Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Препоръчан отговор

преди 1 час, perin2 написа:

за българите става въпрос..

Що, ние да не би да живеем на друга планета, или да не участваме? Обичайно като нужник и автоморга за големият западен брат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 734
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 7 часа, perin2 написа:
преди 9 часа, shishmanovp861 написа:

Простено ли ви е , че се делите на православни, католици и протестанти?

Според мен да.

Откъде си сигурен, че ви е простено?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От време на време попадам на  клипчета в You Tube на разни умници, гурута, йоги, некакви руснаци с много големи аудитории където всички се правят че са много наясно и знаят всичко за тайната на живота. Клипчетата са със заглавия от рода на "смисълът на живота", "има ли живот след смърта" и т.н. все от тоя род. Спрях да ги гледам  отдавна понеже отдавна стигнах  до извода че всичко е шарлатания. Попеве, духовници, гурута, всевъзможни "мъдреци" - всичко така те забаламосва с празни общи приказки че няма накъде повече. Пълна лъжа и измама. Никаква конкретика, никакви доказателства само къпане с хладка вода. Иначе сладкодумни - по един час разтегат локуми, и накрая като помислиш - много говорили но нищо не  казали. Така че е безсмислено да си фантазира човек - дали го чака рай или ад или вечна смърт и забрава. Нито едно единствено доказателство от съществуването на човечеството до ден днешен не е излязло в подкрепата на едната или другата теза. Всичко което се изприказва са само манипулации от тоя и оня с некаква цел.  Затова яж пии, носи си новите дрехи и гони чуждите булки щото спре ли ти тока - това беше. До тук си. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Росен 2 написа:

Затова яж пии, носи си новите дрехи и гони чуждите булки щото спре ли ти тока - това беше. До тук си. 

Да изведа сентенцията от това:

Проява на мъдрост е непростим грях спрямо Бог. Само едно уточнение -> "гони" чуждия пол, че веч някои булки не са от другия пол. ;) 

Интересно в този случай е за какво ѝ е на една жена булка??? Тя може ли да "гони" чуждите мъже?! :) И друго .. хм ... в тоя случай, че "гониш" чуждите булки, то какво правиш със своята??? :) 

п.п. Хубаво е да имаш своя, защото не винаги ще хванеш ... ;) Пък ... то .... хм .... нагона си е нагон ... хм ... а "лявата ти ръка" веч да не може да те обслужва ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 9.12.2022 г. в 23:23, Sliderum2 написа:

Що, ние да не би да живеем на друга планета, или да не участваме? Обичайно като нужник и автоморга за големият западен брат.

Ние сме по-малко от 1% от населението, не е съвсем адекватно разговорът за нашите грехове да се пренасочва към екологията на цялата планета.

на 10.12.2022 г. в 6:01, _Aumi_ написа:

Откъде си сигурен, че ви е простено?

Не съм написал, че съм сигурен. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 9.12.2022 г. в 20:48, shishmanovp861 написа:

Простено ли ви е , че се делите на православни, католици и протестанти?

А това грях ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ncl написа:

А това грях ли е?

Да! Защото: Бог не е човек, за да спечели от човечеството. (Той е създателя на този свят). Пред него вси сме равни!

= Ние сме негово творение ...  Въпроса се свежда до кой е православен, т.е. изказва неговото слово ... = праведното слово ,,, 

п.п. Образно казано умее да пише програмния код на даден раб (робот) ... :) 

По своята си същност Бог не владее програмирането ... :) Той по го вълнува жената, фут бля какво си в Катар и се разсейва и не обръща внимание на просто смъртните .. :) 

п.п. Ти избираш дали да си от простите или умните ... :) 

За Бог съвестта на човек е без значение, ако на него му е угодно, то ти позволява ...  = Най-висшата демокрация, т.е. на него му е по-важно човечеството, а не самия човек, а който човек се възгордее, то да си направи свой свят!!! 

Нима при наличните технологии ти не можеш да си направиш свой свят??? -> Бъди играч!!! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, ncl написа:

Ако е грях, на кой е?

На теб! 

Само и единствено човек греши! ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, ncl написа:

Твои ли са моите грехове?

Да!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, dioib написа:

Да!

Ох мале ти грешният. Само чаках да видя каква още глупост ще измислиш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Ох мале ти грешният. Само чаках да видя каква още глупост ще измислиш. 

Е, на ти!!! :) Мога и други, но не към теб ,,, :) 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ох мале ти грешният.

Не знам защо си решил, че съм циганин, но не съм ...

Не се оплаквам, а всяка друга грешка на другия я възприемам. че е моя. И, к'во??? Не мога да моем и чужди грехове ли???  Що???

п.п. Много е лесно да си виновен!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dioib написа:

Е, на ти!!! :) Мога и други, но не към теб ,,, :) 

Не се оплаквам, а всяка друга грешка на другия я възприемам. че е моя. И, к'во??? Не мога да моем и чужди грехове ли???  Що???

п.п. Много е лесно да си виновен!!! 

Ще дойда лично да те набия пред свидетели. Къде съм казал или твърдял, че си циганин! Ще ти спра ракията, хапчетата, наркотиците или там каквото ползваш! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Емил Костов написа:

Ще дойда лично да те набия пред свидетели.

Я туе чакам,мъ не идеш ... М$ = :) Морж и без лопата, но за жената не забравяй ракията ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, dioib написа:

Я туе чакам,мъ не идеш ... М$ = :) Морж и без лопата, но за жената не забравяй ракията ... :) 

Ти се радвай, че не идвам милорд, че евах тая религия! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ти се радвай, че не идвам милорд, че евах тая религия! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, dioib написа:

Да! Защото: Бог не е човек, за да спечели от човечеството. (Той е създателя на този свят). Пред него вси сме равни!

= Ние сме негово творение ...  Въпроса се свежда до кой е православен, т.е. изказва неговото слово ... = праведното слово ,,, 

п.п. Образно казано умее да пише програмния код на даден раб (робот) ... :) 

По своята си същност Бог не владее програмирането ... :) Той по го вълнува жената, фут бля какво си в Катар и се разсейва и не обръща внимание на просто смъртните .. :) 

п.п. Ти избираш дали да си от простите или умните ... :) 

За Бог съвестта на човек е без значение, ако на него му е угодно, то ти позволява ...  = Най-висшата демокрация, т.е. на него му е по-важно човечеството, а не самия човек, а който човек се възгордее, то да си направи свой свят!!! 

Нима при наличните технологии ти не можеш да си направиш свой свят??? -> Бъди играч!!! :) 

Малий, каква словесна постройка, какъв полет на мисълта. Какви изкусителни послеписи. Ти наистина разреши всеки да си прави каквото си иска, без срам и кошмари. Ако ми се прияде печен Диод, вече ми е простено. Но понеже ме навиваш да бъда играч, може ли, нали нямаш нищо против, да си поиграя на дране на жертвеното агне, на живо. Всичко е ОК, според теб.

Чакай и аз едно П.П.

Току що се сетих за един случай* на някакъв заклан и яден по негово желание уж, даже приятелят му**, беше филмирал процеса. Няма да споменавам имена, пък и не ги помня тъй или иначе.

*Може и да не е един случай, смътно ми е в паметта.

**Гей*** двойка са били, ако не се лъжа.

***Явно с някои допълнителни извратении.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, dioib написа:

Не намесвай Емил Димитров в религията! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 12.12.2022 г. в 18:21, dioib написа:

Правилно! Не си циганин.И не бива да обиждаме циганите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, badr написа:

Правилно! Не си циганин.И не бива да обиждаме циганите. 

За да съм пределно ясен: Резервиран съм към всеки ром, а не циганин. 

ОК, разбирам че за теб непростим грях спрямо Бог е да обиждаш другия. Въпроса в тоя случай е защо някои се обиждат?! В повечето случаи е заради тона и/или начина по който си изразил своето отношение към тях. В много случаи не си желал да обидиш другия, но в него се е получило чувството, че го обиждаш. 

Принципно всеки си има свои слабости и включително грехове. Обидно в тоя случай е когато го принуждаваш (посредством втълпяване) да се срамува от въпросните. Именно тогава нараняваш неговото честолюбие. 

Може би непростим грях спрямо Бог е наглостта!? НО, това не е умишлено деяние (волево) ... и в тоя случай е нормално да си резервиран към такива характери ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...