Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 33 минути, communismatic написа:

Да, бе, умни ми бизнесменю... Питам те, що Костов хариза рафинерията на руснаците? Колко пъти да задавам един и същ въпрос? Нали уж си голям бизнесмен, въртиш пари а-у... Да не се окаже, че с мангалите бъркаш бетон на някой строеж. Щото извинявай, ама... хич не ми изглеждаш на човек, дето да има фирми. Ти не ми изглеждаш даже да имаш и собствен апартамент. По-скоро още живееш с родителите си. И то ако евентуално са живи. Та... да видим, дали ще благоволиш да отговориш.

Имаш бизнес - *уя му... Абсолютно никакъв бизнес нямаш. То и руснаците нямаха яйца за по 90 рубли, ама после се извъртя. Колкото имаш бизнес, толкова и руснаците нямат яйца за по 90 рубли.

Абсолютно, да. Щом така и не смееш да ми отговориш на въпросите толкова време.

Клет, комунистически запъртък. Нещо каза ли?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 часа, communismatic написа:

С какво се занимават "Фесто"? Предполагам, че са някакъв водещ български производител на световно равнище? Нали?

Как е сина на бай Комунизматик дъртия, пак ли не успява да отговори, или вече отиде до кварталния магазин и изясни световното положение, инфлацията, икономиката и всичко каквото ти душа иска 🤣Та казваш простотии, кои са простии комунизматик недораслия ? Хвърляш празни приказки с глупава цел да дразниш хората и по същество нищо насреща. След като си казал А, кажи и Б, кои са простотиите младо момче 😂Явно капацитета ти е по-голям от очакваното, навсякъде се включваш, но май ще си останеш едно лъжливо овчарче.

преди 6 минути, parmobil написа:

Клет, комунистически запъртък. Нещо каза ли?

Току що се потвърди... Факт е, че пак си надупен...

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Та казваш простотии, кои са простии комунизматик недораслия ?

Това което излиза от твоята уста... пардон... клавиатура. И що ми пропусна питанката? Умен Генчо, недей така... толкова високо мнение имам за теб и огромният ти капацитет.

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

След като си казал А, кажи и Б, кои са простотиите младо момче

Аз казах "Б", зададох ти конкретен въпрос, на който ти не искаш да отговориш... понеже както обикновено абсолютно нищо не знаеш.

Та... какво произвеждат "Фесто", Умен Генчо? Титане на мисълта...

преди 9 минути, Gencho 123 написа:

Хайде сега дайте хора снимки от комбината, покажете ги в коментарите 🤣

В какъв контекст изобщо ги копираш тези неща, четеш ли какво пише, има ли смисъл от подобни копирания без грам мисъл да вложиш вътре..

Броиш ли колко заводи и предприятия сме имали при социализма? Свички родни, български и цялата печалба влиза в хазната. От там са безплатните образование и здравеопазване. Защото тогава държавата е мислила за народа. А сега колко от частниците дават за образование и здравеопазване?

преди 3 часа, Miusuka написа:

Това е само на рекламните стикери и дипляни. Иди ги питай на терен западните работници. И нас ни лъгаха с това и с "Американската мечта" а тя се оказа лъжа и то розова.

На запад не чакат, защото цял живот са на квартира. Питай някой познат западняк да ти каже.

Въпроса е дали да чакаш 20 години за Лада или като те заболи или засърби някъде и влизаш в първата срещната поликлиника или болница и те лекуват. При това ти правят сърдечна операция без пари. Или всички зъби с пломби или коронки за без пари. Знаеш ли колко западняци искат да запишат децата си в колеж, ама нямат пари. А при соца тук завършваш висше безплатно. И то на високо ниво. Знаеш ли какво учене и дисциплина имаше тогава?

Miusuka, тези митове за "на Запад умират по улиците, защото нямат пари за лекар" ги слушахме по програма "Хризантема" (така ли се казваше или греша) и "Всяка неделя" още преди 1989 г.

Знам, имаше учене и дисциплна на определени места, само че колко е файдата от това като баща ми като млад кадърен инженер през 70-те годни, взимаше 8 пъти по-малка заплата от белгийските си колеги? Видял го е лично.

Първо, за "безплатното" здравеопазване и образование: нищо не беше безплатно. Плащаше се от същите тези ниски заплати, от които държавата удържаше огромната част, за да има "безплатни" услуги. И нека бъдем честни – за добър доктор, операция или качествена коронка се носеха уиски, бонбони, бонбони "Черноморец" и пликове с пари под масата. А за "безплатното" висше образование пак имаше рабфак и партийни предимства за деца на активни борци. Второ, за квартирите на Запад: хората там често предпочитат наема, защото са гъвкави – сменят града и работата си за по-висока заплата за 24 часа. И въпреки наема, европейският или американският работник може с остатъка от заплатата си да си купи нов автомобил, да обиколи света и да спестява. Тук "собственикът" на панелка през 80-те чакаше 10 години за пералня "Перла" и 15 години за "Лада". Трето, за "розовата лъжа": ако Западът беше толкова страшен, а социализмът – такъв рай, защо от 1990 г. насам над 1 милион българи заминаха на Запад, а никой не е емигрирал в Северна Корея или Куба? Защо и децата на тогавашната номенклатура учеха в Лондон и Париж, а не в Магадан?

Разликата е, че днес всеки има правото сам да отиде на терен, да види, да работи и да прецени. А тогава държавата слагаше кльон и стреляше на месо по границата по всеки, който реши да "провери" колко е лоша розовата мечта.

преди 2 минути, communismatic написа:

Това което излиза от твоята уста... пардон... клавиатура. И що ми пропусна питанката? Умен Генчо, недей така... толкова високо мнение имам за теб и огромният ти капацитет.

Аз казах "Б", зададох ти конкретен въпрос, на който ти не искаш да отговориш... понеже както обикновено абсолютно нищо не знаеш.

Опа малкия комунизматичен не пада по-далеч май от стария. Не е чувал явно за Фесто и иска да блесне нещо. Ти подхърляш простотии явно, не аз щом не можеш да кажеш какво имаш в предвид. Не е късно все пак да осткочиш отновоо до твоя източник на информация (кварталния магазин), там сигурно ще могат да те светнат по въпроса и с Фесто и всякакви други драми които те вълнуват.

Смешното е, че след като хабер си нямаш, защо се вреш където не ти е работа и пишеш глупости. Като не разбираш от нещо, просто го пропусни, и за теб не е трудно да го схванеш, или бъркам ? Та доискажи се - кои са простотиите, или комунизматик дъртия не ти е споделил, та младшия пак запецна. Да ти подскажа - магазина е наблизо, тичай младо момче, там ти е силата 🤣

И за протокола, ти не зададе конкретен въпрос, а подхвърляш обиди без грам аргументация, демек лъжеш като дърт комунист (комунизматик) :

image.png

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Знам, имаше учене и дисциплна на определени места, само че колко е файдата от това като баща ми като млад кадърен инженер през 70-те годни, взимаше 8 пъти по-малка заплата от белгийските си колеги? Видял го е лично.

И ти ли?

Не е важен размера на заплатата а какво можеш да купиш с нея. Може белгийската заплата да е била 8 пъти по-голяма, ама и белгийската бира например е била 8 пъти по-скъпа от нашата.

Сиреч, бай Генчо Умното, който дава пример с "Фесто" дори няма никаква идея, какво конкретно произвеждат... Каква изненада само. Изобщо не ставаше дума за човек, който смята, че сега е по-сигурно, понеже убитите на пътя били по-малко... Много е спаднало нивото в тоя форум.

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

за добър доктор, операция или качествена коронка се носеха уиски, бонбони, бонбони "Черноморец" и пликове с пари под масата.

А сега за операция на става искат (започва) от 2000 евро нагоре. И чакат пред операционната и ако близките не донесат парите няма операция и си умираш.

Така че бомбони или уиски срещу 2000 евро. Кое е повече. А и сега си плащаме здравни вноски. За какво ги плащаме?

току-що, communismatic написа:

Сиреч, бай Генчо Умното, който дава пример с "Фесто" дори няма никаква идея, какво конкретно произвеждат... Каква изненада само. Изобщо не ставаше дума за човек, който смята, че сега е по-сигурно, понеже убитите на пътя били по-малко... Много е спаднало нивото в тоя форум.

Особенно с комунизматик недораслия падна драстично, представям си ако и дъртия се включи. Накратко - ти казваш, че съм пишел простотии, но такива не намираш. Значи извода е някакво психично заболяване, или може би магазина е затворил и вече няма от къде да се образоваш. Интелигентния човек като излъже ще спре, ти обаче, не само излъга но и продължаваш в същия дух. Смешник който май за друго не става освен да блесне в този форум, това май ви е семейна черта, всички ли сте такива лумпени ?

Напомням за последната ти лъжа, понеже си с къса памет :

image.png

Напротив, бе, Умен Генчо... Толкова си умен, че чак пак не си разбрал. Точно щото намирам и затова ти казвам, че пишеш глупости. Питам те, какво конкретно произвеждат те? Ти няма как да кажеш, понеже абсолютно нищо не знаеш. Примера ти с "Фесто" беше адски тъп, това е и причината постоянно да те осмивам под път и над път.

току-що, communismatic написа:

Давай, отроче на бизнес партньор!

преди 2 часа, communismatic написа:

Аз те питам, да ми дадеш пример с такава държава, няма нужда да ми даваш тълкуванието...

Така е, да. Сега е доста по-различно? Примерно, ние сега нали сме правова държава? Ми, що нямаше референдум за влизането ни в Еврозоната тогава?

Държавата е била в банкрут поради няколко основни причини. Наливане на страшно много пари в заводи, които просто са нерентабилни. Доколкото си спомням, само в ЗТМ "Радомир" са загробени към 5-6 милиарда долара, при това по официални данни. Там лично Горбачов стопира проекта с нашите хора и японците от "Коби Стийл". Отделно бих добавил и АЕЦ "Белене", който също бастиса страшно много пари на НРБ. Просто голямата грешка на хората около Живков е била, че не се насочват средствата към стратегическо планиране в икономиката... Други причини са "Възродителният процес" и факта, че в един даден момент няма кой да обира зеленчуците и плодовете от ТКЗС-тата, стрелбата срещу Папата и прочее. Извинявай, ама "СОМАТ" във всички стадии на развитие е била най-голямата транспортна фирма вероятно в целият свят. Бай Иван Умния наричаше тая фирма "посмешище", говорим за същият, дето смяташе, че ние сме по-напред икономически от руснаците...

Какво да мисля? Ние произвеждаме кабели и ключалки, а в Германия, Франция, Италия... дори Румъния произвеждат автомобилите. И кой обира печалбата, според теб? Ние ли?

Брато, имам чувството, че си живееш в някакъв си свой измислен свят... Ти наясно ли си, че дори VW не иска да инвестира тук, понеже просто няма кой да работи!? Мангалите ли да вкараме в производството? Или мигрантската измет, която почна да приижда на талази? ОК, айде така ще задам въпроса си... Нали щеше да идват мощни инвестиции след приемането на еврото? Какво стана с тях? Защо завода за батерии на Кирчо Тъпото не се случи?

Тъй ли? Колко е сега външният ни дълг, би ли пояснил?

Тъй ли? Значи когато се оздравяват - соца няма връзка там, ама когато не се оздравяват - тогава соца има връзка? Малко ми е двоен тоя аршин... Не знам.

comunismaic, благодаря ти за този откровен пост. В него сам потвърди основната ми теза, макар и опитвайки се да я оправдаеш.

За правовата държава и референдума – питаш за конкретен пример? Ето ти ги веднага: Дания, Норвегия, Финландия, Швеция, Нидерландия, Швейцария. Това са държавите на върха на световния Индекс за върховенство на закона. В тях правовата държава означава точно това: спазване на Конституцията и законите, гласувани от парламента.

Първо, за "липсата на референдум" – бъркаш евтиния популизъм с правовата държава. Правова държава означава, че се спазват Конституцията и законите, приети от легитимно избрания парламент. България е парламентарна република. Освен това, според закона и Конституцията, въпроси, вече уредени в ратифицирани международни договори (като Договора за присъединяване към ЕС от 2005 г., с който сме поели ангажимент за еврото), не подлежат на референдум. Аз бих попитал защо нямаше референдум за влизане в ЕС и НАТО. Явно тогавашните управници са решили, че народът няма акъл да решав такива неща. А трябваше да има... Решението на Конституционния съд да спази закона е ТОЧНО доказателство за правова държава. За разлика от соца, където Партията решаваше всичко зад завесата, а на народа се сервираше "99.9% подкрепа" на сценични избори. Второ, за Радомир и Белене – сам го каза: държавата загробва 5-6 милиарда долара в нерентабилни заводи и мегапроекти. Точно това е фундаменталният дефект на социализма. Когато държавата централно планира и инвестира парите на гражданите без риск от фалит, се раждат кухи мегагиганти, които съсипват икономиката. Трето, за "двойния аршин" при приватизацията – няма двоен аршин. Ако от един соц завод са останали само халето и стените, а новият собственик внесе 100% нови машини от Запад, смени гамата и вкара нови технологии, заслугата за днешния му успех е на инвеститора, а не на заминалия си строй. Соцът остави бетона, а капиталът наля съдържанието и пазарите. Четвърто, за външния дълг – да бъркаш абсолютна сума днес с дълг спрямо БВП през 1989 г. е икономическа неграмотност. През 1989 г. дългът от 10 милиарда долара надхвърляше 100% от БВП при тотална липса на валутни резерви, което доведе до мораториум и фалит. Днес дългът на България е около 23-24% от БВП – един от най-ниските в целия Европейски съюз. Пето, за "кой обира печалбата" – Дачията в Румъния е 100% собственост на френската Renault. По твоята логика и Румъния е "ишлеме". Но Renault плаща заплатите на десетки хиляди румънци и пълни техния бюджет. Днес у нас десетки хиляди български работници и инженери вземат европейски заплати в същите тези заводи за автомобилна електроника. Шесто, за "няма кой да работи" – безработицата в България днес е на историческо дъно (под 4%). Когато икономиката работи на пълни обороти, кадровият дефицит е естествен резултат от демографията, а не доказателство, че "нямаме индустрия".

Така че, както сам написа – когато централното планиране загробва милиарди в кухи проекти, икономиката фалира. Днешната икономика разчита на реални пазари, а не на партийни директиви.

преди 10 минути, Miusuka написа:

И ти ли?

Не е важен размера на заплатата а какво можеш да купиш с нея. Може белгийската заплата да е била 8 пъти по-голяма, ама и белгийската бира например е била 8 пъти по-скъпа от нашата.

И какво можеше да си купиш с нея? Защо имаше черна борса? Защо имаше валута на черно, далеч от измислен банков курс?

преди 4 минути, parmobil написа:

Давай, отроче на бизнес партньор!

Кво да давам, след като ти си тоя дето не отговаряш на въпросите ми? Псевдобизнесмена, който мъкне цимент на строежа отсреща...

преди 32 минути, Gencho 123 написа:

пак ли не успява да отговори

А ти бе, отговарящия, кога ще ми отговориш на това:

на 31.08.2026 г. в 19:04, Бохемеца написа:

Пострадали при ПТП

• 1975г. - 7858

• 1985г. - 6368

• 1995г. - 9981

• 2005г. - 11069

• 2015г. - 9679

Е, кога според теб е по-спокойно по пътищата? Когато има 6-8000 пострадали, или когато пострадалите са 9-11 000?!?

преди 3 минути, communismatic написа:

Напротив, бе, Умен Генчо... Толкова си умен, че чак пак не си разбрал. Точно щото намирам и затова ти казвам, че пишеш глупости. Питам те, какво конкретно произвеждат те? Ти няма как да кажеш, понеже абсолютно нищо не знаеш. Примера ти с "Фесто" беше адски тъп, това е и причината постоянно да те осмивам под път и над път.

Потвърждаваш, че пак си излъгал, няма изненада. След като целта ти е да лъжеш защо го правиш тук изобщо и какво му е тъпо на примера с Фесто ? Това е една доста сериозна немска фирма с 20,000 души, която както написах има у нас освен производство и R&D, но изглежда за теб това са "простотии", примера бил "адски тъп"... не уважаваш това което го има тук в България и се подиграваш даже. Може би това са патриотите, или дори нещо повече - комунистите, те не харесват нищо хубаво което се случва в родината, щом няма руска жилка.

Всъшност ти си една тъжна карикатура, дори не си смешен но няма как да го схванеш.

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

В тях правовата държава означава точно това: спазване на Конституцията и законите, гласувани от парламента.

Брат, извинявай, ама... с това схващане за "правова" държава, то тогава всяка държава е "правова". Тук говорим за държава, в която да властва реалната стойност на понятието "демокрация" и отговора е, че такова чудо никъде не е срещано. Може би единствено в Швейцария...

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Освен това, според закона и Конституцията, въпроси, вече уредени в ратифицирани международни договори (като Договора за присъединяване към ЕС от 2005 г., с който сме поели ангажимент за еврото), не подлежат на референдум.

Тъй ли? Къде беше записано в Конституцията, че трябва през 2026-та да приемем еврото? Я покажи да го видя...

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Решението на Конституционния съд да спази закона е ТОЧНО доказателство за правова държава.

Аха... така-така.

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

За разлика от соца, където Партията решаваше всичко зад завесата, а на народа се сервираше "99.9% подкрепа" на сценични избори.

Каква е разликата със сега? Сега НС реши, че трябва да приемем еврото и това е. Разлика аз лично не виждам... Тия простотии с "Конституцията" - пробвай да ги пробутваш на някой друг. Полша е в ЕС от 2004-та и изобщо не мисли и да приема еврото. А не е като да не може да изпълни критериите.

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако от един соц завод са останали само халето и стените, а новият собственик внесе 100% нови машини от Запад, смени гамата и вкара нови технологии, заслугата за днешния му успех е на инвеститора, а не на заминалия си строй.

За кой конкретно пример важи всичко това? Я дай да прочета, че ми стана много смешно... АЕЦ "Козлодуй" примерно? Или ТЕЦ "Марица Изток"? Или "Солвей Соди"?

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

През 1989 г. дългът от 10 милиарда долара надхвърляше 100% от БВП при тотална липса на валутни резерви, което доведе до мораториум и фалит.

10 милиарда долара е било над 100% от БВП? Верно? По кои данни? :)

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

Пето, за "кой обира печалбата" – Дачията в Румъния е 100% собственост на френската Renault. По твоята логика и Румъния е "ишлеме".

Не е "ишлеме", щото едно е да произвеждаш автомобили, а съвсем друго... ключалки за тях.

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

Шесто, за "няма кой да работи" – безработицата в България днес е на историческо дъно (под 4%). Когато икономиката работи на пълни обороти, кадровият дефицит е естествен резултат от демографията, а не доказателство, че "нямаме индустрия".

Ако има кой да работи, защо се набират мигранти? И защо VW не инвестира тук?

преди 3 минути, communismatic написа:

Кво да давам, след като ти си тоя дето не отговаряш на въпросите ми? Псевдобизнесмена, който мъкне цимент на строежа отсреща...

Ми не видях да даваш нещо. И за FESTO нищо не каза, а само си питаш. 'ма то, какво да кажеш? Баща ти купува пневматика от FESTO, но ти го възвеличи като бизнес партньор.

преди 4 минути, Gencho 123 написа:

Потвърждаваш, че пак си излъгал, няма изненада.

Не, бе, умен Генчо... нищо не потвърждавам. Не се опитвай да мислиш, не ти се отдава...

преди 4 минути, Gencho 123 написа:

Това е една доста сериозна немска фирма с 20,000 души, която както написах има у нас освен производство и R&D, но изглежда за теб това са "простотии", примера бил "адски тъп"... не уважаваш това което го има тук в България и се подиграваш даже.

Да, бе. Какво произвежда те питам... Защо ти е толкова трудно да отговориш?

току-що, parmobil написа:

Ми не видях да даваш нещо. И за FESTO нищо не каза, а само си питаш. 'ма то, какво да кажеш? Баща ти купува пневматика от FESTO, но ти го възвеличи като бизнес партньор.

Най-умният бизнесмен сред костовистите директно си каза, че няма смисъл да отговаря... Това ще е от много акъл. Много пари върти човека, бизнеса му не ще да чака... кво ще се занимава с отговори във форуми. Тоя ако е бизнесмен, аз съм тролей...

преди 6 минути, Gencho 123 написа:

Всъшност ти си една тъжна карикатура, дори не си смешен но няма как да го схванеш.

Да, така е. Между другото... "всъШност" се пише с "Щ". Благодаря много...

Най-умният бизнесмен сред костовистите директно си каза, че няма смисъл да отговаря... Това ще е от много акъл. Много пари върти човека, бизнеса му не ще да чака... кво ще се занимава с отговори във форуми. Тоя ако е бизнесмен, аз съм тролей...

Най-сръчният, въртящ бургери, се опитва да ми обяснява за машиностроене и как купуването на пневмоелементи е бизнес партньор. А прадядо му не е бил чобанин, а оператор на биологична единица.

. нищо не потвърждавам. Не се опитвай да мислиш, не ти се отдава...

Да, бе. Какво произвежда те питам... Защо ти е толкова трудно да отговориш?

Така, значи по-добре да те наричам лъжеца от тук нататък, нали така умния недорасъл комунизматик. За теб Фесто са простотии и адски тъп пример. Хвани се в ръце не е късно. След като намираш световни фирми за глупости, какво значение има за такъв безграничен мозък като твоя какво произвеждаш. Аз не бих се интересувал от такива неща - това са "простотии" и "адски тъп пример". Та какво значение има тогава какво произвеждат - дали индустриални роботи или капачки за буркани, ти така или иначе го намираш за глупаво и е далече под твоето ниво 🤣

току-що, parmobil написа:

Най-сръчният въртящ бургери, се опитва да ми обяснява за машиностроене и как купуването на пневмоелементи е бизнес партньор. А прадядо му не е бил чобанин, а оператор на биологична единица.

Абсолютно е така, да. Аз за разлика от теб не лъжа, а говоря неща, които реално са се случвали в живота ми. А ти човеко, който изобщо не си никакъв бизнесмен си доказан лъжец, при това те хванах няколко пъти да лъжеш. Не случайно темата за въпросните яйца я избягваш умишлено, понеже почти целият форум стана свидетел на всичко това. Нали?

току-що, Gencho 123 написа:

Та какво значение има тогава какво произвеждат

Мда... вече "Фесто" са толкова сериозна фирма, че... няма значение какво реално произвеждат. А защо няма значение? Ми, щото бай Генчо Умния няма никаква идея, какво конкретно произвеждат, та затова и бяга като дявол от тамян от конкретният ми въпрос.

преди 5 минути, communismatic написа:

Мда... вече "Фесто" са толкова сериозна фирма, че... няма нужда какво реално произвеждат. А защо няма нужда? Ми, щото бай Генчо Умния няма никаква идея, какво конкретно произвеждат, та затова и бяга като дявол от тамян от конкретният ми въпрос.

Аз само потвърждавам твоите лъжи - примера който дадох с Фесто се оказа "адски тъп" и "простотии".

Защо един човек за който тази фирма нищо не струва, би се интересувал какво произвежда. Аз ако намирам такъв пример за тъп, изобщо няма да ровя каквото и да произвеждат там някакви си Фесто. Както да ми ги хвалят - нито са руски, нито са комунисти, няма смисъл от такива капиталисти - това са простотии 🤣

За протокола, понеже @communismatic взе да заеква вече и се оплете съвсем в лъжите си (то изненада няма), ето му малко информация която разбирам е трудно да намери сам. Не е грехота на такива хора да се помага, те имат нужда :

Номенклатурата на фирмата има над 35,000 различни изделия и нормално всеки специалист който се интересува може да намери тази информация. Примерно - пневматика и роботика :

Пневматика - standard cylinders, compact cylinders, rodless cylinders, and rotary actuators that create mechanical motion, Directional control valves, proportional valves, and modular valve manifolds that regulate air direction, pressure, and flow

Автоматизация - pneumatic and electric automation technology, industrial handling systems, and pioneering bionic robots

Та това са част от простотиите които тази никаква за теб фирма произвежда 😅

Само да вметна, че бай Генчо Умния е толкова наясно с въпросната фирма, че пита ИИ за това какво конкретно произвежда тя... Иначе аз лъжа, пак да подчертая. Според него, аз съм някакъв страшен лъжец. 😆😆😆

Не, заклевам се... уникален форум.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.