Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

преди 1 час, perin2 написа:

за българите става въпрос..

Що, ние да не би да живеем на друга планета, или да не участваме? Обичайно като нужник и автоморга за големият западен брат.

• Отговори 734
  • Прегледи 34,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

преди 7 часа, perin2 написа:
преди 9 часа, shishmanovp861 написа:

Простено ли ви е , че се делите на православни, католици и протестанти?

Според мен да.

Откъде си сигурен, че ви е простено?

От време на време попадам на  клипчета в You Tube на разни умници, гурута, йоги, некакви руснаци с много големи аудитории където всички се правят че са много наясно и знаят всичко за тайната на живота. Клипчетата са със заглавия от рода на "смисълът на живота", "има ли живот след смърта" и т.н. все от тоя род. Спрях да ги гледам  отдавна понеже отдавна стигнах  до извода че всичко е шарлатания. Попеве, духовници, гурута, всевъзможни "мъдреци" - всичко така те забаламосва с празни общи приказки че няма накъде повече. Пълна лъжа и измама. Никаква конкретика, никакви доказателства само къпане с хладка вода. Иначе сладкодумни - по един час разтегат локуми, и накрая като помислиш - много говорили но нищо не  казали. Така че е безсмислено да си фантазира човек - дали го чака рай или ад или вечна смърт и забрава. Нито едно единствено доказателство от съществуването на човечеството до ден днешен не е излязло в подкрепата на едната или другата теза. Всичко което се изприказва са само манипулации от тоя и оня с некаква цел.  Затова яж пии, носи си новите дрехи и гони чуждите булки щото спре ли ти тока - това беше. До тук си. 

• Автор
преди 51 минути, Росен 2 написа:

Затова яж пии, носи си новите дрехи и гони чуждите булки щото спре ли ти тока - това беше. До тук си. 

Да изведа сентенцията от това:

Проява на мъдрост е непростим грях спрямо Бог. Само едно уточнение -> "гони" чуждия пол, че веч някои булки не са от другия пол. ;) 

Интересно в този случай е за какво ѝ е на една жена булка??? Тя може ли да "гони" чуждите мъже?! :) И друго .. хм ... в тоя случай, че "гониш" чуждите булки, то какво правиш със своята??? :) 

п.п. Хубаво е да имаш своя, защото не винаги ще хванеш ... ;) Пък ... то .... хм .... нагона си е нагон ... хм ... а "лявата ти ръка" веч да не може да те обслужва ... :) 

на 9.12.2022 г. в 23:23, Sliderum2 написа:

Що, ние да не би да живеем на друга планета, или да не участваме? Обичайно като нужник и автоморга за големият западен брат.

Ние сме по-малко от 1% от населението, не е съвсем адекватно разговорът за нашите грехове да се пренасочва към екологията на цялата планета.

на 10.12.2022 г. в 6:01, _Aumi_ написа:

Откъде си сигурен, че ви е простено?

Не съм написал, че съм сигурен. 

• Автор
преди 2 часа, ncl написа:

А това грях ли е?

Да! Защото: Бог не е човек, за да спечели от човечеството. (Той е създателя на този свят). Пред него вси сме равни!

= Ние сме негово творение ...  Въпроса се свежда до кой е православен, т.е. изказва неговото слово ... = праведното слово ,,, 

п.п. Образно казано умее да пише програмния код на даден раб (робот) ... :) 

По своята си същност Бог не владее програмирането ... :) Той по го вълнува жената, фут бля какво си в Катар и се разсейва и не обръща внимание на просто смъртните .. :) 

п.п. Ти избираш дали да си от простите или умните ... :) 

За Бог съвестта на човек е без значение, ако на него му е угодно, то ти позволява ...  = Най-висшата демокрация, т.е. на него му е по-важно човечеството, а не самия човек, а който човек се възгордее, то да си направи свой свят!!! 

Нима при наличните технологии ти не можеш да си направиш свой свят??? -> Бъди играч!!! :) 

• Автор
преди 13 минути, ncl написа:

Ако е грях, на кой е?

На теб! 

Само и единствено човек греши! ;) 

• Автор
преди 4 часа, ncl написа:

Твои ли са моите грехове?

Да!

преди 2 минути, dioib написа:

Да!

Ох мале ти грешният. Само чаках да видя каква още глупост ще измислиш. 

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Ох мале ти грешният. Само чаках да видя каква още глупост ще измислиш. 

Е, на ти!!! :) Мога и други, но не към теб ,,, :) 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ох мале ти грешният.

Не знам защо си решил, че съм циганин, но не съм ...

Не се оплаквам, а всяка друга грешка на другия я възприемам. че е моя. И, к'во??? Не мога да моем и чужди грехове ли???  Що???

п.п. Много е лесно да си виновен!!! 

преди 3 минути, dioib написа:

Е, на ти!!! :) Мога и други, но не към теб ,,, :) 

Не знам защо си решил, че съм циганин, но не съм ...

Не се оплаквам, а всяка друга грешка на другия я възприемам. че е моя. И, к'во??? Не мога да моем и чужди грехове ли???  Що???

п.п. Много е лесно да си виновен!!! 

Ще дойда лично да те набия пред свидетели. Къде съм казал или твърдял, че си циганин! Ще ти спра ракията, хапчетата, наркотиците или там каквото ползваш! 

• Автор
преди 30 минути, Емил Костов написа:

Ще дойда лично да те набия пред свидетели.

Я туе чакам,мъ не идеш ... М$ = :) Морж и без лопата, но за жената не забравяй ракията ... :) 

току-що, dioib написа:

Я туе чакам,мъ не идеш ... М$ = :) Морж и без лопата, но за жената не забравяй ракията ... :) 

Ти се радвай, че не идвам милорд, че евах тая религия! 

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ти се радвай, че не идвам милорд, че евах тая религия! 

преди 8 часа, dioib написа:

Да! Защото: Бог не е човек, за да спечели от човечеството. (Той е създателя на този свят). Пред него вси сме равни!

= Ние сме негово творение ...  Въпроса се свежда до кой е православен, т.е. изказва неговото слово ... = праведното слово ,,, 

п.п. Образно казано умее да пише програмния код на даден раб (робот) ... :) 

По своята си същност Бог не владее програмирането ... :) Той по го вълнува жената, фут бля какво си в Катар и се разсейва и не обръща внимание на просто смъртните .. :) 

п.п. Ти избираш дали да си от простите или умните ... :) 

За Бог съвестта на човек е без значение, ако на него му е угодно, то ти позволява ...  = Най-висшата демокрация, т.е. на него му е по-важно човечеството, а не самия човек, а който човек се възгордее, то да си направи свой свят!!! 

Нима при наличните технологии ти не можеш да си направиш свой свят??? -> Бъди играч!!! :) 

Малий, каква словесна постройка, какъв полет на мисълта. Какви изкусителни послеписи. Ти наистина разреши всеки да си прави каквото си иска, без срам и кошмари. Ако ми се прияде печен Диод, вече ми е простено. Но понеже ме навиваш да бъда играч, може ли, нали нямаш нищо против, да си поиграя на дране на жертвеното агне, на живо. Всичко е ОК, според теб.

Чакай и аз едно П.П.

Току що се сетих за един случай* на някакъв заклан и яден по негово желание уж, даже приятелят му**, беше филмирал процеса. Няма да споменавам имена, пък и не ги помня тъй или иначе.

*Може и да не е един случай, смътно ми е в паметта.

**Гей*** двойка са били, ако не се лъжа.

***Явно с някои допълнителни извратении.

преди 11 минути, dioib написа:

Не намесвай Емил Димитров в религията! 

• Автор
преди 4 часа, badr написа:

Правилно! Не си циганин.И не бива да обиждаме циганите. 

За да съм пределно ясен: Резервиран съм към всеки ром, а не циганин. 

ОК, разбирам че за теб непростим грях спрямо Бог е да обиждаш другия. Въпроса в тоя случай е защо някои се обиждат?! В повечето случаи е заради тона и/или начина по който си изразил своето отношение към тях. В много случаи не си желал да обидиш другия, но в него се е получило чувството, че го обиждаш. 

Принципно всеки си има свои слабости и включително грехове. Обидно в тоя случай е когато го принуждаваш (посредством втълпяване) да се срамува от въпросните. Именно тогава нараняваш неговото честолюбие. 

Може би непростим грях спрямо Бог е наглостта!? НО, това не е умишлено деяние (волево) ... и в тоя случай е нормално да си резервиран към такива характери ... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.