Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Препоръчан отговор

преди 3 минути, _ramus_ написа:

ама няма как да не е така, защото няма как. А и върши работа като вярване,  още повече че ти "харесва" и "ти си решаваш", щото носиш в себе си един освободен вселенски дух... При това - вегански...

Щом казвам че е така, значи е било наистина така. :lol6:а ти ако искаш вярвай ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 734
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, dioib написа:

Капиталист не си купува Църква, а прави такава!!! :) 

В действителност нормално е невежеството ти как се прави Църква. Не те мислих за човек, който няма обща култура и не знае какво е Църква, какво са служители на такава и какво са вярващите в такава. 

Да, и на мен не ми е по вкуса, че ги направиха вид дружества и прочие, т.е. държавата да им следи парите, но да считаш, че Църквата е в тежест на обществото е нелепо. Това не е партия!!! Това си е Институция равна на Институцията Президентство и Парламент. 

Имам възможност да попитам един отец колко му е заплатата. Определено не е като на депутат или Президент. 

Та, на теб все едно някой да ти погледне семейния бюджет. Не върви ...

Пак да попитам: Защо не приемеш, че поп е еквивалент на рекламен агент??? Какво лошо има в това??? Работа като работа, т.е. тя не е по-различна от лекарската работа, но се занимава с духовността. 

Определено не си наясно с кодекса в Църквата ... мда ... но, ей тъй да хулиш ... ОК, не се различаваш от мнозина и в тоя случай кой е "овцата"?! 

Lex.bg - Закони, правилници, конституция, кодекси, държавен вестник, правилници по прилагане

Лошото е, че гледаш всичко от гледна точка на парите и въобще на личната полза. Както виждам, имаш проблеми дори с прочитането на коментарът ми правилно.

преди 1 час, ncl написа:

Да пикая на такъв бог, който може да се купува и продава.

Отчетата, едва ли са Го питали дали иска, или не иска да бъде продаван. Както вече написах преди, капитализмът (парите) победи Бог и го превърне в стока и услуга.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, _ramus_ написа:

не ме карай да те цитирам... 

Да ти помогна, че нещо взе да послъгваш. 

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

А и в случая с просяка всъщност е въпрос доколко срещата е случайна.

преди 16 минути, Sliderum2 написа:

Както вече написах преди, капитализмът (парите) победи Бог и го превърне в стока и услуга

Дали? Бог ли губи нещо или тези дето само си мислят, че реално купуват нещо? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Just a Stranger написа:

Дали? Бог ли губи нещо или тези дето само си мислят, че реално купуват нещо? 

По дефиниция Бог няма как да изгуби. Загубата е характеристика на несъвършени и крайни същества. Бог, дори не е същество, заради липсата на граници. "Той" е? Не знам, няма как да има определение, което да е точно, или дори притежаващо какъвто и да е смисъл. Затова приемам всички опити за описания за bullshit. Дори назоваването и използването на каквито и да е думи, за да се посочва все едно е:  - ей точно там виждаш ли, там е, на небето  - а не навсякъде, също са мозъчни пръдни. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като нямате никаква представа какво е Бог не може да говорите какво е непростимо изобщо никаква религия не може да има.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

След като нямате никаква представа какво е Бог не може да говорите какво е непростимо изобщо никаква религия не може да има.

Подхранване на егото и суетата. Себеизява с цел популярност и осребряването ѝ.  Ей бе, виж ме имам толкоз мозък, че чак тече през ушите. Плюс недостатъчно общуване извън мрежата. Незадоволеност на алчността във всякакъв смисъл. За страхът вече е писано. Религията експлоатира тези неща, също като всеки друг бизнес. Пропагандата за Бог, с какво е по-различна от пропагандата за изборите? Изберете Бог и винаги ще пътувате безопасно по 600000000км магистрали. Опа, това май беше на Боко, не на Бог. Хи-хи-хи. Мехлемът на Бог лекува и предпазва...Точно така, не се бъркайте с доктор тошков. Ще си купите ли кръстче, тенеке 2лв, чам 3лв, бронз 5лв, сребро 100лв, злато 1666лв, дърво от кръста на Христа, заредено с божествена енергия, само за 26999лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Sliderum2 написа:

Лошото е, че гледаш всичко от гледна точка на парите и въобще на личната полза. Както виждам, имаш проблеми дори с прочитането на коментарът ми правилно.

Не гледам от гледна точка на парите. Разглеждам го от гледна точка на "партиен секретар". ;) НО, може да се погледне и от към някакъв вид синдикат на вярващите. Ти наблягаш на капитала, т.е. все гледаш парите, а аз го гледам от полагане на някакъв труд

И аз съм против партиите да получават пари от държавата, но цъ. :) 

Пак да ти обърна внимание: Църквата е институция на вярващите!!! Само където всяка автокефална Църква има самостоятелност по отношение на администрацията и прочие. 

Прочита съм го направил, но не мисля идеологията "против капиталистът" да е водещо. ОК, разбрах, че за теб непростим грях носят капиталистите  (сребролюбците). Не е лишено от смисъл, но нека да спрем с уточненията на този етап след като не разбираш от поддържане на администрацията в една Църква. Не виждам проблем вярващите да отделят някакви средства подобно на членски вноски. Те не касаят теб, нали???!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, dioib написа:

Вярата няма нищо общо с възпитанието

Напротив, има много общо с възпитанието, защото те възпитава в определен модел, и оформя и рамкира определено мислене.

Ето, още от две годишен са те научили какво е грях. И са те накарали да се страхуваш от греховете, които вършиш. Оформили са твоя религиозен мироглед още от най-ранна възраст.

Ако беше се родил в някоя мюсюлманска или източноазиатска държава, може би щеше да бъдеш възпитан по друг начин, и щеше да оформиш в съзнанието си друг мироглед.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dioib написа:

Църквата е институция на вярващите!

На мен повече ми прилича просто като пораснало НПО. Като тия обслужващи сорос за прокарване на лгбтиазп+++, просто с по-дълга история. Не казвам, че от църквата, не се е случвало да има някои ползи. Но пък няма как да знаем, дали е била задължителна съставка в рецептата и дали е нямало дадени събития да се случат и без "институцията". 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, _Aumi_ написа:

Напротив, има много общо с възпитанието, защото те възпитава в определен модел, и оформя и рамкира определено мислене.

Не е модел, а стереотип. Същият обаче не е свързан с вярванията, които в следствие на личностния живот (свободната воля) могат да се променят. 

Мнозина възпитани по определен стереотип не продължават въпросния, заради придобиване на вярвания различни от тези на своите родители и/или наставници. 

Стереотипа на израснал човек в семейство е един, но на друг израснал в сиропиталище е коренно различен, както и на израснал със "самотен" родител. От това следва, че вярванията не са свързани с възпитанието. 

Както и да е ... -> Не приемам твоето напротив, като аргумент в полза на това, че казваш истината. :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, dioib написа:

Не приемам твоето напротив, като аргумент в полза на това, че казваш истината.

Твое право е да приемаш или не приемаш казаното от мен. Но това не значи, че то не е истина.

преди 8 минути, dioib написа:

Бог да ти прости волните и неволни грехове.

Не ми вменявай грехове по твоите критерии за грях!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Sliderum2 написа:

На мен повече ми прилича просто като пораснало НПО. Като тия обслужващи сорос за прокарване на лгбтиазп+++, просто с по-дълга история. Не казвам, че от църквата, не се е случвало да има някои ползи. Но пък няма как да знаем, дали е била задължителна съставка в рецептата и дали е нямало дадени събития да се случат и без "институцията".

Цитат

Институциите се делят на формални (официални) и неформални.

Официалните институции са основани на писани правила, които предписват конкретни роли на участниците в социалното действие, като тези, които ги изпълняват, са преминали през институции за специална подготовка или са били избрани, посочени и т.н., за да упражняват тези роли. Формални институции са съдът, училището, политическите партии и пр.

Неформалните институции са правила, присъщи за дадена култура, които въпреки че не са изрично вписани или инкорпорирани в правото, играят роля на мерило и описват „правилното“ поведение. Те може и да не са напълно осъзнати от участниците в действието като такива правила. Пример за неформални институции са начинът на хранене и обличане в дадено общество, отношението към мъжете и жените и т.н. Институциите не само спомагат за гладкото функциониране на обществения живот, но и създават чувство на стабилност, доверие, идентичност и съгласие между тези, които споделят общи институционални условия.

За останалото виж в Конституцията ни!!! 

Цитат

Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни.

(2) Религиозните институции са отделени от държавата.

ОК, приемам личното ти тълкование като НПО, но тя в държавата ни е получила официалност с въпросния закон за вероизповедание. 

При религията нямаме сдружаване или фондация в самата държава!!! -> Т.е. Църквата е друг вид над държавна институция. 

Lex.bg - Закони, правилници, конституция, кодекси, държавен вестник, правилници по прилагане

Приеми попът като специалист по отношение на религията ... :) = Той е длъжностно лице на Църквата!!! И за какво му гледаш в "канчето", а??? :)

Все пак благодаря ти, че ме развесели ... :) НПО ... ба ... ай ... како се вика: Не възразявам!!! :)   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

Не ми вменявай грехове по твоите критерии за грях!

Аз нямам критерии за грях, а за праведност. Те се отличават от твоите. Нормално е това. 

Ауми ... :) Човек който няма грехове не ще обърне внимание на това!!! :) 

Не ми става ясно как точно ти вменявам, но след като не изповядваш християнството, то едва ли ще има ефект върху Бог, т.е. да отчете, че си съгрешила. :) = Бог знае всичко, И само и единствено той знае дали съгрешаваш! 

Това е безвредна молитва за теб. К'во толкова ... минимум съпричастност проявявам ... т.е. моля се вместо теб, ако волно или неволни си съгрешила ... Това как ще ти навреди??? :) 

п.п. След като не си съгрешила, то защо се чувстваш застрашена??? Нали си вярваща в Бог??? Или това бе парлама??? Мислиш ли, че Бог повече ще обърне внимание на мен, а не на теб??? :) За него сме равни!!! = Аз не съм в пряка връзка с Бог!!! Ба ... с какво впечатление си останала, че мога да окажа влияние върху Бог. :) -> За пореден път ме разсмя!!! :) Благодаря ти!!! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямам критерии за грях, а за праведност. Те се отличават от твоите. Нормално е това. 

Ауми ... :) Човек който няма грехове не ще обърне внимание на това!!! :) 

Не ми става ясно как точно ти вменявам, но след като не изповядваш християнството, то едва ли ще има ефект върху Бог, т.е. да отчете, че си съгрешила. :) = Бог знае всичко, И само и единствено той знае дали съгрешаваш! 

Това е безвредна молитва за теб. К'во толкова ... минимум съпричастност проявявам ... т.е. моля се вместо теб, ако волно или неволни си съгрешила ... Това как ще ти навреди??? :) 

п.п. След като не си съгрешила, то защо се чувстваш застрашена??? Нали си вярваща в Бог??? Или това бе парлама??? Мислиш ли, че Бог повече ще обърне внимание на мен, а не на теб??? :) За него сме равни!!! = Аз не съм в пряка връзка с Бог!!! Ба ... с какво впечатление си останала, че мога да окажа влияние върху Бог. :) -> За пореден път ме разсмя!!! :) Благодаря ти!!! :) 

Кажи сега твоите критерий за грях и праведност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, shishmanovp861 написа:

Кажи сега твоите критерий за грях и праведност.

За грях не мога. Има правила на форума!!!

За праведно, то което не "влиза" в греховното (не те въвежда в грях) е такова. :) 

По-важното е другият да е щастлив и да се усмихне, а не да се натъжи или започне да излъчва злост. ;) 

преди 33 минути, _Aumi_ написа:

Благодаря!

Моля!

Бъди щастлива! Амин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-важното е другият да е щастлив

То за това може на този другият, да му се помогне по много начини. Някои от тях водят до зависимости, някои от тези зависимости са към различни химични вещества в течна, газообразна, прахова и твърда форма. Пият се, или се пушат, или гълтат, или шмъркат, или вливат направо в кръвоносната система, обичайно със спринцовка. Та, не бих се доверил на всеки човек, който тръби в лицето ми, че иска да съм щастлив.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Sliderum2 написа:

Някои от тях водят до зависимости ...

Ти по този начин ли си правил друг щастлив? 

преди 10 часа, Sliderum2 написа:

Та, не бих се доверил на всеки човек, който тръби в лицето ми, че иска да съм щастлив.

Не в лице, но: Бъди щастлив! :) (Все пак не сме в "лицекнига" ... :) 

Все пак, разбрах за теб какво е непростимо спрямо Бог, = Да си зависим от различни химични вещества. 

Да, лицемерието също е вид грях. Допускам, че за теб то също е непростим грях. Така ли е? 

Принципно: Спрямо Бог всяко вредно нещо което правиш на друг е грях. Когато пък вършиш вреда на себе си, то това означава, че не си осъзнал Светия дух в себе си и явно си нещастен.

Да, в тоя случай един нещастен човек не може да прави друг щастлив. 

Ако ти не си в състояние да разпознаеш искрената усмивка от фалшивата, то явно си тъжен човек, т.е. нещастието те е обсебело. 

п.п. Ако не можеш да направиш добро на друг, то по-добре не прави нищо, а просто се помоли за него ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти по този начин ли си правил друг щастлив? 

Къде ме виждаш в картинката? Аз не присъствам в този коментар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно: Спрямо Бог всяко вредно нещо което правиш на друг е грях.

Основата на закона и основната добродетел е да не вредиш на другите:

Матей 7:12

Затова, постъпвайте с другите така, както искате те да постъпват с вас. Това е същността на Моисеевия закон и писанията на пророците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Sliderum2 написа:

Къде ме виждаш в картинката? Аз не присъствам в този коментар.

В това:

преди 13 часа, Sliderum2 написа:

Та, не бих се доверил на всеки човек, който тръби в лицето ми, че иска да съм щастлив.

Явно си бил щастлив само и единствено при вземането на въпросните химични вещества посредством смъркане. Иначе не би се изразил по този начин. (Ключово: тръби в лицето ми -> Спомен от някаква тръбичка в лицето ти дадена да те направи щастлив...) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, dioib написа:

В това:

Явно си бил щастлив само и единствено при вземането на въпросните химични вещества посредством смъркане. Иначе не би се изразил по този начин. (Ключово: тръби в лицето ми -> Спомен от някаква тръбичка в лицето ти дадена да те направи щастлив...) 

О, никога не съм вземал такива вещества нито в буквалният, нито в смисълът на темата. Понеже съм атеист. А ти пак не схвана какво казвам. 

Ти пожелаваш Бог да доведе жената до оргазъм, докато ти само се възползваш от предизвиканата благосклонност от пожеланието ти. Образно казано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Това е същността на Моисеевия закон и писанията на пророците.

Ми не е. :) Въобще не е. Така на цитатчета можеш да си измисляш каквото ти падне.

И въпросният "закон" не е МОЙСЕЕВ , защото не е негов, а му е само "посланик:" - поне според приказката... А това че било "закон" е част от същата приказка, защото е било важно да се приеме от голяма група хора, които да оцелеят в много трудни условия, в едни "диви и кървави времена и територии".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Ми не е. :) Въобще не е. Така на цитатчета можеш да си измисляш каквото ти падне.

И въпросния "закон" не е МОЙСЕЕВ , защото не е негов, а му е само "посланик:" - поне според приказката...

Цитирам дословно, а там пише Мойсеевият закон.

Така че, ако имаш претенции и несъгласие с казаното, се обърни към тези които са писали Библията! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...