Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

преди 10 минути, perin2 написа:

В такъв случай, как би могъл да знаеш толкова важни неща за него? Казано потвоему - къде са документите, които доказват съществуването му и пълното му несъответствие със всяка религия?

Какви важни неща знам за него? Какво изобщо знам?
Нищо.
За мен Бога е материята, звездите, планетите, космоса, вселената, ние...

Приказките за белобрди старци и 77 девици са за ей тия :

• Отговори 734
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

преди 1 минута, Bubbles написа:

Нищо.

Приказките за белобрди старци и 77 девици са за ей тия :

Не ме отразявате сър, но пак ще напиша че спорите с фанатик. Даже си мисля, че Dioib и Perin2 са едно и също лице. Ама хайде да не проверявам!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 13 минути, perin2 написа:
преди 30 минути, Captain Teemo on duty написа:

Къде? Дай цитат. 

Никога, ама никога, не съм си го позволявал. Това че ти, си неразбрал, или се правиш - за да си напаснеш личните мотиви...

Цитат

А бе хора, какви са тези простотии?

Цитат

Чел ли си Корана? Видял ли си, колко си прилича с Библията? Сигурен съм, че имат един и същи корен, разпространен от различни идиоти.

Цитат

твоите знания, са на ниво - дървен философ (Това е по повод моето: Аз избирам най-смислената вяра, която по един или друг начин е достигнала до мен и досега не съм чул или прочел смислен аргумент срещу нея.)

И това какво ти говори? Че те обиждам теб и вярата ти? хахахаахахахааахаха

Постарай се повече. Така се заравяш, сам.

Имате седем, повтарям седем (7) ,събора. На тях, са изгорени хиляди книги. Да може да останат, няколко. И те, преправени. 

Нищо.

Сега скромничиш, но преди малко знаеше доста - нямал нищо общо с нито една религия. Не осъзнаваш ли колко много трябва реално да знаеш, за да си позволиш да поставиш такова твърдение?

Така следваше и да започнеш - че се кланяш и вярваш само на материя.

преди 26 минути, ncl написа:

То хубаво, но е вяра срещу вяра. Кой може да каже кое е истина?!

Всеки има право да вярва в каквото иска и аз уважавам това, НО никой няма право да обявява за истина неща за които няма абсолютно никакви доказателства.
А гусин Перкото се опитва да изкара библията документ, извинявай но това вече не е вяра а глупост.

преди 3 минути, Bubbles написа:

НО никой няма право да обявява за истина неща за които няма абсолютно никакви доказателства.

Всеки има право да вярва в неща, които смята за истина.

преди 4 минути, perin2 написа:

Сега скромничиш, но преди малко знаеше доста - нямал нищо общо с нито една религия. Не осъзнаваш ли колко много трябва реално да знаеш, за да си позволиш да поставиш такова твърдение?

Ще се кланям на каквото си поискам. Поне материята не е мъчила, убивала, гарврила, изнасилвала и каквото там още се сетиш фанатико! 

В тази тема това  ми е първия и последен отговор. Който има да ме разбере и до когото трябва да достигне ще достигне.

Бог има и винаги ще има. 

Целия си живот, който имам до този момент дължа на Бог. Той е направил много чудеса в живота ми и е отговарял на много мои молитви. Всеки, който не вярва може да направи един експеримент и да види какво ще се случи. Просто нека потърси Бога, да Го помоли искрено, да прости греховете му заради жертвата на Исус Христос и да му даде нов живот. 

Не боли и не е страшно!

За съжаление повечето хора се сещат за Бог само когато мислят, че са в безизходна ситуация и няма никакво спасение за тях. И знаете ли какво, Бог е толкова милостив, че по някога помага и на такива хора въпреки многото им грехове и явното им отхвърляне на Бога през живота им. 

И да има непростим грях и това е хулата срещу Святия Дух.

Матей 12:31

Затова ви казвам: Всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости.

преди 2 минути, Captain Teemo on duty написа:

И това какво ти говори? Че те обиждам теб и вярата ти? хахахаахахахааахаха

Постарай се повече. Така се заравяш, сам.

Ако простовати и идиотски не са обида спрямо нечии вярвания, тогава какво са? 

преди 2 минути, Captain Teemo on duty написа:

Имате седем, повтарям седем (7) ,събора. На тях, са изгорени хиляди книги. Да може да останат, няколко. И те, преправени. 

Какво точно е изгорено и какво е останало след съборите може само да се спекулира. Аз вярвам в каквото е достигнало до мен.

току-що, perin2 написа:

Ти какво знаеш а Бога?
Ами тогава явно знам без да съм осънавал, благодаря ти.
За мен Бога е това което казах, ние самите сме част него, всяка прашинка във вселената е част от него. Всяко едно живо същество се ражда, живее и умира, като умре става на пръст, а пръстта е живот защото от нея покълват растенията, от тях пък се гранят тварите и т.н. кръговрата с други думи продължава.
Времето, то НЕ съществува, защото е измислено от нас хората за да засичаме циклите на планетите и звездите, шумерите са дали формата на времето което познаваме днес 24/7/365.

Вече вселеата и т.н. са твърде необятни понятия за човешкия мозък, нещо повече, доказано е, че за човек всичко трябва да има начало и край, човешкия мозък е така устроен че не може да възприеме нещо да няма начало и/или край, също е устроен така че, когато види нещо първата му работа е да потърси лице, затова когато погледнеш към луната например ти се струва че виждаш очи и уста.

В този смисъл искам да ти кажа, че бога не е нещо конкретно, а всичко и нищо.
Някога замислял ли си се какво е нищото?

Ще се повторя, вярвай в каквото искаш, твое право е, НО не си позволявай да обявяваш за документи и факти неща за които няма никакви преки доказателства. :)

преди 12 минути, perin2 написа:

Не, не е само материя и не такава материя каквато си мислиш, явно ти е трудно да ме разбереш за какво говоря.
Отново ще те посъветвам съвсем приятелски, започни да четеш и да се учиш, от това само ще спечелиш. :)

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ще се кланям на каквото си поискам. Поне материята не е мъчила, убивала, гарврила, изнасилвала и каквото там още се сетиш фанатико! 

Не е вярно, материята прави точно такива неща.

преди 2 минути, ntm написа:

В тази тема това  ми е първия и последен отговор. Който има да ме разбере и до когото трябва да достигне ще достигне.

Бог има и винаги ще има. 

Целия си живот, който имам до този момент дължа на Бог. Той е направил много чудеса в живота ми и е отговарял на много мои молитви. Всеки, който не вярва може да направи един експеримент и да види какво ще се случи. Просто нека потърси Бога, да Го помоли искрено, да прости греховете му заради жертвата на Исус Христос и да му даде нов живот. 

Не боли и не е страшно!

За съжаление повечето хора се сещат за Бог само когато мислят, че са в безизходна ситуация и няма никакво спасение за тях. И знаете ли какво Бог е толкова милостив, че по някога помага и на такива хора въпреки многото им грехове и явното им отхвърляне на Бога през живота им. 

И да има непростим грях и това е хулата срещу Святия Дух.

Матей 12:31

Затова ви казвам: Всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости.

Писаниците са толкова объркани, че и до сега, има хора които казват- Бог е Христос.(сложих точка, че не знам какъв знак, трябва)

Captain Teemo 20 :22 

Затова ви казвам : Проверявайте всичко внимателно. Преди да вземете, жизненоважни решения.

преди 8 минути, ncl написа:

Всеки има право да вярва в неща, които смята за истина.

Съгласен, но не и да ги обявява за безспорна и доказана истина без да има доказателства за това. :)

преди 1 минута, perin2 написа:

index.jpg.ffb1fbc7460781de5a9de2083ed5f053.jpg

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Не ме отразявате сър, но пак ще напиша че спорите с фанатик. Даже си мисля, че Dioib и Perin2 са едно и също лице. Ама хайде да не проверявам!

Съвсем видно е това, но ми е забавно, пък по-бързо минаа времето до мача. :)

преди 5 минути, perin2 написа:

Ако простовати и идиотски не са обида спрямо нечии вярвания, тогава какво са? 

Не беееее, пак си неразбрал.

Простовати и идиотски, са ти разсъжденията.

преди 6 минути, perin2 написа:

Какво точно е изгорено и какво е останало след съборите може само да се спекулира. Аз вярвам в каквото е достигнало до мен.

Отговори си, само на това - щеше ли да си вярващ, ако църквата не съществува? Не ми отговаряй...

преди 14 минути, perin2 написа:

Ами ти си материя, ама явно при теб не е успяла! 

преди 6 минути, ncl написа:

Диода и перин според мен са различни хора.

Лично ги обиждам и двамата в ефир да се знае - Малоумни фанатици и не е нарочно! Могат да ме докладват ако желаят! 

току-що, ncl написа:

Според мен бъркаш и за това. Нито са малоумни, нито са фанатици.

Напротив - Тотални фанатици. А ако се шегуват, повярвай с това шега  не бива! 

преди 6 минути, Bubbles написа:

Ти какво знаеш а Бога?

...

В този смисъл искам да ти кажа, че бога не е нещо конкретно, а всичко и нищо.
Някога замислял ли си се какво е нищото?

Бог е триединен създател и господар на Вселената, човека, природните и моралните закони и посредством избрани хора ни нарежда как е праведно да се живее. Отстъпването от Бога и правилата Му е грях, който има последствия и може да бъде изчистен само с Неговата милост. Той представлява всичко максимално добро, красиво, праведно и логично, а отсъствието му представлява всичко зло, грозно, грешно и измамно - всеки човек може да избере да го следва или да не го следва. Съвсем не твърдя, че знам всичко за Бога, по-скоро знам само някакъв необходим минимум.

Не се наемам да давам описания описания на нищото - те могат да бъдат твърде разнопосочни и обширни.

Ще се повторя, вярвай в каквото искаш, твое право е, НО не си позволявай да обявяваш за документи и факти неща за които няма никакви преки доказателства. :)

Извинявай, това дори не е религиозен въпрос. Допитай се до някой или по-добре до няколко квалифицирани историци относно историческата документалност на библейския текст. Отново ще подчертая - обърни внимание на понятията документ с вярно съдържание и документ с невярно съдържание - те са ключови.

Не, не е само материя и не такава материя каквато си мислиш, явно ти е трудно да ме разбереш за какво говоря.
Отново ще те посъветвам съвсем приятелски, започни да четеш и да се учиш, от това само ще спечелиш. :)

Всичко, което беше изброил в онзи пост беше материално, затова направих такова заключение.

Благодаря за съвета, връщам същия към теб.

преди 1 минута, ncl написа:

Съмнявам се, че се шегуват. Разни хора - разни идеали...

И затова ти казвам, че са фанатици. Не може да пусна клипче, където се убиват хора едни други и Perin да ми каже, че това е нормално ми и че БОГ ще прости това нещо. 

преди 22 минути, Captain Teemo on duty написа:

Не беееее, пак си неразбрал.

Простовати и идиотски, са ти разсъжденията.

Стига, не е нужно повече. Обиди вярата ми няколко пъти и после излъга, че никога не си го бил целял. Сега измисляш глуповати оправдания. Не съм се засегнал особено много, но съветът ми е да не навлизаш допълнително в калта.

преди 22 минути, Captain Teemo on duty написа:

Отговори си, само на това - щеше ли да си вярващ, ако църквата не съществува? Не ми отговаряй...

А ти щеше ли да знаеш азбуката и таблицата за умножение, ако училището не съществуваше? Не, не ми отговаряй, отговори на себе си.

Сигурно пишем за различни неща. Убийството е грях и Бог не го одобрява. Вече дали Бог ще прости или не, това е отделен въпрос. Може да прости, а може и да не прости.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.