Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

преди 15 часа, Captain Teemo on duty написа:

Лошият ми език, не е тайна за никой.

Света се движи от три сили : Отмъщение, Мързел и стремеж към знания.

Ако това е тази твоя Уика, мисля да я пропусна, благодаря.

Мързелът и отмъщението са директен съюз с дявола, а стремежът към знания често е негово изкушаване. Все пак, знанията не са грях, не са и добродетел. Те се използват според морала на техния притежател съответно са добри или лоши, колкото е добър или лош той. Ние имаме способността и мотивацията да търсим и натрупваме знания благодарение на дадения ни от Бога разум. Затова аз съм му благодарен.

Мнението ти за църквата е доста погрешно. Образователната система и традиция на Европа са заченати точно от Църквата - всички първи големи университети са на религиозна основа, включително тези, където са учили Галилео и Коперник. Дори в България първи са били християнските килийни училища. Сериозен проблем наистина е, че много властолюбци и тирани са стигали до изстъпления срещу добронамерената свободна мисъл. Тези хора само се наричат християни, те са изгубили правия път.

Църквата, отрича и трите. Ако зависи от нея, ще стоим още на палмите и няма да се къпем - защото така, сме по- близо до Него.

Ако не беше Църквата, ние дори нямаше да имаме писмеността, която ти използваш, за да я осъждаш.

Вече си ме определил. Не виждам как, ще направим дискусия.

Ако за теб нещата се решават толкова лесно и категорично, няма какво да направя. Определенията подлежат на промени и допълвания. Твоите определения към мен например бяха доста радикални и обидни и доста повече от някакви смислени аргументации, но за мен не е проблем да ги пренебрегна.

• Отговори 734
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

преди 2 минути, belefor написа:

Може и да си промените мнението.

вярванията никога не се променят само защото някой, някъде бил направил клипче за нещо си и са така бетонирани от "повярвалия" ги, че да са устойчиви на непосредствени дисонанси.

А "големи спорове" -  ми се струва твърде пресилено и драматично.

току-що, _ramus_ написа:

вярванията никога не се променят само защото някой, някъде бил направил клипче за нещо си и са така бетонирани от "повярвалия" ги, че да са устойчиви на непосредствени дисонанси.

А "големи спорове" -  ми се струва твърде пресилено и драматично.

Ти гледа ли го или просто не приемаш на никого другиго мнението освен своето?

17 страници си е ГОЛЯМ СПОР, каквото и ти да твърдиш.

преди 8 минути, belefor написа:

не приемаш на никого другиго мнението освен своето?

искате да кажете че "мненията" са с единствената цел да са приети или отхвърлени? :) Всъщност - за никой интелигентен човек мнението не се асоциира с личността му. От асоциирането с мнение идват проблемите, вкл и чрез "спорове".

преди 8 минути, belefor написа:

17 страници си е ГОЛЯМ СПОР, каквото и ти да твърдиш.

Ето, всъщност точно вие сте готови за спор... само защото според вас "мнението ви не било прието от някого си".

Не ме интерсуват клипчетата и дори не бих го отворил. Наивността че с клипче се променяло мнение - си остава същата, както преди клипчето. Това сред форума никога не се е случвало и няма (как) да се случи. Но пък всичко това въобще не спира някого да вярва в обратното.

преди 25 минути, ncl написа:
преди 48 минути, _ramus_ написа:

едно от качествата на Исус е всеопрощението, а то става БЕЗ УСЛОВИЯ и без "основателни причини".

Няма такова нещо.

Така е. Ако всеопрощението е същото като благост, Христос отриче да е благ, защото "само един Бог е благ". Още повече, че е представен като съдия на Страшния Съд, а съдията по определение не е всеопрощаващ. 

преди 11 минути, ncl написа:

Да коментираш неща, които не разбираш.

:) Не ми пречи с нищо мнението на някого относно нещата, които изразявам. А също и изискването някой си да бъдел съгласен или не...

Дали, кое, какво и как го "РАЗБИРАМ" - би имало стойност за мен само при условие че опонента ми е компетентен в нещо. Аматьорските напъни на толкова никове не попадат в тия условия.

преди 2 минути, witness написа:

Ако всеопрощението е същото като благост

а ако не?

преди 8 минути, _ramus_ написа:

а ако не?

Бърз като маймуна... 

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Дали, кое, какво и как го "РАЗБИРАМ" - би имало стойност за мен само при условие че опонента ми е компетентен в нещо.

Няма как да знаеш дали е компетентен, ако ти самият не си. 

току-що, witness написа:

Няма как да знаеш дали е компетентен, ако ти самият не си. 

Всъщност това не е съвсем вярно....

преди 1 минута, witness написа:

Бърз като маймуна... 

:lol6:странна асоциация с "бързина", но не ме бърка да си асоциираш.

преди 15 минути, perin2 написа:

Ако това е тази твоя Уика, мисля да я пропусна, благодаря.

Мързелът и отмъщението са директен съюз с дявола, а стремежът към знания често е негово изкушаване. Все пак, знанията не са грях, не са и добродетел. Те се използват според морала на техния притежател съответно са добри или лоши, колкото е добър или лош той. Ние имаме способността и мотивацията да търсим и натрупваме знания благодарение на дадения ни от Бога разум. Затова аз съм му благодарен.

Мнението ти за църквата е доста погрешно. Образователната система и традиция на Европа са заченати точно от Църквата - всички първи големи университети са на религиозна основа, включително тези, където са учили Галилео и Коперник. Дори в България първи са били християнските килийни училища. Сериозен проблем наистина е, че много властолюбци и тирани са стигали до изстъпления срещу добронамерената свободна мисъл. Тези хора само се наричат християни, те са изгубили правия път.

Ако не беше Църквата, ние дори нямаше да имаме писмеността, която ти използваш, за да я осъждаш.

Ако за теб нещата се решават толкова лесно и категорично, няма какво да направя. Определенията подлежат на промени и допълвания. Твоите определения към мен например бяха доста радикални и обидни и доста повече от някакви смислени аргументации, но за мен не е проблем да ги пренебрегна.

Абсолютно убеден съм, че няма да погледнеш нищо.  Да не би случайно(или не) , да ти хареса някоя идея. Но, не е лошо да попрочетеш някоя книга. А не да излизаш с "Аз знам много" и както се оказа - нищо. Абсолютно.

Много се отклонихме, от темата. А тя е "Какво е непростимо? "

- Най ми тежи, монетизацията. Като кажеш църква и си представям ООД. Винаги е било така. От векове. Алчни, алчни, алчни...

В крайна сметка, всичко е за пари.

преди 6 минути, Captain Teemo on duty написа:

което значи че включва и вашите вярвания?

Абсолютно убеден съм, че

ето така се изразяват вярващите хора. Но и така върви самозаблудата - че това са 'убеждения", докато всъщност - са вярвания, защото те вярват вкопчено в тях. 

Убежденията и убеждаването не е едно и също с 'вярата, вярващия и повярваното'. А по-горе друг форумец списа че той вярвал, че само с едно клипче от тубата и някой си можел да си промени мнението... :)

преди 2 минути, _ramus_ написа:

което значи че включва и вашите вярвания?

И той се включи... Форумния клоун. Вече в две теми, не те отразяват и реши, да ми скачаш по хея, пак. Не може то така, да не се занимаваме с мистър "Аз знам - вие не." Ташак!

Не можеш да ме анализираш. Разбери го. По - големи психолози от теб, са се опитвали.

Абсолютно убеден съм, че няма да погледнеш нищо.  Да не би случайно(или не) , да ти хареса някоя идея. Но, не е лошо да попрочетеш някоя книга. А не да излизаш с "Аз знам много" и както се оказа - нищо. Абсолютно.

Много се отклонихме, от темата. А тя е "Какво е непростимо? "

- Най ми тежи, монетизацията. Като кажеш църква и си представям ООД. Винаги е било така. От векове. Алчни, алчни, алчни...

Много си прав. Не само , че @_ramus_ е некомпетентен , ами и е самовлюбен егоцентрик , който си мисли , че света се върти около него. 

преди 4 минути, Captain Teemo on duty написа:

По - големи психолози от теб, са се опитвали.

а с глупостите като горните ли им се представихте - на психолозите? Вероятно, защото никой сериозен човек няма да обърне внимание на делюзии, освен психиатъра.

преди 1 минута, belefor написа:

който си мисли , че света се върти около него. 

Не ми е нужно "светът" да се върти, още по-малко няколкото изтрещели, които си търсят да си чешат крастите по виртуала.

току-що, _ramus_ написа:

Не ми е нужно "светът" да се върти, още по-малко няколкото изтрещели, които си търсят да си чешат крастите по виртуала.

Това себе си ли визираш?

преди 4 минути, belefor написа:

Това себе си ли визираш?

Подсказва се само на нискоинтелигентни. Ти от кои си?

преди 6 минути, belefor написа:

НЯМА надежда

:lol6:надежда няма, но пък клишенца има... и все от псевдоинтелигенти.

И между другото - Надежда ( я ) има. Познавам даже общо 4 с такова име.

току-що, belefor написа:

Най - обикновен трол си ти - нищо друго.

Уау - умно, мъдро, бреей! :)  Сигурен ли си че го измисли, или го папагалиш на заем от  чалгарията?

преди 3 минути, belefor написа:

НЯМА надежда за такива като него...

Няма лошо, да спорим... Да дойде човек, с който да завържем диалог.

Но, той е шестият, който се мъчи, да ми влезе в главата. И на всичкото отгоре, с цел - да си почеше егото. 

Къде са всички вярващи? Без значение в какво/кой. Само преминават, четат и бягат. Един се опита - той се оказа, гола вода.

Да излязат и да кажат - "На мен, еди какво си..." или "Непростимо е ...".

Не. 

Един забил глава в църквата. Друг, разцентрова из вселената. Трети, майнатави.

преди 26 минути, Captain Teemo on duty написа:

Като кажеш църква и си представям ООД. Винаги е било така. От векове. Алчни, алчни, алчни...

преди 2 минути, Captain Teemo on duty написа:

да ми влезе в главата.

А психологът при който фантазирате че сте били - попита ли ви "откога са ви тия делюзии", които вие наричате 'свои представи"?

току-що, _ramus_ написа:

А психологът при който фантазирате че сте били - попита ли ви "откога са ви тия делюзии", които вие наричате 'свои представи"?

Ще се повторя - започни да спрягаш "олигофрен", в първо лице, единствено число. Постоянно. Като мантра. Резултати - до два дни.

преди 8 минути, Captain Teemo on duty написа:

Да дойде човек, с който да завържем диалог.

всички вярващи копнеят за същото - силно мечтаят да направя съпричастен някой към личния им фантазен филм, понеже те живеят сред него и няма как да го напуснат.

също така - и всички с някои типове психични диагнози.

преди 3 минути, Captain Teemo on duty написа:

Ще се повторя

:lol6:какъв разгул на усилия... И маниер на фелдфебел от ПСВ - типично е за диагнозата...

Друго от филма си имате ли да споделите - ако въобще вярвате че сте в кабинета на психиатъра?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.