Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 11 минути, Miusuka написа:

ЗВГ – БЛАГОЕВГРАД: ЗАВОДЪТ ЗА ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ, КОЙТО ИМАШЕ ШАНС ЗА ЯПОНСКА ПОРЪЧКА ЗА 6 МИЛИОНА ЛИРИ

В Благоевград някога е работел завод, чиито високоговорители и електроакустична техника са били част от българската електронна промишленост.

Това е Заводът за високоговорители „Гроздан Николов“ – ЗВГ.

Предприятието произвежда високоговорители, озвучителни тела и звукови колони, а продукцията му намира пазар и извън България.

През 1996 г., в разгара на промените, ръководството на завода участва в среща с представители на световни електронни компании.

След това японски концерн проявява интерес към шест типа високоговорители, произвеждани в Благоевград.

Говори се за потенциална поръчка за 6 милиона английски лири.

Но възможността така и не се превръща в големия пробив, който заводът очаква.

През същата година ЗВГ е преобразуван в акционерно дружество и е включен в масовата приватизация.

На първата тръжна сесия акции придобиват 35 968 индивидуални участници, а бивши и настоящи работници получават безвъзмездни акции.

Само няколко години по-късно картината вече е съвсем различна.

Поръчките не идват.

Започва продажба на машини и помещения.

Заводът постепенно губи производствения си мащаб.

От място, където някога работят хиляди хора и се произвежда електроника, остава значително по-малко предприятие.

Днес името „Високоговорители“ все още съществува като дружество, но онзи огромен ЗВГ, който благоевградчани помнят, вече е история.

А най-интересното е друго:

Какво щеше да стане, ако онази японска поръчка за 6 милиона лири беше реализирана?

Помните ли ЗВГ – Благоевград?

Работили ли сте там?

Имате ли снимки на завода, високоговорителите или колегите?

2026-09-02-10-50.png

Високоговорителите бяха с много добро качество и звучене, но за съжаление и този завод затвори.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Зеленски разкритикува Европа и света, че са в лятна ваканция, докато Русия атакува украинска инфраструктура.. Този психопат да си беше изпълнил предизборните обещания от 2019 година. Щеше да прекратява АТО и да федерализира Украйна. После запя друга песен - заради милиардите от Запада. Пряко е виновен за около 4 милиона човешки живота. Подобни събития бяха напълно невъзможни при социализма. Хрушчов се е чудил как да амнистира бандеровците и как да ги приобщава при УССР в СССР.. Сега ще ги дотрепят заради Зеленски. Дори не броят загиналите.

преди 21 минути, attj написа:

Зеленски разкритикува Европа и света, че са в лятна ваканция, докато Русия атакува украинска инфраструктура.. Този психопат да си беше изпълнил предизборните обещания от 2019 година. Щеше да прекратява АТО и да федерализира Украйна. После запя друга песен - заради милиардите от Запада. Пряко е виновен за около 4 милиона човешки живота. Подобни събития бяха напълно невъзможни при социализма. Хрушчов се е чудил как да амнистира бандеровците и как да ги приобщава при УССР в СССР.. Сега ще ги дотрепят заради Зеленски. Дори не броят загиналите.

Извода е ясен - при социализма беше по-добре. Тогава просто славната червена армия пристига с танковете и за дни установява ред. Направи го в Чехия и Унгария, щеше да го направи отново където е необходимо за да се изтребят всякакви вражески елементи. Колко по-добре беше през социализма 🤣

преди 13 минути, Gencho 123 написа:

Извода е ясен - при социализма беше по-добре. Тогава просто славната червена армия пристига с танковете и за дни установява ред. Направи го в Чехия и Унгария, щеше да го направи отново където е необходимо за да се изтребят всякакви вражески елементи. Колко по-добре беше през социализма 🤣

За едни е освободителка за други окупатор, въпрос на тълкование и политическа употрба.

Ако вместо червената армия е била американската армия дали щеше отново да имаш същата констатация или друга? Не е важно това ,но разликата между русофобите и американофобите е 0.

Войниците в армиите от Първи украински фронт през 1945 година са превзели Берлин и са вдигнали червеното знаме над Райхстага. Сега потомците им просят пари и оръжия не само от Германия. Социализмът ли е видоизменил мисленето им ? Или парите от Запада съвсем са ги увредили???

преди 13 часа, communismatic написа:

Брат, извинявай, ама... с това схващане за "правова" държава, то тогава всяка държава е "правова". Тук говорим за държава, в която да властва реалната стойност на понятието "демокрация" и отговора е, че такова чудо никъде не е срещано. Може би единствено в Швейцария...

Тъй ли? Къде беше записано в Конституцията, че трябва през 2026-та да приемем еврото? Я покажи да го видя...

Аха... така-така.

Каква е разликата със сега? Сега НС реши, че трябва да приемем еврото и това е. Разлика аз лично не виждам... Тия простотии с "Конституцията" - пробвай да ги пробутваш на някой друг. Полша е в ЕС от 2004-та и изобщо не мисли и да приема еврото. А не е като да не може да изпълни критериите.

За кой конкретно пример важи всичко това? Я дай да прочета, че ми стана много смешно... АЕЦ "Козлодуй" примерно? Или ТЕЦ "Марица Изток"? Или "Солвей Соди"?

10 милиарда долара е било над 100% от БВП? Верно? По кои данни? :)

Не е "ишлеме", щото едно е да произвеждаш автомобили, а съвсем друго... ключалки за тях.

Ако има кой да работи, защо се набират мигранти? И защо VW не инвестира тук?

Не, говорим за държави (не съм изброил всичките), където полицията като те задържи, няма и да си помисли да те бие. През соца имаше едно неписано правило. Признанието е най-добрата грижа за здравето на обвиняемия... За теб обаче боят на задържани, предполагам е хубаво нещо...

Писах го, трябваше преди да влезем в ЕС и НАТО да има референдум. Ако ме питаш за личното ми мнение, изобщо не трябваше да влизаме в ЕС, но това е друга тема...

Ето ти отговор от ИИ. "През 1989 г. външният дълг на България е около 10.6 милиарда долара. Според официалните тогавашни статистики (изчислени по изкуствения официален валутен курс на държавата спрямо долара), номиналният БВП изглеждаше около 20–22 милиарда долара, което прави дълга около 50%.

Въпреки това твърдението, че дългът е бил „над 100%“ (или че реалната тежест е била дори по-страшна), идва от катастрофалния срив на валутния курс и абсолютната липса на конвертируема валута (свободни долари/марки) след отварянето на пазара:

1. Изкуственият курс на лева: При Тодор Живков курсът на хартия беше поддържан административно (1 долар = около 0.80–0.90 лв., а в черния пазар беше 3 до 5 пъти по-скъп). Когато през 1990 г. курсът беше освободен и левът се срина десетки пъти (стигайки до над 20-30 лв. за долар в пика на хиперинфлацията през 1996-1997 г.), реалната покупателна способност и реалният БВП в доларово изражение се свиха драстично.

2. Липсата на валутни приходи (ликвидност): Дългът от 10.6 млрд. долара беше към западни банки (най-вече в твърда валута – долари и германски марки). В същото време голяма част от българския износ отиваше в рамките на СИВ срещу „преводни рубли“ (които бяха счетоводна единица без реално покритие на западните пазари и с тях не можеше да се плаща на западните кредитори).

3. Стопените валутни резерви: Към края на 1989 г. държавният резерв в БНБ се стопява до едва около 1 милиард долара (или дори под него според някои архиви), докато годишните плащания само по обслужването на лихвите и главницата на външния дълг надхвърлят 3 милиарда долара.

Тоест, макар по официални счетоводни данни дългът да е бил около 50% от изкуствено надутия БВП, фактическото съотношение спрямо реалния експорт и свободните долари в хазната беше фалитно – държавата нямаше откъде да генерира долари, за да обслужва задълженията си, което принуди Андрей Луканов да обяви официален мораториум (спиране на плащанията) през март 1990 г."

Първо, за VW – Volkswagen не избра Турция пред България заради "липса на кадри", а защото Ердоган им даде над 1 милиард евро директна държавна субсидия и държавни гаранции. Нещо, което е абсолютно забранено от правилата на Европейския съюз за държавна помощ и България спази закона. Впоследствие с Ковид кризата VW изцяло замрази този проект. Второ, за "ключалките" – в България над 350 компании произвеждат компоненти за 80% от автомобилите, които се движат в Европа. Тук не се правят "ключалки", а сензори за автономно шофиране, лазерни фарове, инфотейнмънт системи, софтуер за управление на двигатели и електромобили за марки като Mercedes, BMW, Audi и Porsche. Ако за теб висшата електроника и автомобилен софтуер са "ишлеме", значи си останал с представите за автомобила от времето на Москвича.Трето, за работниците – когато една икономиката има под 4% безработица (практически пълна заетост), е напълно естествено бизнесите да внасят работна ръка за базовите позиции. Точно така Германия през 60-те и 70-те години внесе милиони гастарбайтери, когато икономиката ѝ гърмеше от растеж. Вносът на кадри е символ на растяща икономика, а не на фалирала. Така че разликата е проста: през соца чакахме 15 години за една Лада с остаряла технология, а днес български инженери и работници правят електрониката за най-модерните автомобили в света.

Накратко, аз не твърдя, че положението сега е цветя и рози. Напротив критичен съм към сегашното управление и вероятно такъв ще си остана. Само че положението през соца беше ужасно сравнение със сегашното за кадърните и предприемчиви хора. Тогава имаше ограничение на частната инициатива и собственост, дефицит на стоки и услуга, изходни визи, невъзможност да си купиш западна валута, две години казарма, която ти взимаше две години от живота. Това, което съм сега, беше невъзможно да стане тогава. За баща ти е същото...Радвай се, че няма соц.

Една Система трябва да има логика , която работи за изпълнение на определен Набор от цели, работи по дългострочен вековен или хилядолетен план. Граденето на Комунизъм имаше тази логика. Вземете това огромно Превъзходство на една система и Изградете Нова Българска Система.

........................

Положението ви е почти неспасяемо, абсолютно критично. Ще бъдете ли като Българи или няма да ви бъде. А сега на къде? Какво смятате да правите?

преди 13 часа, Бохемеца написа:

Пълни глупости. Референдумът не беше дали да влизаме в Еврозоната, а кога да влизаме. Този въпрос не противоречеше на никакво споразумение, противоречеше на желанието на шепа купени български политици да ни вкарат в ЕЗ, и понеже тези политици знаеха какво би казал народа, решиха напълно незаконно да отменят референдума.

Тъй си мислех и аз, ама пустият му КС реши друго... И да и аз бях за референдум, ама кой ме пита...

Конституционният съд (КС) окончателно отхвърли и отклони искането за референдум относно въвеждането на еврото, обявявайки го за недопустимо. [1, 2]

Основни факти по делото

• Дело: Конст. дело № 21/2025 г. с докладчик Атанас Семов.

• Вносител: 51 народни представители от 51-вото Народно събрание.

• Предмет: Искане за установяване на противоконституционност на решение на НС от 05.12.2025 г., с което е отхвърлен предложеният от президента (внесен на 12.05.2025 г.) национален референдум за въвеждане на еврото през 2026 г.

• Решение на КС: На 23.01.2026 г. съдът излиза с определение, че искането е недопустимо, прекратява производството и го връща. [1, 2]

преди 6 минути, laplandetza написа:

Една Система трябва да има логика , която работи за изпълнение на определен Набор от цели, работи по дългострочен вековен или хилядолетен план. Граденето на Комунизъм имаше тази логика. Вземете това огромно Превъзходство на една система и Изградете Нова Българска Система.

........................

Положението ви е почти неспасяемо, абсолютно критично. Ще бъдете ли като Българи или няма да ви бъде. А сега на къде? Какво смятате да правите?

Не е ли рано за твърд алкохол?

..................

Аз Ви предлагам за да Спасите Българското Наследство да Обвържем неразривно Идеологии -реално Несъвместими. Да направим Идейно-психологично оръжие за нашето спасение, да Обединим УМ -Универсален Материализъм и Български Национализъм - това накратко е все едно да обедините Комунистически Интернационал с Фанатичен Радикален Ислямизъм и едновременно Немски национализъм от времената на оня с мустаците.

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тъй си мислех и аз, ама пустият му КС реши друго... И да и аз бях за референдум, ама кой ме пита...

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ти умнико ,какво изобщо представляваш, имаш ли стойност -идейно-морална или си животно -опортюнист и търсещ щастието бройлер?

преди 17 минути, laplandetza написа:

..................

Аз Ви предлагам за да Спасите Българското Наследство да Обвържем неразривно Идеологии -реално Несъвместими. Да направим Идейно-психологично оръжие за нашето спасение, да Обединим УМ -Универсален Материализъм и Български Национализъм - това накратко е все едно да обедините Комунистически Интернационал с Фанатичен Радикален Ислямизъм и едновременно Немски национализъм от времената на оня с мустаците.

Ти умнико ,какво изобщо представляваш, имаш ли стойност -идейно-морална или си животно -опортюнист и търсещ щастието бройлер?

Щастлив Мечо съм. :) Наздраве!

Колко завода и предприятия станаха до тук? Някой може ли да ги преброи. Във всеки голям и малък град, а и по-голямо село имаше заводи, фабрики, предприятия... Но това само при социализма беше възможно.

2026-09-02-12-56.png

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Щастлив Мечо съм. :) Наздраве!

тва не е новина, знам ,че си от фауната

преди 19 минути, Miusuka написа:

Колко завода и предприятия станаха до тук? Някой може ли да ги преброи. Във всеки голям и малък град, а и по-голямо село имаше заводи, фабрики, предприятия... Но това само при социализма беше възможно.

2026-09-02-12-56.png

преди 19 минути, Miusuka написа:

Майната им на тези заводи, щом при соца живеехме лошо! Заводите са за да служат на тебе, а не ти да служиш на тях!

преди 26 минути, laplandetza написа:

Точно при социализма (комунизма) да търсиш логика не звучи никак смислено. И каква все пак идея съзирате в тази система която руснаците пробваха 70 години, а цяла източна Европа около 45 ?

Това което видяхме е една държавна икономика и селско стопанство. Силна полиция, тайни служни и армия.. Медиите са изцяло контролирани от държавата. Набора от цели не го виждам хич в тази структура пък за превъзходстко на социализма😅 Спрямо какво се мери това превъзходство на соц системата ?

преди 55 минути, laplandetza написа:

........................

Каквото и да ти разправят тук, с каквито и намеци, че и натвърди за алкохол с варираща мекота да те замерят, уверявам те, че ти ми изглеждаш и по-нормален, и по-трезвен от всички тия шизики, както ласкаво им викат в метрополията...

Она прошла, а он проехал,
    цвела черёмуха в саду,
а за забором психбольницы
плескались шизики в пруду

... шизики, които се опитват да игнорират (но пасаран) горчивите думи на един от лидерите им - другаря Петър Младенов, в края на 1989-та

"Ето такава е в най-общи линии социално-икономическата ситуация в България в края на 80-те години, която образно можем да характеризираме като прединфарктно състояние.”

Петър Младенов - генерален секретар на ЦК на БКП ... пред пленума на ЦК на БКП на 10 декември 1989 г.

И като разделиха "тежащите като воденични камъни" на шията на родната социалистическа икономика недоразумения , хвърлиха жребие за "приватизацията" им...

Лука 23:34

едит:

преди 1 час, Miusuka написа:

...

На въпроса колко, отговорът е даден вече, просто трее се четат повече класиците...

на 17.08.2026 г. в 21:19, Miusuka написа:

Имаше едно ВРЕМЕ...

Любов и Щастие

Държава с 9 000 000 жители...

Армия...

Граници...

Над 3 000 Завода и Предприятия...

Реки...

Пълни язовири...

...

и прочее

Колкото до финала "Но това само при социализма беше възможно." , който вероятно за краткост в доклада е наречен "прединфарктно състояние" мисля, че и тримата (ти, аз и др. Петър Младенов, да почива в мир) можем да се обединим около него.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

. Ако за теб висшата електроника и автомобилен софтуер са "ишлеме", значи си останал с представите за автомобила от времето на Москвича.Трето, за работниците – когато една икономиката има под 4% безработица (практически пълна заетост), е напълно естествено бизнесите да внасят работна ръка за базовите позиции. Точно така Германия през 60-те и 70-те години внесе милиони гастарбайтери, когато икономиката ѝ гърмеше от растеж. Вносът на кадри е символ на растяща икономика, а не на фалирала. Така че разликата е проста: през соца чакахме 15 години за една Лада с остаряла технология, а днес български инженери и работници правят електрониката за най-модерните автомобили в света.

Накратко, аз не твърдя, че положението сега е цветя и рози. Напротив критичен съм към сегашното управление и вероятно такъв ще си остана. Само че положението през соца беше ужасно сравнение със сегашното за кадърните и предприемчиви хора. Тогава имаше ограничение на частната инициатива и собственост, дефицит на стоки и услуга, изходни визи, невъзможност да си купиш западна валута, две години казарма, която ти взимаше две години от живота. Това, което съм сега, беше невъзможно да стане тогава. За баща ти е същото...Радвай се, че няма соц.

Положението е такова и винаги ще има възможност да бъде и по-добре (дано да стане). А относно приказката на "ишлеме" то този потребител също така смята, че да се цитират Либхер и Фесто като сериозни фирми у нас било "адски глупав пример". Трудно може смислено да обясниш на такъв човек каквото и да било. Оставам с впечатление, че който се е влюбил в утопията на социализма, няма мърдане от там 😅

преди 5 минути, Gencho 123 написа:

че да се цитират Либхер и Фесто като сериозни фирми у нас било "адски глупав пример"

Така е. Защото тук говорим за български фирми, а не чужди фирми с филиали в България. Или ти не правиш разлика?

преди 41 минути, инж. lebel написа:

Каквото и да ти разправят тук, с каквито и намеци, че и натвърди за алкохол с варираща мекота да те замерят, уверявам те, че ти ми изглеждаш и по-нормален, и по-трезвен от всички тия шизики, както ласкаво им викат в метрополията...

Она прошла, а он проехал,
    цвела черёмуха в саду,
а за забором психбольницы
плескались шизики в пруду

... шизики, които се опитват да игнорират (но пасаран) горчивите думи на един от лидерите им - другаря Петър Младенов, в края на 1989-та

"Ето такава е в най-общи линии социално-икономическата ситуация в България в края на 80-те години, която образно можем да характеризираме като прединфарктно състояние.”

Петър Младенов - генерален секретар на ЦК на БКП ... пред пленума на ЦК на БКП на 10 декември 1989 г.

И като разделиха "тежащите като воденични камъни" на шията на родната социалистическа икономика недоразумения , хвърлиха жребие за "приватизацията" им...

Лука 23:34

едит:

На въпроса колко, отговорът е даден вече, просто трее се четат повече класиците...

Колкото до финала "Но това само при социализма беше възможно." , който вероятно за краткост в доклада е наречен "прединфарктно състояние" мисля, че и тримата (ти, аз и др. Петър Младенов, да почива в мир) можем да се обединим около него.

Аз предлагам да оставим „социализЪмЪ„ там където му е мястото- в миналото ! Призовавам да се концентрирам и мислим , обсъждаме и се променяме за това - Как да се Спасим?, но не лично спасение , а в силна, организирана Българска Народна „войска„

.......................

Нужене е Широк Форум и дълго обсъждане- няма как да бъде екстремно бързо. Всичко на масата, без ограничения, няма да се борим по между си, няма да изземваме власт от елита като цяло, Който бъде част от „войската“ за пазва Елитния си статус и ще получи гаранции, че той и целия му род и бъдея род, ще бъдат уважавани и задължително посочените няколко наследника и приемника ще имат Елитна позиция- ще бъдат Модерната Аристокрация.

....................

Предлагам Вечна Памет за всеки „боец„ от „войската“

преди 21 минути, Miusuka написа:

Така е. Защото тук говорим за български фирми, а не чужди фирми с филиали в България. Или ти не правиш разлика?

Тук говорихме за това какви фирми има в България, и това е пример с 2 сериозни фирми които имат от години присъствие у нас. И след това се включва един всезнайко комунизматичен да ти обясни, че са простотии и адски глупав пример. Никъде не е ставало дума само за български фирми, а по принцип за това каква индустрия има в момента у нас.

Или и за теб пример с фирми като Либхер или Фесто е глупав, и тези фирми са смешни 😅

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Тук говорихме за това какви фирми има в България, и това е пример с 2 сериозни фирми които имат от години присъствие у нас. И след това се включва един всезнайко комунизматичен да ти обясни, че са простотии и адски глупав пример. Никъде не е ставало дума само за български фирми, а по принцип за това каква индустрия има в момента у нас.

Или и за теб пример с фирми като Либхер или Фесто е глупав, и тези фирми са смешни 😅

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Проблем ли ще е за теб ако подчиним „бизнеса“ т.е реалната икономика и част от финансовите мрежи под българско влияние, да ги подчиним и ръководим за работа и полза на един добре направен Национален План, като Гарантираме Сигурност и Положение на хората притежаващи и ръководещи „бизнеса“

Аз се ръководя изцяло от „философията„ на У.М.- наречен от мен Универсален Материализъм - тази Система е адаптивна, гъвкава и приложна, създадена е за изпълнение , в раздела си Б.У.М.- български универс, материал. създадена единственно за Българското Оцеляване и Развитие.

..................

Б.У.М. няма ограничения, използва всичко възможно. Терена на „бойни действия„ не е само България , а целия Свят и достъпния Космос, както и всички теоретично възможни „технологии„ за създаване на машини и съзнание , мислещи и съществуващи свободно, но носещи Българското Наследство и Българския План за Оцеляване.

..................

Шансът е да привлечем към Идеята Б.У.М. - силните на времето си в България и свързаните от глобалния Елит с България. Системата буквално ще им Гарантира Вечност и Лична индивидуална Еволюция на техния „дух“ , стотици хора ще работят за тяхната „вечност„ , а те ще бъдат наистина „лордове“ , но Лордове на Българския Завет.

Управлението е просто в БУМ , Три ешалона, най-висшия е Войнишка Демокрация, всички „бойци“ на бум имат глас и те отсъждат- Последна инстанция , Кое решение е в съгласие със Генералния План за България и кое не е. казват - Не - преразглежда се решението докато не минат още 2 гласувания - общо 3., през гласуванията се поправя решението, ако и 3-то то е Не - Не се приема, ако се каже Да - минава.

Вторият, по -нисък е Събрание на Елита - икономически., финансов, академичен и професионален - гласуват само Два пъти и ако има Да - отива на Войнишка Демокрация

Трето Ниво - най-ниско - Демократична система - Народно събрание, правителство, президент и пр. Те Изготвят, предлагат и гласуват решенията , само те имат правото да предлагат и градят политиката и управлението, те са „извора„ .

Всеки български гражданин,владеещ български не криминален, вменяем и родолюбец- подписва Декларация за своята предданост към Българския Завет, Наследство и План за България-на официална тържествена церемония има право и става „боец“ на БУМ. Всеки „боец“ на БУМ , който е над 33 години и е живял поне 20 години в България има Право на Глас във „Войнишката Демокрация„ Войнишкото Събрание - Последната Инстанция.

Основно задължение на всеки „боец“ е да брани и работи за Българския Завет и Всичкото Българско, да брани и работи за своя род, семейство и себе си, да брани и работи за Човешкия Вид и Цивилизация, да брани и работи Пътя към Знанието и Еволщция на Разума във всичките му възможни форми, които не са в конфликт с предишните задължения.

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Ти не разбра ли че тук се говори какви заводи е имало при социализма. Това е основното.

И след това се пита какви заводи има сега ПОСТРОЕНИ, ама се има предвид пак български с български собственици. А ти ми показваш чуждестранни фирми.

*************************************************************************************************************************************************************************

790847234-28416954814588012-226534172024

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.