Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 19 минути, parmobil написа:

Теб съм цитирал, нали? Не си ли четеш написаното?

Къде равнопоставеност означава, че трябва питаш комшията дали можеш да сключваш договор с трети страни?

И защо не искаш да ми отговориш дали сърбите сме ги питали за членство в НАТО и ЕС? И продължаваш да се инатиш с руската декларация, която ти вмъкна.

Ето какво точно си цитирал:

Цитат

В декларацията за независимост на Русия пише ли дори и преди точка 1 че ще бъде неутрална? Покажи, моля.

... моят въпрос към теб дали има такова нещо в руската декларация и молба да ми го покажеш ако наистина съществува. Защо искаш аз да показвам каквото и да е - това за мен си остава загадка :speak:

Не да питаш, а както пише в собствената ти декларация - да не сключваш, защото сключиш ли договор с военен съюз, автоматично отпада "равнопоставеността" спрямо държавите, които не са в този съюз.

Ти, приятелю, развиваш някакъв начален стадий на олигофрения. Кое точно ни задължава да питаме Сульо, Пульо или сърбите за каквото и да било? Да не би с влизането ни в НАТО да нарушаваме някоя точка от Конституцията ни за която да не знам?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Преди 12 часа Русия спря доставките на газ за Полша. . . .

Сред всички продължаващи лоши новини, нещо се случи днес, което ще ви накара да се смеете.  

Преди 12 часа Русия затвори газопровода за Полша и България заради отказ да плаща в рубли.

Преди 10 часа Полша се СЪГЛАСИ да плаща в рубли

Преди 6 часа България и Австрия се договориха да плащат в рубли

Преди 5 часа Европейската комисия разреши на европейските страни да плащат за газ в рубли. . . .

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ето какво точно си цитирал:

... моят въпрос към теб дали има такова нещо в руската декларация и молба да ми го покажеш ако наистина съществува. Защо искаш аз да показвам каквото и да е - това за мен си остава загадка :speak:

Не да питаш, а както пише в собствената ти декларация - да не сключваш, защото сключиш ли договор с военен съюз, автоматично отпада "равнопоставеността" спрямо държавите, които не са в този съюз.

Ти, приятелю, развиваш някакъв начален стадий на олигофрения. Кое точно ни задължава да питаме Сульо, Пульо или сърбите за каквото и да било? Да не би с влизането ни в НАТО да нарушаваме някоя точка от Конституцията ни за която да не знам?

Защото ти намеси руската декларация и те помолих да я покажеш. Ама спря да помниш какво си писал.

И пак - защо равнопоставеност да не ти дава право да сключваш договори? Както РФ е сключила договор със С.Корея, в който има споразумение за военна взаимопомощ. Путин го каза!!! Не аз.

И защото си пишем за неутралност, защо не коментираш Швейцария, която преосмисля политиката си за недаване на оръжие? Точно по споренето е и не можеш да кажеш, че отмествам питането.

преди 24 минути, parmobil написа:

Защото ти намеси руската декларация и те помолих да я покажеш. Ама спря да помниш какво си писал.

И пак - защо равнопоставеност да не ти дава право да сключваш договори? Както РФ е сключила договор със С.Корея, в който има споразумение за военна взаимопомощ. Путин го каза!!! Не аз.

И защото си пишем за неутралност, защо не коментираш Швейцария, която преосмисля политиката си за недаване на оръжие? Точно по споренето е и не можеш да кажеш, че отмествам питането.

Намесих я, защото ти даде пример с договор м/ду Русия и С. Корея. Най-коректно те попитах има ли в руската декларация точка, според която те ще са неутрални и която да са нарушили, и ако има такава да вземеш да я покажеш. Е, ти не показа такава точка. Защо искаш аз да покажа нещо, което според мен не съществува?

И пак. Ако си член на НАТО, при евентуален военен конфликт м/ду НАТО и друга държава, как би изпълнил точката от собствената си Декларация да си равнопоставен и с държавите от НАТО и с държавата, която е в конфликт с НАТО?

Президентът на Швейцария е поискал, но дали ще стане? Миналата година Парламентът им забрани предоставянето на швейцарско оръжие, дори и то да е в момента собственост на друга държава, камо ли самите те да взимат отношение и да дават оръжие на укрите. Защо си мислиш, че сега нещата ще са различни?!? Заради Укрия, швейцарците да си променят конституцията и неутралитета, с които се гордеят от векове? Та те дори и през ВСВ останаха неутрални, та сега ли ще обръщат палачинката? Не виждам такава опция в менюто...

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Да, знам че и това пише в Декларацията. Аз обаче исках да ми "преведеш" какво точно значи онова за равнопоставеността :)

Колко пъти да ти го "превеждам"? :lol6:

на 31.10.2024 г. в 18:48, N1K17Y написа:

Означавам, това дето ти бърка яко в гза, Украйна е суверенна държава :) 

преди 43 минути, glen написа:

Преди 12 часа Русия спря доставките на газ за Полша. . . .

Сред всички продължаващи лоши новини, нещо се случи днес, което ще ви накара да се смеете.  

Преди 12 часа Русия затвори газопровода за Полша и България заради отказ да плаща в рубли.

Преди 10 часа Полша се СЪГЛАСИ да плаща в рубли

Преди 6 часа България и Австрия се договориха да плащат в рубли

Преди 5 часа Европейската комисия разреши на европейските страни да плащат за газ в рубли. . . .

Алооооу, я рестартирайте скрипта, че му се бъгна системата за дата и чса. 

току-що, N1K17Y написа:

Поне веднъж опитай. Единственият ти досегашен "превод" беше, че те са суверенни. Само че аз че са суверенни го знам, защото това също го пише в Декларацията. Интересуваше ме как си превеждаш  "равнопоставеност във външните отношения". 

Няма да дочакам, нали  :)

Вече с години Бандеристан е на изкуствено дишане благодарение на католическия Запад.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Президентът на Швейцария е поискал, но дали ще стане? Миналата година Парламентът им забрани предоставянето на швейцарско оръжие, дори и то да е в момента собственост на друга държава, камо ли самите те да взимат отношение и да дават оръжие на укрите. Защо си мислиш, че сега нещата ще са различни?!? Заради Укрия, швейцарците да си променят конституцията и неутралитета, с които се гордеят от векове? Та те дори и през ВСВ останаха неутрални, та сега ли ще обръщат палачинката? Не виждам такава опция в менюто...

Никой не е забранявал!!! Дългогодишна политика на Швейцария е да не дава оръжие на други страни. И миналата година за пореден път го потвърдиха. А някои тук го представиха като ново решение, защото четат само заглавия и FB. А изненадата е, че СЕГА преосмислят дългогодишната си политика. 

А точката за руската декларация е твоя грижа. Ти я намеси. Аз никъде не съм я споменавал.

Един от участниците в полигонните стрелби разказва.

Тия бяха толкова тъпи, че само казаци можеха да бъдат. Да го пращат обратно в московските гей-клубове ,не става за европейските. Слепи ли бяха че ей толкова голям танк не видяха от няколко метра?

Героят тази вечер  е космически направо:

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Поне веднъж опитай. Единственият ти досегашен "превод" беше, че те са суверенни. Само че аз че са суверенни го знам, защото това също го пише в Декларацията. Интересуваше ме как си превеждаш  "равнопоставеност във външните отношения". 

А ти как го тълкуваш е по-интересно. Защото поставяш равенство между равнопоставеност и послушание пред комшията. И затова толкова ти досаждам със Сърбия, а ти толкова шикалкалвиш.

Министър Сикорски обясни че украинците могат да купуват оръжие от Полша - ама вече на кредит.

Все някога щели да върнат парите :)

Ха ха ха

Зелката ще умре от свръхдоза до обявяването на новия us president.

Най големия украински канал почна да цитира някакви виртуални бойци от Донецкия фронт.

Целта е да се забавят лошите новини :)

ПП

Косе какво е станало в Днипро днеска ? Полтава на нищо не е научила командването.

Уж нямаше да има проверка пред строя :)

@maxthon това излезе на едни места преди няколко дена, ама викам да ти го спестя,а?

Не се бъзикам с тебе нали знаеш? Само малко ти се подигравам, ама това не е новина за тебе.  И да видях дупката, ама едния коментар е интересен дори за тебе.

преди 3 минути, Киро Н. написа:

Министър Сикорски обясни че украинците могат да купуват оръжие от Полша - ама вече на кредит.

Ха ха ха

Най големия украински канал почна да цитира някакви виртуални бойци от Донецкия фронт.

ПП

Косе какво е станало в Днипро днеска ? Полтава на нищо не е научила командването.

Уж нямаше да има проверка пред строя :)

Чакай сега , нали знаеш че тоя Зеленски гарантирано си загуби главата на 01.08.2024, дори във вечерното изказване го показаха? Ти верно ли забрави това, че пак трябва да ти го припомням. Хайде да не си вкарваш такъв автогол вече,а?

Пазете ПВО-то! То е единственото ешалонирано в света!

Украйна има ресурс от войници за още 6-12 месеца, след което ще започне остър недостиг, пише The New York Times, позовавайки се на Пентагона.

Пентагонът изчислява, че Украйна има достатъчно войски, за да се бие за още шест до 12 месеца, казва събеседник на изданието. След това, по думите му, страната ще бъде изправена пред сериозен недостиг“, се казва в статията.

Също така в Украйна, според NYT, моралът пада поради руското настъпление и опасенията, че западната подкрепа и доставки са към своя край.

току-що, Киро Н. написа:

Ха ха ха

А пък днес чета в руски сайтове и форуми, че едни ракети, дето уж РФ трябва да ги произвежда на конвейр ... ги купувала от Китай. Ама Китай не ги давали за мъниста.

А темата, в която го четох, беше по повод продължаващато поскъпване в РФ. Ама вие такива неща не четете. Не четете, че банките останаха без пари, защото се плаща за война и за договори на контрактниците. А рублата гони 100 за долар. Набиуллина вече говори за лихва 23%. Ама само аз се завирам в такива сайтове. Вие само подскачате, че страната минала на военно производство.  А онзи неостър в "Думата" е дал срок от две седмици да се намерят начини за спиране увеличението  на цените. То така става. С укази и постановления.

преди 41 минути, ivottoshev написа:

Лекувай се бе човек :lol6:

преди 45 минути, N1K17Y написа:

Цитат

Означавам, това дето ти бърка яко в гза, Украйна е суверенна държава :) 

преди 2 часа, parmobil написа:

Никой не е забранявал!!! Дългогодишна политика на Швейцария е да не дава оръжие на други страни. И миналата година за пореден път го потвърдиха. А някои тук го представиха като ново решение, защото четат само заглавия и FB. А изненадата е, че СЕГА преосмислят дългогодишната си политика. 

А точката за руската декларация е твоя грижа. Ти я намеси. Аз никъде не съм я споменавал.

Нищо не преосмислят. Забележи че става дума само за реекспорта, и то това искане вече веднъж беше отхвърлено миналата година:

Президентът на Швейцария поиска отпадане на забраната за реекспорт на оръжия за Украйна

Цитат

Тя обаче подчерта, че Швейцария - която действа като мирен посредник в глобалните конфликти - никога не би доставяла оръжия директно на държава във война.

Русия я намеси ти, приятелю, когато даде за пример договорът им със С. Корея. Само че не можа да докажеш че с този договор те нарушават нещо, тъй като не показа точка в тяхната "декларация" в която да се споменава че ще са неутрални.

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 2 часа, parmobil написа:

А ти как го тълкуваш е по-интересно. Защото поставяш равенство между равнопоставеност и послушание пред комшията. И затова толкова ти досаждам със Сърбия, а ти толкова шикалкалвиш.

Мисля че ти обясних неведнъж. Няма как да си член на НАТО и едновременно с това да си в равнопоставени отношения с държава извън този военен съюз при евентуален конфликт. 

Олигофренията ти се засилва. Защо намесваш отново Сърбия? Ние поели ли сме ангажимент да сме неутрални, та да им се обясняваме защо сме в НАТО?

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Героят на сутринта е участник в парада 2023.

Пазете единственото в света ешалонирано ПВО!

Долно е така да се гъбаркат с него, някак не комунистически.

Невестулки , стига сте се потили и запенвали - ЩЕ ВИ ВКАРВАМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗАВЕТ !!!! 

"Магарето в калта няма да оставя ! "

Путин 

Дерзайте !!! :D

465545977_1093098109011210_1624665302271851549_n.jpg

загубите на рашистките военопрестъпници в Украйна за 2024 г ще надминат сумарно взети загубите от 2022 и 2023г.

Въпроса който задава военния експерт е... някой ще сметне ли колко  трупа на квадратен км  е това  спрямо превзетите територии ?

преди 3 минути, miro20 написа:

загубите на рашистките военопрестъпници в Украйна за 2024 г ще надминат сумарно взети загубите от 2022 и 2023г.

Въпроса който задава военния експерт е... някой ще сметне ли колко  трупа на квадратен км  е това  спрямо превзетите територии ?

Скривай са в дупката с тези вашите зради , перемоги и ала-бала простотии !

Хазарската Мафия е в ПЕРА И ПЕРУШИНИ по Цял Свят !!!! 

Глобалният ви Фашизъм и Сатанизъм ЗАМИНА В КОША !!!! 

преди 9 минути, Inana.. написа:

Невестулки , стига сте се потили и запенвали - ЩЕ ВИ ВКАРВАМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗАВЕТ !!!! 

"Магарето в калта няма да оставя ! "

Путин 

Дерзайте !!! :D

465545977_1093098109011210_1624665302271851549_n.jpg

Айде пак малоумни соц мечти на националнокастрирани антибългари за присъединявания  :) 

Виж, рашистите никога не им е пукало за рускоезичните в Донбас които методично унищожават и сега, нито им пука  за пратените на заколение там солдатики, та камо ли за нас да им пука ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.