Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, Киро Н. написа:

С оглед на последната седмица - Грузия я отпиши.

Не искали да се бият с РФ - преставяш ли си ?

Кире, ти що не поздравяваш сутрин? Да не мислиш че няма да те питам къде ми е видеото? Нищо не става от тебез човек, само празни думи и гадаене на кристална топка

Порене от април 2023:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Начи на руснаците не им остава нищо друго освен да сложат свои бази в държави в които няма бази на нато и така ще се постигне баланс на силите и ще се заградят всички.

Чакай малко да ви върнат младоста и ше сложат базите комунделе

току-що, AAUUXX написа:

Начи на руснаците не им остава нищо друго освен да сложат свои бази в държави в които няма бази на нато и така ще се постигне баланс на силите и ще се заградят всички.

Да сложат ве, някой спира ли ги?

Каквото си искат да правят, ние искаме само да спрът войната дето я започнаха и да възстановят мира!

преди 8 часа, andiay написа:

Тцъ, високомерие няма....

А бре Минимунчо пустоглавий....

Кога ще се научиш да четеш?

Ето, първо требе прочетеш това....

За разлика от неграмотник като теб, аз схващам метафорите и смисъла заложен в тях, а след това използвам същата метафора със същия смисъл в отговора на това, което съм цитирал.....

Това, че на теб ти се привижда друг смисъл в думата мачкане е изцяло плод на неграмотността ти и подтиснатите ти желания....

Ма ти от ЮЗУ ли си купи дипломата?

Ми що не стана като Пеевски?

Я виж, той бори Русия от екрана, реди правителства, реди парични потоци, а ти просто доказваш неграмотността си..

Университета ми е в топ 10 относно специалността ми....

По мое време бе №7, сега е мисля №5....

По други специалности е стигал и до №2, а при трети е извън топ 50....

И от цялата тая безсмислена, но забавна наша "комуникация" е кристално ясно, че има значение къде е завършил един човек....

Едно е да получиш образование в Университет от Ivy League, от чиито възпитаници има трима президента на САЩ, няколко държавни глави на други страни, над 80 нобелови лауреати и т.н., а съвсем друго е да си възпитани на Университет известен с лесното взимане на диплома и с най-виден възпитаник Пеевски....

Че аз не съм се реализирал могат да кажат онези, които са станали емблема на Университета, който аз съм завършил и ако се сравнявам с тях, това ще е факт...

Могат да го кажат преподавателите ми - че не съм реализирал възможностите си, и най-вероятно ще са прави....

Могат да го кажат състудентите ми, които са били много по-знаещи от мен и са ми били стимул да се опитвам да ги достигна, и най-вероятно биха били прави....

Но.... такива хора никога няма да кажат подобна глупост, защото са достатъчно умни, за да знаят, че всеки се реализира точно толкова, колкото истински желае и това е негов избор....

Дори само това, че мое есе върху даден казус и днес се ползва за провокиране на дебат от преподавателя ми там, да бях постигнал в живота, пак бих несравнимо по-реализирал се от теб, дори ти да си Пеевски, а не селския магазинер, който си е останал безк3райно неграмотен, но може би с лист хартия, която да му позволи да се самозалъгва, че не е така....

Тцъ, стори ти се, че в АУТОБАТИЗМА съм бил добър....

Требеше да мине седмица, дорде успееш да научиш как се пише и произнася тая думичка....

Да осмислиш кво точно означава, нема ти стигне и вечността....

Щот за теб думите означават това, което на яйцето върху раменете ти му се е приискало да означава....

Пак да попитам - как някой, чийто умствен капацитет и знания не надхвърлят тези присъщи за начално образование, определя чуждо ниво като 7-ми клас....

И ка некой видимо с КИ под 50, определя някой като дебил, при положение, че дебилите са с КИ над 50....

Нормално е да не разбираш смисъла.....

За да разбира смисъла на нещо, човек требе да е поне средно интелигентен...

А ти не си....

Ето, колко време пишеш вече в тая тема, а още нимой са научиш ка да цитираш част от чуждо мнение....

Но.... да се позабавляваме....

Всеки се реализира точно доколкото наистина е желал....

Къв е смисъла, обяснено като за седмокласник....

Има една сентенция....

Това е лемата от която се изхожда, за да се разбере смисъла на казаното от мен.....

Да пробваме с примери....

1. Аз искам да стана богат, като за мен богат значи минимум милиардер" - ако някой наистина иска това, а не го казва просто така, то той ще положи всички усилия и няма да се примири, докато не изнамери начин да го постигне...

Ако не успее да го постигне, значи не е търсил начина, а намира оправдания за неуспеха си, значи всъщност не го е искал наистина....

2. Ако едно дете желае да стане лекар, ама наистина го желае, то то още от рано ще набляга върху химията и биологията, все едно от това зависи живота му и в крайна сметка ще стане лекар, ако просто е някакво моментно хрумване, то ще си играе известно време на доктор и дотам..

3. За всяко нещо в живота това важи с пълна сила - който наистина иска нещо, в крайна сметка го постига.....

Разликата между интелигентните хора и таквиз кът теб е в това, че интелигентният човек е наясно с този безспорен факт и това му дава възможност правилно да прецени приоритетите си, спрямо възможностите си....

За разлика от такъв кът теб, който смята, че е възможно да се представи за нещо, което естествено няма как да бъде....

Но... със селския магазин вече си се надскочил и това е похвално....

Казала отчупилата се треска.....

Е, ти си си пародия по природа....

И се представяш като пародия....

Нормално е да си губиш времето....

Само интелигентните хора никога не го правят....

Това, което индивид като теб приема за факт и това, което действително е факт, нямат нищо общо по между си....

И няма как да бъде другояче....

Роден Минимунчо пустоглав, цял живот Минимунчо пустоглав....

Природа....

И знаеш....

Няма смисъл да се "говори" с теб, но пък е забавно....

Абе, троле руски, стига си пускал тези дълги чершафи  ,които НИКОЙ НЕ чете ,само хабиш мястото в темата. Това, че си написал много дълги простотии НЕ те показва като много умен .Всички ти се смеят ,дори когато само видят дългия ти пост.Няма тук във форума ИЗОБЩО по-самовлюбен  като теб.Я бягай в гората, там поне правиш нещо .

преди 1 минута, Звяра! написа:

Да сложат ве, някой спира ли ги?

Каквото си искат да правят, ние искаме само да спрът войната дето я започнаха и да възстановят мира!

Руснаците също искат да я спрат войната ама укрвинците не били искали :speak:

току-що, AAUUXX написа:

Машината на времето ли намери в килера :ohmy:

Деменцуия. ДругаряжПутин ви обеща 

току-що, AAUUXX написа:

Руснаците също искат да я спрат войната ама укрвинците не били искали :speak:

Руснаците поставят неприемливи за Украйна условия!

Ако искат да спрат войната защо не се приберат във междунардно признатите граници? Нещо пречи ли им да го направят?

Какви са тези заплахи за използване на ядрено оръжие, като искат да спрат - да спрат! 🙂

преди 29 минути, bigiadri написа:

Защото ,руски троле ,съвсем човешко е ,когато видиш паднал човек да му ПОДАДЕШ РЪКА ,това е същото.

Хралупчо, руснаците точно това направиха и подадоха ръка на донбасци, които в продължение на осем години бяха бомбардирани от Киев. 

преди 3 минути, Звяра! написа:

Така е, но имат ли друг избор?

Ако искат да спрат войната защо не се приберат във междунардно признатите граници? Нещо пречи ли им да го направят?

Не могат да го направят защото е застрашена тяхната национална сигурност ако го направят.

Какви са тези заплахи за използване на ядрено оръжие, като искат да спрат - да спрат! 🙂

Може и да го използват ,но малко веротно е това да се случи.

току-що, AAUUXX написа:

Така е, но имат ли друг избор?

Не могат да го направят защото е застрашена тяхната национална сигурност ако го направят.

Може и да го изплзват ,но малко веротно е това да се случи.

Точно затова имат подкрепата на целият свят!

Нищо не е застрашено, освен болния мозък на адолф!

Очевидно е, че всички искат адолф да спре тази безумна война, само той не иска !!! 

преди 1 час, ivottoshev написа:

Един път и ти да излезеш прав!

ПСВ - ние сме с немците срещу Русия... и се оказваме от губещата страна

ВСВ - ние сме с немците срещу Русия... и пак се оказахме от губещата страна

Сега отново сме с немците срещу Русия...   

Абе ,гумаджия смотан -ВЕЛИК РУСКИ ТРОЛ със гомняна седалка,какви са тези аналогии,стига с тези съветски,комунистически ВКИСНАТИ опорки ? Ами през двете войни БГ беше против САЩ ,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ , ФРАНЦИЯ и на края с Русия . СЕГА е със западния свят против руските примитиви .НАПЪНИ си изпиления мозък за да можеш поне от части да кажеш нещо по различно от това ,което до втръснало сме слушали през строящия комунизъм.

току-що, Звяра! написа:

Точно затова имат подкрепата на целият свят!

Това нищо няма да промени, освен още загубени територии на Украйна.

преди 1 час, maxthon написа:

Това не е тероризъм по русенските стандарти.....

Ти там ли беше руски троле за да ги видиш и  да ги определиш за цивилни.

Ти там ли беше руски троле за да ги видиш и  да ги определиш за цивилни.
Хайде да се разберем. Който има претенциите, че това е било военна цел да показва, че е така. Ти виждаш ли признаци, че това е било военна цел? Като ги откриеш се обади пак....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 5 минути, Звяра! написа:

Очевидно е, че всички искат адолф да спре тази безумна война, само той не иска !!! 

Чакай сега, последно НЕ иска или иска?! Щото в преден пост каза, че се молел за мир на украинците. Омота се като пиле в кълчища в желанието си единствено да дразниш. 

преди 1 час, Киро Н. написа:

Централната банка се намеси и курса падна даже под границата която е търсена.

Сега се чудят как да вдигнат курса.

И джиджи - руската централа вече смята в юани. Имам и една новина - от 8 юни Саудитска Арабия вече може да смята нефта в юани.

Малка сладка новост. Отнася се за едни печатари.

ПП

Миг 31 излетяха. Съботна тревога в Киев.

Нещо ще гори 3-4 дена.

Кирчо ,руски троле,това което пишеш са вече МЕЧТИ . Това им се ще на тъпаците ,ама цццц.

Това е ударено от зенитна ракета.
Не думай.... Видя следа от ракета на твърдо гориво във въздуха?

преди 1 минута, maxthon написа:

Не думай.... Видя следа от ракета на твърдо гориво във въздуха?

Сравни го с ударените от украински зенитни ракети и ще видиш приликата.

преди 11 часа, Митко Вълчев написа:

Ся, това че ти си с фактите, аз голословен е хубав виц сигурно (за мен е тъпизъм, но да кажем разкично чувство за хумор). Но нали уж тук пишем сериозно?

Не е виц Митко, това са фактите. Ти с какво доказа например, че Русия след като смаже Украйна, ще нападне страна от НАТО? Как се аргументира? Дори не написа, че си имал видение или че си гледал на боб или карти...

преди 2 часа, attj написа:

То няма и смисъл да се помага на бандеровците!?     Новите територии са завинаги с Руската федерация, този въпрос дори не може да бъде обсъждан.  Имало е референдуми.   А В Косово дори е нямало, обаче САЩ са решили противоположното - в съответствие със своето международно право.

Ти ги наричаш бандеровци, а аз измекяри.            Има известна разлика с Косово. Там албанската армия не е нахлула, а си е изцяло вътрешен конфликт. Руснаците в Украйна трябваше да вземат властта без помощта на руската армия и щеше да е различно. Сега се води война.

преди 32 минути, Звяра! написа:

Мечка мед не връща доброволно. Като си искат териториите да контранастъпват и не се ослушват за още кинти. 

преди 9 минути, BANKATA написа:

Сравни го с ударените от украински зенитни ракети и ще видиш приликата.

Така ли?

преди 1 час, bigiadri написа:

Тази война НЯМА скоро да спре. Западът минава на военни релси и ще наситят с модерно далекобойно  оръжие укр.войски  за да прекъсне логистиката на тъпаците ,да измести летища и ком.пунктове надалеч от фронта и това постепенно започва да се случва. Трябва да минат няколко месеца зап.инструктори/вече и в Украйна /да обучават новомобилизираните  ,за да могат да бъдат ефективни и да се пазят  живота  си. Тъпаците със своята сбирщина едва ли ще успее да обучи разни чернилки,талибани или неуки от техните републики ,това ще бъде  разликата ,която ще противопостави ЕФЕКТИВНО  укр.армия на руската ,в крайна сметка когато един украинец е повече от трима тъпаци ще има и резултат.Всичко с времето си ,руски троле!

Защото ,руски троле ,съвсем човешко е ,когато видиш паднал човек да му ПОДАДЕШ РЪКА ,това е същото.

Минаха две години и четири месеца почти и не му се вижда края, а ние трябва да продължаваме да им помагаме...Ти луд ли си или ти плащат да пишеш глупости. Ако е второто пиши на лични от къде, да почна и аз, но ще си направя друг профил, да не маскаря този....         Ти бъди човек, прави добро и яж лайно...Мен не ме учи какъв да бъда.

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

че Русия след като смаже Украйна

Мечо-комуниста който не разбира от нищо. Кога пиянките ше я "смажете " 

преди 41 минути, bigiadri написа:

руски троле

Всички тия мекерета обичат Русия и се възхищават, но никой не дърпа натам. По лицемерни и подли от  руските тролове няма.

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Жмунка, по метафорите ще те познае човек

Тцъ, Минимунчо пустоглавий, по това какъв смисъл откриваш в една метафора, когато й отговаряш....

И при теб е повече от ясно....

Всичко което си написал, са отговори тип седмокласник, които могат да се използват от всеки към другия.

Пак добре се описваш, но... не се надценявай....

Седми клас е много над твоите природни заложби....

Аз не надценявам дипломата си и не се правя на нещо което не съм.

Тцъ, ти надценяваш това, че притежаваш (евентуално) един лист хартия....

И определено се опитваш да се правиш на нещо, което не си и няма как да бъдеш ....

За разлика от теб.

Няма как да не сме различни....

Се пак аз разбирам ко чета и ко пиша, а ти не.....

Природата е отредила да сме безкрайно различни....

Топ 1 да стане университета ти, все така ти ще си срам за него

Ако имаше представа как се влиза и как се дипломира някой в такъв род Университет, то щеше да знаеш, че си сътворил поредния си оксиморон....

Иначе ти си срам за всяко учебно завдение в което си бил, изключая началното училище с некои условности....

"Аз искам да стана богат, като за мен богат значи минимум милиардер" - ако някой наистина иска това, а не го казва просто така, то той ще положи всички усилия и няма да се примири, докато не изнамери начин да го постигне...

огромна, невероятна глупост, показваща нивото ти.

Тцъ, пустоглавчо, доказва единствено и само липсата на каквото и да е ниво при теб, след началното училище....

А това, че след толкова време, все още не си в състояние да се научиш как да цитираш извадка от мнение във форум, доказва и защо си останал на това ниво.....

"Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто да го направиш" Хайтов

Хайтов е казал на практика същото, което казвам и аз, но с други думи....

Но е нормално един индивид с КИ под 50 да не е в състояние да го разбере....

Ако наистина искаш да направиш нещо, но към момента не можеш да го постигнеш по една или друга причина, то ти ще направиш така, че да отстраниш пречките и вече да можеш....

По това си личи кой наистина иска и кой само заявява, че иска.....

Хайтов е базирал това свое велико изречение върху народната мъдрост:

"Когато човек иска да свърши една работа намира начин, когато не иска - намира оправдание"....

Да казваш, че искаш нещо, дори и да си вярваш, че го искаш и наистина да го искаш - това са много различни неща.....

Това казва Хайтов....

преди 3 часа, Митко Вълчев написа:

Хиляди са искали НАИСТИНА много неща, но не са можели, убеден съм че въпреки отричането ти, ти си пример за такъв човек.

Тцъ, пустоглавий., това че някой смята, че иска нещо не означава, че НАИСТИНА го иска....

Всеки постига точно това, което НАИСТИНА иска....

"Не мога" е оправдание....

А убежденията ти разбираемо нямат нищо общо с реалността....

Защото ти НАИСТИНА си искал къс хартия, което по един или друг начин си постигнал (сиреч намерил си начина), но не си искал знания и не си ги постигнал....

Затуй и сичко при теб опира единствено и само до вяра......

А когато детето е завършило за доктор, а работи шеф на санитарите, това добра реализация ли е?

Значи е искало всъщност да бъде шеф на санитарите, а не доктор и е учило напразно....

Ако е доволно от реализацията си, значи тя е добра за него....

Нищо, че я е постигнало по по-труден начин.....

Както обикновено - примерите ти са неадекватни....

Нимой да се преценява чужда реализация....

"Нормално е да си губиш времето....

Само интелигентните хора никога не го правят...."

смех, прочети се, толкова се оливаш у пустопреливането, че направо си пародия на пародията.  

Нормално е материализираната еманация на героите на Доньо Донев, да провидят във всичко, което не са в състояние да разберат пустопреливане....

Дължи се на пустотата в тях самите....

От горното твърдение се прави директния извод, че интелигентните хора не са нормални

Забавни са "изводите" на глупците.....

"Нормално е да си губиш времето...." - се отнасяше до теб бре МиниМунчо пустоглавий....

Защото за такива като теб времето е загубено още след раждането им....

"Само интелигентните хора никога не го правят...."  - вече не се отнася до теб и посочва защо за теб е нормално да заявиш :

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

когато имам време за губене с нещо като тебе.

за разлика от един интелигентен човек....

Казано като за такъв като теб - Нормалното за теб и нормалното за един поне средно интелигентен човек най-често са две противоположни неща....

Сега ми се изясниха много неща за тебе. Понеже се имаш за интелигентен, смяташ че не е проблем, че не си нормален.

"Сега ми се изясни" - казано от теб също е забавен оксиморон....

Желано и реалност са различни неща, пустоглавий.....

Ясно Глупи .

Както обикновено, всичко ти е ясно точно толкова, колкото е ясно на лутащ се в гъста мъгла на тотално непознато място...

Още първия ти отговор в поста, към друг човек, е по въпроса за високомерието. И понеже при теб го има в огромни количества, а причини за него няма, това те прави невероятно жалка картинка.

И както казах - високомерие няма от моя страна.....

Но.... нормално е при "разговор" с някой като теб, поведението ми да бъде възприемано за високомерие...

Същото ще бъде, ако разговарях за Вселената с Хокинг примерно, само че с обратен знак....

А всеки твой опит да оценяваш причини, интелект, образование и покритие  на некой друг, доказва колко пародийно звучи Хомо Сапиенс приложено към индивид като теб....

Което евентуално би било жалко за теб, но мен пародиите ме забавляват....

преди 4 часа, Митко Вълчев написа:

Иначе яко се не напъваш, но все така торта няма да станеш.

Колко пъти да ти кажа, че не ми е нужно да се напъвам за каквото и да било....

А торта никогиш не съм искал да ставам....

Не проектирай собствените си фантазии върху мен....

Изключително гнусен човек. Гордее се, че може да лъже дори когато казва истината, смята че човек се ражда лукав и манипулирането е сред първите неща които човек усвоява. Цар на провокациите и пустопреливането. Наистина когато му отговарях абзац, по абзац ме разсейваше от темата по същество. Чета го по диагонал, той със сигурност "не се напъва " в пъти повече.

Колкото и пъти да ти се повтаря нещо - полза никаква....

Всеки интелигентен човек може да лъже, дори казвайки привидно истината....

Но... и всеки интелигентен човек, може да го разобличи със същата тази истина....

А теб може да те лъже всеки дори и да използва откровени абсурди - достатъчно е да те накара да му вярваш, а това е най-лесната задача - достатъчно е в началото да ти каже това, което ти се иска да чуеш, за да можеш по-лесно да приемеш желаното за реалност....

Никой не се ражда лукав неграмотний....

И никога не съм казвал подобна глупост....

И лукавството, и манипулацията са сред първите умения, които всяко човешко същество (а и голяма част от по-интелигентните животни) усвоява още в невръстна бебешка възраст неосъзнато....

Което е много отдавна доказан научен факт....

Но... е напълно нормално за теб нито да го знаеш, нито да си в състояние да го осмислиш....

Защото:

"Има ли смисъл с теб да говоря?

О, не, не...."

Но пък е забавно....

преди 1 час, bigiadri написа:

Абе, троле руски, стига си пускал тези дълги чершафи  ,които НИКОЙ НЕ чете ,само хабиш мястото в темата. Това, че си написал много дълги простотии НЕ те показва като много умен .Всички ти се смеят ,дори когато само видят дългия ти пост.Няма тук във форума ИЗОБЩО по-самовлюбен  като теб.Я бягай в гората, там поне правиш нещо .

А бре живо доказателство, че глупостта е заразна, що говориш от името на всички, след като още се възприемаш като умен?

А решението да има изобщо мои постове в тази вече безкрайно изтъпяла тема отдавна не е  мое....

Аз само отговарям на глупости адресирани лично към мен, както и в случая....

Дори и не чета останалите глупости....

А дали ми се смеят глупците никога не ме е вълнувало....

В горите ходя рядко, само когато са по пътя към основната ми цел.....

А твоят основен проблем е, че вече не си в състояние да правиш, каквото и да било смислено и затова почна да "пишеш върху картинки"....

Но... това е следствие от това, че глупостта е заразна....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.