Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Аз не карам пил по руZки:

Още една баба Яга пропусната:

Нищо не става от тия дрончета:

Поддържането на чистота в полето е особено важно:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 часа, andiay написа:

Баси....

Не бих могъл да те опиша по-добре....

Бравус, най-накрая успя да ме изненадаш....

Но...7-ми клас?

Не се надценявай чак толкова...

Още ли нимой се научиш ка се цитира пасаж от текст?

Требе ли ти обяснение с картинки?

Че аз да не съм писал, че си казал, че ти го чешкам реално бре Миними....

Нито пък когато и да било съм писал изобщо, че ти го чешкам, нито че имам подобни мераци....

Което не пречи ти отново да заявиш - " това че го правиш във всеки твой пост (чешкането) от много време, но го отричаш въпреки че очевадно го правиш, показва че се срамуваш от същността си, но не можеш да я преодолееш."....

Хайде цитирай поне един мой пост, където съм казал или подсказал, или дори намекнал, че ти го чешкам....

Нъл е във всеки мой пост, значи не представлява трудност дори и за теб....

Истината е, че това си е лично твоя въображаема интерпретация, която 1000% потвърждава думите ми, че имаш сериозен сблъсък със сексуалната си ориентация....

Аз просто констатирам този безпорен и очеизваден факт....

Желаното от теб не е реалност....

Та даже и заяви, че съм бил добър във виртуалното чешкане на нещичкото ти.....

Доколкото ми е известно, за да се определи, че некой е добър в чешкането на друг, то този друг требе да е изпитал удовлетворяващ резултат....

Което (поне предпполагам) нема ка да са случи виртуално....

Което ще рече, че ти сам си го чешкаш, представяйки си, че аз ти го чешкам, стигаш до удовлетворяващия резултат и заявяваш, че аз съм бил добър....

За целият този процес аз неам никакъв принос....

Всичко е единствено и само плод на въображението ти.....

А причините въображението ти да е такова са кристално ясни още от времето когато заяви, че съм те свалял, докато ти постоянно ме канеше за среща на живо и ми подхвърляше номера на телефона си, при условие, че ти заявих категорично, че не се валнувам от това.....

Личиш си като муха на вар.....

Затуй и си толкоз агресивен.....

Е, не само затуй, но и затуй....

Останалото е плод на твоят КИ....

И двете са плод на гените ти....

Те пък са плод на природата...

А природата нимойш да пребориш....

То остава и да напишеш, че ми го чешкаш в прав текст. Това не е в стила на Глупи Хлъзгача. Ти просто го правиш, перманентно. Бих се притеснил преди време, но се убедих отдавна, че девиациите ти са безобидни и ефекта им е само разводняване на темата. Охоо, даже си го чешкал по продължително. Това като завършил политически науки, в един от топ университетите. Представям си как би бил, ако си беше останал един прост плевенски гьон без елитно образование, а не такъв но с диплома.

преди 5 часа, andiay написа:

преди 8 часа, Без умствен капацитет написа:

дедо - човека е най приспособимото същество - оцеляваме в постоянна атака на вируси, оцеляваме в всеки край на света независимо дали е студ или жега

хлебарките остояват на 8 пъти над радиацията която държи човек - така че живота ще оцелее, - с нас или без нас

Какво говориш,  за какво оцеляване иде реч.   Далече съм от възрастта на Кокич и Благой. Не съм пенсионер.   На 72 години те ми изглеждат като чавдарчета, които се държат за ръка по пътя към детската градина. Всякакви снимки показват и им се радват.  Вдетиняването на стари години понякога го има.   САЩ защо тероризират Байдън още да им е президент?  Не е нужно да умират като Брежнев на поста си.   А военните действия на хохлите и казаците все някога трябва да приключат.    Зельо води държавата не към демокрация, а към смърт и разрушения,  за съжаление са украинците.     И всичко това се случва заради постоянно променящото се международно право на САЩ.  Какъв хегемон да са те. Създават бъркотии и войни на разни места по света. 

преди 29 минути, Киро Н. написа:

Всичко е свалено :)

Особено кинжали и искандери .

Това след редовния обстрел на Крим.

IMG_20240612_080834_453.jpg

Кире, има ли причина да не ме споменеш в поздрава си за добро утро? Знаеш че не ги обичам тия работи и ставам зъл и започвам да те бъзикам за какво въобще коментираш държава дето я няма вече.

Между другото видя ли Мадяр от онзи свят какво прави на безнаналоговите?

За малко да забравя - честит празник!

За мъртъвците само хубаво.

Казвал съм ти каква ще е съдбата на твойте "рекордьори"

Вълчев

Дадените на Зеля патриоти ги изхвърлиха от Израел.

Свалените ирански цели са сваляни с sm-3 от ескадрените миноносци.

току-що, Киро Н. написа:

За мъртъвците само хубаво.

Казвал съм ти каква ще е съдбата на твойте "рекордьори"

Вълчев

Дадените на Зеля патриоти ги изхвърлиха от Израел.

Свалените ирански цели са сваляни с sm-3 от ескадрените миноносци.

Е как пак ли ще гу убиваш. Чакай сега те нали умряха.

Кире, не се майтапи човек - верно не знам как може да стане да ги убиеш 2-ри път. Знам че това русофилията не прощава, ама не знаех че в такива размери - дори и при тебе. Били ни разяснил как става това , докато аз намерия цитатити как ги уби първия път.

И прави впечатление че нещо залязваш като звезда. Да ти цитирам ли как звучеше преди. Сега си направо пародиен герой

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Отговора потвърждава, че съм прав. Търсих. ПМИФ е тотален провал.

Потвърждава го без да си чел какво пише? А то пише, че има двойно повече подписани договори от миналата година. Търсил, но не намерил. И разбира се прав.

преди 15 минути, Митко Вълчев написа:

https://www.nytimes.com/2024/06/11/us/politics/patriot-missiles-ukraine-war.html това пейтриъта върши ли някаква работа или САЩ си чистят излишъците от непотребна скрап?

Е снощи пак всичко е свалено, а горят ли разни работ? Включително насред Киев. Върши работа.....

преди 1 минута, maxthon написа:

Потвърждава го без да си чел какво пише? А то пише, че има двойно повече подписани договори от миналата година. Търсил, но не намерил. И разбира се прав.

Бъди, гледам полети до Италия в момента. Ще се навиеш ли да ми кажеш за радиацията там , че много се чудя в тия жеги къде да избягам.

на 11.06.2024 г. в 7:43, bigiadri написа:

Гледам ,стараеш се да ме обидиш,няма да ти отвърна подобаващо ,НЕ си заслужава.Старай се ,руски МИЖАВ троле. Всичко ,което се стараете да внушавате тук,вие руските тролове , е едно смешно безсилие  ,в повечето случаи сигурен съм ,вашите тъпизми за славата на великата русия  и нейната уж непобедима армия,  на байпас са пуснати т.е. НЕ се четат .Но нека да върви трафика ,лошо няма. 

Щом фактите се опитват да те обидят, какво да дискутираме... Пак ще го напиша. Преди около година не ме допуснаха да се регистрирам в руски сайт поради негативно отношение към СВО и Путин...

Какво гледаш бе Косе

Като ехоповторител на цензор.нет си от 2 години.

Видеа от fpv, ватите мрат - ура. Слава слава.

Когато няма успехи вадим материал  даже от април 2022 и така до края.

Айде мирясай - всички чакат да видят американците как ще врътнат Зелката.

Предполагам на салата - зеле с моркови и тройка кебапчета ял ли си ?

Нито един опит за контраатака не мина .

И зелката седнал да ми говори за неминуемата победа вчера :)

Държавите на съмита станаха 78 и продължават да намаляват ...

Зеленски "допринася за изключително опасна спирала на ескалация“ според оценки на десни партии и на националисти в Германия,  Франция и Италия.     Омръзна им на хората да ги занимават все с неговите условия за мир.    Дразни ги и постоянното просене на нови милиарди за режима в Киев.   Очертават се политически промени.   В Украйна трябва да се преговаря за споразумение за мир.

преди 12 часа, Митко Вълчев написа:

Мече, този вариант съществува и не само в мойта фантазия. Но ти ако незнаеш за него пък, се буташ да пишеш в такива теми явно вярно си алтав. Между другото, избитите в месеците след девети, не са си помисляли, че ще им се случи нещо такова примерно август 1944. Тук говорим за хоризонт от 5-10-15 години. Или пък тези в концлагерите на Сталин или Хитлер, не са вярвали че точно на тях ще се случи. Такива случаи в историята са хиляди, ся теб ако са ти трудни за осмисляне не мога да помогна .

Страхът, както и алчността винаги са били много лоши съветници. Много хора са се провалили заради тях, но заради тези два порока стои глупостта. През 1944 г. сме били на губещата страна и е нямало какво да се направи, освен да се напусне страната, което и много хора са направили. Сега някой ни плаши с Русия, като в същото време ни тласка към война с нея, която може да бъде и ядрена...    П.п. Украйна не ни е съюзник и да се оправя сама. 

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Жмуня, какво 2020? Маските бяха да ни пречат да говорим?

Миними анимационно, голям кеф ми е да пия сутрешното си кафе и да чета хумореските ти....

Се едно гледам нови епизоди от поредицата на Доньо Донев....

А е много добре денят да започва с усмивка....

2020-а с маски ли я свързваш?

Иначе, в този слоган на Милен Цветков (мир на праха му) има много истина, но не е във възможностите на такива като теб да я асимилират....

Маските бяха първото и наглед най-безобидното и затова лесно приемливо нещо, проправящо пътя към цяла поредица от нарастващи рестрикции за ограничаване на базови човешки свободи, налагани от властта с мотива, че така гарантират сигурността ни....

Някъде това бе правено с цел, някъде бе правено от глупост, а някъде бе правено просто като копиране....

Общият мотив за всеки един от тези случаи бе - "За да гарантираме вашата сигурност се налага да се разделите с част от вашите базови свободи"....

Естествено, това няма как да работи вечно....

И също така естествено, няма как да работи навсякъде....

Затова и приключи относително бързо....

Но... доброволната замяна на основни свободи в името на имагинерна сигурност бе факт при доста хора....

И някои от тях започнаха да се съпротивляват едва когато бе заложено на карта личното им оцеляване, заплашено вече не от някакъв вирус, а от самите рестрикции....

За разлика от онзи строй, където срещу доброволното приемане на отнемане на базови свободи се предлагаше гарантирано лично оцеляване за всеки спазващ правилата....

Затова и този строй падна тогава, когато властта вече започна да изпитва проблем с гарантирането, което е следствие пък от сбора на различни обстоятелства - както проистичащи от самата власт, така и от такива, провокирани извън нея....

Все повече се убеждавам колко голям е дефицита между ушите ти.

Това ти "убеждение" се дължи изцяло на кухата яйчена черупка върху раменете ти...

Както и всяко едно твое друго "убеждение"....

И твърдящите, че Земята е плоска са убедени, че са прави, а другите са с дефицит между ушите....

Въпрос на знания и КИ....

Кое от думата карантина не ти е ясно или по точно, кое в твоя случай ти е ясно?

Не в моя случай Миними, а в твоя....

Защото на теб ти е ясно само това, което ти кажат, че е достатъчно....

Карантината има смисъл, когато се налага върху доказани заразоносители, като те се отделят от останалите, а не налагана върху всички с мотива, че може би са заразоносители....

При вирусни инфекции по този начин е невъзможно да бъде спряно разпространението на вируса и това стана повече от ясно....

Особено пък при вирус с дълъг инкубационен период и при който болшинството от хората дори и не разбират дали е попаднал в тях....

Нещо повече, страни без никакви сериозни рестрикции преодоляха тази криза много по-сполучливо и с по-малко жертви, отколкото там, където имаше сериозни рестриции....

Но... няма как индивид с КИ под 50 да осмисли това...

Ти отиде на Запад, не ти се получи.

Колко пъти да ти се казва, че не ставаш и за врачка?

Ка яйцето реши, че не ми се е било получило?

Днес бера плодовете на това, заради което отидох на Запад...

И не се оплаквам....

А ти говориш какво е на Запад, без никога да си бил там....

Иначе си "убеден", че си наясно, какво е там...

Също като "плоскоземците"....

Сега може да ръсиш девиациите си като последна инстанция, както правиш за всичко.

Не ползвай думи, чийто смисъл ти е непонятен бре 3 в 1...

Не те правят да изглеждаш по-умен, а само доказваш, че имаш КИ под 50....

Не аз съм последна инстанция и въобще нямам таквиз претенции....

Просто моето мнение почива на знания, докато твоето на "убеждения"....

Дори и идиот би бил Айнщайн, ако бъде сравнен с теб и би ти звучал като претендиращ, че е последна инстанция...

И като за всичко, все са си девиации, на човек гордеещ се, че може да лъже дори когато казва истината.

Колко пъти да ти се каже нещо та поне малко да мое да го схванеш?

Единствено статистиката може да лъже, дори когато казва истината....

При това може да лъже само таквиз кът теб, които няма как сами да установят, кое е истина и кое не е....

Защото самостоятелното установяване на истината изисква некъв минимум от знания, какъвто минимум при теб очеизвадно липсва....

Затова и вярваш, че истина е това, което ти казват, че е истина и отговаря на "убежденията" ти....

Точно като "плоскоземците"....

Патология при която умението да изкараш екскремента торта и обратно, го кара сам да си вярва, че те стават такива.

Тцъ, за разлика от теб, аз мога да преценя кое е екскремент и кое е торта, както и да посоча за какво  екскремента е полезен и за какво тортата....

И двете неща имат както полезни приложения, така и вредни....

Докато, ти вярваш, че ядеш торта, стига да ти го каже някой, който си приел за "авторитет", който отговаря на "убежденията" ти, които не се базират на никакви знания....

И ще се кефиш, че ядеш най-вкусната торта, дори когато всъщност ядеш екскремент....

И всеки, който ти заяви - "как може с такова удоволствие да ядеш екскременти" веднага приемаш за луд, подъл или лукав, който се опитва да те подлъже да оставиш "тортата", за да я вземе той.....

Пак се дължи на КИ....

Глупи , да посочиш една социална група, която сега е категорично по зле от тогава?

Миними недорисувано, колко пъти да ти се каже, че "по-добре" и "по-зле" не са измерими категории, а чисто субективно емоционални....

Но... всички от социалната група "живеещи под линията на бедността" са с по-нисък жизнен стандарт от тогава, защото на карта е заложено базовото им физическо оцеляване.- невъзможност да покрият базовите си нужди (требе ли да ти се изброяват кои са тези нужди)...

Болшинството от тях биха определили днешното си положение субективно като по-зле, но ще има и такива, които ще смятат, че днешното им състояние е по-добре.....

Това се отнася и до всяка една останала социална група....

Няма унифицирани критерии за "по-добре" или "по-зле"....

преди 3 часа, Митко Вълчев написа:

Реално, не в реалността на междуушното ти пространство.

Желаното от теб не е реалност бре пустиняче....

Ти нямаш никаква възможност да прецениш кое е реално и кое не е....

преди 3 часа, Митко Вълчев написа:

Или професия с реален принос за обществото?

А коя професия няма "реален принос за обществото" бре материализирана проекция на Доневите герои?

Не ползвай думи и изрази, чийто смисъл не разбираш, просто защото си чул / прочел да ги казва някой, който ти си решил, че е умен....

И си решил, че копирай ги и ти ще можеш да минеш за умен....

Не можеш...

Даже доказваш сам още повече глупостта си....

Това, че някой ти казва, че нещо е "торта" и ти вярвайки му започваш да нагъваш с апетит, та дори да се прехласваш колко е вкусно, не променя факта, че "тортата" всъщност е кравешки екскремент....

Но.... така се получава, коги некой разполага единствено с вяра, за да изгради "убежденията" си....

Което за индивид като теб е неизбежно...

Природа....

преди 12 минути, Киро Н. написа:

Какво гледаш бе Косе

Като ехоповторител на цензор.нет си от 2 години.

Видеа от fpv, ватите мрат - ура. Слава слава.

Когато няма успехи вадим материал  даже от април 2022 и така до края.

Айде мирясай - всички чакат да видят американците как ще врътнат Зелката.

Предполагам на салата - зеле с моркови и тройка кебапчета ял ли си ?

Нито един опит за контраатака не мина .

И зелката седнал да ми говори за неминуемата победа вчера :)

Държавите на съмита станаха 78 и продължават да намаляват ...

Ти нали нямаше да говориш за умрялата държава ? 12 дена вече я няма, а още не ти е излязла от главата.

Това с материала от април 2022 - може ли така да кажеш за какво говорим. Виж сега не ме разбирай погрещно - не че няма материал от тогава. Много настоявам да ми го покажеш това,

Но не съм като един друг тука дето показва неща от миналата година .

Тъжен нещо ми звучих , след като приключи с Урайна я кажи сега коя е следващата. Аз гледам поляците много се навират,а?

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Споко

Всичко ще се намести от само себе си.

След колко време?   Зеленски все проси нови милиарди с обещания за неминуема победа.   Колективният Запад финансово още не го е отрязал.

преди 2 минути, attj написа:

След колко време?   Зеленски все проси нови милиарди с обещания за неминуема победа.   Колективният Запад финансово още не го е отрязал.

Да бе , кирето ги отряза още май месец, като започна от август миналата година да им намаля дажбите

Според неофициални данни ВСУ губят на месец над 20 000 войници.    Няма да могат още дълго да се сражават.   ВСУ се стопява.  При руснаците е обратно -ежемесечно мобилизират с договор  над 30 000 нови войници и руската армия в Украйна нараства.    Скоро военните действия ще се преместят в земите на хохлите.   

Attj

Парите които им дават стигат само за военните консумативи.

На войниците на елитните части превеждат 50% на мобилизираните 20% изобщо всичко е точно.

Някакви преговори за отлагане на плащанията щели да се проведат сега...

Я да попитам Косьо, копането на окопи около Ивано-Франковск наложително ли е или зельовчетата ще намажат едни пари ?

ПП

План скицата е да изкарат до края на ноември ама става все по невероятно...

преди 2 минути, Киро Н. написа:

Attj

Парите които им дават стигат само за военните консумативи.

На войниците на елитните части превеждат 50% на мобилизираните 20% изобщо всичко е точно.

Някакви преговори за отлагане на плащанията щели да се проведат сега...

Я да попитам Косьо, копането на окопи около Ивано-Франковск наложително ли е или зельовчетата ще намажат едни пари ?

ПП

План скицата е да изкарат до края на ноември ама става все по невероятно...

Кире чакам видеото от април 2023 и ще те питам всеки ден за него.

Ти по принцип ли си измисляш така или ...,а?

Как така сега есента- нали май месец приключи всичко? Кире вземи се в ръце вече - искам точна дата. И за видеото да напомня че явно обичаш да си фантазираш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.