Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, miro20 написа:

Айде пак малоумни соц мечти на националнокастрирани антибългари за присъединявания  :) 

Виж, рашистите никога не им е пукало за рускоезичните в Донбас които методично унищожават и сега, камо ли за нас да им пука ?

На мен ми е пределно Ясно , че ти иска България да премине в ръцете на Уродите Сатанисти ! 

НЯМА ДА СТАНЕ , НЕВЕСТУЛКО !!! 

СВЕТА ЩЕ ОБЪРНА НАОПАКИ , НО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ТЪМНИНАТА ДА ЗАВЛАДЕЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 часа, Киро Н. написа:

Папагалче - кря кря

Я да видиш как летят Геранките в Киев :)

https://t.me/insiderUKR/85923

Като в задния си двор. Лоши лоши руснаци.

ПП

Откажи се беееее

Бодра дрононарезка с последните китайски части:

Да се пробваме на клипчета ако искаш ,а ? Тия дни много има -справка всеки брояч. Не искаш щото знаеш че ще загубиш нали , баба Пенке?

Прекрасна новина.

Руснаците решили да преминат към 24 часов тормоз на Киев (това е отговорче за Белгород мисля)

4-то нападение, на всеки 2 часа :)

Надяввам се Киевстар да работи надлежно че да има някое видео довечера.

Защо другари, защо?!

Защо "будиста" под тия постове си заключва коментарите?

Wrong turn до коя серия стигнаха? Излязла е нова:

Нали последно в Ирак се бяха предали на дрон? А не забравих за още един случай от Украйна. Еми вече са 2:

Гей-клубовете на запад ще го научат на нови номера , дето тия в Москва не са ги чували дори. Или пък бяха черните транспатологии - ами което си прецени сега.

Руски войници край Курск плячкосват къщите на местните руски жители

По време на война е нормално да се объркат. Все пак идват от окупираните и насила анексирани към русия републики.

Цитат: В средата на септември телеграм каналът "Шпионски досиета" публикува информация от същото село. „В Коренево нито ден не е имало украински военни, но всички магазини, бензиностанции, аптеки и оцелели жилищни сгради бяха разбити и разграбени“, пишат местни жители.

И квооооо..

Балабекчо, Путин извади милиарди рубли от резерва за Курск. Всички спасили се ще бъдат  компенсирани прилично.

Продължавайте да плякате бодро - края се вижда вече.

Украйна ще бъде затрита - това ясно ли ти е ?

Днешната Киевска зрада е началото.

преди 5 часа, miro20 написа:

загубите на рашистките военопрестъпници в Украйна за 2024 г ще надминат сумарно взети загубите от 2022 и 2023г.

Въпроса който задава военния експерт е... някой ще сметне ли колко  трупа на квадратен км  е това  спрямо превзетите територии ?

Заради Зеленски може и още два милиона души да загинат или да пострадат.   Това няма да повлияе и да промени крайния резултат.     Нито пък ще въздейства на преценките на Миро или  на Косьо.   Такива като Вас все ще са неадекватни и все нищо няма да са разбрали.   Това си е многовековен конфликт на католици с православни.       

преди 2 часа, БаалБек написа:

Руски войници край Курск плячкосват къщите на местните руски жители

По време на война е нормално да се объркат. Все пак идват от окупираните и насила анексирани към русия републики.

Цитат: В средата на септември телеграм каналът "Шпионски досиета" публикува информация от същото село. „В Коренево нито ден не е имало украински военни, но всички магазини, бензиностанции, аптеки и оцелели жилищни сгради бяха разбити и разграбени“, пишат местни жители.

Такива примери има постоянно.

Само нашите копейки са слепи :)

преди 1 час, Киро Н. написа:

Путин извади милиарди рубли от резерва за Курск.

Ама украинците още ли са в курска област ???

Коя дата сме ? :giggle1:

А милиардите ще се оползвотворят. рашистите са специалисти по крадене  на отпускани пари

:)

И къде им е ползата на бандеровските хохли -щом повечето от тях няма да са между живите?  

Мироооо

Чукчи писатели много...

"в пехоте критически не хватает людей, поэтому туда кидают всех - от персонала аэродромов до расчетов Patriot"

➡️боеприпасов нет,
Мариана Безуглая, Рада

Танатус, не стига, че си плешив урод ... вземи поплувай малко с рибите. Току виж ти се усмихне късметът и се удавиш, та белким си отдъхнеш от троленето!
848.68 рублей струва печено пиле. Дай координати, че с тези кликбейт копейки  хептен измършавя.

Имал пари! Ха ха ха!

преди 1 час, miro20 написа:

Путин е решил украинците в Курска област да ги оставят за десерт. Най-накрая с тях ще завърши войната след Киев и Лвов.

Руснаците привършват нещата от юг на север.

Е ти сиот кухнята на путлю и шойгу, всичко знаеш :) :) кое десерт, кое основно...

Ама как всички с ай-кю на перната птица  сте във форума едновременно хем фенове /шарани/  на измамника от Величие, хем сте и копейки и/или промити комундели / още по големи шарани/ .

Забелязах тази особенност.  :giggle1:

Путин e дебил и с севернокорейците ескалира агресията си. Тества запада на реакция. В Курска област постъпиха първите роби от СКорея. Това са буквално роби, отгледани в инкубатор. Армията на СК няма боен опит и прасето ги прати на стажовка.

За Макрони и Шолци не ми се говори, доказана педерасня. А онази изтресена шестица Орбан маджарец изобщо.  Байдена и той се  вторачил в метиската и затова тъпее. Реакция не закъсня от Южна корея. Инструктори и преводачи в Украйна. Дай Бог тези нещастници се събудят с паспорти в Южна Корея, а бетонираните мозъци станат на хумус.

Болшевишката плява е най-уродливата идеология. Сталин изобщо не вярвал на другарето от севера и назначава съветски офицер за локален вожд. Казвал се е Ю́рий Ирсенович Ким, от Хабаровски край, но по-известнен като Ким Ир Сен. Неговият син също бил с руско име, но за мимикрия пак замазан с корейско. Така че ГМО-внука наследява една болшевишко-феодална фекална територия на сесесерето.

Какво е армията на СК? Стоманени каски, музейни самолети, отвратителни снаряди. А да, уран и с това се свършва силата им. Същите неандертали като иранците и последната им надежда е да плюят тръби натъпкани с смърт.

преди 2 часа, miro20 написа:

Зельо като истински Щирлиц пуска най-личните бандери за утилизация в Курск:

Украински генерал: "Не разбирам какво правим в Курска област"

"Не разбирам какво продължава да се случва в Курск. Най-добрите бригади от въоръжените сили на Украйна бяха изпратени и продължават да се изпращат в Курска област, където търпим огромни загуби без да постигаме никакви стратегически цели. Разбирате, че в Курска област действат нашите най-подготвените екипи. Най-силните… Ще ви кажа откровено: не разбирам какво се случва и защо се случва в Курск", заяви украинският генерал Марченко.

Марченко счита, че планът за размяна на територии от Курска област за украински територии няма да проработи и оставането на ВСУ в Курск е не само е безсмислено, но и вредно. 

Бандеровците още настояват да довършат своята АТО - без да отчитат колко вредно и смъртоносно е подобно безумие.

Американец, предавал сведения на Русия от Украйна: Киевският режим трябва да бъде съден на трибунал като нацистите

Руските сили за сигурност са извели американеца Даниел Мартиндейл, който помагаше на руската армия, от територията, контролирана от украинските въоръжени сили. Той даде първата си пресконференция в пресцентъра на медийната група „Россия сегодня“.

От службите за сигурност съобщиха на РИА Новости, че американецът се е намирал на украинска територия от 11 февруари 2022 г. Той активно е установил контакт с руските сили за сигурност и в продължение на две години е предавал координатите на украински военни обекти. Тази информация многократно е помагала за нанасяне на удари по инфраструктурата, оборудването и личния състав на ВСУ.

На 27 октомври 2024 г. руски военнослужещи извеждат Мартиндейл от зоната на бойните действия и го отвеждат в Донецк. Щабът на отбраната на ДНР отбеляза, че американецът е изиграл ключова роля в подготовката на щурма на село Богоявленка в края на октомври.

Ключови изявления на Мартиндейл:

За контактите с Русия

„Първоначално исках да стигна до Донецк. Осъзнах, че трябва по някакъв начин да координирам действията си с руската страна. Трябваше да разбера къде е фронтовата линия, къде се намират руските войници. Започнах да проследявам това чрез новините като гледах различни канали в Telegram. Намерих канал, който принадлежеше на подразделението за териториална отбрана на ДНР, и там имаше бот. Поддържах контакти с руската страна главно чрез Telegram. Получавах съобщения чрез този бот.“

„Трябва да благодаря на войниците от 29-а армия, които преминаха фронтовата линия, за да ме евакуират, те действаха много професионално. Имаше много заплахи от украински безпилотни самолети, имаше и артилерийски обстрел, но благодарение на тях бях евакуиран на руска територия“.

„Бях в Полша две години преди войната. Следях новините в западните медии и разбрах, че е много вероятно в Украйна да избухне война. Отдавна исках да отида в Русия, осъзнах, че това е моментът, който съм чакал.“

„През последните две години правя всичко възможно, за да запазя живота на руските войници и да осигуря някакво бъдеще на руснаците в Украйна. Бих искал да продължа да правя това.“

„Успях да се запозная с различна гледна точка, а не само с информацията, която излъчват западните медии.“

„Бих искал да покажа дори едно видео ... И да потвърдя, че ако нещо се случи с мен или с цялото ми семейство в близко бъдеще, то няма да е от някаква случайност, няма да по естествени причини. Това ще бъде дело на американските власти, за да ме принудят да се върна в САЩ и да ме обвинят във всички грехове.“

„От моя гледна точка това, което се случва в Украйна е опит на Америка да сдържа Русия и да й попречи да се конкурира със Съединените щати на равна нога.“

„Но в един момент САЩ ще решат, че за тях вече не е изгодно да подкрепят Украйна. И колкото по-скоро се случи това, толкова по-скоро ще има справедлив край на тази война.“

За историята му в Украйна

„В Украйна трябваше да се боря за оцеляване, да не бъда разкрит, да не бъде разкрито какво правя. Не беше много по-различн от това, което преживяват много украинци, докато чакат да бъдат освободени от руската армия.“

„Те постоянно са предавани, страдат от постоянно предателство. Те осъзнават това. Те трябва да се борят за себе си, за своята сигурност, без това никой не се нуждае от тях“.

„Трябваше да крием симпатиите си към Русия. Трябваше да крием истинските си намерения, да крием, че изобщо не сме патриотично настроени към киевския режим. Наблюдавах как хората живеят с това, а аз самият живеех с това и също трябваше да крия мислите си“.

За киевския режим

„Местните жители в селото, в което бях, казваха, че всъщност украинските войници са изпращани на сигурна смърт и са го правили без никаква причина. И от това, което видях по отношение на движението на войските, от това, което видях да се случва в съседните къщи, загубите в Украйна са огромни.“

„Историята показва, историята ни учи: ако не накажете престъпника, той постоянно ще продължава да върши същото, да извършва същите престъпления и дори да стига по-далеч - и нещата само ще се влошават. Не виждам други възможности, смятам, че е необходимо напълно да се разоръжат киевските власти. И смятам, че това е най-добрият вариант, те трябва да бъдат съдени, да има трибунал“.

„Смятам, че те трябва да бъдат съдени или по руското право, или по международното право, както бяха съдени германските военнопрестъпници за убийството на поляци, евреи.“

За бъдещето

„Искам ли да се върна в Съединените щати? Не. От 2005 г. насам считам САЩ за свой враг.“

„Когато войната свърши и мирът бъде възстановен, бих искал да се върна към земеделието. Бих искал да създам семейство в Русия. Може би да се занимавам с производство на селскостопанско оборудване за руския пазар, за международния пазар.“

„Що се отнася до получаването на руски паспорт, бих искал да го получа“.

https://dnes.dir.bg/svyat/kazvam-se-danial-martindeyl-izveden-ot-ukrayna-v-rusiya-amerikanets-poiska-ruski-pasport

Последните дрончета, с последните китайски части ( от миналата година)

Е не ще напълнят западните гей-клубове с мърша само. Я бегом към московските - там не подбират явно:

Т-90 най добрия танк в света. Само да се появи и ...

Приказки за лека нощ от дедо ви.

Много моля да не гаврите с последните нищонеструващи дрончета! Или беше с единственото в света ешалонирано ПВО?! Няма значение - спрете тая гавра вече! Това не е православно!

Хм без думи съм.

Дрончо пляка след невероятния уикенд в Киев ...

Да видим утре как ще се развие цветопроизводството.

на 31.10.2022 г. в 14:16, royalpiggy написа:

Украйна няма как да победи, тъй като анализи показват, че армията на Украйна не може да издържи повече от два месеца срещу Русия.

Време беше и истинските експерти да се изкажат. Тия 2 месеца много дълги ама сигурно са на друга планета експертите.

преди 20 минути, Flashback написа:

Американец, предавал сведения на Русия от Украйна: Киевският режим трябва да бъде съден на трибунал като нацистите

Руските сили за сигурност са извели американеца Даниел Мартиндейл, който помагаше на руската армия, от територията, контролирана от украинските въоръжени сили. Той даде първата си пресконференция в пресцентъра на медийната група „Россия сегодня“.

От службите за сигурност съобщиха на РИА Новости, че американецът се е намирал на украинска територия от 11 февруари 2022 г. Той активно е установил контакт с руските сили за сигурност и в продължение на две години е предавал координатите на украински военни обекти. Тази информация многократно е помагала за нанасяне на удари по инфраструктурата, оборудването и личния състав на ВСУ.

На 27 октомври 2024 г. руски военнослужещи извеждат Мартиндейл от зоната на бойните действия и го отвеждат в Донецк. Щабът на отбраната на ДНР отбеляза, че американецът е изиграл ключова роля в подготовката на щурма на село Богоявленка в края на октомври.

Ключови изявления на Мартиндейл:

За контактите с Русия

„Първоначално исках да стигна до Донецк. Осъзнах, че трябва по някакъв начин да координирам действията си с руската страна. Трябваше да разбера къде е фронтовата линия, къде се намират руските войници. Започнах да проследявам това чрез новините като гледах различни канали в Telegram. Намерих канал, който принадлежеше на подразделението за териториална отбрана на ДНР, и там имаше бот. Поддържах контакти с руската страна главно чрез Telegram. Получавах съобщения чрез този бот.“

„Трябва да благодаря на войниците от 29-а армия, които преминаха фронтовата линия, за да ме евакуират, те действаха много професионално. Имаше много заплахи от украински безпилотни самолети, имаше и артилерийски обстрел, но благодарение на тях бях евакуиран на руска територия“.

„Бях в Полша две години преди войната. Следях новините в западните медии и разбрах, че е много вероятно в Украйна да избухне война. Отдавна исках да отида в Русия, осъзнах, че това е моментът, който съм чакал.“

„През последните две години правя всичко възможно, за да запазя живота на руските войници и да осигуря някакво бъдеще на руснаците в Украйна. Бих искал да продължа да правя това.“

„Успях да се запозная с различна гледна точка, а не само с информацията, която излъчват западните медии.“

„Бих искал да покажа дори едно видео ... И да потвърдя, че ако нещо се случи с мен или с цялото ми семейство в близко бъдеще, то няма да е от някаква случайност, няма да по естествени причини. Това ще бъде дело на американските власти, за да ме принудят да се върна в САЩ и да ме обвинят във всички грехове.“

„От моя гледна точка това, което се случва в Украйна е опит на Америка да сдържа Русия и да й попречи да се конкурира със Съединените щати на равна нога.“

„Но в един момент САЩ ще решат, че за тях вече не е изгодно да подкрепят Украйна. И колкото по-скоро се случи това, толкова по-скоро ще има справедлив край на тази война.“

За историята му в Украйна

„В Украйна трябваше да се боря за оцеляване, да не бъда разкрит, да не бъде разкрито какво правя. Не беше много по-различн от това, което преживяват много украинци, докато чакат да бъдат освободени от руската армия.“

„Те постоянно са предавани, страдат от постоянно предателство. Те осъзнават това. Те трябва да се борят за себе си, за своята сигурност, без това никой не се нуждае от тях“.

„Трябваше да крием симпатиите си към Русия. Трябваше да крием истинските си намерения, да крием, че изобщо не сме патриотично настроени към киевския режим. Наблюдавах как хората живеят с това, а аз самият живеех с това и също трябваше да крия мислите си“.

За киевския режим

„Местните жители в селото, в което бях, казваха, че всъщност украинските войници са изпращани на сигурна смърт и са го правили без никаква причина. И от това, което видях по отношение на движението на войските, от това, което видях да се случва в съседните къщи, загубите в Украйна са огромни.“

„Историята показва, историята ни учи: ако не накажете престъпника, той постоянно ще продължава да върши същото, да извършва същите престъпления и дори да стига по-далеч - и нещата само ще се влошават. Не виждам други възможности, смятам, че е необходимо напълно да се разоръжат киевските власти. И смятам, че това е най-добрият вариант, те трябва да бъдат съдени, да има трибунал“.

„Смятам, че те трябва да бъдат съдени или по руското право, или по международното право, както бяха съдени германските военнопрестъпници за убийството на поляци, евреи.“

За бъдещето

„Искам ли да се върна в Съединените щати? Не. От 2005 г. насам считам САЩ за свой враг.“

„Когато войната свърши и мирът бъде възстановен, бих искал да се върна към земеделието. Бих искал да създам семейство в Русия. Може би да се занимавам с производство на селскостопанско оборудване за руския пазар, за международния пазар.“

„Що се отнася до получаването на руски паспорт, бих искал да го получа“.

https://dnes.dir.bg/svyat/kazvam-se-danial-martindeyl-izveden-ot-ukrayna-v-rusiya-amerikanets-poiska-ruski-pasport

Ами има такива във всяка война. И от двете страни. Явно се е издънил щом са го извели .

Интересно, колко ще продължи изтрезняването му в рашистан ? Защото много ей такива които ги развяват по рашаТВ за пропаганда, после бързо се разочароват и беж да ги няма обратно

:) 

Е, той едва ли ще може да се върне поради това че е престъпник за цивилизацията , но повечето увлечени от матушката бързо изтрезняват :)

То и с тукашните копейки е така де... как никой не хвана влака и не се пресели в матушката въпреки улеснените закони и покана от путлю, аз не знам... :) 

По е лесно да се плюе злия Запад от самия този Запад и да се позлваш от всички дадености и привилегии на свободата, която приемате за даденост, но която я няма в рашистан.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.