Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Препоръчан отговор

току-що, _Aumi_ написа:

Цитирам дословно, а там пише Мойсеевият закон.

Точно в това е смешното... че дори не посочваш откъде цитираш. Защото изреченията в болд не са написани така в библията и няма как да бъдат...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 734
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 31 минути, _ramus_ написа:

Точно в това е смешното... че дори не посочваш откъде цитираш. Защото изреченията в болд не са написани така в библията и няма как да бъдат...

ха ха има толкова много библии, че е смешно да се хващаш за буквата кое как точно било написано

Това е обобщение на всички закони дадени от законодателят Мойсей

https://abvbiblia.com/erv-matei7/

Второзаконие 5

1 Сега слушай, Израилю, повеленията и съдбите, които ви уча да вършите, за да живеете, и да влезете и наследите земята, която ви дава Господ Бог на бащите ви.

2 Да не притурите нещо на думите, които ви заповядвам, нито да отнемате от тях, за да пазите заповедите на Господа вашия Бог, които ви заповядвам.

32 Да внимавате, прочее, да вършите така, както Господ вашият Бог ви заповяда; да се не отклонявате ни надясно ни наляво.

33 Да ходите по всичките пътища, които Господ вашият Бог ви заповяда, за да живеете и да благоденствувате, и да се продължат дните ви на земята, която ще притежавате.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Така че, ако имаш претенции и несъгласие с казаното, се обърни към тези които са писали Библията! 

Дай оригинала на арамейски или пък на иврит. :) Мойсей тъй както и Христос са посредници. Разликата е, че Мойсей не е Божи син и след като Бог е видял, че "избранияТ" му народ се отклонява и приема новото робство от "Рим" им "праща" своя син и те какво?! Предават го и се отричат от него, за да не се противопоставят на новите им поробители. :) = Язък, че Мойсей ги е избавил от робството и ги е завел в Обетована земя ... :)

Затова и е казано, че това ще е последния Месия, защото ако не му повярват, то явно е сгрешил в избора си на правилния род. :)

преди 4 часа, Sliderum2 написа:

Ти пожелаваш Бог да доведе жената до оргазъм, докато ти само се възползваш от предизвиканата благосклонност от пожеланието ти. Образно казано.

Не ми представлява трудност да извличам за теб какво е непростимо спрямо Бог, но защо го казваш иносказателно, а не директно???

-> ОК, разбирам, че непростим грях спрямо Бог е да се самозадоволяваш, като си фантазираш, че си с Бог. НО, това се отнася за жените, защото мъжете им имат проблем с простатата. :) 

Браво на теб, че все още уважаваш жената до теб и не ти се налага да ползваш химия ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цялата ви концепция е една измислица.

От обикновен свещенник до кардинал не вярват и си правят каквото си искат обаче вие вярвате.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, shishmanovp861 написа:

Цялата ви концепция е една измислица.

От обикновен свещенник до кардинал не вярват и си правят каквото си искат обаче вие вярвате.

Ще се радвам на алтернативна концепция .... :) 

ОК, т.е. за теб непростим грях спрямо Бог е, че определени свещеници и кардинали вместо да служат на Бог правят каквото си искат. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, dioib написа:

Ще се радвам на алтернативна концепция .... :) 

ОК, т.е. за теб непростим грях спрямо Бог е, че определени свещеници и кардинали вместо да служат на Бог правят каквото си искат. 

7 смъртни гряха. Отдавна вече християнството се разми някъде в години и загуби първоначалния си образ, благодарение на свещениците.

преди 18 минути, shishmanovp861 написа:

Спят момченца и Бог така харесва да спи с момченца.Пък вие си разисквайте кое е грях.

4576.250.jpg

https://chitanka.info/book/4576-sveshtenijat-vertep

Ще припомним: през понтификата на Лъв възникнало християнското братство на адамитите.

В тази секта влизали представители и на двата пола. Религиозните церемонии (литургии, молитви, молебени) те извършвали съвсем голи, а когато пристъпвали към светото причастие, телата им се вплитали в неприлични прегръдки...

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/4177848

Предшестват го миене (къпане) в жива вода, ядене на плодове от дърветата (т.е. сливане с плододайната природа) и голо шествие. Накрая сексуалният акт се преживява като екзалтация на тялото и духа, като молитвен апотеоз и възнасяне.

Най-смущаващи за църквата са липсата на срам от голотата у адамитите и отхвърлянето на брака - щом всяко сношение е безгреховно, прелюбодейство няма..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

7 смъртни гряха. Отдавна вече християнството се разми някъде в години и загуби първоначалния си образ, благодарение на свещениците.

Няма 7 смъртни гряха в християнството.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ncl написа:

Няма 7 смъртни гряха в християнството.

Теа да не са извлек от Десетте, дадени втория път на Моше?

(Първия път са били петнаесе)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Отдавна вече християнството се разми някъде в години и загуби първоначалния си образ, благодарение на свещениците.

Да, така е, но въпреки това из него е останало православието!!!

В действителност не знаеш какво е православие. Не считам, че аз точно мога да ти го опиша или убедя в него, че другото е ерес. 

Както и да е ... , стигнал си до извода, че вярата в това, че Христос е син на Бог е лъжовна. 

Това по какъв начин ти пречи, да докажеш, че твоята вяра е по-праведна??? 

Хулата върху християнството какво е??? = Аз да съм хулил друго вероизповедание??? -> Не, качвам го на "ролкови кънки" и го правя на фарс!!! 

Това ли е обидното??? Че осмивам другите вярвания??? 

Считай, че съм карикатурист!!! В духовен аспект. :) 

И поради какво да не се шегувам с друго вярващи??? За някои -> в хумора е истината!!! :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Аралампи написа:

Теа да не са извлек от Десетте, дадени втория път на Моше?

(Първия път са били петнаесе)

Не. Нямат нищо общо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, ncl написа:

Не. Нямат нищо общо.

"Много обичам" некой да ми е посредник, а то... пиирасчи скапано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, dioib написа:

Не ми представлява трудност да извличам за теб какво е непростимо спрямо Бог, но защо го казваш иносказателно, а не директно???

Беден ми е речника и не ставам за оратор. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, Sliderum2 написа:

Беден ми е речника и не ставам за оратор. 

Да, риториката ти убягва, но няма проблем срещу някакви пари да ти я оправя ... :) Но, си беден, затова и се задоволи с това което ти давам!!! :) 

п.п. Давам според способностите си, а друг да има полза!!! Я комунист бе ... :) = Не чакам оценка от теб!!! Ти не си ми лидер!!! :) = Моя лидер е Бог!!! 

Аз казах!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dioib написа:

Да, така е, но въпреки това из него е останало православието!!!

В действителност не знаеш какво е православие. Не считам, че аз точно мога да ти го опиша или убедя в него, че другото е ерес. 

Както и да е ... , стигнал си до извода, че вярата в това, че Христос е син на Бог е лъжовна. 

Това по какъв начин ти пречи, да докажеш, че твоята вяра е по-праведна??? 

Хулата върху християнството какво е??? = Аз да съм хулил друго вероизповедание??? -> Не, качвам го на "ролкови кънки" и го правя на фарс!!! 

Това ли е обидното??? Че осмивам другите вярвания??? 

Считай, че съм карикатурист!!! В духовен аспект. :) 

И поради какво да не се шегувам с друго вярващи??? За някои -> в хумора е истината!!! :)  

Аха, православие, където се въртят ХОМО оргии в манастирите. Примерно троянския манастир.

https://narod.bg/2021/09/01/кой-министър-на-бойко-с-инициал-д-м-е-въ/

Прикрити хомосексуални политици идваха в Троянския манастир с любовниците си, призна и бившият монах Васил Василев пред кадъра на телевизия „Алфа“ Станислав Цанов.

Василев прекарал в манастира близо 2 години, като е работил като заместник домакин. Отделно от това е отговарял за хотелската част на духовната обител. Игумен на храма е дядо Сионий, чието име бе замесено в редица скандали. 

Васил Василев обясни още, че докато е бил в Троянския манастир, ГЕРБ отпусна за ремонти над 2 млн. лева официално, за да е по-удобно на извратеняците, ползващите храма за задоволяване на мръснишките си мераци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, dioib написа:

Дай оригинала на арамейски или пък на иврит. :) Мойсей тъй както и Христос са посредници

Знам, че не си запознат достатъчно с библията, но виж там какво пише:

Матей 5:17:

Не мислете, че съм дошъл да унищожа закона на Моисей или писанията на пророците. Не съм дошъл да ги унищожа, а да ги изпълня.

Не знам кой се е отклонил от тези закони, християните или евреите, но християните първи нарушават Десетте Божи заповеди, по точно т.1.

Цитат от оригинал, дори папата не може да ти даде!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, _Aumi_ написа:

може, може. :) Само оригиналите имат значение, защото така си играеш с интерпретации, при това - не твои.

И хитротията с която излизаш -  "...ако имаш въпроси или съмнения се отнеси до тия, дето са го написали..." Че то виртуала нали затова ти е даден - да си го ползваш според това което ти е на кеф. Пък там - некви си оригинали... важното е което може да влиза в полза на кефа...

Нещо подобно на виртуален бар, с меню - секи си решава сам квото го кефи, в кво да си вярва, кво да си поства... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, АСПЕКТ написа:

Аха, православие, където се въртят оргии в манастирите. Примерно троянския манастир.

Хули!!! Не ми пречиш!!!

Да видим до къде ще стигне твоята наглост.

п.п. След като не си православен не ти прави чест да коментираш нещо което не разбираш!!!

Това, твоето е признак на ниска култура!!!

Аз казах! 

преди 45 минути, _Aumi_ написа:

Мислиш ли, че Папата ми е идол??? :) 

В голяма грешка си!!! Никой не ми е идол и постъпвам по Божията воля!!!

Анализирай това!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, _ramus_ написа:

Само оригиналите имат значение, защото така си играеш с интерпретации, при това - не твои.

Световноито хрситиянство се състои от 6 големи църковно-културни блока, разделени на 300 големи църковни традиции състоящи се от над 33 000 различни деноминации в 238 страни 

https://rado76.wordpress.com/2017/11/02/denominations/

................

Ако някъде имаше точен оригинал и точно тълкуване или интерпретации, нямаше да се създадат толкова деноминации.

А аз просто ви цитирам текстове от библиите на тези деноминации. Така че, ако преводът не е точен, вината не е моя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, _Aumi_ написа:

Ако някъде имаше точен оригинал и точно тълкуване или интерпретации, нямаше да се създадат толкова деноминации.

Деноминациите възникват не защото няма оригинал, а е заради различно негово тълкувание. И така е не само в християнството...

Написаното само по себе си - не е нищо и се вижда чудесно дори и сред целия форум. Цялата работа е в "ЧЕТЯЩИЯ" го.

Отново да ти напомня, че не си учила достатъчно и простия копи-пейст никога не е бил достоверен за каквото и да било, като в допълнение ти самата не си наясно относно текстовете, които копи-пействаш. Ти си ги откриваш и подбираш да са ти от полза и да звучат убедително на твоите вярвания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, _ramus_ написа:

Ти си ги откриваш и подбираш да са ти от полза и да звучат убедително на твоите вярвания.

Не само аз, а всеки пишещ където и да е, подбира това което да съответства на неговите идеи и вярвания.

Така че, аз не съм изключение!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, не си изключение.

Ти просто ползваш и се позоваваш на това че "всички други ползват и са просто потребители", без да ги интересува смисъла, значението, дълбочината - отвъд ползата и личния си интерес.

Но въобще не е вярно типичното абсолютно обобщение - че "всеки пишещ, където и да е...". Има и хора, които повече разбират... така, че не се обобщавай с тях - просто нямате нищо общо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Да, не си изключение.

Ти просто ползваш и се позоваваш на това че "всички други ползват и са просто потребители", без да ги интересува смисъла, значението, дълбочината - отвъд ползата и личния си интерес.

Но въобще не е вярно типичното абсолютно обобщение - че "всеки пишещ, където и да е...". Има и хора, които повече разбират... така, че не се обобщавай с тях - просто нямате нищо общо.

Ок, и така да е? Теб какво те интересува?

Има поставени теми, обсъждай тях, а не анализирай хората непрекъснато. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...