент разходи.

Затова и сега ти казвам че ти си този който си прави извод по себе си за останалите.

Посочих ти точното място където се намират режийните средно на домакинство за година....

В раздел "Жизнено равнище на населението", т. 21, графата е "Жилище" - това са режийните....

Цените бяха в друг документ бре...

Като процент режийните ще требе сам да си ги сметаш, спрямо общия среден годишен доход на домакинство, който е посочен неколко страници по-рано...

Предполагам, че нема да се затрудниш....

По спомен май се падаше около 7%, това за 1987-а, като това включва всичките разходи по едно жилище....

Ако прибавиш различните данъци и такси на едно домакинство за година, то всички режийни + всички данъци и такси са около 14-15%....

Най-голям е дела на разходите за храна, както е и днес, тогава са били към 30-35% в зависимост от категорията на домакинството - работници, интелигенция и служещи, селскостопански или други....

Можеш да казваш, каквото си искаш....

Което не значи, че е истина....

Давам ти факти, които просто кореспондират с думите ми за моето битие, някога....

Което дори е било по-долу от средното такова.....

Тъй че, няма как да съдя по себе си за другите....

Това, че ти не искаш, или не можеш да провериш тези статистически данни - аз вина нямам....

Ако сме пред един комп с удоволствие ще ти ги покажа....

Но... виртуално освен да ти посоча точно къде да гледаш, което направих вече два пъти, друго не мога да направя....

А и май и ти не искаш....

По-лесно е да ме "обвиняваш", ако не си проверил....

Самозалъгването понякога е спасителен пояс и не всеки желае да се раздели с илюзите си....

Цитат

Първо -това дали сме прецакали Украйна не трябва да ни бърка. Трябва да си гледаме България.

:yanim::yanim::yanim:

"6-та общовойскова руска армия в Белгород ще се наложи да използва резервния си команден пункт... Стига отнякъде да намери и офицери https://www.actualno.com/europe/ukrajna-e-udarila-komandvaneto-na-ruskata-armija-atakuvashta-vovchansk-snimka-news_2239989.html"

преди 7 часа, andiay написа:

Има статиски бре...

Има все още живи от онова време....

Не немотията бе причина онзи строй да бъде отвратителен....

А именно липсата на немотия направи възможно да се задържи толкова дълго.....

Базовото оцеляване бе гарантирано....

"Хляб и зрелища" в действие....

Хляб имаше достатъчно, но зрелищата беха малко постни, но сепак ги имаше....

Що се отнася до кандидатстването за висше, то това, което ти написах се отнасяше до всички, а не само за мен....

Ако искаха да ти правят нещо сечено, то беше след приемането или след завършването, а не преди кандидатстването....

Или те караха да сключиш договор с некое предприятие забутано на майнята си, или след завършването ти те пращаха "по разпределение" в подобно....

И на тях им требеха подготвени кадри.....

Повтарям ти - след 1952-3-а, такива рестрикции е нямало и това е факт, а не нещо свързано с моето битие...

А ти си мисли кото ти е на душа....

Мисля, че нема смисъл да продължаваме тоя разговор, еле па в тая "сакрална" за много тема...

Приятна вечер.....

Жмунята се превъзбудил и маже и брише, десет поста на жмуньо срещу думите на Тошо " социализмът е едно недоносче". Пък че не е забелязал, че форума има тема "Истината за социализма"  учудени няма, ово е стандарт Мунюню

Добро утро второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Кире, мисли ако пак ме пропуснеш - ще ходиш да лъскаш на подводницата в Куба кила.

За загубите на Вагнеровци е излязло много добро изследване с ключови дати, цени и прочие добри подробности.

https://zona.media/article/2024/06/10/42174

Бодра дрононарезка с елементи на буханкогеноцид:

Скучно порене:

От вчера:

GPtomFuX0AAHQ69?format=jpg&name=900x900

Най-интересно беше как обясняваше как минали сапьори, разминирали и докато го сочеше гръмна мина.

Едно време какви сапьори имаше.. развалиха я тая държава.

Благодатният огън пак е слязъл на земята:

Бясна надпревара с дрон. Дрона загуби:

Белгородска област преминава обратно в Украйна :)

И преди четящия само западна преса да ме изпревари:

"In Crimea, Ukraine is beating Russia

The peninsula is becoming a death trap for the Kremlin’s forces"

https://www.economist.com/europe/2024/06/02/in-crimea-ukraine-is-beating-russia

преди 20 часа, Мечо Хубавеца написа:

Мдааа, продължаваш да ме изумяваш с глупостите си....

Гледам ,стараеш се да ме обидиш,няма да ти отвърна подобаващо ,НЕ си заслужава.Старай се ,руски МИЖАВ троле. Всичко ,което се стараете да внушавате тук,вие руските тролове , е едно смешно безсилие  ,в повечето случаи сигурен съм ,вашите тъпизми за славата на великата русия  и нейната уж непобедима армия,  на байпас са пуснати т.е. НЕ се четат .Но нека да върви трафика ,лошо няма. 

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Жмунята се превъзбудил и маже и брише, десет поста на жмуньо срещу думите на Тошо " социализмът е едно недоносче". Пък че не е забелязал, че форума има тема "Истината за социализма"  учудени няма, ово е стандарт Мунюню

Миними анимационно, що сам умираш да са хвалиш колко изключително неграмотен си?

Всеки нормален човек го е разбрал още коги се появи у този форум.....

Колко пъти требе да се каже на някой с КИ под 50 нещо, за да може да го схване?

Да опитаме пак:

Аз единствено отговарям на това, което някой е адресирал към мен, като ме е цитирал или споменал....

Което ще рече, че не аз определям какво се коментира....

А в предпоследния ред на това ми мнение, което си цитирал съм написал:

Цитат

Мисля, че нема смисъл да продължаваме тоя разговор, еле па в тая "сакрална" за много тема...

Което ще рече, че изрично заявявам, че мястото за обсъждане на този въпрос не е в тая тема....

Що се отнася до думите на Тошо " социализмът е едно недоносче", то не, не е недоносче, а това определение е твърде меко за този строй, което също съм заявил изрично на  третия ред в коментара си, който си цитирал:

Цитат

Не немотията бе причина онзи строй да бъде отвратителен....

Но.... нормално за теб е да не схващаш, кво четеш, а да пишеш превъзбуден от възможността да "мачкаш нещичкото в гащите си" ( твоето си нещичко, в твоите си гащички, ти самия, а не некой друг)....

Както е нормално за теб да не постигаш удовлетворителен резултат, което естествено нема да те спре да опиташ и пак, и пак, и пак....

В природата ти е....

Защото си материализиралата се еманация на героите на Доньо Донев....

И на тримата - 3 в 1....

преди 8 часа, andiay написа:

Посочих ти точното място където се намират режийните средно на домакинство за година....

В раздел "Жизнено равнище на населението", т. 21, графата е "Жилище" - това са режийните....

Цените бяха в друг документ бре...

Като процент режийните ще требе сам да си ги сметаш, спрямо общия среден годишен доход на домакинство, който е посочен неколко страници по-рано...

Предполагам, че нема да се затрудниш....

По спомен май се падаше около 7%, това за 1987-а, като това включва всичките разходи по едно жилище....

Ако прибавиш различните данъци и такси на едно домакинство за година, то всички режийни + всички данъци и такси са около 14-15%....

Най-голям е дела на разходите за храна, както е и днес, тогава са били към 30-35% в зависимост от категорията на домакинството - работници, интелигенция и служещи, селскостопански или други....

Можеш да казваш, каквото си искаш....

Което не значи, че е истина....

Давам ти факти, които просто кореспондират с думите ми за моето битие, някога....

Което дори е било по-долу от средното такова.....

Тъй че, няма как да съдя по себе си за другите....

Това, че ти не искаш, или не можеш да провериш тези статистически данни - аз вина нямам....

Ако сме пред един комп с удоволствие ще ти ги покажа....

Но... виртуално освен да ти посоча точно къде да гледаш, което направих вече два пъти, друго не мога да направя....

А и май и ти не искаш....

По-лесно е да ме "обвиняваш", ако не си проверил....

Самозалъгването понякога е спасителен пояс и не всеки желае да се раздели с илюзите си....

Как при по-скъп ток спрямо сега може да плащаш по-малко режийни (ако е вярно).

При по-скъп бензин пак.

Нали си анализаротор (ако съм запомнил правилно). 

Да не говорим че се доверяваш на документи и статистики правени в името на партията и народа и колко са достоверни един господ знае.

преди 35 минути, andiay написа:

Мимини анимационно, щом сам умираш да са хвалиш колко изключително неграмотен си?

Всеки нормален човек го е разбрал още коги се появи у този форум.....

Колко пъти требе да се каже на някой с КИ под 50 нещо, за да може да го схване?

Да опитаме пак:

Аз единствено отговарям на това, което някой е адресирал към мен, като ме е цитирал или споменал....

Което ще рече, че не аз определям какво се коментира....

А в предпоследния ред на това ми мнение, което си цитирал съм написал:

Което ще рече, че изрично заявявам, че мястото за обсъждане на този въпрос не е в тая тема....

Що се отнася до думите на Тошо " социализмът е едно недоносче", то не, не е недоносче, а това определение е твърде меко за този строй, което също съм заявил изрично на  третия ред в коментара си, който си цитирал:

Но.... нормално за теб е да не схващаш, кво четеш, а да пишеш превъзбуден от възможността да "мачкаш нещичкото в гащите си" ( твоето си нещичко, в твоите си гащички, ти самия, а не некой друг)....

Както е нормално за теб да не постигаш удовлетворителен резултат, което естествено нема да те спре да опиташ и пак, и пак, и пак....

В природата ти е....

Защото си материализиралата се еманация на героите на Доньо Донев....

И на тримата - 3 в 1....

Си го написал, след като за пореден път си я оспамил. В поредица от постове. Нормално за мен е да разбера какво опитваш да внушиш, вярвайки си че си хитър, а всъщност само лукав(подъл). И те чета по диагонала, на диагонала , което е достатъчно да установя че не си станал на милимунда по малко неадекватен в темата. Нито си променил стила на "пустопреливач-нищонеказвач".  П.П.  Продължавай във всеки пост виртуалното мачкане на чуждо нещичко, то говори красноречиво за тебе. Нямам дори предвид ориентацията ти , тя е последната грижа в спора.

преди 29 минути, BANKATA написа:

При по-скъп бензин пак.

Да не говорим че се доверяваш на документи и статистики правени в името на партията и народа и колко са достоверни един господ знае.

Има статистика която показва, колко гориво, месо, мляко, хляб и така нататък може да се купи с една минимална или средна заплата. И сега със сигурност ( в соцносталгична и ДС кремълозависима, най бедна в ЕС България) със сигурност е повече. Глупи пак е написал лъжи, ползвайки статистиката според експертизата си, да лъже дори когато казва истината.

"Как ще се възстанови Украйна след войната": Главчев ще участва на конференция в Берлин.                 Не зная какво ще възстановяват.   Казаците се гласят да си приберат поне около половината предишна Украйна.   Няма кои да противостоят.   Липсват изчезнали около 800 000 войници от ВСУ.     Последните бойци от украинската армия скоро ще отидат при тях.   Зеленски няма инстинкт за самосъхранение и не жали хората си.  Подобен психопат като Хитлер е.     Ами като ги доизбият- какво ще са спечелили хохлите?   Всички забравят - РФ е в съвета на ООН с право на вето.   Всякакви външни оценки са им ненужни и излишни.  Трябваше да са изпълнили гласуваното решение на Радата за автономия на ЛДНР още през 2014 година.

преди 15 минути, BANKATA написа:

При по-скъп бензин пак.

Тока не е бил по скъп, отколкото е сега....

Бензина не е бил някакъв особен разход тогава за всяко едно домакинство, поради ред причини - относително малък брой домакинства имаха коли, навиците за ползване на автомобил бяха съвсем различни и т.н....

Въобще, тогава възможностите да харчиш бяха силно ограничени, просто нямаше за какво....

Бяха задоволени базовите нужди за оцеляване на хората, което доказано води до едно спокойствие и пълна липса на стремеж към постигане на нещо повече....

Последният такъв експеримент мисля, че бе във Финландия и показа същите резултати....

Това е, което позволи на този строй да се задържи толкова дълго без някаква сериозна съпротива, въпреки очеизвадното потъпкване на основни човешки права и липсата на свобода....

Замяна на свободи срещу сигурност - нещо, което отново наблюдаваме и днес....

Статистиката е наука и като всяка наука си има правила на които се подчинява....

Да, чрез статистиката може да се лъже казвайки истината, но лъжата е при интерпретациите на тези данни, а не в самите данни...

Ако човек познава правилата и зависимостите в статистиката, то лесно се ориентира, кога се лъже и кога не.....

В случая, този статистически годишник не е изготвян, за да бъде ползван от редовите граждани, както днес сме свикнали....

Там са събрани сухи данни, а за всеки раздел е описана методологията по която са извлечени....

Но...  аз не се доверявам само на статистиката....

И за пореден път ще ти кажа, че този разговор не е за тази тема, не че ме бърка да го водим и в нея....

А и смятам, че е тотално безсмислен, при условие, че ти нямаш никакво желание да погледнеш фактите, а се позоваваш на някакви си твои усещания кое как би требело да е било....

Ако вашето семейство е гладувало, мизерствало, не се е къпало (нали за това били ниски сметките за вода според теб), не е можело да си плаща режийните - ОК, приемам го, колкото и малко вероятно да ми се струва....

Но... ако е било така, то това е  било някакво изключение, а не правило....

Наистина няма никакъв смисъл да продължаваме....

Никой не е в състояние да докаже нещо на някой, чиято цел е това нещо да не му бъде доказано....

Срещу чувства не могат да бъдат изтъкнати никакви разумни аргументи....

Все едно да спориш с фанатичен евангелист по религиозни въпроси....

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Си го написал, след като за пореден път си я оспамил. В поредица от постове. Нормално за мен е да разбера какво опитваш да внушиш, вярвайки си че си хитър, а всъщност само лукав(подъл). И те чета по доагонала, на диагонала , което е достатъчно да установя че не си станал на милимунда по малко неадекватен в темата. Нито си променил стила на "пустопреливач-нищонеказвач".  П.П.  Продължавай във всеки пост виртуалното мачкане на чуждо нещичко, то говори красноречиво за тебе. Нямам дори предвид ориентацията ти , тя е последната грижа в спора

Миними анимационно, и сто пъти да ти се обяснява нещо - полза никаква....

Дължи се на КИ....

Това, което ти "нормално разбираш" и това, което е истина са две коренно противоположни неща....

Пак се дългжи на КИ....

Но е забавно да се чете как пишеш "Нормално за мен е да разбера", оксимороните са забавни....

Както и да четеш се тая....

Пак се дължи на КИ....

"Мачкането на нещичкото в гащите си" ( твоето нещичко, в твоите гащички от самия теб) си е твой избор, аз такава потребност не изпитвам...

А преобръщането на тази метафора със "мачкането на чуждо нещичко" наистина говори красноречиво, но точно за твоята реална сексуална ориентация и поражданата от нея твоя вътрешна борба....

Което се установи доста отдавна, просто отново доказваш този безспорен факт....

А спор с тем нямам и не мога да имам, както много отдавна ти обясних....

Причината е, че си материализираната еманация на Доневите герои....

И на тримата...

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Има статистика която показва, колко гориво, месо, мляко, хляб и така нататък може да се купи с една минимална или средна заплата. И сега със сигурност ( в соцносталгична и ДС кремълозависима, най бедна в ЕС България) със сигурност е повече. Глупи пак е написал лъжи, ползвайки статистиката според експертизата си, да лъже дори когато казва истината.

Забавно е да коментираш и ползваш статистики.....

Също отдавна бе установено....

Пак се дължи на КИ....

Глупостта е забавна....

Косьо

има и по тъпанарски снимки от тия. Коментара на киевчани -"на някой не трябва да се дава фулмастер"

Изкукали са от енергийни напитки. Като тебе де - и ти си в тая категория.

По въпроса за новия контранаступ за 16-ти,

тръгнахте да контраатакувате - и мобилизираните изгоряха.

В момента пак пращат кайма . А ти си пускай снимки - не пречиш.

преди 23 минути, Киро Н. написа:

Косьо

има и по тъпанарски снимки от тия. Коментара на киевчани -"на някой не трябва да се дава фулмастер"

278764569_5752969211384228_809704105174199917_n.jpg.9d27e880aa67d78136953354cc98ae3e.jpg

преди 22 минути, Киро Н. написа:

Косьо

Кире, зле започваш но и зле завършват- разбирай 2-ри..

Още ли гледаш кораба дето ще пристигне утре. Това на повторение ли го правиш или пак през кристалната топка?

Хайде давай тука пак славните обещания да се посмеем малко че като гледам що измряха вчера...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.