Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Аз съм си говзел отдавна. Новото кметче е от наште - само трябва да ми актуализира наема

Нали щеше да ставаш общински съветник бре...Нещо не стана май...

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 1 минута, Toto2 написа:

! аз станах и освободих мястото. Каквото ми трябваше - стана! Личния ми интерес е важното в случая

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Личния ми интерес е важното в случая

А обществения? Дал ли си нещо на обществото? Ако всеки вземе да граби само като тебе, а да не дава, докъде ще стигнем? То стигнахме вече де...

преди 10 минути, Toto2 написа:

Как върви кметуването ви в Борован?

преди 6 минути, teo-glavata написа:

! аз станах и освободих мястото. Каквото ми трябваше - стана! Личния ми интерес е важното в случая

Нещо послъгваш яката. Ма как да е, то друго не се очаква от тебе.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Как върви кметуването ви в Борован?

Ти кажи, нали знаеш всичко, господин морален соц стожер.

преди 51 минути, Toto2 написа:

Мавзолея го няма, остана срама. Сградата е дигната за много кратко време, бутнаха го за повече. Лъсна колкио са неможачи. Така и с тоя смотан паметник. Преди толкоз много години са го дигнали на веднъж. Сега нямат техника да се справят и го режат на малки парчета. Това ако не е излагация, нема кво да е...

Като махаха царя пред НС, за да го реставрират го рязаха по същата технология. Ама понеже последователите на копейките нямат много мозък, като им кажеш, че рязали с флекс и оревават и пищят малоумниците. Много е лесно да ги манипулираш, но никога няма да минат 20% (надявам се).

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/demontiraha-pametnika-na-car-osvoboditel-v-sofiq-za-restavraciq-957750

преди 4 минути, Toto2 написа:

Ти кажи, нали знаеш всичко, господин морален соц стожер.

Казах го вече! Необразованите нещастници са най-лесни за манипулация! И за съжаление дърпат всичко назад в калта по азиатски модел. И лисунгерите се нагушват с пари, докато сакатите духом и битово, които са привлекли стават все по-сакати и бедни. 

преди 8 минути, Гражданин написа:

Като махаха царя пред НС, за да го реставрират го рязаха по същата технология. Ама понеже последователите на копейките нямат много мозък, като им кажеш, че рязали с флекс и оревават и пищят малоумниците. Много е лесно да ги манипулираш, но никога няма да минат 20% (надявам се).

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/demontiraha-pametnika-na-car-osvoboditel-v-sofiq-za-restavraciq-957750

Казах го вече! Необразованите нещастници са най-лесни за манипулация! И за съжаление дърпат всичко назад в калта по азиатски модел. И лисунгерите се нагушват с пари, докато сакатите духом и битово, които са привлекли стават все по-сакати и бедни. 

Аха, и ти случайно не се смяташ за необразован нещастник. Разбирам.

току-що, Toto2 написа:

Аха, и ти случайно не се смяташ за необразован нещастник. Разбирам.

Да, нивото ми наистина е откъснато на космисчески разстрояния от вашата ганьовска реалност, в която търсите лесен келепир за сметка на национално унижение.

преди 37 минути, Гражданин написа:

Да, нивото ми наистина е откъснато на космисчески разстрояния от вашата ганьовска реалност, в която търсите лесен келепир за сметка на национално унижение.

Добре, възвишенний ми комсомолски секретарю

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Очакваме победените да не възхваляват окупаторите си, да не им вдигат геройски паметници, да не ги наричат освободители, русоробче, на което това ти се повтаря за 10 хиляден път, от години насам и продължаваш да питаш, защото си изкукал трол :) 

Четене с разбиране, момче, четене с разбиране! Знам че за теб е особено труден този спорт, но вземи пак да прочетеш поста, който цитираш, и пробвай да осмислиш последното му изречение.

Ще ти подскажа: там се пита какво искате да бяха направили руснаците, а не българите :topsecret2:

преди 2 часа, teo-glavata написа:

Тцъ - докато не си върна всичко, което съм решил, че е мое...

Върнахте ли си стоянката пред Клуб 33. Не съм минавал скоро и не знам там още ли са си нормалните бакшиши, или владетели сте пак вие - бакшишите-копърки?

411168001_6924411144316154_3399191314812066040_n.jpg.e933aa3a29a2f28eb11528459b086de6.jpg

Няма го вече "МОЧА", разчленяват го бавно и зрелищно! Браво на правителството и на Асен Василев и Кирил Петков, златни сте!

Правят това, което отдавна трябваше да се направи. Не искаме вече да сме роби на някакви режими, а тези които развяват флагчета на които не присъстват цветовете БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО ще им кажа да прочетат историята и да не се излагат на центъра пред цяла България. Този паметник е на отдавна разпадналата се СССР на която флагчето е червено и на него има сърп, чук и една петолъчка.

Днес имаме зелена светлина за приемането ни в "Шенген", честито Българи!

"Писмо на скулптора Любомир Далчев - един от авторите на скулпторите на Паметника на съветската армия. Писмото е изпратено през 1993 г. до в. "Труд", а е публикувано чак на 28.07.2004 г.... По-късно то е многократно препечатвано и цитирано..."

"В печата, пък и устно, комунистите се стараят с различни доводи да убедят нашата общественост да не се поддава на своите чувства и възмущение и да запази паметниците, построени през времето на комунистическата диктатура. Това е намерението. Доводите са: тяхната голяма естетическа стойност и принос към българското културно богатство. И с това се изчерпва въпросът. Изпускат се съществени проблеми, от които зависи резултатът. Какво увековечават тия монументи? Националното самочувствие и гордост? Първо да помислим за моралното право на защитата и едва тогава за тяхната художествена стойност, ако я имат.

Още с идването си на власт комунистическите лидери побързаха да изявят своята голяма благодарност и още по-голяма сервилност и подмазване на узурпатора за подарената им власт и подкрепа. Варна стана Сталин и улиците по селищата (бяха) прекръщавани с имената на комунисти, българи и руснаци. Това бе на първо време и също недостатъчно. Започна изграждането на паметници по цялата страна, за да се изтъкне и възвеличи „любимата партия” и хората, които я ръководят. И не само българи, но и руснаци, които дори нямат нищо общо с нашия народ и история. Това беше най-важното и належащото за режима.

Паметниците на Съветската армия и на съпротивата станаха задължителни за всяко селище. А същите тези лидери с настървение рушаха нашето минало и култура.

Това всеки българин знае и го е изпитал, за да става нужно да се припомня. Със свито от болка сърце гражданите са гледали и понасяли неправдите, нахалството, бруталността и жестокостта на режима и естествено е да ненавиждат техните паметници и идоли на самохвалство и наглост, които се натрапват на всяка крачка, нахалстват и обиждат...

...И сега редно ли е на нашата българска земя още да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението..."

преди 21 минути, А.Навални написа:

Не искаме вече да сме роби на някакви режими, а тези които развяват флагчета на които не присъстват цветовете БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО ще им кажа да прочетат историята и да не се излагат на центъра пред цяла България.

На фасадата на Столична община ни в клин, ни в ръкав има едно флагче в синьо и жълто. 

Ти одобряваш ли го? Не за друго, ама и на него не присъстват цветовете БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО, а гледам че това ти е водещ критерий...

Нито ще видите Шенген, нито бял ден

Пишете тъпотии. Съда работи.

Скоро ще се разхвърлят скъсани ризи.

Смотаняци са ПП. Ще ги вкарат в панделката за точки пред ЕС.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Върнахте ли си стоянката пред Клуб 33. Не съм минавал скоро и не знам там още ли са си нормалните бакшиши, или владетели сте пак вие - бакшишите-копърки?

И аз не знам. Ако ме интересуваше, щях да знам! 

преди 1 час, teo-glavata написа:

И аз не знам. Ако ме интересуваше, щях да знам! 

Ясно. Нормалните бакшиши са се оказали по-яки копеУета от вашето племе на бакшишите-копърки от Студентски и вече не ви интересува тази стоянка :)

Ся къде се подвизавате?

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Ясно. Нормалните бакшиши са се оказали по-яки копеУета от вашето племе на бакшишите-копърки от Студентски и вече не ви интересува тази стоянка :)

Ся къде се подвизавате?

Нямам идея, но ако те интересува, мога да поитам. Естествено ще трябва да си платиш за информацията.

В София много рядко ползвам такси - не познавам града. Оставям си колата на паркинг, в редките случаи, когато ходя с кола до Сф.

преди 11 часа, ivottoshev написа:

На фасадата на Столична община ни в клин, ни в ръкав има едно флагче в синьо и жълто. 

Последния път като ходих натам май го нямаше, Откакто е сменен кмета. За забравилите ще кажа Деян Николов го махна.

Истината е, че тая евроатлантическа измет която е на власт, е толкова осрана и слаба, че със събарянето на паметника се опитва да се защити и малко от малко реабилитира пред господарите си от Вашингтон с надеждата да се закрепи!

преди 3 часа, Hristo52 написа:

Истината е, че тая евроатлантическа измет която е на власт, е толкова осрана и слаба, че със събарянето на паметника се опитва да се защити и малко от малко реабилитира пред господарите си от Вашингтон с надеждата да се закрепи!

Мед ми капе на сърцето като гледам как копейките , комунделите и всякаква путинска "второсортна измет"  /израза е на вожда ви Медведев/ , ревете за символа на българската окупация.

Която окупация е без нито една жертва на нито един солдат, а паметника е израз на подчинение и коленопреклонничество на нашите антибългари към окупатора.

Лека полека историческата истина ще пробие всички соц лъжи .

:yanim:

преди 14 часа, ivottoshev написа:
преди 15 часа, А.Навални написа:

Не искаме вече да сме роби на някакви режими, а тези които развяват флагчета на които не присъстват цветовете БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО ще им кажа да прочетат историята и да не се излагат на центъра пред цяла България.

Ти одобряваш ли го? Не за друго, ама и на него не присъстват цветовете БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО, а гледам че това ти е водещ критерий...

Случаите нямат нищо общо, а ти пак спекулираш  колкото да се осереш за пореден път.

Разбира се че ще има украинско знаме. Както в много държави , то се слага в знак на символична и морална подкрепа към украинците в борбата им срещу рашисткия окупатор .

А не че украинците са ни превзели , че ни се нарушава суверенитета или някакви подобни простотии които се опитваш да внушиш.

Ти си ги знаеш тези неща, но винаги те влече да се осереш и изложиш за поредевн път :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.