Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Препоръчан отговор

преди 16 минути, _Aumi_ написа:

Не, когато някой каже, тези които са го разпънали са били невярващи, се разбира че не са били вярващи в Бог.

Защото обикновено под невярващ, се разбира атеист.

:D

Значи си решила, че някой смята за и е назовал евреите от онова време атеисти? Доста страни схващания имаш, меко казано - никак не са обикновени.

Относно атеиста, това вече е друга тема, доста интересна. Той е невярващ спрямо Бога, съответно е вярващ, че няма Бог и Вселената винаги си я е имало и е вървяла на самотек и случайно разполага с доста стабилни математически и природни закони. Аз лично толкова силна вяра за такива чудеса нямам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 734
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 7 минути, perin2 написа:

В началото, със "знанието не е нищо друго, освен много силна вяра", говорех като цяло за вяра в каквото всеки си мисли, че знае. Не съм го казвал конкретно в религиозен аспект.

ОК! Прощавай за несериозността ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, perin2 написа:

Значи си решила, че някой смята за и е назовал евреите от онова време атеисти?

Не , според начина ви на изразяване, излиза, че юдеите са били невярващи, защото не са вярвали в Христос.

Или един вид атеисти! Защото според вас, който не вярва в Христос, излиза, че е атеист, защото за вас само той е бог!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, perin2 написа:

В началото ...

Сега се замислих и се сетих "първия си спомен" ,,, то бе началото на моята вяра в Бог ... 

Бях на 2,5 години когато съгреших. Аз така започнах, т.е. първо е греха, а после постепенно идва вярата ... поне при мен бе така ... 

п.п. По мое му: Това което ти наричаш "силна вяра", то това за мен е Светия дух ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Няма как да очакваш всички да изразяват твоята позиция

И не я очаквам! :) Освен останалия скам, дето отново си изтипосал, само да ти напомня, че не ме интересува дали някой "изразявал" моята позиция, нито че завися от това дали някой я вярвал, бил убеден или ползвал за лична облага. Тя затова се нарича "МОЯ" и че ти също я наричаш така.

малоумие е да ми прикачаш личните си очаквания и разбирания и е просто поредният пример как всичко, по което ти минават очичките минава през фантазните и пседводуховните ти очилца. А детските проблеми - блъскат някъде в мазето.

А ти нямаш позиция - тя е обикновена заемка, зад която си се сгушил. Точно това е изворът на тия народни клишета и недоумици, когато почнеш твърде да ги запълваш със "свои думи".

Тая боза, дето си избрал да я изразяваш и проповядваш няма нищо общо с живота извън фантазиите ти, сред който дори нито един от лаладжиите с които си разтягаш локумите не споделя нито изразява духовните ти фантазии. Те затова са фантазии - защото са комплексни производни на техния автор. САМО НЕГОВИ. Дори не е възможно няколко човека да сподделят едни и същи фантазии... затова карат с приближения. И няма нито един който да е "на твоето ниво", за да ти дава дори елементарно основание да плямпаш наивните обобщения относно "всички хора".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, _Aumi_ написа:

Не , според начина ви на изразяване, излиза, че юдеите са били невярващи, защото не са вярвали в Христос.

Такива са, ти буквално си го написала. Невярващите са тези, които не вярват..

преди 7 минути, _Aumi_ написа:

Или един вид атеисти! Защото според вас, който не вярва в Христос, излиза, че е атеист, защото за вас само той е бог!

Атеистът вярва, че няма богове.

Ако някой вярва в погрешен бог, разбира се, не е атеист. Той е само невярващ в Христос.

Пак се върнахме назад, а реших, че установихме поне за едно нещо разбиране..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, _Aumi_ написа:

които ни се струват като чудо

Сигурна ли си, че същите тези неща, демонстрирани пред едни значително по-напреднали същества, биха им се стрували като чудо. Ами ако са открили технология, с която да могат да вършат същото и съответно да имат научна рецепта кое как се осъществява. Ако демонстрираш магнитна левитация през средновековието, сигурно ще те изгорят като вещица.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Сигурна ли си, че същите тези неща, демонстрирани пред едни значително по-напреднали същества, биха им се стрували като чудо. Ами ако са открили технология, с която да могат да вършат същото и съответно да имат научна рецепта кое как се осъществява. Ако демонстрираш магнитна левитация през средновековието, сигурно ще те изгорят като вещица.

Имах предвид някои неща, които ни се случват в живота, а не технологиите.

преди 12 минути, perin2 написа:

Ако някой вярва в погрешен бог, разбира се, не е атеист. Той е само невярващ в Христос.

А юдеите в случая, какви са били - невярващи в Христос, или вярващи в погрешен Бог?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Осъзнавайки греховете си спрямо Бог е пътят към истината. Осъзнавайки, че единствено Христос е бил човек и Божи син е стъпката във вярата в Бог Отец, Бог Човек и Светия дух. Това те мотивира да живееш праведно и само и единствено чрез изповядване на греховете си пред Църквата ще получиш спасението на онзи свят. 

Ако си извършил непростим грях спрямо Бог, то трябва да се покаеш и надяваш на Божията милост. 

Та, замислете се дали до момента сте извършвали такъв? Кой ще си признае???!!! Май никой ... -> Може пък аз да съм извършил такъв???!!! Затова и може би се допитвам тук ... знае ли човек ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, _Aumi_ написа:

Имах предвид някои неща, които ни се случват в живота, а не технологиите.

А юдеите в случая, какви са били - невярващи в Христос, или вярващи в погрешен Бог?

Невярващи в Христос.

Не ти ли се струва, че това вече наистина беше излишен въпрос? Предлагам най-накрая да прекратим безсмисления разговор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, dioib написа:

Осъзнавайки греховете си спрямо Бог е пътят към истината. Осъзнавайки, че единствено Христос е бил човек и Божи син е стъпката във вярата в Бог Отец, Бог Човек и Светия дух. Това те мотивира да живееш праведно и само и единствено чрез изповядване на греховете си пред Църквата ще получиш спасението на онзи свят. 

Ако си извършил непростим грях спрямо Бог, то трябва да се покаеш и надяваш на Божията милост. 

Та, замислете се дали до момента сте извършвали такъв? Кой ще си признае???!!! Май никой ... -> Може пък аз да съм извършил такъв???!!! Затова и може би се допитвам тук ... знае ли човек ... :) 

Осъзнавайки греховете си спрямо Бог е пътят към истината - И като ги осъзнаеш, кой ще плати за тях?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, _Aumi_ написа:

Попитай Бог. Защо питаш нас??? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, perin2 написа:

Знанието не е нищо друго, освен много силна вяра.

Ами ако един човек вярва много силно, че има Бог, а друг - че няма? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, _Aumi_ написа:

ни се случват в живота

Аз не се сещам за нещо, което би могло да ни се случи, извън живота. Е, биха могли да ни поругаят тленните останки, което е без значение.

Поясни какво имаш предвид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Осъзнавайки греховете си спрямо Бог е пътят към истината - И като ги осъзнаеш, кой ще плати за тях?

Елементарно е: Всеки си плаща сам. -> Примерно аз с забвение ... т.е. ще ме забравят и не ще имам вечен живот ... к'во толкова ... :) 

Да съм желал някой друг да плаща вместо мен??? :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, dioib написа:

Та, замислете се дали до момента сте извършвали такъв? Кой ще си признае???!!! 

Аз не си признавам. :)

Какъв точно е пълният смисъл на непростим грях - че заради него няма да ни се позволи да отидем при Бога след смъртта или, че задължително ще си понесем последствията на този свят? В първия случай не мисля, че има непростими грехове, а във втория смятам, че всеки грях е непростим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, perin2 написа:

Няма нужда от повече спам. Казаха ти, че са го разпънали невярващи и това е самата истина. Безсмислено е да продължаваме..

И защо трябва да се приема твоята онтерпретация на вярващ? Твърдиш ли, че само християните са вярващи, а другите не са? Защото друг извод не мога да направя. 

преди 1 час, dioib написа:

Знанието е информация в главния мозък. Нищо друго, а вярата е в малкия ... ;) 

И като умреш нито ще вярваш, нито ще знаеш? Ама иначе си християнин. А и за вярата в малкия мозък не е вярно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Ами ако един човек вярва много силно, че има Бог, а друг - че няма? 

Това е интересен въпрос и известно време се зачудих върху него, но всъщност никак нямам предвид, че всяка силна вяра е знание.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, perin2 написа:

Това е интересен въпрос и известно време се зачудих върху него, но всъщност никак нямам предвид, че всяка силна вяра е знание.

Знам много добре какяо имаш предвид, затова зададох още два въпроса. А това, че приравняваш вярата в Библията със знание, доста фанатично ми звучи. А и да предплложим, че я знаеш дори наизуст, остава разбирането, което няма общо с вярата, а с интелекта и с други неща. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, perin2 написа:

Какъв точно е пълният смисъл на непростим грях ...

Смирението!!! -> Да понесеш достойно, че не ще получиш вечен живот. Все пак това му остава на човек -> надеждата, но тя вече не зависи от какви ще са последствията в този свят, защото ще зависиш изцяло от Бог до смъртта си. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

И защо трябва да се приема твоята онтерпретация на вярващ? Твърдиш ли, че само християните са вярващи, а другите не са? Защото друг извод не мога да направя. 

Има сериозно неразбиране. Няма никаква интерпретация или присвояване на една дума само за една религия, а има обикновена дефиниция на думата "вярващ":

Само християните са вярващите в Христос. Останалите са невярващи в Христос.

Само мюсюлманите са вярващите в Мохамед. Останалите са невярващи в Мохамед.

и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, dioib написа:

Елементарно е: Всеки си плаща сам. -> Примерно аз с забвение ... т.е. ще ме забравят и не ще имам вечен живот ... к'во толкова ... :) 

Да съм желал някой друг да плаща вместо мен??? :) 

Не, не плащаш сам. Молиш се на твоя БОГ да ти прости греховете и си мислиш, че те ще минат ненаказани. Така прави цялото Християнство. Не случайно са репликите - Прости ми отче, защото съгреших или кажи 10 пъти боже помилуй и греховете ти ще бъдат опростени.

Колкото до теб, ти въобще не вярваш във вечния живот, защото ако беше така нямаше да ръсиш подобни глупости за забвения и плащания.Боли та фара какво ще е след смъртта.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Не, не плащаш сам. Молиш се на твоя БОГ да ти прости греховете и си мислиш, че те ще минат ненаказани. Така прави цялото Християнство. Не случайно са репликите - Прости ми отче, защото съгреших или кажи 10 пъти боже помилуй и греховете ти ще бъдат опростени.

НоСърче, като не си запознат с това какво е тайнството наречено 'молитва", де тръгваш да ме съветваш?! :) 

Никога не съм се молил за себе си!!! :) Винаги съм се молил за други неща. :) Единствената ми молитва свързана с мен самия е: Бог да ме пази от лукавия. Амин Останалото си знам ... :) 

Едва ли осъзнаваш какви съблазни всеки ден ти се предлагат ... :) Да, някои се изкушават, но аз все по-малко се изкушавам, т.е. сам избирам на кои да се поддам ... а ти?! :) 

Тръгнал невярващ да ме съветва ... ба ... :) Ти, нали си знаеш?! Па прави си щастието и не ми давай съвети ... да се моля на Бог за себе си ... За какво ми е??? 

п.п. Хм , има едни "сладки" грехове които все още ме правят грешник и май може да се каже, че ми е любим въпросния грях ... та ... хм ... не знам ... може пък да е именно този който е непростим спрямо Бог ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Just a Stranger написа:

Знам много добре какяо имаш предвид, затова зададох още два въпроса. А това, че приравняваш вярата в Библията със знание, доста фанатично ми звучи. А и да предплложим, че я знаеш дори наизуст, остава разбирането, което няма общо с вярата, а с интелекта и с други неща. 

Не, май не разбираш какво имам предвид. Аз приравнявам всяка претенция за знание с много силна вяра, но не всяка силна вяра е правдиво знание (истина). Че Библията е източник на правдиво знание всеки християнин го, хм.. знае ;) и не е изобщо фанатично, а съвсем подразбиращо се. Ако не вярвам в Библията като в източник на Боговдъхновено знание от най-висш порядък, то не съм християнин.

Има ли разлика между понятията за вяра и знание според теб и каква е тя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, dioib написа:

НоСърче, като не си запознат с това какво е тайнството наречено 'молитва", де тръгваш да ме съветваш?! :) 

Никога не съм се молил за себе си!!! :) Винаги съм се молил за други неща. :) Единствената ми молитва свързана с мен самия е: Бог да ме пази от лукавия. Амин Останалото си знам ... :) 

Едва ли осъзнаваш какви съблазни всеки ден ти се предлагат ... :) Да, някои се изкушават, но аз все по-малко се изкушавам, т.е. сам избирам на кои да се поддам ... а ти?! :) 

Тръгнал невярващ да ме съветва ... ба ... :) Ти, нали си знаеш?! Па прави си щастието и не ми давай съвети ... да се моля на Бог за себе си ... За какво ми е??? 

п.п. Хм , има едни "сладки" грехове които все още ме правят грешник и май може да се каже, че ми е любим въпросния грях ... та ... хм ... не знам ... може пък да е именно този който е непростим спрямо Бог ... :) 

Че ти ти си Лукавия. Бог няма да те спаси от теб самия. И няма как да знаеш дали съм запознат с молитвата и какво значи тя. Със сигурност не е християнското подобие на молитва в църквите, дето и поповете не знаят да я четат.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...