Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Още една случка от реалния живот на Кокич след соца: Може да бъде изображение с текстово съобщение

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 37 минути, Miusuka написа:

Ти не разбра ли че тук се говори какви заводи е имало при социализма. Това е основното.

И след това се пита какви заводи има сега ПОСТРОЕНИ, ама се има предвид пак български с български собственици. А ти ми показваш чуждестранни фирми.

Няма значение, трудно ти е да схванеш, давай напред. Днес не си копирал много, имаш да наваксаш с безценната информация която ежедневно копираш по форумите 😅

преди 5 часа, AAUUXX написа:

За едни е освободителка за други окупатор, въпрос на тълкование и политическа употрба.

Ако вместо червената армия е била американската армия дали щеше отново да имаш същата констатация или друга? Не е важно това ,но разликата между русофобите и американофобите е 0.

Голямо тълкуване ще падне - кога е освободила в Чехия през 1968 и в Унгария през 1956 година ? Не виждам някаква политическа употреба в това да се признае изначало агресивния характер на този режим с Русия (СССР) начело.

преди 9 минути, attj написа:

... Може да бъде изображение с текстово съобщение

В тая тема се чувствам като соц баничар...

Двама милиционери се спират пред баничарница и старшият праща другия:
- Въри земи по ена баница с айрян!
Вляал оня и изокал: - Дай две баници и два айряна!
- Няма баници!
- Добре ве, дай тогава две баници и две големи бози!
- Няма баници бе, другарю милиционер...
- По-добре и тебе да те нема, дай само две баници...
В тоя момент влиза изнервен и другият: - Кво стаа бе, са ли ги правите тия баници!?
- А, другарю старшина, добре че сте тук, от 10 минути му обяснявам на колегата ви, че баници няма, той дай, та дай...
- Кво му обясняваш бе, земи тавата с баниците и го хласни по кратуната с нея...

преди 22 минути, Gencho 123 написа:

Голямо тълкуване ще падне - кога е освободила в Чехия през 1968 и в Унгария през 1956 година ? Не виждам някаква политическа употреба в това да се признае изначало агресивния характер на този режим с Русия (СССР) начело.

Аз не съм чех ,нито унгарец ,българин съм и не съм почувствал агресия от СССР.

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Аз не съм чех ,нито унгарец ,българин съм и не съм почувствал агресия от СССР.

То и аз не съм AAUUXX, но ако някой влезе у вас, пообездвижи те (да не стигаме до крайности) и поограби, ако не бях прочел цитираното, щях да съм на мнение, че същият трее си отнесе (понесе) заслуженото. Нищо че не съм почувствал агресия към мен от него.

Но ако твърдиш, че трее съм на мнение, че въпросният, трее да отнесе не заслуженото, а колкото и каквото може... какво пък, в твоя случай няма да ми е трудно да свикна... даже... може и да ми хареса.

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

Конституционният съд (КС) окончателно отхвърли и отклони искането за референдум относно въвеждането на еврото, обявявайки го за недопустимо. [1, 2]

Основни факти по делото

• Дело: Конст. дело № 21/2025 г. с докладчик Атанас Семов.

• Вносител: 51 народни представители от 51-вото Народно събрание.

• Предмет: Искане за установяване на противоконституционност на решение на НС от 05.12.2025 г., с което е отхвърлен предложеният от президента (внесен на 12.05.2025 г.) национален референдум за въвеждане на еврото през 2026 г.

• Решение на КС: На 23.01.2026 г. съдът излиза с определение, че искането е недопустимо, прекратява производството и го връща. [1, 2]

Не е ли рано за твърд алкохол?

Това решение е отказ от отговорност на КС. Прочети най-отдолу решението:

Отклонява искането на 51 народни представители от 51-вото Народно събрание за установяване на противоконституционност на „Решението на Народното събрание за невземане на решение за произвеждане на национален референдум по предложението

С две думи: отклонява искането на 51 народни представители да се произнесе по казуса дали правилно е взето решение да не се проведе референдум. Това не означава че референдум не е трябвало да има. Просто КС не иска да се произнесе по казуса.

А първият абзац според мен е лъжа. Аз поне не видях къде пише "окончателно отхвърли и отклони искането за референдум". Посочи къде да търся този текст в решението, моля.

Писах го, трябваше преди да влезем в ЕС и НАТО да има референдум. Ако ме питаш за личното ми мнение, изобщо не трябваше да влизаме в ЕС, но това е друга тема...

A, дойдохме си на думата. Значи и ние не сме "правова държава".

Ако ме питаш за личното ми мнение, изобщо не трябваше да влизаме в ЕС, но това е друга тема...

Абсолютно, тук сме на едно мнение. Тоя съюз е абсолютно посмешище към настоящият момент. Всички държави-членки се скъсват да купуват руски газ и петрол през посредници, понеже няма по-евтина алтернатива към настоящият момент, а в същото време Брюксел ми се занимава с някакви руски влогъри, дето се снимали от река Нева.

Въпреки това твърдението, че дългът е бил „над 100%“ (или че реалната тежест е била дори по-страшна), идва от катастрофалния срив на валутния курс и абсолютната липса на конвертируема валута (свободни долари/марки) след отварянето на пазара:

Според мен, към настоящият момент всичко това са просто спекулации. Да, факт е, че след като Михаил Горбачов поема юздите на СССР външният ни дълг започва главоломно да расте, понеже ние вече нямаме мощното рамо на големият брат, ама дълг = 100% от БВП-то, сега... извинявай, ама това са смехотворни работи. Още повече, че към 1989-а е имало активи за десетки милиарди долари, които е трябвало да напълнят държавната хазна след приватизацията. А не да ми продават "СОМАТ" на стойността на един панелен апартамент в "Младост".

Първо, за VW – Volkswagen не избра Турция пред България заради "липса на кадри", а защото Ердоган им даде над 1 милиард евро директна държавна субсидия и държавни гаранции.

Аха. А защо завода не се построи тогава?

Второ, за "ключалките" – в България над 350 компании произвеждат компоненти за 80% от автомобилите, които се движат в Европа.

Брат, на какъв език да ти се обясни, че ние произвеждаме продукт с ниска добавена стойност? Ние сме на последно място по БВП на глава от населението в ЕС, какво да коментираме повече. И то при това раздуто БВП, крепящо се на инфлация и кредити.

Само че положението през соца беше ужасно сравнение със сегашното за кадърните и предприемчиви хора.

Брат, ти наясно ли си, че в момента цялата икономика се крепи на построено от оня режим? Включително и работната ръка... Представям си, ако трябваше тепърва да се прекарва електричество и течаща вода.

Тогава имаше ограничение на частната инициатива и собственост, дефицит на стоки и услуга, изходни визи, невъзможност да си купиш западна валута, две години казарма, която ти взимаше две години от живота.

Специално казармата е била полезна, според мен. Най-малкото виждаме в днешно време какво се случва в целият свят. Говоря за някакво най-елементарно военно обучение. Армията ни в настоящият момент е абсолютна смехория. Чакаме осем самолета от американска компания като месия.

преди 3 часа, Gencho 123 написа:

Всеки от двамата големи си пази сферите на влияние по време на студената война. Русия не допуска капитализма в Чехия и Унгария, САЩ не допускат комунизма в Чили, Панама, Никарагуа, Гранада...

Защо това те учудва?

преди 3 часа, Gencho 123 написа:

Няма значение, трудно ти е да схванеш, давай напред. Днес не си копирал много, имаш да наваксаш с безценната информация която ежедневно копираш по форумите 😅

А ти какво искаш? Аз ли да си съчиня истории и снимки на над 3000 БЪЛГАРСКИ предприятия построени при СОЦИАЛИЗМА? Ей така да седна и с мои думи да ти ги опиша. Много си зле.

Хайде ако искаш тогава да започнем за изкуството при социализма. Например за българските филми създадени при СОЦИАЛИЗМА. И пак да ги сравним със сегашното време през последните 35 години. Започваме ли?

преди 3 часа, инж. lebel написа:

В тая тема се чувствам като соц баничар...

Двама милиционери се спират пред баничарница и старшият праща другия:
- Въри земи по ена баница с айрян!
Вляал оня и изокал: - Дай две баници и два айряна!
- Няма баници!
- Добре ве, дай тогава две баници и две големи бози!
- Няма баници бе, другарю милиционер...
- По-добре и тебе да те нема, дай само две баници...
В тоя момент влиза изнервен и другият: - Кво стаа бе, са ли ги правите тия баници!?
- А, другарю старшина, добре че сте тук, от 10 минути му обяснявам на колегата ви, че баници няма, той дай, та дай...
- Кво му обясняваш бе, земи тавата с баниците и го хласни по кратуната с нея...

Има надежда... Най-после каза смешен виц )

Един милиционер решил да си купи акордеон, ама усетил че ще каже някаква глупост и се облякал цивилно да не го усетят.

Влиза в магазина и казва:

-Другарке, дай ми оня акордеон от горния рафт.

-Ама вие да не сте милиционер, бе другарю?

-Що?

-Защото това е магазин за радиатори, а този за акордеони е отсреща...

преди 8 минути, Miusuka написа:

...

Има надежда... Най-после каза смешен виц )

Дано не бъда зле разбран, но... тоя ни беше смешен, когато бехме деца. После пораснахме... самите ние проимахме деца... и казано деликатно, вече не ни беше толкова смешен. Обаче лафът "Земи тавата с банички и ..." си остана олицетворение на соца.

преди 1 час, инж. lebel написа:

Обаче лафът "Земи тавата с банички и ..." си остана олицетворение на соца.

Иска ти се, ама не на соца, а на милиционерите. Които сега са дори още по-прости...

преди 2 часа, инж. lebel написа:

То и аз не съм AAUUXX, но ако някой влезе у вас, пообездвижи те (да не стигаме до крайности) и поограби, ако не бях прочел цитираното, щях да съм на мнение, че същият трее си отнесе (понесе) заслуженото. Нищо че не съм почувствал агресия към мен от него.

Но ако твърдиш, че трее съм на мнение, че въпросният, трее да отнесе не заслуженото, а колкото и каквото може... какво пък, в твоя случай няма да ми е трудно да свикна... даже... може и да ми хареса.

Може ,но само ако е някоя хубава мома иначе не.

Не разбирам метафората ,у нас от СССР не са идвали да ме грабят ,но рускиня е идвала ,тя не с тази цел ,макар че доста пари тогава похарчихме заедно ,та може и като грабеж да се брои ,както искаш ,аз отдавна я забравих (беше преди 25г)

ПС: дори съм простил на англичаните и амерканците за дето избомбиха софия през ВСВ ,не държа лиши чувства в себе си.

преди 1 час, communismatic написа:

A, дойдохме си на думата. Значи и ние не сме "правова държава".

Абсолютно, тук сме на едно мнение. Тоя съюз е абсолютно посмешище към настоящият момент. Всички държави-членки се скъсват да купуват руски газ и петрол през посредници, понеже няма по-евтина алтернатива към настоящият момент, а в същото време Брюксел ми се занимава с някакви руски влогъри, дето се снимали от река Нева.

Според мен, към настоящият момент всичко това са просто спекулации. Да, факт е, че след като Михаил Горбачов поема юздите на СССР външният ни дълг започва главоломно да расте, понеже ние вече нямаме мощното рамо на големият брат, ама дълг = 100% от БВП-то, сега... извинявай, ама това са смехотворни работи. Още повече, че към 1989-а е имало активи за десетки милиарди долари, които е трябвало да напълнят държавната хазна след приватизацията. А не да ми продават "СОМАТ" на стойността на един панелен апартамент в "Младост".

Аха. А защо завода не се построи тогава?

Брат, на какъв език да ти се обясни, че ние произвеждаме продукт с ниска добавена стойност? Ние сме на последно място по БВП на глава от населението в ЕС, какво да коментираме повече. И то при това раздуто БВП, крепящо се на инфлация и кредити.

Брат, ти наясно ли си, че в момента цялата икономика се крепи на построено от оня режим? Включително и работната ръка... Представям си, ако трябваше тепърва да се прекарва електричество и течаща вода.

Специално казармата е била полезна, според мен. Най-малкото виждаме в днешно време какво се случва в целият свят. Говоря за някакво най-елементарно военно обучение. Армията ни в настоящият момент е абсолютна смехория. Чакаме осем самолета от американска компания като месия.

Опитваш се да ползваш моята критичност към ЕС, за да изпереш икономическия фалит на соца, но правиш брутални логически и фактологични грешки. Да ги караме подред:

Първо, за "не сме правова държава, защото нямаше референдум" – правова държава не означава референдум за всяко решение, а спазване на Конституцията. България е представителна парламентарна република. Членството в ЕС и НАТО е гласувано от легитимно избрания народен парламент с огромно мнозинство, според законите и конституционния ред. Ако спазването на закона за теб не е правова държава, значи бъркаш правото с анархията. Въпреки това за такива неща от огромно значение като ЕС и НАТО, трябваше да има референдум, макар че не е задължително. И да се върнем на боя в милицията, такова нещо сега няма или почти няма...

Второ, за дълга от 100% от БВП и "активите" – това не са "спекулации", а официални данни от архивите на БНБ и докладa на банковата комисия от 1990 г. При $10.6 млрд. външен дълг и под $1 млрд. валутен резерв, счетоводните "активи за милиарди" от соц заводите се оказаха купчина морално остарял скрап, който произвеждаше непродаваеми стоки. Ако тези заводи струваха милиарди на свободния пазар, нямаше да фалират в момента, в който СССР спря да ни купува боклуците с кухи "преводни рубли". А относно СОМАТ – продажбата и приватизацията през 90-те са продукт на банковия срив и корупция, създаден от същите тези соц директори и номенклатура.

Трето, за VW – защо не се построи заводът в Турция ли? Защото през 2020 г. избухна Ковид пандемията, сринаха се световните вериги за доставки и цялата автомобилна икономика замръзна, след което VW пренасочи милиардите си към пълна електрификация в съществуващите си заводи в Германия. Турция също не получи завода.

Четвърто, за "ниската добавена стойност и ключалките" – да наричаш софтуер за управление на двигатели, микроелектроника, лазерни фарове и сензори за автономно шофиране "продукт с ниска добавена стойност" показва пълно непознаване на модерната икономика. При соца правехме прашни сглобки по съветски лиценз от 60-те години. Днес 350 компании в България правят компоненти за 80% от новите коли в Европа. Да, на последно място сме по БВП в ЕС, но с $35,000 на човек сме с обиколка пред Сърбия ($27,000) и Македония ($21,000), които са извън ЕС и нямаха "лошия Брюксел".

Пето, за "всичко се крепи на построеното от соца" – това е най-големият мит. Кое се крепи на соца? ИТ секторът, който прави милиарди и дава десетки хиляди високи заплати ли? Модерните заводи в Тракия икономическа зона ли? Частните болници с модерна апаратура ли? Търговските вериги и логистичните центрове ли? Соцът ни остави панелки, занаятчийски ТЕЦ-ове и фалирала държава. Капиталът и инвестициите от последните 20 години изградиха съвременна България.

Шесто, за казармата – ако губенето на две години от живота на всеки млад мъж в чистене на оръжие, боядисване на бордюри и простащина за теб е "полезна работа", за мен е прахосан човешки капитал. Спечелихме свободата си да учим, да работим и да се развиваме според способностите си, а не според партийната ни бележка. Ще споделя нещо лично. когато бях в казармата на два пъти симулативно влязох във Военна болница. Пълно беше с войници, но не симуланти кто мен. Защо ли? Имах роднина офицер в МНО. Беше казал на баща ми, че има по няколко смъртни случаи в казармата всяка година, ама това защо да го правим на въпрос? При 150 000 армия не може да няма фира...

Така че, мога да съм критичен към ЕС колкото си искам, но няма как да изкривиш фактите: капитализмът и свободният пазар създадоха днешния ни стандарт, а социализмът ни доведе до купони (талони), фалит и $10,8 милиарда долара дългове.

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Второ, за дълга от 100% от БВП и "активите" – това не са "спекулации", а официални данни от архивите на БНБ и докладa на банковата комисия от 1990 г. При $10.6 млрд. външен дълг и под $1 млрд. валутен резерв, счетоводните "активи за милиарди" от соц заводите се оказаха купчина морално остарял скрап, който произвеждаше непродаваеми стоки. Ако тези заводи струваха милиарди на свободния пазар, нямаше да фалират в момента, в който СССР спря да ни купува боклуците с кухи "преводни рубли". А относно СОМАТ – продажбата и приватизацията през 90-те са продукт на банковия срив и корупция, създаден от същите тези соц директори и номенклатура.

Мечо, и един господин на име Николай Цеков е писал нещо подобно на твоето и на това, което @parmobil казва:

ФАКТИ ЗА СОЦИАЛИЗМА

“1. За 45 години социализъм комунистите построиха толкова неща, колкото всяка друга държава е построила — без да се превръща в затвор.

2. За 45 години станахме близо 9 милиона, а гърците минаха 10 милиона — без да се превръщат в затвор.

3. За 30 години от 1960 до 1990 г., БВП на България расте 3 пъти. БВП на Испания - 34 пъти. БВП на Италия 25 пъти — без да се превръщат в затвор.

А сега бившите затворници се жалват, че в магазина имало прекалено голям избор от кашкавали, сирена, млека, масла, колбаси, бира и т.н., че било прекалено трудно да изберат, а не като в добрия стар соц…”

И в допълнение относно герба на НРБ 681-1944. Много точно е показано, че края на държавата настъпва през 1944г. Авторите му ясно са заявили, че с нахлуването на окупационната червена армия и налагането на просталинския режим от болшевишки тип, се слага край на държавността и страната става придатък към СССР. За нечуваните трагедии, убийства, грабежи и насилие в течение на 45 години е говорено и писано много. Който желае може да се информира. Останалите чугуни ще си вият по соца до припадък.

преди 2 часа, Бохемеца написа:

Това решение е отказ от отговорност на КС. Прочети най-отдолу решението:

Отклонява искането на 51 народни представители от 51-вото Народно събрание за установяване на противоконституционност на „Решението на Народното събрание за невземане на решение за произвеждане на национален референдум по предложението

С две думи: отклонява искането на 51 народни представители да се произнесе по казуса дали правилно е взето решение да не се проведе референдум. Това не означава че референдум не е трябвало да има. Просто КС не иска да се произнесе по казуса.

А първият абзац според мен е лъжа. Аз поне не видях къде пише "окончателно отхвърли и отклони искането за референдум". Посочи къде да търся този текст в решението, моля.

No image preview

Конституционен съд на Република България

А първият абзац според мен е лъжа.

Е...щом според ТЕБ е лъжа, ясно е че ти си ФАКТОРЪТ. 🤣🤣🤣

Още един болен мозък, който се мисли за БОГ!

преди 1 минута, БаалБек написа:

Мечо, и един господин на име Николай Цеков е писал нещо подобно на твоето и на това, което @parmobil казва:

ФАКТИ ЗА СОЦИАЛИЗМА

“1. За 45 години социализъм комунистите построиха толкова неща, колкото всяка друга държава е построила — без да се превръща в затвор.

2. За 45 години станахме близо 9 милиона, а гърците минаха 10 милиона — без да се превръщат в затвор.

3. За 30 години от 1960 до 1990 г., БВП на България расте 3 пъти. БВП на Испания - 34 пъти. БВП на Италия 25 пъти — без да се превръщат в затвор.

А сега бившите затворници се жалват, че в магазина имало прекалено голям избор от кашкавали, сирена, млека, масла, колбаси, бира и т.н., че било прекалено трудно да изберат, а не като в добрия стар соц…”

И в допълнение относно герба на НРБ 681-1944. Много точно е показано, че края на държавата настъпва през 1944г. Авторите му ясно са заявили, че с нахлуването на окупационната червена армия и налагането на просталинския режим от болшевишки тип, се слага край на държавността и страната става придатък към СССР. За нечуваните трагедии, убийства, грабежи и насилие в течение на 45 години е говорено и писано много. Който желае може да се информира. Останалите чугуни ще си вият по соца до припадък.

Има малко неточности, Гърция е преживяла гражданска война и военен режим...

Ами да, друго е изборът да е ограничен. Друго е да си купиш нещо под рафта с връзки, много по-сладко е.

преди 26 минути, Мечо Хубавеца написа:

Въпреки това за такива неща от огромно значение като ЕС и НАТО, трябваше да има референдум, макар че не е задължително.

Искаш да кажеш, че приемането на европейската валута и слагане край на нашата такава, която властва на наша територия над 140 години е "всяко нещо"? Къде в Конституцията пише, че трябва да приемем еврото през 2026-та? Я дай да видя...

преди 28 минути, Мечо Хубавеца написа:

Второ, за дълга от 100% от БВП и "активите" – това не са "спекулации", а официални данни от архивите на БНБ и докладa на банковата комисия от 1990 г. При $10.6 млрд. външен дълг и под $1 млрд. валутен резерв, счетоводните "активи за милиарди" от соц заводите се оказаха купчина морално остарял скрап, който произвеждаше непродаваеми стоки.

Официални данни? Къде? Къде се вижда, че дълга ни е 100% от БВП-то? Ти нормален ли си изобщо... Даже ми постна цитат... естествено от ИИ, в който става ясно, че дълга ни не е толкова. А иначе били "официални данни"?!

преди 29 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако тези заводи струваха милиарди на свободния пазар, нямаше да фалират в момента, в който СССР спря да ни купува боклуците с кухи "преводни рубли".

Добре, питам те... как сума ти построени заводи от социализма съществуват и до днес, че и са сред най-крупните данъкоплатци? Нали уж били бълвали "боклуци"?

преди 29 минути, Мечо Хубавеца написа:

А относно СОМАТ – продажбата и приватизацията през 90-те са продукт на банковия срив и корупция, създаден от същите тези соц директори и номенклатура.

Аха, ясно... "Нефтохим", "Кремиковци", "БГА Балкан" не са ли от приватизацията на ОДС? Имаш ли идея, че "Кремиковци" е обявен във фалит във време, когато точно преди началото на голямата финансова криза от 2009-та цената на желязото е в своят пик? И металургичният ни комбинат е фалирал... Много странно, наистина. На какво ли се дължи? Комунистите сигурно?

преди 31 минути, Мечо Хубавеца написа:

Защото през 2020 г. избухна Ковид пандемията, сринаха се световните вериги за доставки и цялата автомобилна икономика замръзна, след което VW пренасочи милиардите си към пълна електрификация в съществуващите си заводи в Германия. Турция също не получи завода.

Аха, т.е. VW избират Турция заради решение на Ердоган, но... накрая не избират Турция. ОК, разбрах...

преди 32 минути, Мечо Хубавеца написа:

Днес 350 компании в България правят компоненти за 80% от новите коли в Европа.

Извинявай, на какъв език, да ти се обясни, че България е икономическо посмешище в европейските класации?! На мандарин?

преди 33 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да, на последно място сме по БВП в ЕС, но с $35,000 на човек сме с обиколка пред Сърбия ($27,000) и Македония ($21,000), които са извън ЕС и нямаха "лошия Брюксел".

Това ли е утехата на държавата, която произвеждала компоненти за 80% от новите коли в Европа!?

преди 33 минути, Мечо Хубавеца написа:

Капиталът и инвестициите от последните 20 години изградиха съвременна България.

Аз имам чувството, че ти си някакъв много странен човек, който си живее в някакъв си свой розов терариум. Ти наясно ли си, че цялата инфраструктура е строена през соца? Да не говорим, че дори огромна част от кадрите са завещани от оня период. В смисъл... ясно ми е, че за теб България в момента е някакъв титан в автомобилостроенето, ама... това е доста далеко от истината. Капиталът и инвестициите... Уау...

преди 35 минути, Мечо Хубавеца написа:

Модерните заводи в Тракия икономическа зона ли?

Кои са тия "модерни" заводи, би ли уточнил? Дай ми 20 завода, които са нещо огромно в икономически план и са строени след идването на демокрацията...

преди 36 минути, Мечо Хубавеца написа:

Така че, мога да съм критичен към ЕС колкото си искам, но няма как да изкривиш фактите: капитализмът и свободният пазар създадоха днешния ни стандарт, а социализмът ни доведе до купони (талони), фалит и $10,8 милиарда долара дългове.

Днешния ни стандарт... на последно място по доходи в ЕС? Това е наистина впечатляващо постижение.

преди 27 минути, БаалБек написа:

Николай Цеков!? Тоя ще е поредният титан на мисълта...

преди 3 минути, communismatic написа:

Искаш да кажеш, че приемането на европейската валута и слагане край на нашата такава, която властва на наша територия над 140 години е "всяко нещо"? Къде в Конституцията пише, че трябва да приемем еврото през 2026-та? Я дай да видя...

Официални данни? Къде? Къде се вижда, че дълга ни е 100% от БВП-то? Ти нормален ли си изобщо... Даже ми постна цитат... естествено от ИИ, в който става ясно, че дълга ни не е толкова. А иначе били "официални данни"?!

Добре, питам те... как сума ти построени заводи от социализма съществуват и до днес, че и са сред най-крупните данъкоплатци? Нали уж били бълвали "боклуци"?

Аха, ясно... "Нефтохим", "Кремиковци", "БГА Балкан" не са ли от приватизацията на ОДС? Имаш ли идея, че "Кремиковци" е обявен във фалит във време, когато точно преди началото на голямата финансова криза от 2009-та цената на желязото е в своят пик? И металургичният ни комбинат е фалирал... Много странно, наистина. На какво ли се дължи? Комунистите сигурно?

Аха, т.е. VW избират Турция заради решение на Ердоган, но... накрая не избират Турция. ОК, разбрах...

Извинявай, на какъв език, да ти се обясни, че България е икономическо посмешище в европейските класации?! На мандарин?

Това ли е утехата на държавата, която произвеждала компоненти за 80% от новите коли в Европа!?

Аз имам чувството, че ти си някакъв много странен човек, който си живее в някакъв си свой розов терариум. Ти наясно ли си, че цялата инфраструктура е строена през соца? Да не говорим, че дори огромна част от кадрите са завещани от оня период. В смисъл... ясно ми е, че за теб България в момента е някакъв титан в автомобилостроенето, ама... това е доста далеко от истината. Капиталът и инвестициите... Уау...

Кои са тия "модерни" заводи, би ли уточнил? Дай ми 20 завода, които са нещо огромно в икономически план и са строени след идването на демокрацията...

Днешния ни стандарт... на последно място по доходи в ЕС? Това е наистина впечатляващо постижение.

Абе, вий кога сте имали валута? Левчета, хартийки....

Духате таратора и толкоз. И това,ако все пак искаю да имаш поне гроб

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Духате таратора и толкоз.

Ти "таратора" го "духаш" най-редовно, нямаш два лева в джоба. Даже се оплакваше и в самият форум, че нямаш пари за интернет...

преди 2 минути, communismatic написа:

Ти "таратора" го "духаш" най-редовно, нямаш два лева в джоба. Даже се оплакваше и в самият форум, че нямаш пари за интернет...

Аз имам, точно колкото ми трябва, по 2, 3, т, 5...зависи колко балъка, кът тебе ще натисна. Имам 3 паспорта и т.н.

А, онова беше на крузчето по дунав и се плаше на 6 или 12 часа.

ПС: по ред причини /имам имот/, аз нет пам само на 1 от 3 ISP.

Кажи и на баща си, че ....може да има ядове, по устав

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Аз имам, точно колкото ми трябва, по 2, 3, т, 5...зависи колко балъка, кът тебе ще натисна. Имам 3 паспорта и т.н.

А, онова беше на крузчето по дунав и се плаше на 6 или 12 часа.

ПС: по ред причини /имам имот/, аз нет пам само на 1 от 3 ISP.

Кажи и на баща си, че ....може да има ядове, по устав

Много е тежко положението тук... 😆

преди 26 минути, communismatic написа:

Много е тежко положението тук... 😆

За теб, ще става и по тежко. Но това е естествения ход на нещата.

ПС: Как точно си мислиш, че съдиш в бг, ГРАЖДАНИН НА USA?

преди 8 часа, Мечо Хубавеца написа:
No image preview

Това е пак същото. Завършва с :

Отклонява искането на 51 народни представители от 51-вото Народно събрание за установяване на противоконституционност

Никъде не пише "окончателно отхвърли и отклони искането за референдум". Пише само че отклонява молбата на 51 народни представители да се произнесе по случая.

преди 8 часа, БаалБек написа:

Е...щом според ТЕБ е лъжа, ясно е че ти си ФАКТОРЪТ. 🤣🤣🤣

Още един болен мозък, който се мисли за БОГ!

Празни приказки. Покажи къде КС е постановил че "отхвърля искането за референдум"

преди 9 часа, NewRedDragon написа:

За теб, ще става и по тежко. Но това е естествения ход на нещата.

Няма как да стане изобщо по-тежко за мен, понеже ти си силен само на думи. Казах ти, казваш ми кога ще дойдеш до Русе и ще се видим... Само, че след 250 заплахи ти така и не смееш, понеже те е страх. То зад монитор всеки може да заплашва, нали се сещаш. Имам доста добри приятели - самбисти, които ще ти се зарадват. Даже подозирам и че си от малцинството, тъкмо ще имат и допълнителна мотивация. :)

Кога ще идваш?

Никъде не пише "окончателно отхвърли и отклони искането за референдум". Пише само че отклонява молбата на 51 народни представители да се произнесе по случая.

Аз му зададох конкретен въпрос, къде в Конституцията пише, че трябва да приемем еврото... Много ще ми е интересно, какво ще отговори. Доколкото си спомням, тоя беше даже и юрист по образование. Пази Боже... Истината е, че никой не желаеше референдум за еврото, понеже беше пределно ясно, че българина не го иска. Но пък... признавам... беше доста забавно, да гледам жалките опити на умнокрасивите, да защитават правото на българина да не го питат. И то от УЖ антикомунисти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.