Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, tonit1968 написа:

Преди 90 години Турция беше нещо различно от това, което е сега. Тогава имахме армия и техника, достатъчно да не си помисли да ни напада. Това беше преди да влезем в НАТО. Натовизирахме си и си убихме армията и си нарязахме танкове, ракети, самолети, всичко. А сега турция е най-голямата военна сила в НАТО. Та помисли кой е предател на интересите на България.

Войската на Турция е по голяма от всички войски на европейските НАТОвски членки взети заедно. Просто има да се разправя с Кюрди.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 41 минути, N1K17Y написа:

Колко пъти ще ме питаш това, бе Тошев ? Колко стотици пъти, путинофилите ще лъжете, че всеки против Путлер, одобрява войните на САЩ ? Докога ще отклоняваш темата, към войните на САЩ ? САЩ не нападна Украйна, Русия го направи. Не са ти виновни американците този път.

Що така се газира, Аглайка? Та, ти сто пъти само на мен ми заяви, че одобрявам Путин, щото изтъквам че прави като янките. Янките се опитват от 20 години да заобиколят отвсякъде, от където могат, Русия с оръжия и войски, като последно напълниха Украйна и с оръжия, и с "инструктори", и с лаборатории, въпреки възраженията на Путин. И ти се опитваш да ги изкараш САЩ невинни агънца? Не се учудвам- опорките не прощават, когато са задължителни.

току-що, symanbg написа:

Войската на Турция е по голяма от всички войски на европейските НАТОвски членки взети заедно. Просто има да се разправя с Кюрди.

Няма спор, това е сега. Ердоган пари за рана не дава, ама за армията всичко. Говоря за момента преди да влезем в НАТО. Тогава каква беше нашата армия и каква беше турската?

преди 8 минути, Inana.. написа:

Защо не искат да споделят какво подкрепят ??!

ако "глобалния световен ред" повелява мир в Украйна и възстановяване на суверенните граници на държавата - какво му е лошото? Особено при сравнение с авторитарния ред на путкин, който води до избиване на деца, изнасилвания на жени, масови убийства и 10- 15 години затвор, ако си позволяваш да изразяваш критично мнение към решенията, които взема политическата класа.

преди 3 минути, Inana.. написа:

Ами това , че не знаеш Истината , не значи , че аз фантазирам !  

Интересувай се , учете се да Търсите Истината бе ... 

Интелектите Търсят , намират и анализират !  

НЕВЕЖИТЕ - скачат и скандират каквото им кажат от тв-то. 

Ти нямаш претенция да си Интелект , нали ? 

Защото , ако имаше щеше да се замислиш и да провериш каква е истината за елцин и путин. 

Виждаш ли колко лесно отсявам Плявата ? 

С ефирна лекота !   И това го правя съвсем Умишлено , разбира се !  

ВСИЧКО Е ДИДАКТИКА ! 

Не ми отговори на въпросите, кой е Путин, бог ли е или се мисли за такъв? И какво е Русия, коя е Русия, кои са тези хора, ще ти подскажа, те са племе наречено Руси. И знаеш ли, че нашите пра-родители са ги ги изклали?

преди 7 минути, absurt написа:

Що така се газира, Аглайка? Та, ти сто пъти само на мен ми заяви, че одобрявам Путин, щото изтъквам че прави като янките. Янките се опитват от 20 години да заобиколят отвсякъде, от където могат, Русия с оръжия и войски, като последно напълниха Украйна и с оръжия, и с "инструктори", и с лаборатории, въпреки възраженията на Путин. И ти се опитваш да ги изкараш САЩ невинни агънца? Не се учудвам- опорките не прощават, когато са задължителни.

И тази война показва че е имало защо да се плашат от руснаците.

преди 8 минути, Тhе Monstеr написа:

Айде омешахме ковидските конспирации с войната в Украйна. :wub:

Знаех, че затова ми задаваш онези въпроси, чудех се кога ще изплюеш камъчето. Да си пробуташ конспирациите и да ги свържеш с освободителното движение на Влад Първи.

Само че това за "златния милиард" е най- евтината и най- разбитата по всички направления конспиративна фантастика евър. Няма дори читави подозрения в подобна посока, всичко е болна фантазия и дезертиране от реалността.

Значи Шваб книга написа за този световен ред , в интервюта директно говори за него , обаче за радулчо това било конспирация ?!

Че и фантастика и била РАЗБИТА НАЙ-ВЕЧЕ ?!  

Давай сега да видим по въпросите , които зададох , нали всичко е разбито ? 

Застрахова се !  Давай отговорите .

Смяташ ли , че с нещо си специален и някой ще те остави жив , понеже си ценен ?  И ценен с какво ? 

ДНК -то ли ти е ценно ?  с какво си ценен ?  Хайде обясни ми сега , ако аз имам възможността да си произвеждам  човеци от ДНК по изкуствен път , с какво точно ще ме мотивираш да те оставя жив ? 

Пробвай се на мен !  Защото утре да си подготвен , когато и някоя глобалка ти зададе същият въпрос !  

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Казах ти, че подкрепям САЩ ...

аз както не бях привърженик на политиката на САЩ със тази война нещо взех да ги харесвам много - тия в историята са помагали на Европа, помагали са и на руснаците даже, а сега помагат и на Украйна. И в смисъл не е "някаква си там" помощ.

преди 1 час, Тhе Monstеr написа:

По- застанали от това, здраве му кажи. В ЕС и НАТО ни смятат за троянски кон и ние се доказваме постоянно като такъв. Те обаче не са идиоти и при преговорите постигнаха условия, при които сме сравнително безопасни за тях. Така че, позволиха ни да гледаме отблизо как са те и само да се облизваме. И докато не престанем да сме троянски кон, ще е все така- ще гледаме и ще се облизваме. Когато спрем да сме руски подлоги, ще тръгнем по пътя на Чехия и Полша.

Заради забавянето на самолетите ли реши че ни смятат за троянски кон? Нима стигна до там да повтаряш отдавна разбитата опорка на Д. Митов? Хамериканците чистосърдечно си казаха, че забавянето е заради Ковид:

САЩ: Коронавирусът е причина за забавянето на доставката на F-16

Цитат

Това неблагоприятно забавяне ще се отрази на всички държави, които в момента участват в тази програма, изтъкват от американското посолство в България

преди 1 минута, Inana.. написа:

Значи Шваб книга написа за този световен ред , в интервюта директно говори за него , обаче за радулчо това било конспирация ?!

Че и фантастика и била РАЗБИТА НАЙ-ВЕЧЕ ?!  

Давай сега да видим по въпросите , които зададох , нали всичко е разбито ? 

Застрахова се !  Давай отговорите .

Смяташ ли , че с нещо си специален и някой ще те остави жив , понеже си ценен ?  И ценен с какво ? 

ДНК -то ли ти е ценно ?  с какво си ценен ?  Хайде обясни ми сега , ако аз имам възможността да си произвеждам  човеци от ДНК по изкуствен път , с какво точно ще ме мотивираш да те оставя жив ? 

Пробвай се на мен !  Защото утре да си подготвен , когато и някоя глобалка ти зададе същият въпрос !  

Успех, пишеш на хора със широко затворени очи :)

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Казах ти, че подкрепям САЩ и НАТО, всичко останало е помия която сме яли вече. Лъжи и конспирация наложени от някой диктатор като Бойко Борисов, Бай Тошо, Хитлер и други, той каквото каже ние сме длъжни да вярваме че е така!

Не ти ли писна вече?

Единственото , от което ми е Писнало е Примитивизма и Невежеството !  

Ей такива като теб , например 

преди 13 минути, tonit1968 написа:

Няма спор, това е сега. Ердоган пари за рана не дава, ама за армията всичко. Говоря за момента преди да влезем в НАТО. Тогава каква беше нашата армия и каква беше турската?

Тогава трепереха да не ги нападнем, само ракетите ни, де НАТО ни накара да ги срежем, можеха да направят Константинопол на швейцарско сирене за норматив. За личния състав на армията не говоря.

преди 1 час, N1K17Y написа:

Колко пъти ще ме питаш това, бе Тошев ? Колко стотици пъти, путинофилите ще лъжете, че всеки против Путлер, одобрява войните на САЩ ? Докога ще отклоняваш темата, към войните на САЩ ? САЩ не нападна Украйна, Русия го направи. Не са ти виновни американците този път.

САЩ създадоха безброй прецеденти на които светът не обърна никакво внимание. Сега Русия реши да направи същото и всички хАмерикански подлоги се разпищяха. Ако ги нямаше прецедентите, или ако хАмериканците бяха поставени на мястото им, сега нямаше да го има т'ва в Украйна. 

Колко пъти да ти казвам, че не всеки който е против хАмерика и двойните стандарти е путинофил? 

преди 1 минута, symanbg написа:

Успех, пишеш на хора със широко затворени очи :)

Знам , днес бях Хуманитарна !    Ама не към тези тук !  Към феновете си - показах им маниер , който да следват. :)

преди 6 минути, BANKATA написа:

И тази война показва че е имало защо да се плашат от руснаците.

За съжаление, тази война показа, че не само не са се плашили от руснаците, ами въобще не са ги бръснали за нищо, по примера на янките, които толкова години  насъскват украинците да не изпълняват договореностите. И които сега пак същото правят- използват ги за пушечно месо.

преди 1 минута, Inana.. написа:

Единственото , от което ми е Писнало е Примитивизма и Невежеството !  

Ей такива като теб , например 

Там ти е целият проблем. Не познаваш историята и си чула комунистически истории за великата Роша и великият и лидер Елцин, Сталин,  Путин, който загуби всичко.  Очаквам разпада на държавата на Русите.

Да живее Русия, да живее Роша! :giggle1:

Цитат

Предлага се 6-месечно ембарго върху германския експорт
Британците искат санкции срещу Германия заради руския газ

Всеки, който купува германски коли, химически продукти или машини, в крайна сметка също плаща за руския газ. А това финансира войната на Путин. Затова Лин настоява - колкото повече руски военни престъпления бъдат разкрити, толкова повече Германия трябва да бъде санкционирана.
https://epicenter.bg/article/Britantsite-iskat-sanktsii-sreshtu- … a-gaz/280221/11/0
Не само немците, ами и французите са виновни, толкова години инвестират в Путинова Русия, заводи на автопроизводители си направиха там, огромни вложения, а сега се правят на загрижени. Меркел и Макрон да се извинят поне.
Макрон и той до вчера всеки ден звънеше на Путин и му се правеше на близък, днес се прави, че не го познава.

:lol6:Вече започнаха с номерата един срещу друг.:popcorn2:

преди 29 минути, Inana.. написа:

Знам , днес бях Хуманитарна !    Ама не към тези тук !  Към феновете си - показах им маниер , който да следват. :)

:giggle1:ти вчера каза  че всеки ден си с психично болни - ясно защо полито е нацистка

преди 5 минути, absurt написа:

За съжаление, тази война показа, че не само не са се плашили от руснаците, ами въобще не са ги бръснали за нищо, по примера на янките, които толкова години  насъскват украинците да не изпълняват договореностите. И които сега пак същото правят- използват ги за пушечно месо.

Кои договори не изпълняват?

преди 12 минути, tonit1968 написа:

Преди 90 години Турция беше нещо различно от това, което е сега. Тогава имахме армия и техника, достатъчно да не си помисли да ни напада. Това беше преди да влезем в НАТО. Натовизирахме си и си убихме армията и си нарязахме танкове, ракети, самолети, всичко. А сега турция е най-голямата военна сила в НАТО. Та помисли кой е предател на интересите на България.

Най- големия интерес на България е да запази целостта си. Всички останали се нареждат след него. В различните епохи, начините за отстояването на този интерес са различни. По комунизма БНА също не беше в състояние да се противопостави на турската армия, но България членуваше във военен пакт наречен Варшавски договор и там също го имаше това споразумение, че ако външна страна нападне държава от Варшавския договор, това се счита за нападение срещу целия Варшавски договор. Турция колкото и да е била силна, можеше да се сети, че с подобен акт би предизвикала мащабен отговор и понеже тя е нападателя, НАТО няма да се включи. НАТО има същата клауза, но тя се задейства само ако страна от НАТО БЪДЕ НАПАДНАТА. Когато е нападател няма такава уговорка. И в 1990 та година, Варшавския договор се разпадна, и за нас единственото решение беше членство в НАТО. За да бъдем допуснати, доста си поорязахме армията, но... това го обясних вече по- назад. НАТО ни смята за руски, троянски кон и трябваше да се предпази от изненади. И са си прави разбира се. Ай бегай да ръсиш копейковски лозунги, че и без тва много внимание ти обърнах.

преди 9 минути, Inana.. написа:

пред много яки хора се фукаш:giggle1:

преди 1 час, Inana.. написа:

Отговарям ти веднага :  Искам да разбера с какво глобализма е привлекателен в твоите очи .

Не само в твоите , а и в очите на много други хора !  И този въпрос ще го задавам на всички !

А ти защо не искаш да отговаряш на един толкова лесен въпрос ? 

Защо бягаш от отговори ? 

От кое те е страх ? Сподели 

Еййй, и днес седянката е била на мода.

А бре хора, навън е приятно време, почивен ден, може ли да се затворите по къщите си и да се опитвате да коментирате неща, които не разбирате?

Толкова ли скучен и безличен е реалния ви живот, та имате нужда да "помпате" виртуално самочувствие?

Сега моя отговор по цитата на Инана.

Душа, този въпрос изобщо не е толкова прост, но повечето хора наистина го смятат за прост и затова могат да се чуят много различни отговори, повечето от които също са прости.

Не подмятайте с лека ръка думи, които всеки от вас възприема различно.

Глобализма е термин, който има много и най-различни приложения и значения.

Икономически глобализъм, политически глобализъм, религиозен глобализъм, престъпен глобализъм и още много, и много други.

Така зададен от теб въпроса не може да получи адекватен отговор, а тук пък съвсем.

Като се вземе предвид и твоята представа за този термин, то нещата стават орел, рак и щука.

Истината е, че света става все по-малко глобален политически, все по-малко глобален икономически, все по-глобален в престъпен аспект и все по-глобален в религиозен аспект.

Глобалисти днес няма, има хора представящи се за такива, ползвайки термин, който масата от средностатистически жители не разбира, а и не и пука.

Това, което днес се представя за икономически глобализъм е форма на корпоративен картел, целящ по-големи и по-лесни печалби.

Политически глобализъм няма вече от поне сто години.

Сега се радваме, ако можем да пътуваме безвизово някъде, а навремето изобщо е нямало визи и всеки е можел да пътува, където си иска.

При това не само богатите, да изпреваря поредния излишен флууд.

преди 1 час, bigiadri написа:

Тук някой се изказа , че украинците са по хотелите , другите в лагери. Има обаче една малка подробност , бежанците от изток са все нерези ,които искат да се промъкнат в ЕС , да ползват помощи и т.н. , докато украинските  мъже си стоят в Украйна и се бият с окупаторите , тук са техните жени и деца! В UA24/украинска тв на руски език/ дадоха снимки на две семейства ,които са правели някакви золуми в Слън.бряг оказаха се руски семейства ,които са се представяли за украинци/нашите защо го крият?/. Деградацията на руснаците ще доведе до това ,името РУСНАК да стане нарицателно за МНОГО лош човек по света! Това ще е наследството на Путин! Между другото го гледам  на последното видио , вижда ми се подпухнал и напълнял. Кофти , не спи добре , тревожен е и мори тревогата с плюскане!

Приятелю, не знам, каква е причината точно по тази тема да пишеш и да се кефиш на абсолютни глупости, но е факт.

Сред "бежанците" има доволен брой мъже, които никога и не са си помисляли да се бият с окупаторите.

Какво показва UA24 е толкова интересно, колкото и това, което показва Русия 24 (ако има такава) и също толкова отговарящо на истината.

Не знам как може интелигентен човек като теб, да вярва и се кефи на елементарни пропагандни трикове, а да се присмива на отсрещната пропаганда.

Нямам обяснение за това.

Искаш ли да правиш политически анализ, то трябва да не взимаш страна, да бъдеш безпристрастен, а на теб ти личи от километър, че това е невъзможно.

Беше споделил, че си живял с украинка, а че рускините са били дървета...

Кво да ти кажа, освен, че си попаднал случайно на подходящата украинка и на неподходящите рускини.

В което лошо няма, лошото е, че си решил, че вече това е факт.

Ами не е.

преди 1 час, BANKATA написа:

Радев е комунист, служебното му правителство в голямата си част беше от комунисти, Рашков си е комунист, на Славчо партията са комунисти, ДПС са комунисти, Възраждане са комунисти, ГЕРБ са комунисти. Ние си се управляваме от кремалски подлоги.

Нали ако се управлявахме от американски протежета пратките с оръжие вече щяха да пътуват за Украйна.

ПП: баце набута три млрд. на американците и 1,5 млрд. на руснаците.

Тези, които си изброил са такива, но защо пропускаш и останалите?

преди 40 минути, ДзВяРа! написа:

Колкото и да се звериш, така наречената Русия загуби!

Колкото повече продължава със военни действия, толкова повече губи. Ти си от губещата страна!

А коя е печелившата страна?

И това ли е най-важното, да заложиш на печелившата?

А Русия започна това с ясната мисъл, че ще загуби много, но с идеята да не загуби всичко.

Проблема е, че вече има все по-ясни индикации, че и отсрещната страна е решила на всяка цена да направи така, че Русия да загуби всичко.

А при този вариант има опасност цялото човечество да загуби всичко.

Лично аз не смятам, че ще се стигне чак до там, но и при една ескалация на войната, дори само с конвенционални средства, то много хора ще изгубят всичко.

Пък щом те успокоява мисълта, че единствено Путин е виновника за това, вЕрвай си.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.