Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Абе не е като да нямаше болни и тогава, а провинцията бе беше заредена пак с разнообразие като халите. Има и още малко наивитет у дамата, но всичко останало е така. Беше наистина истински живот. Нямаше гейпросащесср трололинки, или поне си мълчаха, от това какво по-добро.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 26 минути, Sliderum2 написа:

Абе не е като да нямаше болни и тогава, а провинцията бе беше заредена пак с разнообразие като халите. Има и още малко наивитет у дамата, но всичко останало е така. Беше наистина истински живот. Нямаше гейпросащесср трололинки, или поне си мълчаха, от това какво по-добро.

Може и да е имало, но НЕ са им давали гласност или да решават, да налагат или да съдят другите, мнозинството. Да изискват и квота в изкуството, в киното.

2 процента си налагат своята идеология, аджента. Без пол в езика, безполови човешки същества. 

Нещо което приложиха и с тъмнокожите.

Обратна дискриминация. Положителна или позитивна дискриминация. Сякаш дискриминацията може да бъде положителна. Всякаква дискриминация е противозаконно и антидемократична.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Позитивна_дискриминация

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Чакай бе, другарю, налЕ болни нямаше? Всички се тъпчеха с хубав пломбир и колбас, от най бай Тошо салама четириногова радост или РОКОКО-то (рога, козина, копита). От какво се разболяваха хората тогава? А радиоактивният дъжд беше здравословен, налЕ? Малко да кали младежта! То таз авария не беше авария, а тренировка от грижливата партия с положителни резултати, да се научи малко народът, че и по-лоши неща има от рака. Ей ги на лошите неща - могат сега всички да пътуват навсякъде където искат и да работят където искат, няма граница отелена с ограда, по която да пущат ток и да се стреля на месо по предателите. Няма никаква духовност и ценности вече! Няма концлагери за непослушните задаващи просащесср въпроси. Милиционери още има де, даже се и пенсионират все така най-рано, ама не е като едно време, милиционер да станеш и да имаш привилегия само ти да можеш да зарадваш детето си с колело та в класа си да има за какво да му завиждат, а то да се гордее. Сега всяко непослушно дете на гейпросащесср родители може да кара колело. Ех, живот, живот... Ама тоя колбас най-много липсва. Плюскането беше най-хубаво тогава! Ей и в статията от по-рано на прасето се разказва. Всеки плюскаше, на корем! Марципани, кучешка радост, кокъл, ориз с мляко и канела. А сега, някакви сладкарници уж с изобилие ама ГМО! Повтарям! Г - М - О! Да трови децата, да ги прави гейпросащесср от малки. На къдЯ отиде таз страна велика?

преди 3 минути, Гражданин написа:

На къдЯ отиде таз страна велика?

Аде кажи де ,докъде  ни докараха, защото станахме за смях на целия свят .И то в демокрацията.

преди 9 минути, нушо написа:

Аде кажи де ,докъде  ни докараха, защото станахме за смях на целия свят .И то в демокрацията.

Милиони почиват в Гърция и карат по няколко западни коли. Може и стари, но карат. Ама друго си беше наистина почивката в цоца. Романтиката беше някак по-истинска в цялата история като я разказваш! След като си бил послушен в завода и си целувал на партийните задните части достатъчно време та най-накрая да вземат да отпущат и за тебе и за семейството ти пътен лист, че имаш позволението да излезеш извън града и да пътуваш из страната та да стигнеш до морето на бунгало с една тоалетна с душ за 100 човека. И да си носиш буркани, че в комплекса с бунгала всеки си носи домашно - без ГМО. Комплексите с хотели с басейни затворени, охранявани от милиционери. Да не вземеш да се объркаш да задигнеш сапуните и дънките на чужденците, че поради някакви странни техни порядки си ги оставят без надзор на простора, а после всички ще изглеждаме зле пред чужденците. 

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Имаше малоумници , смятащи че щом комунистическата партия е казала нещо, то е вярно. Независимо каква идиотия е. Имаше огради, някой да не си тръгне от "истински живот ", имаше гнил капитализъм който наблюдаваше как недоносчето соц се спихна и провали само.

селянке, къде някой е твърдял че през соца е нямало болни? Иди потърси помощ от психиатър. Не твърдя че после няма да останеш за лечение, принудително.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Може и да е имало, но НЕ са им давали гласност или да решават, да налагат или да съдят другите, мнозинството. Да изискват и квота в изкуството, в киното.

2 процента си налагат своята идеология, аджента. Без пол в езика, безполови човешки същества. 

Нещо което приложиха и с тъмнокожите.

Обратна дискриминация. Положителна или позитивна дискриминация. Сякаш дискриминацията може да бъде положителна. Всякаква дискриминация е противозаконно и антидемократична.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Позитивна_дискриминация

Че какъв процент от населението на НРБ решаваше нещо. Депутатите ли гласуващи винаги за? Решаваше Кремъл, а политбюро го свеждаше на масите. На населението му оставяха само да ръкопляска.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Имаше малоумници , смятащи че щом комунистическата партия е казала нещо, то е вярно.

Разлика няма, във момента са същите 

преди 17 минути, нушо написа:

Защото сме разкрачени. Искаме по руски със европейски доходи. Руснацитата поне имат ресурси. Тук не можем да си позволим да сме зле като тях.

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

селянке, къде някой е твърдял че през соца е нямало болни? Иди потърси помощ от психиатър. Не твърдя че после няма да останеш за лечение, принудително.

смЕх,  нанай си довод и започна с обидите. Комуноид. На теб психиатъра като не ти е помогнал, що препоръчваш?

преди 6 минути, нушо написа:

Тези сапуни ли ?Едно време какви сапуни имаше...

328308275_1327742794466591_8173077192957

И всичко Запад, мечтата му беше да се докопа до сапун от соцлагера. 

преди 43 минути, нушо написа:

Демократично си избрахте да ви управляват същите червени олигофрени ;) А сте толкова умни, че 30 години се чудите, що така стана. 

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Демократично си избрахте да ви управляват същите червени олигофрени ;) А сте толкова умни, че 30 години се чудите, що така стана. 

Ти  сляп ли си ? Много съжелявам но всички са еднакви ,и накрая е това.329904617_5965928326802459_5298661414423

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Че какъв процент от населението на НРБ решаваше нещо. Депутатите ли гласуващи винаги за? Решаваше Кремъл, а политбюро го свеждаше на масите. На населението му оставяха само да ръкопляска.

Както е и сега. Какъв процент от населението на България решава нещо? Депутатите ли гласуващи винаги за? Решава САЩ, ЕС.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Както е и сега. Какъв процент от населението на България решава нещо? Депутатите ли гласуващи винаги за? Решава САЩ, ЕС.

Ми почвай да нахъсваш гастербайтерите да гласуват за Копейката и да ни изкарват от този проклет ЕС.

пп. 100% от населението решават :) 

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Перфектно им е на депутатите да си мислите така. И поради тая причина на никого не се търси отговорсност.

Ганю смята, че ганювете в парламента са статисти и трябва да се репчи на външни врагове. А ония на депутатските столчета просто рода хранят, лошо не правят. "И аз да съм там, и аз тъй ше правя" си вика Ганю и плюе по САЩ и ЕС, че го крадат те видиш ли. И в Русия е така - и там крадат здраво, но по зомбидебиливизора обясняват как сатанинския запад им краде парите за свинска мас и ракетите трябва да се заточат, а армиите да се напълнят с повече месо. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

100 процента от гласуващите, чрез избраните депутати. Копейката и БСП като са на директно управление от Кремъл.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

100 процента от гласуващите, чрез избраните депутати. Копейката и БСП като са на директно управление от Кремъл.

Демагогия. Нищо не решаваш ти. От теб нищо не зависи.

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Ми почвай да нахъсваш гастербайтерите да гласуват за Копейката и да ни изкарват от този проклет ЕС.

пп. 100% от населението решават :) 

За Възраждане са гласували много българи в чужбина и пак ще го направят. Този път ще са 2 пъти повече. Поне ще са на 3 място на изборите.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Демагогия. Нищо не решаваш ти. От теб нищо не зависи.

Така е, стой и плюй, че нищо не зависи! Да не се чудиш после защо мутрите те шибат. Ти си го позволил като си им дал да вилнеят с този манталитет на покорство позволяващ им да се развъждат още повече и повече. Ми покажете нетолерантност към такива като общество бе!!! Вие им се прехласвате по шантонерките и им възхвалявате бандитизма! Точно това правите с "нищо не решваш аз, вкъщи ще си стоя и ще се надявам да не ми спре интернета, че навън няма какво да правя - магазини, от които нищо не мога да си купя и мутри дето могат да ме сгазят!"

преди 1 минута, Гражданин написа:

Така е, стой и плюй, че нищо не зависи! Да не се чудиш после защо мутрите те шибат. Ти си го позволил като си им дал да вилнеят с този манталитет на покорство позволяващ им да се развъждат още повече и повече. Ми покажете нетолерантност към такива като общество бе!!! Вие им се прехласвате по шантонерките и им възхвалявате бандитизма! Точно това правите с "нищо не решваш ам, вкъщи ще си стоя и ще се надявам да не ми спре интернета, че навън няма какво да правя - магазини, от които нищо не мога да си купя и мутри дето могат да ме сгазят!"

На мен ли тръгна да пишеш такива простотии? Аз по време на п(л)андемия, който съм чакал часове да гласувам на студено? Навън.

Обърнахте го на политика,а дискутирахме какъв е бил живота на обикновения Българин.Храна имаше всякаква и по-качествена.Никой не гладуваше,както някои се опитват да ни внушат.Почивки имаше за всяко семейство,всяка година,дори хем на море и балкан.Медицина безплатна.Западните коли бяха малко кът,но не беше голям проблем.Излизането в чужбина беше ограничено,но и така се живееше.Битовата техника беше недостаъчно,но можеше да се поправи всичко развалено.Всеки беше доволен.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

На мен ли тръгна да пишеш такива простотии? Аз по време на п(л)андемия, който съм чакал часове да гласувам на студено? Навън.

На теб да. Ти си тоя дето обяснява, че нищо няма да се промени. И си гласувал за Русия, то е ясно.

преди 5 минути, Гражданин написа:

На теб да. Ти си тоя дето обяснява, че нищо няма да се промени. И си гласувал за Русия, то е ясно.

Аз ли? 😁 За Россия? Явно не ме познаваш. Никога не съм обичал Россия. Или САЩ. Едно и също са. Империи на злото.

преди 10 минути, Димитър 59 написа:

Обърнахте го на политика,а дискутирахме какъв е бил живота на обикновения Българин.Храна имаше всякаква и по-качествена.Никой не гладуваше,както някои се опитват да ни внушат.Почивки имаше за всяко семейство,всяка година,дори хем на море и балкан.Медицина безплатна.Западните коли бяха малко кът,но не беше голям проблем.Излизането в чужбина беше ограничено,но и така се живееше.Битовата техника беше недостаъчно,но можеше да се поправи всичко развалено.Всеки беше доволен.

Така е. Ред, дисциплина, законност и справедливост.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Аз ли? 😁 За Россия? Явно не ме познаваш. Никога не съм обичал Россия. Или САЩ. Едно и също са. Империи на злото.

Така е. Ред, дисциплина, законност и справедливост.

Ами буквално във втория ред пишеш, че за теб НРБ-то е било "Ред, дисциплина, законност и справедливост."

Щом това е моделът, който искаш, да сме още малко 16-та република, сигурно и сега подкрепяш партии искащи да ни върнат към тоя период, сиреч някоя проруска партия. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.