Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

преди 1 час, perin2 написа:

Сериозно ли питаш? Естествено, че не е.

Чела съм я, и я чета, когато ми трябва нещо. Бих могла да кажа, че я познавам по-добре от много вярващи християни.

• Отговори 734
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

преди 7 часа, Sliderum2 написа:

Просто повярваш, без да знаеш.

Знанието не е нищо друго, освен много силна вяра.

преди 7 часа, ncl написа:

Нали си чела Библията, Aumi?!

Да, сигурно я познавам по-добре от теб.

Не са го разпънали невярващи, а вярващи, че Бог е един. Т.е. те са били вярващи в Бог, но не са вярвали, че Исус е негов син, защото това противоречи на писаното в библията и на монотеизма.

Йоан 10

33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

на 28.11.2022 г. в 20:55, perin2 написа:

Можеш ли да дадеш някакъв пример за основателно доказателство? Какво по-точно би те убедило?

В какво по-точно да ме убеди? 

Че религиите са Божие дело, или че Бог е изпращал послания чрез пророци?

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Не са го разпънали невярващи, а вярващи, че Бог е един. Т.е. те са били вярващи в Бог, но не са вярвали, че Исус е негов син, защото това противоречи на писаното в библията и на монотеизма.

Не са го разпънали невярващи, но те не са вярвали...

:D

Разпънали са го вярващи, които не са вярвали, но не са били невярващи. 😱

преди 8 минути, _Aumi_ написа:

Чела съм я, и я чета, когато ми трябва нещо. Бих могла да кажа, че я познавам по-добре от много вярващи християни.

Поздравления, но отделни фрагменти не е същото като целия текст.

току-що, perin2 написа:

Не са го разпънали невярващи, но те не са вярвали...

:D

Разпънали са го вярващи, които не са вярвали, но не са били невярващи.

Не са вярвали, че Исус е богочовек, Божи син или каквото там ти харесва!

Но са били вярващи в Бог - Йехова, Адонай, ЙХВХ...

току-що, _Aumi_ написа:

Не са вярвали, че Исус е богочовек, Божи син или каквото там ти харесва!

Но са били вярващи в Бог - Йехова, Адонай, ЙХВХ...

Няма нужда от повече спам. Казаха ти, че са го разпънали невярващи и това е самата истина. Безсмислено е да продължаваме..

• Автор
преди 7 часа, Sliderum2 написа:

Науката има още накъде да напредва, религията не.

Науката е стигнала своята еманация, а морала не е мръднал от 2022 години насам. -> Това е към момента. 

Освен да дели атома, то какво друго е в напредъка??? Знае ли се как функционира малкия мозък ??? Не!!! Да, знаят се определени области от главния за какво отговарят, но до там. 

Ето какво имах предвид, че именно чрез малкия мозък може да се докаже светлината на слепия:

Цитат
  1. Осъществява несъзнавана сетивна перцепция (свързва обекта със знанията за него)

Кой ще позволи да му бръкнат в него, а??? :) 

Та, сети се от къде идва клишето: "Остави го този, като малък е падал на главата си...." :) 

Та, образно казано именно в малкия мозък е ОС на човек ... :) 

Я да видим как е напреднала науката по отношение на въпросния малък ... :) Никак!!! 

преди 7 минути, perin2 написа:

Знанието не е нищо друго, освен много силна вяра.

Знанието е информация в главния мозък. Нищо друго, а вярата е в малкия ... ;) 

преди 4 минути, perin2 написа:

Няма нужда от повече спам. Казаха ти, че са го разпънали невярващи и това е самата истина. Безсмислено е да продължаваме..

В какво не са вярвали тези невярващи?

Какво разбираш под невярващ?

Аз например вярвам в Бог, но не вярвам, че Исус е бог и не го възприемам като такъв.

Също не вярвам в Зевс, Аполон и цялата плеяда от богове.

Това невярваща ли ме прави?

преди 2 минути, dioib написа:

Знанието е информация в главния мозък. Нищо друго, а вярата е в малкия ... ;) 

Ами, преди това я има вярата, че такива неща като малък/голям мозък и информация изобщо съществуват.

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

В какво не са вярвали тези невярващи?

Какво разбираш под невярващ?

Не са вярвали в Него.

преди 2 минути, perin2 написа:

Ами, преди това я има вярата, че такива неща като малък/голям мозък и информация изобщо съществуват.

Не са вярвали в Него.

допълних си поста. Можеш да го видиш

преди 11 минути, Just a Stranger написа:

не се провокира от страх

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

да не мисли за страхуваното или поне не в дълбочина

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Да, мисълта, че след смъртта съзнанието ми ще престане да съществува ми беше неприятна, но нищо повече.

Явно подсъзнанието ти не "мисли" като теб. Едно от свойствата на живата материя е, да се стреми* да остане такава.

*Терминът е неправилен, но не се сещам, или не е измислен такъв, който да е синоним на стремежът на съзнателните, разумни същества, да желаят да продължат да живеят, дори  когато животът им е станал ад от болка. Те не искат всъщност да престанат да живеят по други причини, а понеже приемат смъртта като безотказно лечебно средство. 

току-що, perin2 написа:

Да.

В кое и в какво ме прави невярваща? В измислените богове в които не вярвам ли?

Защото аз съм вярваща в Бог, Творецът на света!

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Бих могъл да приема, че вселената е сътворена. Но след това, е оставена да се развива еволюционно, без никакви по-нататъшни намеси.

• Автор
преди 1 минута, perin2 написа:

Да, тя вярата я е имало преди да се познава мозъка, но все пак е някъде в човек нали? Определено не е в сърцето!!!  (Макар да се ползва изказа: Да приемеш Бог в сърцето си....) 

току-що, _Aumi_ написа:

Водим прекалено дълъг разговор за твърде прости неща. След като не вярваш в Христос.. (изненада!) ..това те прави невярваща. Няма как, хем да не вярваш, хем да си вярваща. 😉

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Бих могъл да приема, че вселената е сътворена. Но след това, е оставена да се развива еволюционно, без никакви по-нататъшни намеси.

Да, сътворена е и всичко в нея е сътворено до най-малкият детайл.

Бог не се намесва винаги, но когато пожелае може да го направи и затова има немалко случаи, които ни се струват като чудо или че в тях се вижда Божията намеса.

преди 1 минута, perin2 написа:

Водим прекалено дълъг разговор за твърде прости неща. След като не вярваш в Христос.. (изненада!) ..това те прави невярваща. Няма как, хем да не вярваш, хем да си вярваща. 😉

Аха, значи съм невярваща в Христос. Но не съм невярваща в Бог!:lol6:

То за теб само Христос е бог, но за други хора пък преди години Аполон, Зевс, Озирис и др. са били богове също като Христос. И те са били вярващи като теб.

преди 13 минути, dioib написа:

Да, тя вярата я е имало преди да се познава мозъка, но все пак е някъде в човек нали? Определено не е в сърцето!!!  (Макар да се ползва изказа: Да приемеш Бог в сърцето си....) 

Не, не, аз нямах предвид "преди" като време, а по-скоро като причина. Първо вярваме, че мозъкът съществува и е надежден източник на истина и след това казваме, че знаем нещо.

Сърце изначално не е със смисъл на физически орган, а в Библейския текст конкретно е най-съкровената и вътрешна част от душата.

преди 11 минути, _Aumi_ написа:

Аха, значи съм невярваща в Христос. Но не съм невярваща в Бог!:lol6:

Да, доста време отне, докато стигнем до простата истина, че всеки човек е вярващ в едни неща и невярващ в други.

преди 11 минути, _Aumi_ написа:

То за теб само Христос е бог, но за други хора пък преди години Аполон, Зевс, Озирис и др. са били богове също като Христос. И те са били вярващи като теб.

Не схващаш как противоречията ти са залепени едно за друго. Няма как да са били вярващи като мен, защото не са вярвали в каквото вярвам аз. Те са били вярващи, но не като мен, нито аз като тях и това е напълно нормално.

• Автор
преди 2 минути, perin2 написа:

За нея друга вяра освен в Бог няма. 

Да, не изповядва християнската вяра, но за нея тази вяра не е истинска. В което е лъжата!!! Има хора които вярват!!! 

Все пак, ако живее праведно, то ще се срещне с него на оня свят ... та ... до тогава ще се надява, че ще се прероди ... хм .. не знам в какво ... 

Аз ѝ предлагам да попита Бог. Дали умее??? Едва ли .... Не знам до колко е запозната с виденията ... хм ... уви аз не съм светец, но как точно съм разбрал истината определено не ще споделя тук. 

Не, не, аз нямах предвид "преди" като време, а по-скоро като причина. Първо вярваме, че мозъкът съществува и е надежден източник на истина и след това казваме, че знаем нещо.

Да, доста време отне, докато стигнем до простата истина, че всеки човек е вярващ в едни неща и невярващ в други.

Не схващаш как противоречията ти са залепени едно за друго. Няма как да са били вярващи като мен, защото не са вярвали в каквото вярвам аз. Те са били вярващи, но не като мен, нито аз като тях и това е напълно нормално.

Ок, разбрахме накрая какво искаш да кажеш.

Но като кажете невярващи, пояснете в какво не са вярвали. Та, значи, юдеите не са вярвали, че Христос е бог, богочовек  или Божи син!

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

Ок, разбрахме накрая какво искаш да кажеш.

Но като кажете невярващи, пояснете в какво не са вярвали. Та, значи, юдеите не са вярвали, че Христос е бог, богочовек  или Божи син!

Някой циник би казал, че от контекста се подразбира и не е необходимо да се пояснява като за нискоинтелигиентни.

преди 7 минути, dioib написа:

то ще се срещне с него на оня свят

Е, чак на оня свят!

А след като не вярвам в Аполон, Артемида, Зевс, Посейдон и т.н. други богове, в които са вярвали хората, и тях ли ще видя на оня свят?

преди 4 минути, perin2 написа:

Някой циник би казал, че от контекста се подразбира и не е необходимо да се пояснява като за нискоинтелигиентни.

Не, когато някой каже, че тези които са го разпънали са били невярващи, се разбира че не са били вярващи в Бог.

Защото обикновено под невярващ, се разбира атеист.

• Автор

По какъв начин Бог ни вдъхва Светия дух едва ли някой помни ... Все пак, за да започнем да вярваме, то трябва да се извърши тайнството наречено "покръстване".  Имено тогава се инсталира ОС. :) Прощавай за натурализма ... :) 

преди 3 минути, dioib написа:

По какъв начин Бог ни вдъхва Светия дух едва ли някой помни ... Все пак, за да започнем да вярваме, то трябва да се извърши тайнството наречено "покръстване".  Имено тогава се инсталира ОС. :) Прощавай за натурализма ... :) 

В началото, със "знанието не е нищо друго, освен много силна вяра", говорех като цяло за вяра в каквото всеки си мисли, че знае. Не съм го казвал конкретно в религиозен аспект.

• Автор
преди 7 минути, _Aumi_ написа:

Е, чак на оня свят!

Ауми ... хм ... моя посредник с Бог е Христос. След като не вярваш, че е негов син и прочие, то питай си Бог.

Едва ли те интересува аз как ползвам Христос за контакт с Бог. -> Това вулгарно казано. 

Не съм тук, за да те правя православна християнка, но определено не ще ми убедиш, че знаеш истината. 

Не си длъжна да ми повярваш. 

По вулгарно и като за неинтелигентен човек не мога да го изкажа, за да се разбере. 

Всеки е свободен да вярва в каквото си иска!!! Всичко останало на оня свят!!! 

Аз казах!!!

п.п. Не мисля, че е непростим грях, ако не вярваш, че Христос е негов син, но до края на живота ти в този свят има много време и ... знае ли човек ... :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.